302
Hangkártya probléma
-
#222 Sziasztok! Acer TravelMate 2490 laptopra csatlakoztattam videokamerát, feltelepítettem, el akartam indítani a kamerát, de a gép újraindult, és azóta nincsen hang, mi lehet a probléma? -
Brinn #221 Hali!
M57SLI-S4-es alaplapom van és nem ismeri fel a hangkártyát... Felraktam szépen a CD-röl a drivert, de nem ismerte fel... Töltöttem netröl két félét, hát azzal se jutottam elörébb, mi lehet a gond? -
ratmanus #220 hali!olyan problémám van,hogy bármilyen progin keresztül is próbálok dumálni,amint hosszabb mondatokat mondok a vége eltorzul,elhalkul...minden megfelelően van beállítva,és minden eszköz megfelelően műkszik,a Windows szerint...a gép fél éves,Asrock alaplap,integrált hangkarival...ha vkinek van ötlete,vagy tapasztalt hasonlót,kérem segítsen...előre is köcce! -
menyasszony #219 Ja és még valami ezzel kapcsolatban. A Realtek-es driverekről mi a vélemény, mert én még nem ismerem őket, de jókat hallottam róluk. -
menyasszony #218 Sziasztok!
Tud-e nekem valaki segíteni abban, hogy az Abit NF7-es alaplapomra integrált 5.1-es hangkártya miért nem hajlandó 5.1-esként üzemelni, mert szól, van hangja nagyon is, de csak sztereóban. Jelnleg a gyárilag hozzá kapott Nvidia nForce driver kezeli, ez nem tudom, hogy helyes-e, de úgy gondolom, hogy mennie kéne vele.
Hogy teljes legyen a kép, nincs 5.1-es hangrendszerem, nem ahhoz szeretném használni, hanem a Traktor DJ Studio-hoz és ezzel a programmal kapcsolatban is derült ki, hogy baj van, mert ugye úgy kéne működnie, hogy az egyik csatornára be van dugva a hangszóró, a másikra pedig a füles és a kettőn két különböző dolgot kellene hallani a Traktorral. Ezt én nem tudtam megcsinálni a saját cuccommal, viszont az egyik haverom kölcsönkapott hangkártyájával és annak saját driverével sikerült.
Szerintetek? -
#217 hello lehet h buta válasz (ill kérdés) de integrált a hangkarid? mert ha nem akk leeht elfelejtetted feltenni. am nem vok 1 zseni szal nem biztos a válaszom :D -
0ZSOLT0 #216 Hello!
Lenne egy olyan problémám hogy miután ujraraktam a wint nincs hangom mikor meg akarnám nyitbni pl a hangeröszabályzot az irja hogy nincs telepitett keveröpult. Everest azt irja hogy a hangkártyám "Realtek Unknown @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller" Ha valaki tud segiteni hogy legyen hangom azt megköszönném. Üdv -
#215 Nekem CMI8738 hangarim van 5.1-es.
CoD UO-ban csak EAX szól, ami meg konzerv hangú zörgés.
CoD4-ben meg hiába nyomom 5.1 vagy WIN def-ba akkor se akar szólni az 5.1
Más játékoknál meg szól rendesen az 5.1
De ha bekapcsolom a TeamSpeak -et, akkor meg megszűnik az 5.1
(kikapcsolja a mélyet, a centert, és a hátsók meg nagyon halkak lesznek.) de sok játéknál.
Nah erre van valami megoldás??
Esetleg egy komolyabb hangkari TS mellett is tolni fogja az 5.1-et? vagy akkor is kikapcsolja a csatornákat a TS???
Ez sztem programhiba (TeamSpeak-é)
Company of Heroes-t is tolja rendesen 5.1-be, de ha elinditom TS-t, kikapcsol a mély, center, stb.
Már nemtom h hangkari, vagy TS hiba.
Van valami ötletetek, hogy hogy tudom beizzítani a CoD4-et 5.1-be, hogy még a TS is megy mellette???
("-vegyek komolyabb hangkarit? :D "/ -
#214 Üdv!
