Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
és a Pio-t nem javasolnám sok a baj mostanság vele.
Prohardver.hu-n olvasgassatok fõleg az új tesztekbe

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Met
NEC, Pio, Asus

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

MaSzKa
Samsung

Mardel
NEC, vagy Pio.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

szerintetek milyen márkát éri meg megvenni?
én 1 asusaba gondolkodok
szucsy89
jól néz ki<#eljen>
MaSzKa
Most kaptam TDK DVD-R 16x kék CMC MAG. AM3 típusú lemezeket
úgy tudom nem a legjobbak
ti mit tudtok róla

a TTH02 azzal meg voltam elégedve

MaSzKa

MaSzKa
[/img]USB-s DVD írók: ha már szûkös odabent

[img]http://ipon.hu/_userfiles/Image/Svindler/USB_writer/Samo_front.jpg

MaSzKa
ezt olvasgasd talán meggyõz! DVD-írás: lassan járj, tovább érsz?

"Mai három DVD-írónkról is kiderült egy s más. A Samsung SH-S203B a nyári kánikulában és egy régebbi firmware-rel sokkal gyengébben teljesített, mint most, a hûs õszben kicsit továbbcsiszolt vezérlõszoftverrel. Igaz, hogy a 20-szorosan írt Verbatim DVD+R-rel gondjai voltak, de a másik három Verbatim korongot sokkal jobban írta meg, mint korábban. A mínuszosakon mutatott káprázatos minõség miatt most különösen ajánlott címkével díjazzuk. Bár nem volt annyira szuper, mint a Samsung, az Optiarc AD-7170A is jól dolgozott, hozta azt a szintet, amit korábbi tesztünkben SATA-s testvérmodellje, az AD-7170S, így ajánlott minõsítést érdemel. Kár, hogy nem tudtuk rá feltenni a legújabb firmware-t. Nyári, kánikulás eredményéhez képest javított az LG GSA-H55N is, különösen a nagy sebességû írásnál. Többnyire tartotta a lépést az Optiarckal, így szintén ajánlott címet kap. Összességében a modern DVD-írókról elmondható, hogy nemcsak gyorsak, de nagyon jó minõséggel írnak. Ha tehetjük, ne nagy forróságban fogjunk neki fontos adataink archiválásának!"

Verbatim DVD-R 16x
Samsung SH-S203B

MaSzKa

Mardel
Neked olyan íród van mint nekem.

Ajánlom ezt az oldalt. Nekem ez a firmware van Dee's AD-7173A 1.M1 modified firmware. Azthiszem az rpc1, d emár régen frissítettem.

Lényeg, hogy ne legyen CD/DVD a meghajtóba mikor flasheled. Flashelés után restart, ha nem érted a bitsetting beállításokat, akkor hagyd alapon, ha zavar, hogyx alapon van, akkor olvass utána és állítsd be ahogy te jónaklátod.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

szucsy89
thx a választ de:

1. "és ?eres a kábel" - ez mi?

2. "frissitst firmware" - azt hogy kell mi a lényege (sry de dvd író ügybe nem vok vmi pro:P)

3. vettem már vagy 10et nem az a baj
Köszönöm.
MaSzKa
nézd meg jó e a kábel
masteren van e
és ?eres a kábel

frissitst firmware

vegyél másik lemezt

szucsy89
Hi all!

Köv. lenne a problémám: vettem egy Optiarc AD-7173A típusú írót, de ha beteszek egy üres dvd-t akkor azt írja ki hogy incorrect function (a cdket és azokat a dvdket amelyiken van adat simán olvassa...)mi lehet a baj?HELP!!
MaSzKa
ezekkel az új írókkal nem lehet 4x-nél lassaban irni, ha jól tudom

MaSzKa
egyik ismerõsõmnek javasoltam akinek eddig nec 2510 és pioneer 112d volt csak ata-ba, most vettem velem samsung 183L sata-s és eddig meg van elégedve vele:-)

javaslom ha 1x lesz rá lehetõséged hasonlítsd össze a konkurenciával is
nekem volt Lg 8x 16x 18x és lightscribe verzió is egyedûl a régi 8x-esel voltam megelégedve

volt nálan nec és pioneer is de mikor megvettem a samsung sh-w162c-t azóta csak samsungot veszek most 182A-van és én is 183L-re akarom kicserélni,m ert mikor még vettem nem tudott lightscribe-t

az új 20x-osok se rosszak ha azt vesszünk 6500ft brutto az áruk és 2év garancia jár hozzá

