102
Hangfal !!!HELP!!!
-
Crome #102 Na, közben már nem is kell szerelő, viszont kéne egy ilyen csak nem tudom mi a pontos neve. A hangfalat köti össze a pc-vel... -
Crome #101 Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy tudtok olyan hangfaljavító szakit, aki házhoz is jön? (Meg megbízható is azért? :-) ). -
#100 nincs beállítva a 7.1 a dekóderen, vagy a forrás nem 7.1es hang. -
#99 Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy DDTS-100 dekódert a Creative S750 7.1-hez. Optikai kábellel szeretném összekötni a hangkártyát a dekóderrel. Valamiért nem szólnak a 7.1 oldalsó hangszórói. Mi lehet a gond? -
pittman #98 Hali
Azt terveztem, hogy szeretnék egy hangfalszettet venni és ez ügyben szeretnék kérdezősködni, tudnátok-e ajánlani egyet?
Keresgéltem, egy jópárat átnéztem, eddig nekem egy logitech x-530as volt, de nem nagyon értek ezekhez - ez 23k-ért beszerezhető. Szóval az ilyen árkategória érdekelne, esetleg ha nem 5.1es de egy 2.1es thx-es is belefér. Valaki tud ezekről valami infót, melyik gyártónál nézelődjek, vagy esetleg konkrét típust tudtok ajánlani?
Üdv
pitt -
#97 Hát eléggé szegényes a terméktámogatása - sehol egy kézikönyv, egy kép a hátulján levő csatlakozókról, pontos leírás a bemenetek/kimenetek jelszintjeiről.
A specifikációjából annyi azért kiderül, hogy van rajta "Hordozható lejátszó bemenet (3,5Ø)" - ami egy 3,5"-os sztereó jack csatlakozóra utal - ergó egy hangkártya vonalkimenetét rá tudod dugni sztereó jack-jack kábellel.
Vagy van rajta Scart csatlakozó - így a hangot egy sztereó jack-Scart kábellel át tudod vinni a gépről. -
att88ila #96 Sziasztok!
Ezt a házimozit rá lehet kötni a számitógépre LG HT305SU?Főleg film,zene,meg játékra kéne már ha rá lehet kötni a kompira.http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/hazimozi-rendszer/LG-HT305SU.jsp -
zeoos #95 Hangproblema kipipalva :D -
zeoos #94 Fulesben pedig a Roland RH-D20-as a nyero :) -
zeoos #93 Hangkartyanak pedig erdemes kiprobalni (ilyen szepet meg nem hallottatok!): Roland Cakewalk UA-1G kulso audio interfesz ... kegyetlen jo cucc! -
zeoos #92 Ha nem ragaszkodsz azokhoz a boszmekhez, akkor joszivvel javaslom a Creative GigaWorks T40-est. Csak jot tudok rola mondani es pont van benne annyi torzitasmentes teljesitmeny, amit a szomszed mar nem igen toleral :) -
Nandee1 #91 Hello mindenki!
Kb. 2 éve történt egy kis baleset a Fujitsu Siemens Soundsystem 2.0 (http://hicom-bg.com/osc/popup_image.php?pID=53) hangszórómmal :D Egyszer amikor éppen zenét hallgattam (elég hangosan) hirtelen egy nagy pukkanást hallottam. Azóta nagyobb hangerőnél (csak amikor basszus van) eléggé recseg a hangszóró. Ráadásul a Power gomb is becsúszott úgyhogy azóta egy tollal kell bekapcsolnom.
Ma viszont rájöttem hogy hogyan lehet szétszedni a hangszórót és a Power gombot sikerült is vissza tennem a helyére. A recsegés viszont még nem múlt el sajnos. Valaki meg tudja mondani hogy mi okozhatja ezt a problémát és hogyan lehetne megoldani? Előre is köszi a segítséget! -
#90 mindegy állítólag mind egy rakás szar. -
#89 Sziasztok! Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi.
Oszlop hangfalat szeretnék venni: a dupla mélynyomós 4-500W szép
és olcsó kategóriában. Találtam is 3at. Az egyik ami érdekelne a
Mivoc sb 210 tud róla valaki mondani valamit???? A másik kettő
Tangent sr 500
Eltax concept 400
Ha valakinek ezek közül van ilyen mi a véleményeróla?
Melyiket vegyem meg? -
#88 Ezekből melyik lenne jobb választás ??
Genius sw 3000
KÖNIG 2.1
-
krisz940122 #87 hmmm azért ennyien nem kéne segíteni :) -
krisz940122 #86 -laptopom -
krisz940122 #85 van egy acer 5730z laptoppm és az 5.1-es hangszórót sztereóként ismeri fel. a vezérlőpultban ahol át lehetne állítani csak sztereó van.mit csináljak? win 7 van tehát a drivert magától tette fel. -
COOLancs #84 Tényleg le volt tiltva, kössz a tippet -
tmisi #83 BIOS-ban ellenőrizd, nincs-e tiltva az alaplapi kodek. -
COOLancs #82 Sziasztok, a problémám h az hang és audio eszközöknél azt írja hh nincs eszköz, mi lehet a probléma? tuti van benne hangkártya és eddig működött is csak valami gyökér elállította, mi lehet a probléma? Új driver kell? -
csoola #81 sziasztok! karácsonyra jézuska intézett nekem egy genius sw hf-6000es hangfalszettet, marha jo meg szépen szol, de nem tudom hogyan vehetném rá hogy a 2csatornás hangot is szétbontsa 5.1re, mert igy nem tudok youtuberol zenét hallgatni meg filmeknél sem általános még az 5.1-es sajnos
asus m2n-e alaplapi hangkártyáját használom a cuccot
akit tudna segiteni megköszönném! -
pchelp #80 Illesztőprogramom hiányzik, de nagyon. -
pchelp #79 Hali!
