Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
van valakinek tapasztalata ezzzel a lemmezzel?

TDK
(elég jó a kidolgozása - a lemez széléin nincsen megfolyás, a TDK CMC AM3 és TTH02-en azon volt)

Nero CD-DVD Sebesség: Disc Info
Alap információ
Lemez típus: : DVD-R
Book Típus : DVD-R
Gyártó: : ismeretlen
MID : MBI 01RG40

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Hyder
Szisztok

véleményetek szerint e 2 író közül melyiket válaszzam?

Plextor PX-810SA/T3 SATA vs. Pioneer DVR-212D 16x SATA

Steam: [HUN]Feriggno

Klemice
windows progi nem tudja megírni valaki?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Klemice
1.4 gb-os 8cm-es dvd-t vettem kérdésem hogy a windows alap íróprogramával írjak rá vagy van még valami ami támogatja az alap 1.4gb-ot?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Sanyix
Aha tehát semmi értelme. Azon minden jó minõségbe ír.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

MaSzKa kitiltva
ez kb olyan mint a BMW-vel is lehet menni 100km/h-val is
biztzos ami biztos

Egyszerû a válasz, lassan nem lehet 16x-os írót venni, sõt már a 18x-os szériák is kezdenek eltünni, a NEC-bõl meg Pioneerbõl is már bejöttek a 20x-os modellek.
Ettõl én nyugodt lélekkel írók 6x-os sebességgel bármelyikkel :)
Ami nekem érdekes lenne az új írókból, ha ebben a ... khm ... országban lehetne kapni, az a 12-16x-os DVD-Ram.

MaSzKa kitiltva
mert az azon elég jó minõségbe ír
a 20x-ost is max 12x-be érdemes használni

Sanyix
Minek 18x író 12x-es sebességre?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

MaSzKa
ezekkel az új írókkal 12X-be is jó minõségbe lehet írni

direkt a gyors írásra vannak tervezve

olvasd el a PH DVD író és lemeztesztet

Sanyix
Én meg 2x elmondom, hogy a 18x sebesség olyan mint babakocsira a spoiler. 16x-os író, szinte ugyanannyi idõ alatt ír egy lemezt, nem érdemes gyorsabbnak mondottat venni.

MaSzKa
mikor 10-12éve a Samsung híresen szar 500MB-os hdd ket csinált
olyanokat mint a Fujitsu hidd el nem raklámoztam

most igen is jók és piac vezetõ szerepet töltenek be több téren is
nem ok nélkül azt tudni kell
a Samsung termékek verik a nagy direkt arra specializálodott gyártók termékeit is

1. félvezetõgyártó RAM stb.
1. panel gyártó tft crt stb

Met
lehet az a baj, hogy állandóan ezt szajkózod...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

MaSzKa
nekem már régóta Toshiba-Samsung CORP írom van nem is az elsõ és nem is az utolsó

én is meg vagyok elégedve régóta

LG-m volt azzal nem voltam megelégedve

gurubefree
Nekem egy OPTIARC DVD RW AD-5170A van ... tokeletesen meg vagyok vele elgedve.

ゾルターン

MaSzKa
én már 1000x elmondtam SAMSUNG-ot vegyetek 18X-esbe
azt mindnent ír olvas 2év gari megbízható

Sanyix
pio

Üdv!
Az utóbbi hetekben az alábbi problémát tapasztaltam. A DVD íróm, amikor adatlemezt ír, rendszerint elrontja. "Data verification failed". Egy vagy két file nem elérhetõ (elõfordult avival és isoval is). Nero 6 ultrával írok (6.3). Másodszorra, közvetlenül a hibás írás után, megcsinálja jól. A probléma nem jött elõ olyankor, amikor egy sorozatot írtam ki és minden file ugyanabból a forrásból származott, ugyanúgy volt elnevezve, stb, valamint amikor "képfájlt mentettem lemezre". TDK DVD-R 16x-os lemezeket használok (a kék :D) amióta megvan, és egy lightscribe-os LG írót (többet nem tudok róla). Elég régóta megvan, múlt év augusztusban vettem. Kiöregedett? Vagy valami más okozza? Nem akarok újat venni úgy, hogy közben az írónak semmi baja...
Egyszer régebben már fordult elõ ilyesmi, akkor mindenfélét írtam a lemezre (valszeg volt avi, pdf, mp3, talán rarok is) és az egyik mp3-al ugyanez volt a baja. Egy héttel késõbb megint ki akartam írni és ugyanazt csinálta ugyanazzal a file-al.
Pioneer DVR-212D dvd-iróm van, és a cd-ket simán megirja de a TDK- DVD - R nem hajlandó... vagyis 2 % megáll... ööö suvasztott dvd- 70ft áron!

AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |

MaSzKa
Samsung 2év de inkább 18x-esek a jók

hello
Pioneer DVR-112D
Samsung SH-S203N
nekem a Pioneert ajánlották, bár én meg inkább a Samsung felé húzok...
szerintetek melyik a jobb?
MaSzKa
és akkor a Sasmung-ok miért jók<#vigyor2><#worship>?

mert egyértelmûen jók! fõleg a 18x-es változatok

MaSzKa
ja és az sem mellékes Márkás tápokkal

DTK FSP Corsair Antec

MaSzKa
SONY VERBATIM TDK DVD-RW- 2x 4x 6x -ról van szól

mindig a legújabb hivatalos firmwaret használom és a legújabb nerot

Melyik firmware-el? Melyik íróprogrammal? Csak mert ugye íron kívûl ezektõl a "mellékes" dolgoktól is függ ...

davidka003
Nekem Pioneer DVR-110-em van és simán írja a TDK-t és a Verbatimot is a legújabb firmware-al. Én mindig 4x-es sebességgel írom õket.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

> ilyen íróval még nem találkoztam pedig volt már nálam 3-4 féle ezt program tudja?

Például a DVDInfo Pro program PIPO scanning funkciója.
MaSzKa
mikorsûtõbe világ elsõk és lcd panel-ba is és félvezetõ iparba is piacvezetõk meg vagy sok téren

pl környezetvédelembe is az elsõk között vannak

MaSzKa
nálam volt Pioneer 109D és valahogy be se olvasta és nem is írta a TDK 4x R-

és a Verbatim 6x R- se

Sheltem
Én samsungot kenyérpirítóból sem vennék, de ez szubjektív.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

davidka003
Az a baj vele, hogy nem Samsung. :)
Nekem is Pioneer van és ír mindent.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Sheltem
Miért mi baj a Pioval? Nekem ugyanez az író van és elégedett vagyok vele.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

MaSzKa
<#worship><#eljen>

HoReSz1975
Tényleg jó a Samsung SH-S 202 SuperWritemaster, nem bántam meg, hogy nem vettem megint Pioneer 212DK -t

MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO

MaSzKa
ilyen íróval még nem találkoztam pedig volt már nálam 3-4 féle

ezt program tudja?

>> "a PO/PI hibák kiadását" ez mi akar lenni
javítását?

Az olyan hibákról is ad jelentést a drive, amik még nem okoznak adat hibát, mert még a hiba javító algoritmusok képesek javítani. De ez figyelmeztetés, hogy nemsokára valószínûleg nem tudom visszaolvasni az adataimat helyesen.
MaSzKa
Samsungot vegyél mert az mindent ír és olvas is

"a PO/PI hibák kiadását" <#conf> ez mi akar lenni
javítását?

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy melyik DVD írót vegyem, de nem tudom, hogy melyik támogatja a PO/PI hibák kiadását. Azt nagyon valószínûnek tartom, hogy a Pioneer-ek támogatják, mert egy régi listán fel vannak sorolva. De például a Samsung írók támogatják? Köszi,

Balázs
MaSzKa
azért vagy láma mert nem próbáltad ki szervízbe hogy tényleg jó e

ha nem jó akkor csesszék meg

fellépés kérdése a dolog

oda kell verni 1et az asztalra hátha észhez térnek

Mardel
Ez vicc.

Láma vagyok mert beviszem szervízbe õk meg leszarják, ha elindul rajta valami akkor visszadják? Ha totálisan nem megy semmi rajta akkor nyögdécselik, hogy adnak egy újat, nemtudják mi lett vele, de ,,letesztelték" és tényleg nem megy.

Szóval aki láma az a szervízben lévõ "tesztelõk", nem azért adtam ki pénzt egy eszközre, hogy kapjak 2 év kamu garanciát, mert ez az. Már ott tartok, hogy árammal szétégetem a vga chipjét, hogy a monitor meg se jelenítsen semmit, és visszaviszem szervízbe.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

MaSzKa
erre azt kell mondjam láma vagy

ha ezt produkálja valami ott valami szar
vidd vissza cseréljék ki verd õket fejbe vele és törd szét rajtuk
ha nem cserélik ki jelentsd fel õket a megfelelõ helyen

de lehet ta raktál valamit rósszul össze és azért fingott ki

pl. nem elég kikapcsolni a gépet szereléskor hanem ki is kell húzni a konnektorból biztos ami biztos

Mardel
Kép címét másolni, (majd böngészõbe beilleszteni) nem rákattintani, SG le van tiltva imageshacken.