Realtek High Definition Audio hardwer van az alaplapon (Gigabyte), de sem a gyári CD-n levő (R1.72 verziójú) sem a legújabb (R1.88 verziójú) driver nem képes települni. A kb888111 csomag már fent van a windows-on, ennek ellenére mindkét említett verzió telepítés közben közli, hogy nem tud telelpülni. Ennek megfelelően nincs hang a gépen...
Eszközkezelőben az előző (mellesleg ismeretlen gyártojú/verziójú stb) drivert letörölni nem engedi, ahogy frissíteni sem (csökkentett módban sem).
Mi lehet a megoldás? -
#213 ez az mx vs atw egy motoros játék -
#212 Beírod ide, hogy Realtek ALC880 driver, ekkor kiadja ezt
ott kiválasztod azt a linket amelyik szimpatikus, pl. ez -
#211 Üdv.Az lenne a problémám hogy van egy Fujitsu siemens scaleo p gépem,Ujra raktam a XP-t SP2-vel,és az alaplapi hangkártya meg sem szólal.Telepitő cd-m már nincs meg.Amit tudok hogy Realtek ALC880 a neve.Kérném ha valaki tud segiteni,az irja le nekem hogy kell megszolaltatni,és linket is kérnék mit honnan szedjek le drivert hozzá.Köszönöm -
#210 Melyik játék? Melyik hangkártya? Milyen konfig? -
#209 sziasztok
felraktam egy játékot és amikor elindítottam akkor megnyitja feketén és ezt írja : (jah és minden hangcucc megy faszán )
Fatal error
Sound device failed to initialize
Mit csináljak ??? valaki létszi segítsen!! -
Tend #208 Sziasztok, nekem is ugyanez a problemam van mint Jantsinak. Notebookom van es hordozható fejhallgatón hallgatom rajta a zenét.Ha zárt nagy fejhallgató lenne akkor megérteném, hogy nem birja meghajtani, na de egy hordozhatónál...A hangerősséggel nincs gond, na de egy kis basszus jöhetne.Ha tudnátok segíteni, valamilyen programmal vagy ilyesmi, annak örülnék, nagyon fontos lenne!!!!! Az mp3 lejátszóm mélyebb és erősebb basszust ad neki... -
Jantsi #207 Sziasztok! Nekem 1 olyan probléma van a laptopom hangkártyájával hogy elfelejti kiadni a mély hangokat.. probáltam rengeteg drivert 1ikkel sem szolt jol.. nem tudom mit tegyek.. valami hasonló probléma vagy valami ötlet hogy mit lehet ilyenkor tenni?? -
solikka #206
Helló!!!
Lenne egy komoly és számomra érthetetlen problémám! Van egy új 5.1-es hangfalszettem(Dyrass márkájú) és sikeresen rákötöttem a gépre, de eleinte hangos zúgó alapzaja volt. Akkor egy pár óra múlva valamiért ez megszűnt és most (kb 1 hét után) megint előjött a zúgó hang.
Leírok néhány dolgot amit észrevettem ezzel kapcsolatban, hátha így tudtok segíteni:
- Ha a gépet teljesen áramtalanítom akkor is megvan a zúgó hang.
- Ha kihúzom a Tv-tuner kártyából a kábelt akkor a zaj kb. duplájára erősödik
- Ha a hangkábeleket kihúzom a gépből akkor abbamarad a zúgás, de ha megérintem vagy fémhez ér akkor elkezd zúgni!
- Ha az erősítőn állítom a hangerőt akkor erősödik a zaj, de ha szoftveresen állítom a hangerőt akkor nem változik.
Remélem valaki tud segíteni mert már a hajamat tépem emiatt...
Előre is köszönöm bárkinek aki tud segíteni!