Az adott lemezhez nincs 2x-es írási stratégia a firmware-ben.
Szevasztok.
Vettem egy Pioneer 212D írót.
Miért nem engedi sem az Alcohol sem a Nero 2x-esen megírni azokat a lemezeket amit a régi Nec-el meg engedett?
Ugyanarra a Verbatím fajtára akartam írni.
Köszönöm a segítséget.
Met
ezt úgy hívják, hogy elfogultság :)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Elolvastam eddigi összes véleményed a Samsungról, de még most se vennék, ha fegyverrel fenyegetnének se. :)

Sanyix
semmi

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

MaSzKa
persze a sata-ssal mennek a starforce 3.6-ig tuttira a játékok lehúzogás nélkül ez tapasztalap

meg a sata kábel vékonyabb így több helymarad a levegõnek az áramlására

MaSzKa
ki mondta hogy vedd meg ezt a szart, nekem is ilyen volt leírtam ide milyen rossz

esetleg firmwarefrissités segít annyit hogy 1-2 lemezt megtudsz vele irni nekem a tdk-t azt megírta de az újraírhatót nem

vegyél samsung 18x-os-t azok közül az összes bagyonjó esetleg 20x-os de azok már nem annyira jók de olcsóbbak

ezek mindenféle lemezt írnak és olvasnak is és 2év gari van rá

Van különbség a SATA-s és a nem satas között?
Kérdés kell e neked SATA író, mert akkor Pioneer 212-est ajánlom (amúgy van NEC 7173S-es SATA is), azt meg végképpen nem értem mitõl lenne szarabb a NEC az egyesüléstõl?

Említett NEC író ezermillió éves, és még az is lehet FirmWare frissítéssel vitte volna a lemezt. A TDK meg elég gagyi minõségileg. Annak idején az LG-k vitték a hírhedten szar Princo lemezeket, és akkor mi van? Semmi más nem olvasta be, aztán 5-6 hónapos korában ugyan úgy elhalálozott a lemez, mint más íróval megírva. Sz'al nekem jobban fekszik olyan drive, ami minõségi lemezre jól ír, mint olyan ami "mindenevõ" ... ;)

dark antirex
Nemrég vettünk egy HL-DT-ST DVDRAM GSA H10N (dvd meghajtó) -t. Olvasni tud, de írni nem. 16389-es hibakód. Illesztõprogi rendben.
Légyszi akinek volt ilyen "hibája", vagy tudja, hogy javítható ki, írjon

Kösz, antirex.

MaSzKa
NEC ND-2500A nekem ez az író nem írta meg a TDK DVD-RW 4x-et

Samsung-ra lehet mondani mindenevõ - eddig mindent belvasott nekem persze a flexkorongot<#finom> azt nem

Szevasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. Ezekközúl az írók közûl szeretnék vásárolni de nem tudom melyik a legjobb.
NEC AD-7170A
NEC AD-7173A
Pioneer DVR-112D
Pioneer DVR-212D
Most egy NEC ND-2500A íróm van 3 éve a mai napig hibátlan mindenevõ mindeníró, ehez hasonlót vagy akár jobbat szeretnék, a szívem inkább a NEC felé húz, de úgy hallottam miután egyesült a SONY val gyengébbek lettek az írók, ki tudja mi az igazság. Aki tud segítsen.
Ssajnos teszteket nemnagyon találtam.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
MaSzKa
Samsung mindörökké :-) én mindig azt mondom

Nézd meg az rpc1.org oldalán, hogy van e régiófüggetlenített firmware a meghajtóhoz, amivel le akarjátok játszani. Remélem nem asztali lejátszó, mert ott "kissé" nehezebb ügy.

