302
Hangkártya probléma
-
mori #262 Sziasztok!nekem az lenne a problémám h kicseréltem a házamat és a régi házban volt elől ilyen hangkártya bedugó h előre is betudtam dugni!de mivel házat cseréltem ezért hátulra akartam az alaplapiba dugni!De ott sajna nem szól pedig feltelepítettem a driver ét is!mind1 erről lemondtam!vettem egy pci os 5.1 es hangkártyát!felraktam a drivert!De felismeri a windows meg minden!De hangot nem kapok!a biosban le is tiltottam az alaplapit!De semmi!Pedig a windows mutatja h van hangkártya a nevét is meg minden!Tudtok vmi megoldásT?előre is kösz -
papir #261 sziasztok!
uj vagyok itt, de maris egy problemam lenne. : )
vettem egy trust sc-5500p kulso usb-s hangkartyat a (vistas) laptopomhoz, es a mely valamiert nem szol, pedig a center igen. -.-
ha vegignyomok egy lejatszoeszkozok/hangszorok "tesztet" akkor a mely szol, tehat nem a hangfallal van a baj.
az a fura az egeszben hogy a vista beallitasainal sztereora van allitva, es csak igy szol ez az 5, de ha atvaltom 5.1re akkor pedig el sem indit semmilyen zenelejatszast.
orulnek neki, ha valaki tudna a valaszt, elore is koszi. -
#260 Nem igazán jo hangkártyát cserélni.Vagy tudtok olyan progit ami hasonlo a WinDVR3-hoz? -
#259 Asus M3N HD/HDMI alaplap.A konkrét problémák: akinek van ilyenje az tudja, hogy van egy "Realtek HD audio input" és "output" csatorna, de igazából az inputnál felsorolt sávoknak (pl. mikrofon, line-in vonali bemenet) nem állítható a jelerőssége, csak némíthatóak. Egyedül a fő felvétel hangerő állítható. Az output csatornánál persze ki lehet ezeket (pl. rear blue in, rear pink in) választani és ott már a hangerő sincs letiltva, de ezeknek nem itt lenne a helyük, hanem az input csatornában, ezzel meg is bolondítják a Pinnacle TV tuner kártyát is (amely kimenete a hangkártya rear blue in bemenetére van kötve), mert a tuner progi "okosan" a HD audio input csatornát telepíti fel magának mint felvétel és playback csatorna, csakhogy ahogy mondtam az érintett sávok nem itt hanem a HD audio outputban vannak valami rejtélyes oknál fogva. Így nem működik a TV tunernél a tv némítás, és hangerő változtatás egyszerűen azért, mert a HD audio input csatornában nincs semmi, ami "enabled" státuszú, így a tuner programban a lenyíló lista üres marad, szóval nem lehet kiválasztani, h a programban a némítás és a hangerő változtatás melyik sávra vonatkozzon.Erre tud vki megoldást? Köszi
-
#258 Megoldódott. -
#257 Nekem is integrált van, alaplapom a következő: AMD Athlon 64 x2
A problémán az, hogy nem érzékeli a hangkártyát. Próbáltam drivert, de nem használt. Biosban sincs letiltva, tehát fogalmam sincs, mit lehetne tenni.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
adster #256 Azzal pedig az a baj, hogy a hangkártyához mellékelt progival tényleg lehet tesztelni a hangszórókat, és alapbeállítással (azaz a dugókat a megfelelő helyre dugva) nem működnek rendesen. Ha valamelyiket felcserélem, akkor már szól mindegyik szépen...viszont csak a hangkártyás progival. Amint más eszköz próbálna meg hangot kicsikarni, csak az első kettő működik. Jah, és egyszer még régebben volt úgy, hogy formáztam a gépet, aztán egyszercsak jó lett magától...persze nem nyúltam a dugókhoz sem, meg semmi, ugyanúgy csináltam mindent, és jó lett... Egy rohadt vírus azonban sajnos, elrontotta ezt az idilli állapotot, újra kellett telepítenem a windows-t. Azóta már formáztam többször is, egyszer sem lett olyan, mint akkor egyszer... -
adster #255 Sajnos nem, mert a windows-os hangok (hibaüzenetek,stb.) is rosszul szólnak. -
n3whous3 #254 Indítsd el a hangkártya progiját és konfigold be normálisan az egészet. 5.1- hangszórók helye, stb. Tesztelni is tudod benne tuti. Aztán minden ok lesz winamp alatt is tuti. -
#253 Sztem biztos a Winamp beállításainál kell keresni a hibát! És ott kell vmit átkonfigurálni! -
adster #252 Sziasztok, van egy problémám már jó ideje, és egyszerűen sehogy sem tudtam rájönni, hogy mi a baj...
