Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
kár hogy semmit :-(

MaSzKa
"Az 552B bevallottan szériahibás volt a pickup miatt. Ez a termék lassan 3 éve nincs már forgalomban. Ha csak most cserélte a 7173-ra, akkor megérdemli, mert idõközben simán kicseréltethette volna egy 16 vagy 18x Samsungra (W162C vagy S182D tipusokra). Ezek (fõleg az utóbbi) rengeteg elismerést kapott a minõsége miatt itthon és külföldön is..."

Met
mennyit fizet neked a Samsung?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

MaSzKa
"Ekkor jöttek a nagy csalódások. Elõször is a Plextor nem ismerte fel a Ricoh alapanyagú Philips DVD+R 8x lemezt, majd a négyszereset is csak 2,4-szeresen volt hajlandó megírni. Visszaolvasni már nem tudta. Ugyanez volt a helyzet a DVD-RW-vel, amit már a teszteléshez használt PX-716A is kiköpött, és ugyanúgy nemet mondtak a több mint 45 perc alatt elkészült, drága kétrétegû DVD-re is. Szomorú, hogy még a Philips újraírható CD-t sem sikerült tisztességesen elkészíteni, és a sima CD-n is rengeteg hiba volt."

MaSzKa

MaSzKa

CSOCSO
nincs
MaSzKa
DVD-ket nem igen lehettúl írni
CD-ket 700MB helyett 712MB megy rá

amúgy mindenkinek az új Samsung SH-S203P 2év 20x Lighscribe 7eFt írót javaslom

Met
Szerintem a Samsung többet is tud rá írni <#zavart1>

Újraírhatóból a DVD+RW talán kiforottab, hsizen bõ egy évvel elöbb jött ki, sok asztali felvevõ azt támogatta alapból újraírhatóból, viszont kemény 35Kb-al kevesebb fér rá. 😊

215-ös nincs még? 😊

CSOCSO
en is probalnek donteni Pionner 212 vagy 115 kozott ( sata vs ide)

any input?
MaSzKa

22Barna22
akk viszont ez az amit rendelni kell? 😄😄

MaSzKa
2 hónapja jelent meg😄

davidka003
Normális DL lemezre kell írni és akkor nincs ilyen gond. (Verbatim, Ricoh)
Ez most a legújabb Samsung író? Lehet, hogy veszek egyet.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

MaSzKa
errõl 1 regény lehet irni
1xûbb ha Samdungot vestel .D

22Barna22
éss mi a külömbség a pluszos és a minuszos lemezek között? :S pl DVD+RW - DVD-RW

MaSzKa
ez a pio 6500ft ezt se ingyen szállítják

22Barna22
plusz posta? :S

MaSzKa
egyik srác panaskodott a bizonyos DL lemezeket nem ír meg
ajánlottam is ilyen hibáktól mentes Samsung SH-S203 ver.P írót ami Lightsribet is tud 2év gari és mindösszsen 7000Ft

Higany
Több gépbe is kipróbáltam az írót és mindegyikbe ezt csinálja. Lehet tényleg el kéne adjam valami baleknak. <#buck> Amúgy meg a Crysis-t szerettem volna épp kiírni, meg régebben más új játékokat, de eddig 4 duálost baszott el.

Met
Mit írtál volna? Ha filmet akkor ImgBurn-t használj. 2,4x-es sebességgel.
Törölj le minden virtuális meghajtó készítõ progit, cserélj ide kábelt.

MaSzKa
add el

Higany
A 8-as Nero van fent és a legújabb filmware. Vennék én új írót, ha lenne rá pénzem, de nincs. És próbáltam Verbatime, Philips és Memorex duálos dvd-vel is, de egyiket se hajlandó kiírni. Viszont a sima cd-ket és dvd-ket frankón írja! És a poén, hogy a garija 10 napja járt le! <#szomoru1>

MaSzKa
vegyél Samsung SH-S203 ver. P Sata 20x Lightsribe 2év 6700Ft
az majd megirja

amúgy másik lemezel, fw frissitva? és nero ujjal is csinálja?

Higany
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek miért nem ír meg egyetlen duálos lemezt sem a Pioneer 111-es íróm? Kiírja, hogy lézer beállítási hiba és ennyi. 😞 Köszi!

davidka003
Sokan panaszkodnak a TDK lemezekre.
Használj Verbatimot.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Scrat
Ez értelmes megközelítés, köszi.
1. nem is tudod milyen íróm van, de fos. Birom a "minden szar csak ami nekem van az az isten" hozzáállást!
2. Számszerint 3 féle íróval próbáltuk, eredmény mindig ugyanaz, és kapaszkodj meg: a fos íróm, másik gépben TÖKÉLETESEN mûködik, ergo törli a szóban forgó lemezt!

Ikarus
Sziasztok.

TDK -Res DVD-t állandóan írási hibával kidobja a gép kb 50%nál. Mitõl lehet ez?
(satas dvd író, ha ez számít)

Te hülye, a Judeai Népfront mi vagyunk!

