102
Hangfal !!!HELP!!!
  • jo munkas
    sziasztok.
    kellne egy kis segítsék, vettem egy centert. és a hátulja ilyen: http://www.vatera.hu//jamo_e3_center_149469590.html
    és foggalmam sincs hogy mien kábelt hova honnan.
    szgéphez szeretném kötni 5.1-es hangrendszerhez.
  • RelakS
    Van egy "apró" problémám

Genius SW-5.1 Home Theater hangcuccomban ha tekerem a hangerőt, akkor hol egyik, hol másik hangszóró nem szól, meg (általában a mély) csak úgy hirtelen ötlettől hajtva elhallgat.
    Lehet-e egy ilyen 6 csatornás potit javítani?
    Ha meg nem, és veszek új hangcuccot, mit lehet kezdeni a régivel? Kukába azért nem hajítanám, mert ránézésre csak a hangerő szabályozás szar.
  • Peetboy
    Mert gondolom az a gyári alap beállítás.
  • Madmano
    Az említett hangfalszetthez kapcsolódóan lenne egy kérdésem:mikor távirányítóval bekepcsolom,a "Master volume"gomb kb.1/3áig feltekeredik.Ez miért van?
  • Peetboy
    Elég jónak...
  • Madmano
    Most vettem egy Genius SW-HF5.1 5005-öst.Milyennek számít ez?
  • Peetboy
    De ha a "Genius", helyett Logitech több mélyet ad és hangosabb akkor inkább azt ajánlom!

Elírás történt.
  • Peetboy
    Én a Geniust választanám, mert az sokkal jobban néz ki. Mint egy igazi hangfal, nem gagyi szar. De ha a Genius több mélyet ad és hangosabb akkor inkább azt ajánlom!
    De ki kellene próbálni.
  • kilcsir
    srácok, én is most veszek hangfalat. Kettö között vacilálok, az egyik a Logitech x-230, a másik genius SP-HF 1250x. Szerintetek? A geniusnak jók a satelijei, a loginak van külön ménynyomolya de a szatelitjei gyengébbek.
  • kilcsir
    vagy ezt
  • kilcsir
    nézd meg ezt, elivleg 200w-os. link
  • Dehogynem
    Hi
    Kéne kis help. :)
    N95-re szeretnék rákötni kb 100W körüli 2.1-es hangfalat. Munkahelyemre kéne, de 08:00-16:00-ig el kéne tüntetnem az egészet. Mosólyogna a főnököm ha észre venné, csak én nem miután befejezte a beszélgetést velem. Haza vinni nem naon akarnám, Így maradnak a szekrények. Valamelyikbe be kéne nyomorítanom (elfelejtettem lemérni, de kb 25-30cm ). Picit kevés a hely mindegyikbe. szval nem túl nagy (főleg széleségre) hangfalak kellenének. Ha mondjuk magasak, az annyira nem vészes. Keresgéltem, de nem igazán tudtam eldönteni. Úgy 40-50ezrem lenne rá, de ha ilyen árkategoriába nem létezik amit akarnék, egészen 100e fel tok menni (Többet viszont naon nem akarnék rá költeni ) Lényeg min 90w legyen, de ha több nem gond . Legjobb az lenne, ha bele lenne építve az erösítő és nem külső .
    (40-50ezer körüli ajánlatnak örülnék a legjobban :) )
    Köce előre is a választ. (n95-be sime jack dugó bele megy. Othonival és fülessel is tesztelve)
  • Klambi
    Most nem tom jó helyre írok, de valaki tudna nekem infót küldeni Madonna rádiójáról? Hung up és a Sorry c. számában is szerepel az a villogó cucc én szeretnék csinálni egy olyat és azért kellenénekkaz infók! Légyek hogy nem hordózhatónak akarom hanem fixen áljon a szobámban:) csak villogjon meg minden! Aki tud segíteni PLS help!
  • buccc
    Sziasztok

