302
Hangkártya probléma
  • fine2006
    Egy kis segítség.
    http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged/teszt/everesthome.html
  • diabolo666
    Sziasztok!
    Lenne nekem is egy nagy problémám és a segítségeteket szeretném kérni:
    Vettem egy új gépet: alaplap: Asus p5vd2-mx
    proci: x86 Family 3106Mhz
    Hangkártya: na ezt nem vágom azt írja: Soundmax HD
    Szóval az lenne a problema, hogy nem ismeri fel a mikrofont, bedugom és semmi.Próbáltam Biost frissíteni, a vezérlőpulton beállítani, drivert cseréltem, operációs rendszert és semmi!!!
    Egyszerűen nem értem! A legnagyobb baj hogy ha jól láttam az alaplapra van hegesztve vagy mi, cserélni sem tom...De a fejhalgatóból jön a hang!? Azt felismeri a miket nem...Segítsetek kérlek szépen!!! Please!
  • 22Barna22
    Üdv!
    Egy GERICOM HUMMER Notebook aminek nem működik a hangkártyája.
    Windows tegnap újratelepítve, de így sem jó.
    Valaki segítsen hogy mit tudok tenni légyszi! Szerintem valami illesztőprogram lehet, vagy nem ismeri fel a kártyát.(nem vagyon nagy informatikus...közepes sem)
    Szóval légyszi valaki segítsen! hol tudom megnézni meilyen hangkártyám van? pontosan hol.. KÖSZi
  • Pistike 007
    megoldottam, köszke...
  • Prince of Máté
    ha alaplapi akkor az alaplapi CD-vel, vagy megmondod milyen fajta a hangkártyád...
  • Pistike 007
    üdv, van egy fujitsu siemens amilo notebook, amd sempron 3000+ procival.
    vindóz újratelepítve, hangártyaillesztő elmegy a francba. Vagyis honnan lehet letölteni hangkártyaillesztőt?
  • Hedgehunter #136
    Akkor biztos hogy nem hangkartya problema... A melynyomoddal van a gaz....
  • hmajki
    HI hogy oldotad meg? nekem is ez a problémám!

Májki
  • Prince of Máté
    Na most egy nagyon idegesítő problémával jövök...
    előugrik egy ablak hogy:
    "generic host process for win 32 hibát észlelt ezért leállt"
    A lényeg hogy nincs hang...
    hiába rakom újra a hangkártyát...
    ha a tálcán rákattintok a hangszóróra akkor :
    "nem érhető el aktív keverőeszköz.Keverőeszköz telepítéséhez nyissa meg a vezérlőpultot,kattintson a nyomtatók és más hárdverek hivatkozására, majd a Hardver hozzáadása hivatkozásra.
    Ez a program most bezárul (k*rva anyád)
    És elmegy a hang...
    Ha újraindítom a gépet minden jó addig míg ki nem írja azt a hibaüzenetet...

• Nuki
    Lenne egy kérdésem remélem tudtok segíteni, bár nem közvetlenül hangkártya-problémára gyanakszom:
    számítógépre rákötött kis házimozi-rendszernek a mélynyomója szabálytalan időközönként pár másodperces zúgásokat ad ki magából. Még akkor is ha nincs rákötve/dugva semmire, csak konnektorba, és be van kapcsolva.
    köszi!
  • hunter03
    Sziasztok!
    Van egy Creative hangkártyám és a gépemen nincs hang.Az eszköz jól működik.Mi lehet a gond?Voltak már korábban is gondok vele,de akkor azt írta ki,hogy nem jó a driver.Most már ez megoldódott de most meg nincs hang.Mi a hiba?
  • RedRiot
    Asus M2N-E alaplapi hang problem:

Játékok közben sztatikus zaj hallatszik. Elég furán, mert attól függően hogy mi van a képernyőn, változik a zörej frekije. Mondjuk Medieval 2-ben ha zöld térképrészről átmegyek fehérre, akkor erősödik a zaj :/ Más gameknél is jelentkezik.