Gladiator
elképzelésem sincs, hogy melyik topikba kéne ezt kérdeznem, így itt teszem fel.

a lényeg az, hogy rendeltem amazonon asszonypajtásnak egy dvd-t, amit nem tud lejátszani, mert más a régiókód. gondolom usa és kanada kód van rajta, ami nem túl szerencsés így európában. meg lehet ezt valahogy kerülni, vagy mehet a kukába a dvd?

Jónak néz ki, na nem az alapján amit a linkelt oldalon írnak. Vajon aki beírta azt a sok "német tesztoldalak" adatokat az tisztában van vele, hogy németeknél az 1 a legjobb az 5 a legrosszabb? :D
Tehát vagy kamu eredményeket írt (remélem) vagy übersz*r a driver, azt meg kétlem, ezért kamura tippelek.(3.3 meg 4/5? Lol)
Ha felébe kerülne én is ilyet vennék, BD lejátszónál viszont tényleg sokkal olcsóbb, és ugye DVD/CDt is tud írni. Már csak arra kell vigyázni, hogy ha gyári BD lemezt le akarsz játszani, hogy a VGA és a megjelenítõd HDCP-s legyen.

sb1
A jó öreg LG DVD meghajtóm kezdi megadni magát, ezért gondoltam ideje lecserélnem. Egy ilyen készülék megvásárlását fontolgatom, csak szeretném kikérni a véleményeket, hogy ez mennyire jó...Van a gépben még1 LG dvd-író, az mellé lenne ez. Azért gondoltam õrá, mert lejátsza a Blu-Ray lemezeket is, és jóval olcsobban kijövök így, mintha egy ilyen asztali lejátszót vásárolnék.
Nem kis befektetés, ezért akinek van ilyen, kérem írja le a tapasztalatait...

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

narumon
A pio jobban ir. Viszont tényleg kell a labelflash? Szerintem elég használhatatlan technológia.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

MaSzKa
jó lesz
de vegyél inkább SH-183L
az tud Libescribe-t és csak 300ft-al drágább
2év garival vedd

Szerintem Pio. A Labelflashrõl meg (bár én egyik "gravirozós" megoldást se tratom életképesnek) annyit, hogy ha esetleg lehetne nálunk kapni 111L 112L vagy 212L meghajtót, akkor még ez se lenne kérdéses.

Ja a Pio 1 Év a NEC 2 év garival
Ha a LabelFlash technológiát nem nézzük melyiket érdemesebb?

Pioneer 212D 8.800,-
NEC AD7173S 8500,-

Kinéztem magamnak a Samsung SH-S183A dupla rétegû dvdírót. Azt szeretném kérdezni hogy jó lesz e a gépembe, azt olvastam ez SATA-s az alaplapom Asus P5LD2 SE. Elõre is köszönet a segítségért!

narumon
"persze hogy másképp néz ki mivel nem ugyan az alapanyag és az írás módja sem"

Hát irás módon sokat nem lehet trükközni, de akkor megint elõjön, hogy miért használ valaki (ezekszerint szar) philips lemezt amikor ugyanannyi (vagy olcsóbb) a verbatim.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"mi az hogy nincs a SAMSUNG-om a régi és az új is beolvasta amit a pioneer és a nec már nem tudott
ezen hawer is meglepödött"

Attól hogy ez igy volt attól még nincs mindenevõ dvd iró. És ezt arra irtam, hogy mindegyik dvd iro mást és mást ir jobb minõségben. Csodákra egyik sem képes. Szarból nem lehet várat épiteni és még sorolhatnám.

narumon
"szerintem a tth02 már tdk gyárba készül"

A TDK NEM gyárt dvd lemezeket mégegyszer mondom. Kb 1 éve kiszállt. A gyártósorokat átállitották BR lemezek gyártására.

MaSzKa
persze hogy másképp néz ki mivel nem ugyan az alapanyag és az írás módja sem

MaSzKa
ja és azóta neki is SAMSUNG van:-) sh-182

MaSzKa
mi az hogy nincs a SAMSUNG-om a régi és az új is beolvasta amit a pioneer és a nec már nem tudott
ezen hawer is meglepödött

MaSzKa
nekem h12l volt és 1 rakás szar nem ilyet akartam csak ilyet tudtak adni gariba más nem volt

tdk dvd-rw nem tudta megirni ahogy a pioneer az se pedig az 1. a firmware frissités nálam