Megvásároltam a SAL 3610 silversound hangfalszettet ,és sajnos azt kell mondanom hogy ez életem eddigi legnagyobb csalódása. A 8 ohmos hangfalrendszer fronthangaljában 2 db 4 ohmos mélyközép van. Az én erősítőm viszont csak 8 ohm felett bír. Nem értem hogy 8 ohmos hangfalakba miért kell 4 ohmos hangszorókat tenni.
    Légyszi írjatok hogy kinek mi a véleménye erről. Itt meg lehet nézni: http://www.sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikkcsoport&pozicio=01.02.01.09
  • csgj
    a régi hangfallal nem volt baj, úgyhogy akkor a mostani hangfal sz*r.
  • izb
    fülhallgatóval nézted már?ott van ilyen probléma?
    ha igen,akkor a hangkártya szart be.ha nincs akkor a külső hangfalszett.
  • csgj
    szóval, vki tud választ adni eme hatalmas rejtélyre?
  • csgj
    van egy 2.1-es HAMA hangfal szettem, de az egyikből néha kis pukkanás-szerű hangok hallatszanak. és kezd idegesíteni... mitől lehet ez???
  • Rolesz
    Boldog Genius 3600W(fa) tulajdonos vagyok aki ilyet akar venni nyugodtan veheti!
  • izb
    idézet!
    "A hangfalak hangszórókkal felszerelt, hangkeltésre, hangvisszaadásra szolgáló dobozok. Készülnek pozdorjából, rétegelt lemezből és műanyagból. Aktív kivitel azt jelenti, hogy a dobozba a hangszórók megszólaltatásához szükséges végfok(ok) (erősítő(k)) is be van(nak) építve. A fejlettebb változatok már ki-be kapcsolható előerősítőt is tartalmaznak, amely segítségével alacsony jelszintet produkáló eszközöket (elsősorban mikrofonokat) keverő nélkül, közvetlenül csatlakoztathatunk a hangfalra. A hangerő szintjét ilyenkor a hangdobozon található saját potméterrel szabályozzuk. A beszerelhető hangszórók alapvetően két csoportra oszthatók. Az első csoport a magas hangok visszaadására szolgáló ún. "csipogók", a másik a mindenki által jól ismert "tányéros" hangszórók csoportja. A magassugárzók között létezik piezo, nyomókamrás, fél, 1 és 2 colos, ferrofluid hűtésű, sőt újjaban szalagmembrános változat is. Megkülönböztetünk 1, 2, és 3 utas hangfalakat. Az 1 utas hangfalban általában 1 db hangszóró, a kétutasban általában 2 db hangszóró található, azonban az utak számának meghatározását mégsem lehet ennyivel elintézni. Szintén kétutas az a hangfal, amelyikben a magassugárzó magashangvisszaadása mellett 2 db középmagas vagy szélessávó "tányéros" hangszóró ugyanazt a frekvenciatartományt hivatott visszaadni. (Tehát kétutas hangfalunkban 3 hangszóró található) 3 utas hangfalról tahát csak akkor beszélhetünk, ha a hangszórók egy ládán belül 3 külön frekvenciatartományra vannak osztva, csoportosítva. Ezt a felosztást beépített passzív (nem állítható törésponti frekvenciájú) vagy külső, ún. aktív (értelemszerűen változtatható paraméterekkel rendelkező) crossoverrel valósíthatjuk meg. A vágási pontok helytelen beállítása a torz hangkép mellett könnyen hangszórónk életébe "
  • Dzsofi
    hy all!Elég kezdő vok még a dologban viszont érdekel.És azt szeretném tudni h hol vannak ilyen cikkek ahol olvasni lehet róluk. Mert van amikor beszélnek 1 utasról 2 utasról és fogalmam sincs h mit jelentenek!:) pls segitsetek cikkeket adni és erre a kérdésemre választ! THX!
  • Snecie Smicie
    Hi!
    Van nekem egy 5.1-es HAMA hangfalszettem(pontosabban kaptam ajándékba)., viszont emellett csak egy Creative SB Live!-om van, ami feltehetően nem tudja az 5.1-et, így a kérdésem a következő:
    Be lehet-e a cuccot konfigurálni úgy, hogy szóljön az összes?
    Általában csak ezt sikerült elérnem, hogy a mélynyomó szólt + 1, függetlenül attól, hogy a Vezérlőpultban hogyan is állítottam a hangfalbeállítást. Ha sztereóra tettem 2 szólt, ha 5.1-re akkor is kettő, ha térhatásúra akkor is, st stb.
    Szóval van erre valami megoldás, hogy esetleg 5.1 nélkül is szóljon az összes hangfal?
  • DarkDemon
    de mi lesz azokkal a hangokkal ami nem a winampból jön? pl egy game
  • salazar
    Winamp
  • DarkDemon
    van két 5wattos azona hangszóróm, és az a gond vele hogy fel van cserélve a jobb-bal csatorna, mikor a jobbnak kéne szolni akkor a bal szol és fordítva...
    ez még nem lenne olyan zavaró de a beledugott fejhallgatón is fel van cserélve az a két oldal. szimplán a fejhallgatót bedugba a hangkáryába nincs gond, tehát a hangfallal van vmi
    de mi? tud vki megoldást, pl egy progit ami szoftveresen cseréli fel a jobb-bal csatornát, mert a hangkáryta driverje nem tudja
    thx
  • Cukros
    lehet hogy rosz a mélyláda
  • Inquisitor
    És ha a dobozon volt a sorozatszám és nem stimmel?
  • GFly
    S.O.S