Lenne 1 olyan problémám hogy véletlenül letöröltem azt a programot ami a hangot szolgáltatja. Tök süket az egész. 3 napja szenvedek vele,ha tud valaki multimédiás audiiovezérlőhöz letölthető linket nagyon szépen megköszönném! Előre is köszönöm! -
Dzsur82 #78 Hali!Egy Altec Lansing XA3051 5.1 hangfalszettet szeretnék csatlakoztatni egy Asus P5K integrált hangkártyájához!A kérdésem az lenne hogy milyen kábel kéne hozzájuk mert van egy sima jackdugós kábel amit bedugok a hangfal aux kimenetébe , másik végét meg hiába dugom a hangkártya akármelyik kimenetébe nincsen hang!! -
sanya911201 #77 Mi a véleményetek erről a hangfalról: dyras CinemaxX 5.1 ALDS-430? -
#76 Gigaworks s750-hez keresek control pod-ot.
Akinek van ilyen eladó, az írjon egy privátot.
(Hibás is jöhet.)
-
#75 Hello! Probléma a következő: Genius 5.1 mélynyomója "ropog" mintha háttérbrn lövöldöznének! Ha kihúzom a PC-ből akkor is! Mi lehet az ok? Meg fog halni vagy kontakthiba tán a mélynyomóban? -
#74 Sziasztok. A minap próbáltam összedugni egy 5.1-es logitek hangfalrendszert a géppel de valami nem stimmelt. Az alaplapon hátul 6 dugó van szín szerint. Ezt eltéveszteni se lehet. Színre színt. Majd a hangkártya kezelőjében (nem jut eszembe hirtelen a neve. Nem a soundBlaster hanem a másik) Ott be lett állítva hogy első hangfalak hátsók és mélynyomó. Ugye ott van egy tesztelő is hogy kipróbáljuk a térhatást. A bal első a center és a jobb elsőnél érezhető, de a két hátsónál egyáltalán nem lehet érezni. Szólnak, de halkan. A mélynyomóba is minden jól lett bedugdosva. Van valakinek ötlete mi lehet a baj? Nagyon hálás lennék. -
lezu #73 Sziasztok!
Hallottatok már a Hopkins & Palmer hangfalakról? Tud róluk valaki valamit?
Fontos lenne! -
#72 Mint #63-as hozzászólásomban már mondtam, igen.
Mivel ez csak egy passzív hangdoboz, erősítő nélkül nem szólal meg. -
jo munkas #71 most akkor venni kellene egy erősítőt? -
#70 Ha vonalbemenetre (Line Input), vonalkimenetre (Line Output), vagy fejhallgatókimenetre (Headphone output) kötöd nem fog.
Mindenképpen erősítő hangszórókimenetére kell kötnöd. -
jo munkas #69 magyarul igy nem fog megszólalni? -
#68 "3 jack dugónak hely, a felsőben van ami megy a gépbe a középsőhöz az van írva hogy Rear, az alsóhoz meg az hogy CNT/SUB ebbe dugtam bele."
Egy szóval, ha jól sejtem, valószínűleg belecsatlakoztattad egy szimpla vonalbemenetbe (nincs véletlenül odaírva az, hogy Input?). ;) Nem csoda hogy csak búg.
Mint #63-as hozzászólásomban írtam ehhez maximum 70 W-os (RMS teljesítmény 8 Ohmon) erősítő kell. Vagy a szett többi része. -
jo munkas #67 a hangerő szabályzó doboz vagy hogy hívják. van 3 jack dugónak hely, a felsőben van ami megy a gépbe a középsőhöz az van írva hogy Rear, az alsóhoz meg az hogy CNT/SUB ebbe dugtam bele. -
#66 Pontosan mire (hova, hogyan) kötötted rá a center hangdobozt? -
jo munkas #65 hali megint. vettem kábelt megbalankoltam bedugtam a centerbe, de nem szól amikor hangosabbra akarom venni elkezd hangosan búgni és ennyi.
mi lehet aprobléma?
elvileg működnie kellene mert a centrnek megvan a helye a hangrndszerben. -
jo munkas #64 ahha. értem 1000 köszönet. további szép napot. -
#63 Ehhez kelleni fog egy 5.1-es erősítő (meg két front, két szatelit és egy subwoofer hangdoboz), ami center csatornaként 8 Ohm-on maximum 70 W RMS teljesítmény leadására képes. Vagy a Jamo E310-es rendszer többi darabja (a subwooferje ugyanis aktív, erősítővel egybeépített - legalábbis a leírások szerint).
A bekötés menete úgy zajlik, hogy veszel kéteres hangfalkábelt, megblankolod (eltávolítod róla a szigetelést 1-2 centiméter hosszon), és a hangdoboz hátulján levő - ha jól látom - rugós csiptetőket kinyitod belehelyezed a kábelek lecsupaszított végét (ügyelve arra, hogy a kábelvégek ne érjenek össze), majd becsukod. A túloldalon bekötöd az erősítő center kimenetére (annak lehet Jack csatlakozója, vagy ugyanilyen csiptetős) és kész is.