Fujitsu Siemens 5.1-es hangfalszettem van és ehhez vettem annak idején egy 5.1-es hangkártyát (Genius), hogy szóljanak.
A problémám a következő: szinte mindig csak sztereóban szólnak, bárhogyan is variáltam a dugókat, ez azt jelenti, hogy ha mondjuk a winampot elindítom, csak az első kettő szól...de ez van az alap windows hangokkal is. VISZONT, ha elindítom a hangkártyához mellékelt lejátszóprogramot, akkor szól az összes hangszóró, és itt jön a LEGNAGYOBB! Ha ezalatt elindítom mondjuk a winampot, akkor már szintén szól az összes...
Mondjuk már megszoktam ezt a procedúrát, de azért azóta is foglalkoztat a dolog, h mi lehet a baj...meg nem biztos, hogy így a filmeknél is úgy szól a hang, ahogy az kellene...Segítsetek pls!!! -
n3whous3 #251 Gondom: gtaiv alatt a centerből csak a telefon és egyéb beszélgetések mennek, de ha átállítom a csatornákat a hangk beállításoknál, akkor van subwoofer is meg centerből is jön hang, de akkor meg NINCs telefon meg stb beszélgetés hang....... (egyébként meg CSAK azok jönnek centerből, ahogy írtam is, wooferből meg semmi, totál cincogás az egész, kurva igénytelen)
Am minden jó a rendszerrel.
kellene egy progi, amivel a csatornákat tudnám saját magam átállítgatni (úgy is akár, hogy egy hangszóróra több csatornát küldhessek ki).
Valaki tud erre valamit? :) -
mikusmate #250 Hello!
Egy alaplapi hangkártyát használok (ASUS M2N-MX alaplap), és olyan bajom van, hogy néha meg-meg akad a hang, mikor zenét hallgatok, és sajna elég sűrűn. Ez mitől lehet? Legfrissebb driver van fent. -
#249 császrtok VIA AC'97 Enhanced Audio Controller-hez kéne hangkártya driver de csak pathxekt találok a neten..kérlek segitsetek
köszi -
balintricsi #248 Üdv lenne 1 kis gondom ami igazán kisci ámde zavaró tud lenni!
nos mivel winampon szoktam hallgatni a zenét(vhogy inamp jobban teccik mint a wmp) és ha beszélgetek skype-on és mivel beszélgetek skype-on leszoktam venni a winampról a hangot DE ekkor a SKYPE beszélgetésrőlis leveszi a hangot nemtudjátok mi lehet a probléma forrása? kérlek titeket hogy email címemre írjatok választ ami a köv.: [email protected]
köszönöm előreis! -
Brava #247 sziasztok!!
nem vagyok gyakorlott a hardver driverek világában,a köv lenne a problem
nekem integrált hangkártyám van-az alaplapom ABIT BD 7II, a rendszer nem ismeri fel a hangeszközömet. fel kellene telepíteni a hangkártyát,ugye? de azt csak az alaplaphoz kapott cd-vel lehet? az már nincs meg! ha igen akkor honnan kapok olyat, ha nem akkor mit tehetek még?
előre is köszönöm!! -
SomaPécs #246 Próbáltam már azt is bekapcsolva és kikapcsolva is, de nem történt lényeges változás... -
SlaCker #245 hali mindenkinek.
mondjatok már egy jó hangkártyát.Játékra és zenehalgatásra lenne. lenne és nem kell a legdrággább sőt egy olcsó ámde jóminőségűvel is beérném.
Van gondom.Vettem egy Crativ inspire T3100 2.1-es szettet.Kicsit furcsán szól.Nem tom megtalálni a megfelelő hangokat.Akkor van olyan hogy játszok(silkroad) és elmegy a hang.Mármint van hang csak egy két hangszín megy el.Pl. ütöm a szörnyet és van neki egy hangja az konkrétan elmegy nem hallani,de a többi zajt ugyan úgy hallom.ez mitől lehet?Én az alaplapra gyanakszom.Gagyi alaplapom van (asrock K7s41Gx) -
elbandi07 #244 Sziasztok!