nincs valakinek egy felesleges Ozaki Va! VA403 (2.1)-es doboza???? plíííííz
    sürgős és fontos lenne

(sajna csak úgy veszik vissza, de az enyém már nincs meg )
  • Marchus
    mélynyomót lehet külön venni egy ilyen hangfalrendszerhez, mivel bizonyos okok miatt tönkrement...

http://www.kellytech.hu/hun/speaker/jazz/j9929.htm
  • repvez
    Ismeri valaki a thomson DPL660HT tipusu erösitöt és hangrendszert?Nekem ilyen van és olyan problémám van vele, hogy a subja nagyon halkan szol, pedig álitolag 100w-os. A menübe +10-re állitottam a hang erejét a centereknek meg -6-ra és igy is hangosabbak.A volume 50-es állásánál kezd valami hallatszani de ott meg már a magasak is nagyon zavaroan hangosak.Nem tudja valaki mit lehetne tenni ez ügybe.Mert egy kicsit idegesit,hogy egy kicsi számitogépes 5.1-es rendszer ami csak 50w RMS-t tud durvább basszus produkál mint az én 600w rendszerem.Persze tudom hogy ezek az értékek csak papiron ennyi,de valami külömbségnek akkor is kéne lenni és az én rendszerem felé nem forditva.
    Remélem tud valaki valamilyen okosságok.
  • Mihail
    Van 2 eladó videoton hangfalam. Darabja 150W-os, teljesen fel vannak újítva(a keresztváltó, a 3 membrán, az csatlakozó aljzat,stb.)
    Itt van két kép róla:

.:harisnya nélkül:.

.:harisnyával:.

AKIT ÉRDEKEL ITT A FÓRUMON MEGTALÁL!
  • Faterx
  • seAke
    pl.hangkártyán de van olyan hangszórószett amin van elvileg felkeverési mód.
    Nálam is 7 hangszórón szól a zene meg minden...nálam az audigy zs csinálja.
  • grebber
    De hol tudom beállítani?
  • Faterx
    Natürlich
  • grebber
    Hangfalhoz kapcsolodik ha én veszek egy 5.1-es hangfalat akkor be tudom állitani hogy a mp3-ak és a sima filmek is szoljanak az összes hagszóróban??
  • Easy Rider
    Genius az jobb, szebb a hangja....
  • Easy Rider
    bele, csak mehecc új végfokért is....
  • GAAMMEER
    MELLesleg itt a link a hazimozi rendszerhez
  • GAAMMEER
    hi
    audigy 2es hangkartyam van es azt szeretnem kerdezni hogy ha pl vennek egy PIONEER DCS-525 hazimozi rendszert akkor azt hogy tudnam a geppel osszekotni es mukodesre birni??