MaSzKa
az íród 1 fos

vegyél Samsung Sata 20x Lightsribe 2év 7eFt-ért

Scrat
Sziasztok!
Segítség kellene:
ASUS M2N-E SLI Deluxe lap, miért nem hajlandó kezelni az újraírható dvd-ket? Illetve kezeli, mert beolvassa, sõt meg is írja DE TÖRÖLNI NEM LEHET!
Ez mitõl lehet???
Havernak ugyan ilyen lapja van és nála is ezt csinálja.
Érdekes hogy neki mûködött a törlés, de cserében kékhalálokat dobált a gép, ezt orvosoltuk azzal hogy az NV hálozatkezelõt nem telepítettük a chipset driverrel, így a kékhalál megszünk, viszont az újraírható dvd-ket ismét nem lehet törölni.
Nem tudom mi az összefüggés, de bármilyen ötletet szívesen veszek hogy mivel lehetne megoldani!

Mardel
Próbáld frissítine a firmwaret vagy újraflashelni azzal ami rajta van. (CD, DVD addig ne legyen az íróban! )

"Timeo Danaos et dona ferentes."

csá.az mi a frásztol lehet,h mikor akaro dvdt írni neron mindig azt irja ki,h lézer beállítási hiba,utana ujrainditom a gepet,felirja de rosszul.kb 1 honapos nec dvd irom van.vki help
Mivel a dvd író árak eléggé a hugyfos kategóriába tartoznak, már nem érdemes szenvedni a gagyikkal. Pio 212D / NEC 7191 mind megvehetõ 7k alatt, a többit el lehet felejteni.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Mardel
Dobd ki a régit, vegyél újat.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

kovacsgeri
Hello!
Nekem az a problémám az LG íróval, hogy csak az RW DVD-ket írja meg! A sima R-eseknél pedig kiirja h cd írás hiba. Amikor egy hozzáértõ ismerõsömnek felvetettem, õ azt mondta h az nem lehet mert ha az R-eset nem irja akkor az RW-t sem tudhatja! Márpedig így van! van valakinek ötlete? Máshol is olvastam ezt a problémát csak a választ nem! segítségeteket köszönöm

MaSzKa
ezeket a Saumsung típusokat javaslom ha 7eft alatt akarod megúszni 😄
http://www.oaziscomputer.hu/?modul=product&page=list_user&action=start&main_id=16

Hali
Pio 212 es szériát érdemes venni?
állitólag a plextorban is ez a mechanika fut
a samsung satással vigyázatok mert most fött meg
1 éves volt irás közben halt meg

MaSzKa
csak 1db Samsung Sata-sat vegyél 2év gyári garival
a többi optikai meghajtó nem kell

DarkSector
Miér külön író és olvasó..?
Manapság már csak írókat találsz az üzletekben!

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Le akarom cserélni a meghajtóimat sata csatolásúra kellene külön
íróés olvaó ÍRÓ: Pioneer 212D. Olvasót még nem találtam sata cstolásút ha létezik 1 általán.
A pioneer írót megéri e venni satásba vagy sem???

MaSzKa

Az Optiarc a NEC és Sony közösvállalata, tehát semmi baj. (Régen pl. az összes Panasonic és Creative meghajtó Matsusita néven jelentkezett be, és sokan pánikoltak, pedig az a Panasonic japán neve ...)
Firmware ügyben a pontos típússzáma legyen mérvadó, Pl. ND-7173S vagy ND-79xx, stb.

Háj!

Vkinek van ötlete, hogy az miért lehet, hogy vettem egy SATA-s DVD-írót, ami elvileg NEC, gyakorlatilag a gép vmi Opratic-nek látja és a Windows folyamatosan el akarja távolítani 😛
Ettõl függetlenül nincs semmi baj vele, csak gondoltam letöltök egy új firmware-t és így most nem tom, hogy melyiket szedjem..

Csocsesz!

Sziasztok!
Bocsánat, ha esetleg butaságokat kérdezek. Visszaolvastam 2-3 oldalt, de nekem igazából "alap" kérdésekre kellene válasz. Most akarok dvd-írót venni. Nem igazán a márka érdekel, hanem az, hogy "mit tudjon". Tehát mire kell figyelni vásárláskor. Aztán: olyanokkal sem vagyok tisztában, hogy mit jelent a pluszos meg mínuszos. Mindegy, milyen dvd-t rakok bele? Vagy mit jelent a kétrétegû? 2*4,7GB fér rá? Akkor ezek drágábbak is valószínûleg...
Vagy: nehéz beletenni a gépbe? Nem vagyok egy nagy zseni, de úgymond 'láttam már számítógépet belülrõl'...Beszereléskor mire kell figyelni?
Régebbi Nero-val mûködnek, vagy a legújabb szoftvereket kell "megvennem"?
Mondom, kezdõ vagyok még, de bármi, ami eszetekbe jut egy kezdõ számára,szívesen veszem.
Köszönöm a segítséget!
DarkSector
Nero-va
Mert ilyen image fájl-t nem fogsz találni.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"