Nekem egy Compaq Evo N800v notbookkal van problémám. XP sp3 fut.
Állandón sárga az eszköz (intel 82801CA/CAM AC '97 Audio Controller)
Az a javaslat, hogy távolítsam el, majd telepítsem újra az eszközt, de ez sem segít. Ami letölthető az pedig telepítés közben lefagy. Elvileg a windows xp is felismeri, de nekem még nem sikerült. A szervizben azt monták hogy trükközni kell, de nekem ez egy tizest nem ér. Aki tud kérem segítsen. Előre is köszi -
Inquisitor #243 Én meg normálisan válaszoltam. Láttam már olyat, hogy frissen telepített audio driver után beállt a kártya Karaoke üzemmódra. Az pont ilyen hibát produkál ... -
#242 1 mic boost bevanpipálva? -
#241 Normálisan kérdeztem.
És igen zavaró dolog tud lenni mikor torzít a hang! -
Inquisitor #240 "nincs beszéd HANG"
Karaoke módot kikéne kapcsolni? -
#239 Sziasztok!
Újra telepítetem a WINDOWS XP-t.
Az alaplapom P5B feltelepítettem a DRIVER eket.
De nincs HANG! Az az van hang csak nagyon torzít és a filmeknél nincs beszéd HANG! Szerintetek ez mitöl lehet?
Ja és még 1 kis gond! Mikro telepítem a DRIVER eket és rákérdez hogy indítsam újra a gépet rámegyek hogy igen! Rendben újra is indul de mikro felál a rendszer ...... jelenek meg és utána valami választási lehetőség amit nem értek.
(Bocs ha zavaros amit írtam de elég ideges vagyok ez miat ilyen még nem nagyon történt velem ) -
SomaPécs #238 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Van egy integrált hangkártyám, ami problémamentesen működik, de ha hozzácsatlakoztatom a mikrofont, valamiért csak nagyon halkan lehet hallani(mármint a mikrofont, a line in/out továbbra is jól megy). Betettem a gépbe egy CMI8738-as hangkártyát (előtte letiltottam az alaplapit), de akkor is ugyanez van. 2 mikrofonnal is próbáltam, szóval nem azzal van a gond. Van valami ötlete valakinek???
Csak azt ne írjátok, hogy a mixeren hangosítsam fel :-)
A drivert próbáltam frissíteni, de nem találtam a meglévőnél újabbat. -
knadam #237 Hello!
A problémám az lenne hogy vettem egy 5.1-es (Genius 5005) hangfalszettet, de a géphez szeretném csatlakoztatni az aktív mélyemet (Pioneer) is, lehetőleg úgy hogy szóljon. :D
A hangkártyám Audigy 2 ZS és van integrált is az alaplapon. Valahogyan lehet konfigurálni, hogy 2 sub kimenete legyen a hangkártyának? Hogyan tudnám megoldani ezt? Vannak ezek az egyszerű elosztók, de szerintem nem alkalmasak rá (recseg ropog).
Köszönöm a segítséget! -
#236 megoldotam, nem fontos már :) -
#235 hali
a gondom az lenne, hogy nagy nehezen sikerült felraknom a hangdrivert, (mert reinstall volt) és elvileg működik is, szal lejátszó lejátszik, hangerő is maxon van, de a hangfalból egy árva hang sem hallatszik, magyarul a gép felismerte a hangot, de nemlehet semmit sem hallani.
(igen, hangfal bevan dugva a konnektorba :D)
jah és egy Sis 7012-es hangkártyáról van szó, de ez nem lényeges mivel ezelőtt kiválóan működött. előre is kösz a segítséget -
mikrofonhead #234 Nekem csak a hangzás a lényeg...minél jobban szóljón, főleg a térhatás a lényeg.Ezért is nemtudom, hogy alaplapi hang vagy a hangkártya a jobb..de most sokan mondták h az SB Live 24 bit advanced HD sokkal jobban szólna mint a mostani alaplapi úgyh csere lesz.. -
#233 Szerintem jobb a Creative cucc, ha másért nem azért mert nem vesz el annyi erőforrást. -
mikrofonhead #232 Sziasztok skacok!
