3392
  • MaSzKa
    ezeket a Saumsung típusokat javaslom ha 7eft alatt akarod megúszni :D
    http://www.oaziscomputer.hu/?modul=product&page=list_user&action=start&main_id=16
  • gematta
    Hali
    Pio 212 es szériát érdemes venni?
    állitólag a plextorban is ez a mechanika fut
    a samsung satással vigyázatok mert most fött meg
    1 éves volt irás közben halt meg
  • MaSzKa
    csak 1db Samsung Sata-sat vegyél 2év gyári garival
    a többi optikai meghajtó nem kell
  • DarkSector
    Miér külön író és olvasó..?
    Manapság már csak írókat találsz az üzletekben!
  • Bmx01
    Le akarom cserélni a meghajtóimat sata csatolásúra kellene külön
    íróés olvaó ÍRÓ: Pioneer 212D. Olvasót még nem találtam sata cstolásút ha létezik 1 általán.
    A pioneer írót megéri e venni satásba vagy sem???
  • MaSzKa
    a legjobb cd-dvd pörkölö ez is Samsung (mikro)
  • Inquisitor
    Az Optiarc a NEC és Sony közösvállalata, tehát semmi baj. (Régen pl. az összes Panasonic és Creative meghajtó Matsusita néven jelentkezett be, és sokan pánikoltak, pedig az a Panasonic japán neve ...)
    Firmware ügyben a pontos típússzáma legyen mérvadó, Pl. ND-7173S vagy ND-79xx, stb.
  • lecsovirsli
    Háj!

Vkinek van ötlete, hogy az miért lehet, hogy vettem egy SATA-s DVD-írót, ami elvileg NEC, gyakorlatilag a gép vmi Opratic-nek látja és a Windows folyamatosan el akarja távolítani :P
    Ettől függetlenül nincs semmi baj vele, csak gondoltam letöltök egy új firmware-t és így most nem tom, hogy melyiket szedjem..

Csocsesz!

• zotyolino
    Sziasztok!
    Bocsánat, ha esetleg butaságokat kérdezek. Visszaolvastam 2-3 oldalt, de nekem igazából "alap" kérdésekre kellene válasz. Most akarok dvd-írót venni. Nem igazán a márka érdekel, hanem az, hogy "mit tudjon". Tehát mire kell figyelni vásárláskor. Aztán: olyanokkal sem vagyok tisztában, hogy mit jelent a pluszos meg mínuszos. Mindegy, milyen dvd-t rakok bele? Vagy mit jelent a kétrétegű? 2*4,7GB fér rá? Akkor ezek drágábbak is valószínűleg...
    Vagy: nehéz beletenni a gépbe? Nem vagyok egy nagy zseni, de úgymond 'láttam már számítógépet belülről'...Beszereléskor mire kell figyelni?
    Régebbi Nero-val működnek, vagy a legújabb szoftvereket kell "megvennem"?
    Mondom, kezdő vagyok még, de bármi, ami eszetekbe jut egy kezdő számára,szívesen veszem.
    Köszönöm a segítséget!
  • DarkSector
    Nero-va
    Mert ilyen image fájl-t nem fogsz találni.
  • MaSzKa
    van valakinek tapasztalata ezzzel a lemmezzel?

TDK
    (elég jó a kidolgozása - a lemez széléin nincsen megfolyás, a TDK CMC AM3 és TTH02-en azon volt)

Nero CD-DVD Sebesség: Disc Info
    Alap információ
    Lemez típus: : DVD-R
    Book Típus : DVD-R
    Gyártó: : ismeretlen
    MID : MBI 01RG40
  • Hyder
    Szisztok

véleményetek szerint e 2 író közül melyiket válaszzam?

Plextor PX-810SA/T3 SATA vs. Pioneer DVR-212D 16x SATA
  • Klemice
    windows progi nem tudja megírni valaki?
  • Klemice
    1.4 gb-os 8cm-es dvd-t vettem kérdésem hogy a windows alap íróprogramával írjak rá vagy van még valami ami támogatja az alap 1.4gb-ot?
  • Sanyix
    Aha tehát semmi értelme. Azon minden jó minőségbe ír.
  • MaSzKa kitiltva
    ez kb olyan mint a BMW-vel is lehet menni 100km/h-val is
    biztzos ami biztos
  • Inquisitor
    Egyszerű a válasz, lassan nem lehet 16x-os írót venni, sőt már a 18x-os szériák is kezdenek eltünni, a NEC-ből meg Pioneerből is már bejöttek a 20x-os modellek.
    Ettől én nyugodt lélekkel írók 6x-os sebességgel bármelyikkel :)
    Ami nekem érdekes lenne az új írókból, ha ebben a ... khm ... országban lehetne kapni, az a 12-16x-os DVD-Ram.
  • MaSzKa kitiltva
    mert az azon elég jó minőségbe ír
    a 20x-ost is max 12x-be érdemes használni

