Hangkártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The built-in Audio solution in the M1573 is an advanced PCI HSP audio controller with Scatter-gathering DMA fully supported. The M1573 Audio is compliant with standard AC'97 and its successor HD Audio. 6 audio playback channels for PCM_out L/R, Surr L/R, Center and LFE, dual PCM inputs and dual microphone inputs are supported on AC-Link, while 6 independent output streams and 5 input streams are supported on HD Audio Link.
Each HD Audio stream can have 8/16/24/32-bit samples at rate from 8kHz to 192kHz, with channel numbers from 1 to 16.
Na ezért kell külön a driver hozzá.
ULI M1573 leírása
Mielött elkezdtél Azalia/ALC883 drivert telepítgetni, elötte feltetted az alaplapod chipset drivereit? Neked valószínüleg az ULI chipsetjében van az audio vezérlés ... tehát ULI chipsethez kell valami friss driver, és utána legutolsó realtek driver. Persze csak ha SP2 van fent, különben szenvedhestz a High Definition Audio patch letöltésével is.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
a gondom a következõ: egy logitech 5.1es rendszerem van, ami tényleg nagyon jó, ezzel nincs is semmi baj. viszont ma vettem egy szintén logitech webkamerát, és mióta feltettem a driverjeit, recseg minden hang.
az input device az a kamera, mert beépített mikrofonja van, az output device pedig a hangkártya, ki van hangosítva.
már ujrainstalláltam a hangkártya drivert, a zsinórokat arrébb tettem - már amennyit lehetett, de elfogytak az ötleteim.
ha valaki tudna segíteni, annak hálásan megköszönném
Est Sularus Oth Mithas
A fiatalok előtt két út áll; az egyik az alkoholizmus, a másik meg járhatatlan...
Nem tudok msnen és skypen dumálni másokkal, és eggyes filmek hangját rosszul játsza le. pl a háttérzaj nagyon hangos a szinkronizált nyelv pedig irtó halk.
hasonló a jelenség beszélgetésenkél is. a bejövõ hangot szinte nem lehet hallani, a kimenõ hang pedig állítólag jó... nem tudom hogy mi lehet a baja! valaki, ha tud segitsen...<#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
practitioner of the forbidden arts of death
Vásároltam egy ASUS P5ND2-SLI Deluxe alaplapot, amin egy Realtech 8ch-s hangkártya van integrálva.
Na most ez szeretném inaktívvá tenni, mivel szándékomban áll venni egy Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro Hangkártyát.
Kiváncsi lennék a véleményetekre ki használ ilyen kártyát?!
ASUS P5ND2-SLI Deluxe, Intel P4 LGA775 (Prescott) 3,6 GHz 2MB, 1GB RAM 533MHz, Sapphire Ati Radeon X800XT 512MB VIVO
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
az alaplapot amugy csak azért kérdeztem mert a driverben látam amdinst.exe t
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
ne haragudj, de nem tudom konkrétan mire gondolsz...
integrált kártya, ABIT alaplapon...
Alaplapi lapkakészlet SiS 651
Hangkártya SiS 7012 Audio Device
Ezt írja ki:
az ablak fejlécén ez áll:
UpdateDriverForPlugAndPlayDevices
Alatta egy piros X,és ez a szöveg:
-536870397
aztán kilép a telepítésbõl...
Most volt Windows reinstall, de az official SIS oldalról leszedett driver nem megy föl XP Professional Service Pack 2-re....
Please valaki segítsen!
Gyors segítségre lenne szükségem!
amúgy meg nem sértõdök csak segítséget várok. énis segítek amiben tok. ennyi by
De próbáld meg: Vezérlõpult -> Audió és Hangeszközök -> Audió fül -> Hangrögzités -> Hangerõ -> Beállítások -> Tulajdonságok -> Itt ha a Felvétel legyen kiválasztva , és akkor alul fel lesznek sorolva a lehetõségek, itt pipáld be a Vonalbemenetett (Line In) és voilá.
Viszont azért érdekes, ha a felvevõ programodnál nincs Vonalbemenet/Line In (lehet hogy a hangkártyának nincs is Line In bemenete?), meg az is, hogy akkor mondjuk miért nem dugtad rá próbaképpen a MIC-re.
Ja, és én is rajongok azokért, akik ha valami problémájuk van, csak sértõdni tudnak, ha nem kapnak választ...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
megnéztem és érdekes volt számomra h nem naon van topic hangkártyára...nah szal nekem az lenne a problémám, h van egy Numark DM 1002 MKII keverõm, amit a Virtual DJ-hez kötök, így amit ott berakok számot azt tom ezen keverni, ami mind szép és yoo. EDDIG. Arra még nincs pénzem h CD lejáccót is vegyek egyelõre, azért csinálom így. Azonban fel is szeretném venni amit mixelek...már egy csomót olvastam errõl, de valahogy mégsem müxik. Pölö C-MEdia 8738-as hangkarim van (ien speckó, 6 channeles) és a beállításoknál nincs is oylan h felvételnél a line in-t használja. CSak wawe, stereo mix, és mic van és akkor is csak ez amikor hangfelvevõ progival próbálom felvenni. És akkor ugye nem azt veszi fel amit keverek a keverõn hanem ami megy szám a gépen...a kettõt külön. :S. Fogalmam sincs mi a baj, ha leírnátok mit hogyan kell, h fel tudjak venni nagyon megköszönném. Vagy ha rájöttetek mi lehet a hiba ,akkor is szóljatok lécci! THX
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
nem tudnál egy megfelelõ linket dobni???? 😊
nagyonnagyon megköszönném
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
ma reggel lett feltéve a windows xp service pack 1-gyel,és a hangkártya illesztõprogramja nem ment át a windowsal való kompatibilitási izén...
a hangkari pontos típusa: SiS 7012 Audio Device
idáig service pack nélküli xp volt a gépen...
(nem az enyém a gép,hanem egy idióta haveromé)
mit lehet ilyenkor csinálni?
esetleg frissebb illesztõprogi segítene?
all!
A hangkártyám egy 4ch SB-live és mostanában az újabb játékoknál probléma van vele méghozzá az hogy a hang akadozik, és mindig a játék zenéjében, a beszéddel és az efektekkel nincs probléma. A problémás játékok a követketõk: Silent Hill 3, Rebels prison escape, Legacy of kain ... a többi most nem jut eszembe de túl sok amúgy sincs. Mások is írtak már ilyen problémát pl. a Silent hill 3 topicban de senki sem írta hogy sikerült e megoldani. Ha van valami tippetek, esetleg volt ilyen problémája akkor írjon.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"