Winampban viszont gyönyörűen, kristálytisztán szól. Valami tipp?
  • noxon
    Sziasztok!
    Windows vistára feltettem a sound blaster live drivert, de nem ismeri fel, hogy 5.1 és a creative surround mixer-t nem indítja fel... van rá megoldás vagy ez egy vista progléma?
    A sima windows hangbeállításnál se jelenik meg, hogy 5.1, csak hogy mono, stereo...
  • Met
    nem alaplapi hangkártya
  • váááááh
    Hali!
    Az a problémám lenne hogy sok játéknaál nagyon szaggat a hang és a játék. Ha a hangkártyámat letiltom akkor nincs semmi gond. A gépemben egy integrált ac 97 hangkari van. Nem tudnátok mondani vmi megoldást hogy hangom is legyen de ne szaggasson semmi?
  • Prince of Máté
    na kb ilyen válaszra számítottam...
    köszönöm szépen.
  • kryst
    Ezt, hogy érted, hogy túl lett terhelve?Hangkártyát is túl lehet terhelni?
    Egyébként annyi fejlemény van, hogy ha át állítom 4.1-re a kártyát és nem a szokásos sztereo dugaljba teszem, ha nem a másikba ahol a plusz 2hangszóró szólna, ott viszont mind a két csatorna jól szól.Csak ott meg a minősége rossz nagyon.Tompa, és mély sincs benne igazán.
  • Balazs15
    tul terhelted kuka:)
  • kryst
    Sajnos nem.Ha át teszem a integráltra akkor semmi baj nincs.Amúgy torz inkább a hangja a baloldalnak.Főleg basszusnál jön elő.:/
  • Met
    ha mozgatod a jack dugót vagy a kábelt nem javul meg?
  • kryst
    Sziasztok!
    Van egy olyan problémám, hogy 3nappal ezelőtt, a bal csatorna kb.10%-al halkabban szól mint a jobb.Már tettem új rendszert is, és továbbra is halkabb a bal csatorna.A hangfalkábellal biztos, hogy nincs baj, mert az integrált karival tökéletesen szól mind a két csatorna.Egyébként egy Audigy2 ZS kariról van szó.Ja!És recsegve szól a baloldala.Szerintetek hardveres baja lett neki?
    köszi előre is.
  • Balazs15
    akko kabbe
  • Prince of Máté
    inkább várok még tapasztalt emberek kérdéseire...
  • Balazs15
    naná hogy jo
  • Prince of Máté
    SB Live Audigy SE 64bit 7.1 PCI hangkártya pl jó 5000-ért??
    vagy butított változat?
  • hunter03
    Hello!
    Van egy Creative hangkártyám.Amikor raktam a gépbe egy hálózati kártyát a gépen elment a hang.Aztán amikor átraktam egy másik slotba a hálókártyát,volt hang,de pl.az xp intrója megváltozott és nem nyit meg video/hangállományt ha rákattintok,csak ha jobbegérgomb-megnyitás.Ez miért van?Mit tegyek?
  • Inquisitor
    Frissített VIA chipset driverrel, és Creative-tól leszedett frisebb driverrel se megy?
  • Balazs15
    hát aztmár probáltam és nem jo..de azé thx:)
  • Prince of Máté
    Rakd újra windowst, sajnos jobbat nem tudok mondani):
  • Balazs15
    ja és az alaplapom: gigabyte ga-7vt600 procim pedig amd 2500+
  • Balazs15
    szintén mégegy problémám lenne van egy 2.1 es hangkártyám ami integrált(AC 97 audio) na most vettem egy 5.1 eset beleraktam(sound Blaster) a biosbna letiltottam az ac97-et..és leis törültem a gépröl de amikor beleteszem a soundblaster telepitöjét ezt irja ki: error setup could not detect any Sound Blaster hardware is properly installed before running this Setup programm.Setup will now exit.
    plz vki szánjon rám pár percet és válaszoljon thx..:)
  • Padree
    Hola!
    a problémám, amiben a segítségeteket kérném, h mitől lehet az, h [win reinstall után] a gépem a hangokat úgy játsza le, mintha víz alatti effektust tettem volna rá [pedig nincs rajt], és ráadásul fele olyan lassan, ez vonatkozik a wines hangokra is - indítás - leállás, a beszélő - microsoft sam - re is, kérlek segítsetek rajtam.
    u.i. a filmeket is lassan, kb 0,5xös sebességgel, és hanggal játsza le, mitől lehet, vagy mi ilyenkor a megoldás?
    válaszotokat előre is köszi
  • Prince of Máté
    Ja.

Van egy teszt 3 hangkártyáról még kb 4 éves.
    Asszem a quake 3-at tesztelték EAX hangon.
    Nem tommia neve hangkártya EAX off 90 fps
    Sound blaster live EAX off 90 fps
    Nem tommia neve hangkártya EAX on 83 fps
    Sound blaster live EAX on 43 fps

SZóval ennyit számít.
    ÉS az hogy hardwares meg sofwares az pontosan mit jelent?
  • Inquisitor
    Két lehetőség van, vagy nem tud 3D-t, és akkor egyik se prociterhelő ami nem szoftveres. Ha 3D, akkor minde terheli a procit. Elvileg az Audigy NEM butított verziói (Audigy1-2-4pro), meg az X-Fi elég erős HW hangkártya. Csak ugye drágák. (A butított 10K alatti Creative cumók szoftveresek!)
    Vagy van VIA Envy24 (esetleg újabb) chipsetes kártyák, csak ott meg az EAX támogatás hiányzik, meg ugye összes nem Creative cuccnál.
  • jaki88
    Hát lehet hogy rossz helyen néztem, megnézem mégegyszer, meg a sisoft sandra-t is megnézem! Köszi a segítséget!!
  • Prince of Máté
    Tudnátok olyan hangkártyát mondani ami nem annyira proci igényes?!
  • Inquisitor
    Everest vagy SiSoft Sandra.
    Amúgy meg ellentmondok, ha nem ütközik különösebb nehézségbe, akkor SOKKAL jobban jársz, ha alaplapgyártó helyett a különböző drivereket (Chipset, hangkeltő, SATA, Hálókártya, Raid, Firewire, stb.) a különböző chipsetek gyártóitól töltöd le. Általában sokkal-sokkal frisebbek.

" Everestel próbáltam már, de az nem hozott eredményt"
    Miért nem? Elvileg megmondja az Alaplapod PONTOS típúsát, még a verziószámát is, megmondja az összes rászerelt bigyó típúsát (így a hangkártyáét is), nem lehet, hogy rossz helyen nézted?
  • jaki88
    Csak az a baj, hogy az alaplap pontos típusát sem tudom. Nincs valami progi ami megállapítja?
  • HITMorpheus
    Az alaplap gyártójának a webhelyéről általában le lehet tölteni a szükséges drivereket.
  • jaki88
    Sziasztok! Nekem egy égetően fontos problémám lenne! Szóval hogyan tudom megállapítani, hogy milyen hang driver kell az integrált hangkártyához, ha nem tudok róla semmit, van valami progi vagy ilyesmi? Everestel próbáltam már, de az nem hozott eredményt! Remélem tud valaki segíteni, mert fontos és sürgős lenne! Előre is köszi!!