Hangkártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy szar az 5.1 rendszerem RCA-s része?(Watson szóval nem nagy név... de PC-hez megérte megvenni)
Hát igen elég hülyén írtam le bocsi.
2006.szeptemberi driverrel van fent jelenleg de régebbivel is ezt csinálta. A vezérlõpultban 5.1 ként van beállítva. Az audio manager-be 6 chanel = 5.1 szintén. Ott van egy olyan rész hogy Audio I/O , ott van egy kép amin elvannak helyezve a hangfalak, egyenként rákattintva megszólalnak(pont az amelyikre kattintok), de ha a front hangszórókat szólaltatom meg akkor a mélyet is megszólaltatja, pedig szerintem azt ilyenkor nem kellene(régi gépen elõzõ integrált karin ilyet nem vettem észre). Viszont ha a hátsó hangszórókra kattintok, akkor a mély egyáltalán nem szólal meg, centernél se. Ma egész nap azzal szórakoztam, hogy rájöjjek miért van ez.
Próbálgattam a kábeleket de szerintem azok tökéletesek, mert ha minden kábelt kihúzok hátulról(subwooferbõl ami ugye egyben van az erõsítõvel), csak a front RCA van bedugva egyetlen darab hangfalkábel sincs benne szóval normális esetben csak akkor kellene hangot adni ha a subwooferre kattinttok, de ha a frontra katt akkor is megszólal a mély!Nem értem miért?
De még sokmindent próbáltam. Pl. 5.1-re van minden állitva, hátul mind minden be van dugva ahogy kell, winamp alatt hallgatok vmit és ha van benne basszus elkezd recsegni a subwoofer, viszont ha ilyenkor annyit csinálok, hogy a Front RCA-t kihúzom, akkor egybõl normálisan szól, de ugye akkor nem szólnak a front hangfalak se. Winamp/Kimenetek/Directsound Output itt 3mat választhatok,
1. Elsõdleges hangillesztõ,
2. Realtek HD Audio output (Certified: yes, emulated: no
Supports sample rates from 8000 Hz to 192000 Hz (continuous)
Hardware memory: N/A
Hardware mixing: supported, 31 free streams (33 max)
Speaker setup: 5.1)
3.Realtek HD Audio 2nd output (Certified: yes, emulated: no
Supports sample rates from 8000 Hz to 192000 Hz (continuous)
Hardware memory: N/A
Hardware mixing: supported, 8 free streams (9 max)
Speaker setup: 5.1)
Tehát olyan érzés mintha azért recsegne a Subw. mert egyszerre a front-ot is megakarná szólaltatni meg a Mélyet is.
Dvd-k , Powerdvd-be beállítottam settingsben, hogy 5.1 . Nem tudom, hogy tudnám megnézni(?), hogy valósan szól-e 5.1-et. De hallásra erõsen az. És itt nem hallom hogy recsegne, de lehet azért mert itt 5.1-es hangot szólaltat meg és lehet a front és mély hangok egységesebbek. Az mp3-mak meg ugye nem 5.1-esek.
Tehát ez a recsegés a probléma + hogy valahogy a front hangszórók nem csak maguk szólalnak meg, hanem a subw.-re is továbbítanak jelet(sztem), ma össze vissza próbálgattam mindent, mert a gép hátuljában a jack-ekhez az Realtek Audio Manager-el be tudom állítani, hogy melyik jack legyen a front,rear,subw+centen. Most úgy van beállítva ahogy a ház hátulján a fémrészbe be van 'karcolva' hogy melyik színû jackhez milyen tartozik. De a kábeleket is cserélgettem, de mindig recseg a subw. a winamp alatt, ha a front is be van kacsolva.
Köszi a tippeket...
Hátha tud valaki segíteni: van egy MSI K9N Neo lapom amin egy integrált Realtek® ALC883.
5.1-ben szeretném használni. De mikor a beállításainál (Audio I/O) az elsõ két hangszóró bármelyik tesztelem a subwoofer is megszólal, a hátsóknál viszont nem szólal meg. És az így a probléma, hogy a subwoofer egyszerre mintha két jelet kapna, kapja a mélyládáét meg az elsõ hangszórókét és így piszkosul elkezd recsegni. Ha az elsõ két hangszórót nem használom akkor normálisan szól torzítás nélkül.
Lenne valakinek egy jó ötlete?
Köszönöm...
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
C-Media CMI8738 WDM Driver (Windows XP) 0639
Remélem XP-hez kellet.