-
alexander123 #205 Üdv mindenkinek
Lényszives segitsetek van 1 SoundMax integrált hangkártyám az alaplapomon:Asus K8V-X se és nem érzekeli a mikrofont azt irja hogy minden megfelelő volt rendszer reinstall hangkártya progit is újra raktam a skype-it is azon keresztul akartam volna beszélni de semmi
a mikrofon tuti hogy jó, kipróbáltam legalább 15 külömböző mikrofonal de semmi. Minden működik megfelelően kivéve a mikrofon
Lényszives segitsetek
Előre is köszönöm segitségeteket -
smigiboy #204 jah és előre köszia válaszokat -
smigiboy #203 Hali nekem 1 asus p5k alaplapom van és rajta az alap hangkártya!Na már most tegnap ujra tetem a gépet 1 csúnya vírus miatt ezért leszedtem 1 új xpt 2007 es novemberi és feltetem mikor már a drivereknél tartotam az összeset feltetem(Asus alap cdről)csak a hang maradt és mikor a hangot tetem volna hibát irt ki h sikertelene a telepíté nem tudja vki mi lehhet a gond? -
#202 üdv all
egy nagyon fontos kérdésem lenne..föleg Soundmax hangkáryával rendelkezö emberkék válaszoljanak..na szal mindig be akadtak vagy begyorsultak a videok (NEM CODEC HIBA VOLT) és kiderittem hogy a hangkártya drivere volt a szar...és msot ujra raktam az xp-t és kiirta a hangkari telepitésnél hogy nem találja kompatibilisnek (ebben az a vicces hogy az 1 honapos alaplapomnak a dobozában volt szal tök eredeti az egész) ..és akkor ez az egész érthetö is..szal leszedtem egy másik drivert és tökéletes nincs akadás gyorsulás CSAK NINCS Sound max control panel..és nem tudodm be állitani az 5.1 et...honna szedjek le egy iylet???csak félek ha azt felrakom megint beakadnak és begyorsulnak a videok:S nem tudodm mit tegyek. -
tmisi #201 Hello!
Szeretnék venni egy hangkarit (most egy int. Realtek ALC850 van).
Kettőt néztem ki, sztem az X-Fi jobban megéri, de azért megerősítést várok! Játékra kellene, meg hogy ne szaggasson a Juiced2. Nincs komoly hangrendszerem jelenleg, szal nem kell olyan drága hangkari. :D
Tehát e kettő között dilemmázok:
X-Fi
Audigy SE -
#200 Integrált kártya, és nem is írtam volna ide addig míg az általad leírt dolgokat ki nem próbáltam. Csak gondoltam ha valakinek volt ilyen baja ezzel a kártyával tudja a teendőt mert én már tanácstalan vagyok. -
#199 -Cseréld ki az alaplapi drivert (a régit előbb távolítsd el, és töröld a hardwert az eszközkezelőböl is), esetleg frissítsd a Biost is. Sokan a hozzá kapott CD-vel próbálkoznak, de ha valaki rendelkezik internetkapcsolattal, vegye a fáradságot, és látogasson el a gyártók honlapjára, mert lehet, hogy nemcsak frissebb drivert talál, hanem pont arra a hibajelenségre is talál egy javítást.
-Azt nem írtad, hogy integrált-e vagy sem. Ha nem az, de lenne az alaplaban is, akkor az alaplapit tiltsd le. Ha PCI-os, tedd át 1 másik portba.
-Távolítsd el a DirectX-et, és azt is tedd újra, de előtte azért a dxdiag-ban ellenőrizheted.
-Felesleges PCI-os kacatokat is ved ki a gépbőből (tvtuner, lan, firewire, etc..)és a szükségtelen háttértárolókat is csatold le. (esetleges ütközések elkerülése végett)
Most csak ennyi jutott az eszembe nagyhirtelen(amiket én is megpróbálnék elsősorban)DE! van mégegy nagyon fontos dolog, örök szabály, ne felejtsd el:
GOOGLE A BARÁTOD! -
#198 Sziasztok!
Most vettem új gépet alaplap asus p5kc rajta realtek hd audio alc833 hankártya. A gondom az h amikor bekapcsolom a mikrofont elkezd a hangszóró sípolni. Bárkivel próbálok beszélni(bármilyen programmal:msn,skype,ventri,ts) nem hall szinte semmit csak a sípolást. Nem gerjed vagy ilyesmi mert próbáltam több microfonnal, mindenféle beállításal(sőt ha nem microfont dugok a csatlakozóba hanem valamilyen jack dugót akkor is ugyan-úgy sípol). Ha valaki találkozott ilyen problémával és rájött h mi a baj légyszi ossza meg velem.