• Sanyix
    Minek 18x író 12x-es sebességre?
  • MaSzKa
    ezekkel az új írókkal 12X-be is jó minőségbe lehet írni

direkt a gyors írásra vannak tervezve

olvasd el a PH DVD író és lemeztesztet
  • Sanyix
    Én meg 2x elmondom, hogy a 18x sebesség olyan mint babakocsira a spoiler. 16x-os író, szinte ugyanannyi idő alatt ír egy lemezt, nem érdemes gyorsabbnak mondottat venni.
  • MaSzKa
    mikor 10-12éve a Samsung híresen szar 500MB-os hdd ket csinált
    olyanokat mint a Fujitsu hidd el nem raklámoztam

most igen is jók és piac vezető szerepet töltenek be több téren is
    nem ok nélkül azt tudni kell
    a Samsung termékek verik a nagy direkt arra specializálodott gyártók termékeit is

1. félvezetőgyártó RAM stb.
    1. panel gyártó tft crt stb
  • Met
    lehet az a baj, hogy állandóan ezt szajkózod...
  • MaSzKa
    nekem már régóta Toshiba-Samsung CORP írom van nem is az első és nem is az utolsó

én is meg vagyok elégedve régóta

LG-m volt azzal nem voltam megelégedve
  • gurubefree
    Nekem egy OPTIARC DVD RW AD-5170A van ... tokeletesen meg vagyok vele elgedve.
  • MaSzKa
    én már 1000x elmondtam SAMSUNG-ot vegyetek 18X-esbe
    azt mindnent ír olvas 2év gari megbízható
  • Sanyix
    pio
  • Celebrau
    Üdv!
    Az utóbbi hetekben az alábbi problémát tapasztaltam. A DVD íróm, amikor adatlemezt ír, rendszerint elrontja. "Data verification failed". Egy vagy két file nem elérhető (előfordult avival és isoval is). Nero 6 ultrával írok (6.3). Másodszorra, közvetlenül a hibás írás után, megcsinálja jól. A probléma nem jött elő olyankor, amikor egy sorozatot írtam ki és minden file ugyanabból a forrásból származott, ugyanúgy volt elnevezve, stb, valamint amikor "képfájlt mentettem lemezre". TDK DVD-R 16x-os lemezeket használok (a kék :D) amióta megvan, és egy lightscribe-os LG írót (többet nem tudok róla). Elég régóta megvan, múlt év augusztusban vettem. Kiöregedett? Vagy valami más okozza? Nem akarok újat venni úgy, hogy közben az írónak semmi baja...
    Egyszer régebben már fordult elő ilyesmi, akkor mindenfélét írtam a lemezre (valszeg volt avi, pdf, mp3, talán rarok is) és az egyik mp3-al ugyanez volt a baja. Egy héttel később megint ki akartam írni és ugyanazt csinálta ugyanazzal a file-al.
  • dzsozefo
    Pioneer DVR-212D dvd-iróm van, és a cd-ket simán megirja de a TDK- DVD - R nem hajlandó... vagyis 2 % megáll... ööö suvasztott dvd- 70ft áron!
  • MaSzKa
    Samsung 2év de inkább 18x-esek a jók
  • WiZZ
    hello
    Pioneer DVR-112D
    Samsung SH-S203N
    nekem a Pioneert ajánlották, bár én meg inkább a Samsung felé húzok...
    szerintetek melyik a jobb?
  • MaSzKa
    és akkor a Sasmung-ok miért jók?

mert egyértelműen jók! főleg a 18x-es változatok
  • MaSzKa
    ja és az sem mellékes Márkás tápokkal

DTK FSP Corsair Antec
  • MaSzKa
    SONY VERBATIM TDK DVD-RW- 2x 4x 6x -ról van szól

mindig a legújabb hivatalos firmwaret használom és a legújabb nerot
  • Inquisitor
    Melyik firmware-el? Melyik íróprogrammal? Csak mert ugye íron kívűl ezektől a "mellékes" dolgoktól is függ ...
  • davidka003
    Nekem Pioneer DVR-110-em van és simán írja a TDK-t és a Verbatimot is a legújabb firmware-al. Én mindig 4x-es sebességgel írom őket.
  • balazs255
    > ilyen íróval még nem találkoztam pedig volt már nálam 3-4 féle ezt program tudja?

Például a DVDInfo Pro program PIPO scanning funkciója.
  • MaSzKa
    mikorsűtőbe világ elsők és lcd panel-ba is és félvezető iparba is piacvezetők meg vagy sok téren

pl környezetvédelembe is az elsők között vannak
  • MaSzKa
    nálam volt Pioneer 109D és valahogy be se olvasta és nem is írta a TDK 4x R-

és a Verbatim 6x R- se
  • Sheltem
    Én samsungot kenyérpirítóból sem vennék, de ez szubjektív.