Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TDK
(elég jó a kidolgozása - a lemez széléin nincsen megfolyás, a TDK CMC AM3 és TTH02-en azon volt)
Nero CD-DVD Sebesség: Disc Info
Alap információ
Lemez típus: : DVD-R
Book Típus : DVD-R
Gyártó: : ismeretlen
MID : MBI 01RG40
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
véleményetek szerint e 2 író közül melyiket válaszzam?
Plextor PX-810SA/T3 SATA vs. Pioneer DVR-212D 16x SATA
Steam: [HUN]Feriggno
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ettõl én nyugodt lélekkel írók 6x-os sebességgel bármelyikkel :)
Ami nekem érdekes lenne az új írókból, ha ebben a ... khm ... országban lehetne kapni, az a 12-16x-os DVD-Ram.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
direkt a gyors írásra vannak tervezve
olvasd el a PH DVD író és lemeztesztet
olyanokat mint a Fujitsu hidd el nem raklámoztam
most igen is jók és piac vezetõ szerepet töltenek be több téren is
nem ok nélkül azt tudni kell
a Samsung termékek verik a nagy direkt arra specializálodott gyártók termékeit is
1. félvezetõgyártó RAM stb.
1. panel gyártó tft crt stb
én is meg vagyok elégedve régóta
LG-m volt azzal nem voltam megelégedve
ゾルターン
azt mindnent ír olvas 2év gari megbízható
Az utóbbi hetekben az alábbi problémát tapasztaltam. A DVD íróm, amikor adatlemezt ír, rendszerint elrontja. "Data verification failed". Egy vagy két file nem elérhetõ (elõfordult avival és isoval is). Nero 6 ultrával írok (6.3). Másodszorra, közvetlenül a hibás írás után, megcsinálja jól. A probléma nem jött elõ olyankor, amikor egy sorozatot írtam ki és minden file ugyanabból a forrásból származott, ugyanúgy volt elnevezve, stb, valamint amikor "képfájlt mentettem lemezre". TDK DVD-R 16x-os lemezeket használok (a kék :D) amióta megvan, és egy lightscribe-os LG írót (többet nem tudok róla). Elég régóta megvan, múlt év augusztusban vettem. Kiöregedett? Vagy valami más okozza? Nem akarok újat venni úgy, hogy közben az írónak semmi baja...
Egyszer régebben már fordult elõ ilyesmi, akkor mindenfélét írtam a lemezre (valszeg volt avi, pdf, mp3, talán rarok is) és az egyik mp3-al ugyanez volt a baja. Egy héttel késõbb megint ki akartam írni és ugyanazt csinálta ugyanazzal a file-al.
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |
Pioneer DVR-112D
Samsung SH-S203N
nekem a Pioneert ajánlották, bár én meg inkább a Samsung felé húzok...
szerintetek melyik a jobb?
mert egyértelmûen jók! fõleg a 18x-es változatok
DTK FSP Corsair Antec
mindig a legújabb hivatalos firmwaret használom és a legújabb nerot
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Például a DVDInfo Pro program PIPO scanning funkciója.
pl környezetvédelembe is az elsõk között vannak
és a Verbatim 6x R- se
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Nekem is Pioneer van és ír mindent.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
ezt program tudja?
javítását?
Az olyan hibákról is ad jelentést a drive, amik még nem okoznak adat hibát, mert még a hiba javító algoritmusok képesek javítani. De ez figyelmeztetés, hogy nemsokára valószínûleg nem tudom visszaolvasni az adataimat helyesen.
"a PO/PI hibák kiadását" <#conf>#conf> ez mi akar lenni
javítását?
Azon gondolkodom, hogy melyik DVD írót vegyem, de nem tudom, hogy melyik támogatja a PO/PI hibák kiadását. Azt nagyon valószínûnek tartom, hogy a Pioneer-ek támogatják, mert egy régi listán fel vannak sorolva. De például a Samsung írók támogatják? Köszi,
Balázs
ha nem jó akkor csesszék meg
fellépés kérdése a dolog
oda kell verni 1et az asztalra hátha észhez térnek
Láma vagyok mert beviszem szervízbe õk meg leszarják, ha elindul rajta valami akkor visszadják? Ha totálisan nem megy semmi rajta akkor nyögdécselik, hogy adnak egy újat, nemtudják mi lett vele, de ,,letesztelték" és tényleg nem megy.