Köszi -
#197 miért ne tudna? -
#196 De asszem mégis!
Elvileg Avance AC97-es. -
#195 LOL, elnéztem!
Ez a Hálókártyám típusa. XDDD
Felejtsétek el a típusát, nem tudom milyen... -
#194 Hi!
Lenne egy elég láma kérdésem:
P4-es alaplapba integrált hangkártya tud kezelni 2.1-es hangrendszert?
A hangkártya típusa Realtec RTL8139/810X Family Fast Ethernet NIC -
Vieras #193 Nekem igazábol nem problémám ha nem 1 kérdésem lenne még hozzá az hogy a mai ujab alaplapoban az 5.1es integrát hang kártyára ha rádugok 1 5.1es hifit akkor lekezeli normálisan vagyis normálisan 5.1ben tudja leadni a hangot? -
linkinboy #192 Hello!!
Az a problémám h egyszer van hang egyszer nincs!!
A hangkártya integrált REaltek alc880!!
PLS HELP!!!!! -
#191 köszönöm a segítséget -
#190 Üdvözlet!
A gépemen elszállt a hang, egyszerűen meg se nyikkan semmi. Filmek futnak de nincs alattuk hang, zenét pedig abszolút nem tudok hallgatni. Ha winampban akarok zenét indítani, akkor a következő hibaüzenet fogad:
"Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error Code: 88780078"
Rengeteg fórumban láttam már ezt a problémát de megoldást sehol sem.
A gépben egy C-Media CMI8738 nevű hangkártya van. Természetesen az alaplapi le van tiltva. Eddig minden rendben volt vele de most egyik napról a másikra meg se mukkan. Amit hozzá kaptam drivert, újratettem de semmi. Mi lehet a probléma?
Fontos lenne, kérem aki tudja vagy ötletei vannak az ne tartsa magában!
Köszönöm! -
jaki88 #189 Sziasztok! Nekemaz lenne a gondom, hogy van egy Abit IS7-E2 alaplapom, minden rendben van vele csak a hang nem szólal meg. Felteszem a driver cd-ről a hang drivert és nem működik. Az alaplappal van a gond? Vgay mi lehet a gond, sima hangszóró pár van rajta (Creative). Előre is köszi a segítséget. -
STRONGHOLD2 #188 üdv mindenkinek. vettünk 1hónapja gépet 1 scaleo j de nincs hang nem tudna segiteni vki.ELÖRE IS KÖSZI -
#187 talán rakd fel a hangkártya driverét az alaplaphoz kapott cdről -
classic #186 Integrált hangkártyám van
-
classic #185 Sziasztok!
Újratelepítettem a windows-t és azóta nincs hang.
Azt mondja,hogy az egyik illesztőprogram le van tiltva,csak nem tudom ,hol kell feloldani.
Tudna valaki segíteni?
Köszi! -
Crat3r #184 Hello! Van egy MSI 865PE Neo2-V gyártmányu alaplapom! Na most az a probléma hogy a hivatalos MSI honlapjáról leszedett ehez az alaplaphot tartozó BIOS frissités szedtem le(az MSI automata driver keresője találta ezt a frissitést hozzá) na mst szépen feltelepült mindent beállitottam zenét tudtam halgatni filmet tudtam nézni MIDI-ket lejátszotta de ahogy elinditottam egy játékot ott akadozott a hang, minnél tobb efekt jott be annál jobban akadt a hang. És NEM csak egy játéknál! Mindennel kipróbáltam és semmi. Elöször ujraraktam a sound Drivert nem változott visszaraktam a régi BIOS frissitést utána se ment! Merem remélni hoyg valaki tudja rá a megoldást előre is köszi! -
#183 Realtek hangkártyám van.
Szeretnék frapsal felvenni hangot is a videó mellé de nemtudok sajnos.
Gondolom azért mert a pirossal bekarikázott dolgokat nemlehet választani.
Kérdésem az lenne nemtudja valaki mi lehez az oka annak hogy nem lehet ezeket kiválasztani??