Kicsit össze tett kérdésem lenne.Van nekem egy gépem amibe egy ASUS K8N alaplap van...kicsit régi de elvben integrált 5.1-es hangcucc van már az alaplapon.Na mármost ehhez van nekem egy Creative Inspire P5800-as 5.1-es hangrendszerem.
A kérdés a következő.Jobb-e ez az alaplapi hangcucc mint egy SB Live 24bit advanced HD hangkártya.Mert van egy ilyenem itthon és nemtudom melyikkel szólna jobban a dolog.
Ami még kérdésem, hogy tudtok-é ajánlani valami hangprogit amitől jobb lenne a minőség/hangzás/térhatás/térhangzás stb. :)
Előre is köszönöm szépen a választ és a helpet :) -
#231 Sziasztok, tulajdonképpen nem a hangkártyával van a problémám, sőt a pontos okát csak sejtem, hogy mi lehet... Találkozott már valaki olyannal, hogy, bedugod a fülest jack-be, és sípol meg recseg de nem akárhogyan... lehet hallani hogy arra az ütemre "vált" recsegést mikor mozgatom az egeret, lapozok a weblapon, játszok stb..szóval a lényeg hogy szerintem a processzor vagy a videókártya zavarja a hangot. 99%hogy nem szoftverhiba. Na erre mondjon nekem vki vmi okosat :) előre is köszönöm, hellow -
#230 Hi
az lenne a problémamám, hogy az alaplapi hangkártyát (Intel HDA - ADI AD1988B) használok, pioneer vsx-817 es erősítővel, ez eddig mind szép és jó, de ha azt akarom hogy DTS jelet küldjön az erősítőnek SPDIF en keresztül, akkor állatlában kiakad a drivere, és újra kell indítani a gépet miatta, újabb driverrel is hasonlók vannak, létezik erre valami javítás, alternatív driver vagy akármi?
vagy vegyek egy rendes hangkártyát?
-
Horse sense #229 Újratettem a gépet és nincsenek meg a driver cd-im.A neten amiket letöltötem nem jó neki.
Driver detectivvel néztem a cuccaimat., de nem értem, milyet, honnan szedjekle.
Alaplap:p4p800 se, realtek ac 97, geforce fx 6800 gt, -
#228 ???? tudja ezt egyáltalán valaki??????? -
#227 Hello
Van egy nem mindennapi problémám:Zsír új mikrofonom van de a hangkártya nem ismeri fel a vezérlőpult hangok és audioeszközök panelban mindent kipróbáltam de semmire sem reagál.Lefuttatam a tesztet de az nem érzékeli az én hangomat (am. a hangot rendesen leadja a rendszer) a mikrofon meg biztosan jómert már többet kipróbáltam.Az alaplapon Asus p5l-mx.
Előre is köszi a választ.Lehet hogy le van tilta valami??? -
DeenQa #226 help! van egy asus p5ld2se alaplapom, rajta vmien integrált hangkártya, és egy soundmax nevü progi, amivel müxik a zene. nem tudom a mikrofont müködésre bírni! pedig fontos lenne! a mikrofon tuti jo! de nem találom meg azt a beállítást, amivel érzékelné... HELP -
#225 nem aido, hanem audio, elírtam, -
#224 Üdv!
Volna egy kis gondom. Adott egy Gigabyte p35 DS3 alaplap, integrált Realtek High Definition aido hangkarival. A jobb hátsó hangok, bal hátul jönnek ki, (a balok is) és a Vista SP1 telepítése óta jobb elöl abszolúte nincsen hang. Próbáltam kismillió driverrel, semmi változás. (saját, tehát realtek driverekkel, és azzal, amit a vista alapból feltesz.) Valaki tudna valami okosságot, esetleg egy általános drivert ajánlani? -
#223 Realtek High Definition Audio van a laptopon, és el is udom indítani, frissítéssel is próbálkoztam, de az sem jó. Laptophoz nem kaptam CD-t, csak egy antivírust. Ha leformázom a C-t, el fog indulni a Windows telepítő? (magától indult, amikor megvettük a laptopon és beletettük a nemtommit és elindult)