Elég kezdõ vagyok szeretném megkérdezni h hol tudom megnézni milyen hangkártyám van. Nincs hang kéne driver :S
lvl 60 ud priest----Bloodscalp lvl 60 human paladin arathor lvl 60 warlock @ Balnazzar
van egy Audigy 4-es hangkarim, és az EAX Console-ban látok Karaoke funkciót. rá tudok menni, hogy Enable Karaoke, viszont az alatta lévõ beállitásokat nem tudom elérni. és hogyha az Enable-re megyek, akkor se történik semmi.
vki el tudja mondani, hogy ezt a funkciót hogy kell használni?
Nekem az Audigy SE EAX-szal játék közben nagyon beszaggat. EAX kikapcsolva -->> tûrhetõ az FPS.
gép: cerka 1350MHz, 512 sd .Most a gépem csíra az EAX-hoz, vagy valami nincs jól beállítva? Valakinek volt ilyen problémája?Ha igen segítsen!!!<#help>#help>
Hátha valakinek szüksége lesz rá!
Notebook: Asus F5N AMD Athlon X2 1,9Ghz , 2GB RAM, GeForce 7000M, 250GB HDD || Xbox360
Notebook: Asus F5N AMD Athlon X2 1,9Ghz , 2GB RAM, GeForce 7000M, 250GB HDD || Xbox360
Ja és hangk, vmint a hálók. is alaplapi tehát ütközés elvileg kizárva.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Egy ismerõsöm úgy egy éve kicserélte a gépemben az alaplapot, és azóta egyszer kellett csak újratelepíteni a windowst, tegnapelõtt. Csak az a baj, hogy integrált a videokártya, és nem tudom, milyen driver kellene neki, hogy mûködjön a hang, mivel nincs nálam az alaplap cd-je. Hol lehet megnézni, hogy pontosan milyen alaplapom van, hogy tudjak keresni egy drivert hozzá?
Mért kapnak el mindig mikor a falra firk
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
szerintem add el az egész gépet és vegyél 1 másikat. a késõbbiekben örülni fogsz ha elindulnak a játékok 😞 ezzel a géppel.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
inkább procit fejlessz... min. 1 3gh es intel (nem celeron!) v 1 a64 3000+ ost.
Ne használd ezt a szolgáltatást.ha meg igen,akkor kisebb felbontás.bár ahogy nézem a videókártyádat,nem nagyon van hova..
A pc rá van kötve a tv-re és a házimozira. Amikor nézem a filmet a hang elmászik a bal hátsó hangszóróba egy kis idõ után és ott is marad.
Mp3 jól szól, dvd a géprõl nézve (hallgatva) jó.
Crative Live 5.1 Digital-al és Creative Vibra PCI128-al is csinálja. K-Lite Kodek van fent a gépen, egy régebbit is kipróbáltam de nem változott semmit. Azóta csinálja, hogy újratelepítettem a gépet, elõtte nem volt gond pedig ugyan ezek a progik és hardverek voltak meg.
Ezeket a lejátszókat próbáltam: Bs Player, Mediaplayer Classic, Power DVD
Nincs ötletem, hogy mit kellene átállítani😞
Itt vannak a filmek amiket néztem (még volt pár de azokra nem emlékszek)
Jól szóltak:
The World Fastest Indian
Audio Format.........: MP3
Encoder..............: LAME
Bitrate..............: 80 (CBR)
Hz...................: 48,000
Channels.............: 2CH Stereo
Video Format.........: AVI
Video Bitrate........: 685
Codec URL............: http://www.XviD.org
Resolution...........: 484 x 264
Display Aspect Ratio.: 1.833 (11:6)
Frame Quality........: 0.224 bits/pixel
FPS..................: 23.976
The Ringer
Resolution.....: 608x256
Encoding type..: MP3 ABR
Bitrate........: 952kbps
Bitrate........: 128kbit/sec
Emelt fõvel
Video Codec Típus (pl. DIV3): XVID
Video Codec Név (pl. DivX 3, Low-Motion): XviD
Képméret (pixelben): 720 × 480
Bitsebesség (kbps): 902
Audio Codec (pl. AC3): 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
Mintavételezési Frekvencia (Hz): 44100
Audio Bitsebesség (kbps): 128
Audio Bitsebesség Típus (CBR vagy VBR): CBR
Audio Csatornák Száma (pl. stereonál 2): 2
Nemjól szóltak:
Pirates
Video Bitrate...: 1307 kb/s
Audio Bitrate...: 122 kb/s (61/ch, stereo) VBR LAME3.97
Resolution......: 4:3
FPS.............: 25 FPS
Túl a sövényen
Video Codec.: XViD
Audio Codec.: VBR MP3
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.