Szóval aki láma az a szervízben lévõ "tesztelõk", nem azért adtam ki pénzt egy eszközre, hogy kapjak 2 év kamu garanciát, mert ez az. Már ott tartok, hogy árammal szétégetem a vga chipjét, hogy a monitor meg se jelenítsen semmit, és visszaviszem szervízbe.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
ha ezt produkálja valami ott valami szar
vidd vissza cseréljék ki verd õket fejbe vele és törd szét rajtuk
ha nem cserélik ki jelentsd fel õket a megfelelõ helyen
de lehet ta raktál valamit rósszul össze és azért fingott ki
pl. nem elég kikapcsolni a gépet szereléskor hanem ki is kell húzni a konnektorból biztos ami biztos
Pl van egy tft monitorom, (3év garancia minden monitorra) 2 éve kaptam. Középen van benne két függõleges csík, mintha ,,beleégett" volna annak a játéknak a képe amivel sûrûn játszom, és néha ablakban.
Kb 1 hónapja felhívtam a központi szervízt, elmondtam mia gondom vele, másnap jött a ups futár és elvitte a kozponti szervízbe, ami nem Magyarországon van. 2 hét után megkaptam ugyanazt a monitort amit elküldtem, tesztelénél ez állt: ,,We tested, OK".
Bekapcsoltam, de még mindig ott volt a két csík, persze megfelelõ szín és színátmenetnél lehet észrevenni.
Június végén vettem egy videókártyát, agp-set (prohardver oldalán különösen ajánlott kategória... <#nyes>#nyes>), mert komplett konfig váltásra kicsivel több pénz kell. A kártya a megvásárlás utáni 4. naptól kezdve ilyeneket produkál:
Kép1
Kép2
Ha leteszem a játékot tálcára majd vissza, akkor pedig ilyen lesz .
Kártyát persze elvittem szervízbe, lefolyása ugyanaz mint a monitor esetén. Semmit nem javítottak rajta, ki sem cserélték, visszakaptam a rossz kártyát úgy hogy semmi baja.
Amit néztem ahiba lehetséges okaira:
-driver hiba: 5 féle nvidia drivert kipróbáltam 4 eredetit és egy módosítottat, mindegyiknél jelentkezett.
-vga memória: levettem a vga memóriájának alap órejelébõl 50 MHz-et, a hiba úgyis elõjött.
-túlmelegedés: Volt hogy játék közben néztem a hõfokot, 55-66 C° között volt. Fórumon olvastam hogy valakinek 72-75 fokos ugyanaz a kártyája, és semmi gondja vele, meg írták neki, hogy az még tûrhetõ.
-alaplap: régi nf2es lap, de egy régebbi kártya 4 évig ment vele gond nélkül.
U.I.: Tudom amit írtam annak a nagyrésze nem ide tartozik, de nem vagyok jó véleménnyel a szervízekrõl.
1 monitor fingott ki amit eleve úgy vettem le volt ejtve és széttört benne a nyák panel
samsungodd.com itt van a legújabb fw
neroból 7.10 regisztrált vagy újabb javasolt
Samsung-ból a 183A és a 183L (lightscribe) a legjobb
Vettem Samsung-got én is, és jó az a LS ha van, és nem drágább egy mezei DL-esnél....
(viszont DVD-R-t ez sem írja, úgyhogy nem az íróval van baj, sem rendszerrel, mert friss win sem írja a DVD-R-t nálam)
Én alaplap, vagy valami kábeles dologra tippelek, ami végett nem írkál meg bizonyos típúsokat.
Bár érdekesnek találom, hogy más egyébb lemezt megír...
Kb.: 7500FT
LS-es lemezek meg -+ ban egyaránt 300-350ft kzött vannak.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Két kérdésem is lenne hozzátok:
1. LG 4163B dvd íróm már csak a sima+-r-res lemezeket hajlandó megírni, az rw-t, ram-ot fel sem ismeri. Meghalóban lehet? Firmware frissítést érdemes megpróbálni? (bár ehhez a típushoz a legfrissebb is 2éves)
2. Ha cserélni kell akkor egy Samsung SHS-203B-t néztem ki, egyáltalán érdemes lightscribeset venni?