Mardel
Ma már ezt a garancia dolgot sem kell kézpénznek venni.

Pl van egy tft monitorom, (3év garancia minden monitorra) 2 éve kaptam. Középen van benne két függõleges csík, mintha ,,beleégett" volna annak a játéknak a képe amivel sûrûn játszom, és néha ablakban.

Kb 1 hónapja felhívtam a központi szervízt, elmondtam mia gondom vele, másnap jött a ups futár és elvitte a kozponti szervízbe, ami nem Magyarországon van. 2 hét után megkaptam ugyanazt a monitort amit elküldtem, tesztelénél ez állt: ,,We tested, OK".
Bekapcsoltam, de még mindig ott volt a két csík, persze megfelelõ szín és színátmenetnél lehet észrevenni.

Június végén vettem egy videókártyát, agp-set (prohardver oldalán különösen ajánlott kategória... <#nyes>), mert komplett konfig váltásra kicsivel több pénz kell. A kártya a megvásárlás utáni 4. naptól kezdve ilyeneket produkál:
Kép1
Kép2
Ha leteszem a játékot tálcára majd vissza, akkor pedig ilyen lesz .

Kártyát persze elvittem szervízbe, lefolyása ugyanaz mint a monitor esetén. Semmit nem javítottak rajta, ki sem cserélték, visszakaptam a rossz kártyát úgy hogy semmi baja.

Amit néztem ahiba lehetséges okaira:
-driver hiba: 5 féle nvidia drivert kipróbáltam 4 eredetit és egy módosítottat, mindegyiknél jelentkezett.

-vga memória: levettem a vga memóriájának alap órejelébõl 50 MHz-et, a hiba úgyis elõjött.

-túlmelegedés: Volt hogy játék közben néztem a hõfokot, 55-66 C° között volt. Fórumon olvastam hogy valakinek 72-75 fokos ugyanaz a kártyája, és semmi gondja vele, meg írták neki, hogy az még tûrhetõ.

-alaplap: régi nf2es lap, de egy régebbi kártya 4 évig ment vele gond nélkül.

U.I.: Tudom amit írtam annak a nagyrésze nem ide tartozik, de nem vagyok jó véleménnyel a szervízekrõl.

MaSzKa
mondjuk eddig még nem ment tönkre magától Samsung termékem

1 monitor fingott ki amit eleve úgy vettem le volt ejtve és széttört benne a nyák panel

MaSzKa
ha elszáll akkor sincs bajom mert 2ÉV GYÁRI SAMSUNG garancia van rá nem úgy mint a pioneer nec asus stb.

Mardel
Már várom mikor száll el az a samsung. Egyébként nem értem minek ennyire befojásolni a másikat, ha érdekli a dolog elolvas pár ,,friss" tesztet, majd eldönti melyik. Ha nem ért hozzá, úgyis névalapján dönt, pl váhá Samsung, otthon ilyen TVnk van, biztos jó lesz, vagy váá LG ilyen asztali DVD lejátszóm van, biztos nem lesz gond vele.

MaSzKa
nekem samsung-om van is a 2év alatt nem találkoztam olyannal amit nem írt volna meg

samsungodd.com itt van a legújabb fw

neroból 7.10 regisztrált vagy újabb javasolt

Samsung-ból a 183A és a 183L (lightscribe) a legjobb

Köszi. Tényleg érdekes problémád van.
DarkSector
Én LG-vel úgyanígy vagyok, de nekem csak a DVD-R-t nem képes megírni egy ideje, viszont haverom gépében mindent megír.
Vettem Samsung-got én is, és jó az a LS ha van, és nem drágább egy mezei DL-esnél....
(viszont DVD-R-t ez sem írja, úgyhogy nem az íróval van baj, sem rendszerrel, mert friss win sem írja a DVD-R-t nálam)
Én alaplap, vagy valami kábeles dologra tippelek, ami végett nem írkál meg bizonyos típúsokat.
Bár érdekesnek találom, hogy más egyébb lemezt megír...
Kb.: 7500FT

LS-es lemezek meg -+ ban egyaránt 300-350ft kzött vannak.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Hali!
Két kérdésem is lenne hozzátok:
1. LG 4163B dvd íróm már csak a sima+-r-res lemezeket hajlandó megírni, az rw-t, ram-ot fel sem ismeri. Meghalóban lehet? Firmware frissítést érdemes megpróbálni? (bár ehhez a típushoz a legfrissebb is 2éves)
2. Ha cserélni kell akkor egy Samsung SHS-203B-t néztem ki, egyáltalán érdemes lightscribeset venni?