302
Hangkártya probléma
  • Zsoltee_a_bator
    #302
    Elegem lett es atvaltottam az integralt hangkartyara. Ezzel is ugyanaz a gond. Szoval valami windows problema..
  • Zsoltee_a_bator
    #301
    Meg egy "erdekesseg": ha a mixerben kikapcsolom az egyik oldalt (bal vagy jobb), a visszhang eltunik. Csak az egyik csatornat hallom mindket oldalrol.

    Ugy tunik mindket csatornat rakeveri mindket hangszorora es ez okozza a visszhangot.
  • Zsoltee_a_bator
    #300
    Driver ujrainstall / restart utan ujabb tunet: allando visszhang effekt az osszes hangon (pl stereo mp3-on is). Driverben minden ilyesmi kikapcsolva. Ha bekapcsolok visszahangot, az extrakent rakodik ra.

    Meghalt a kartya?
  • Zsoltee_a_bator
    #299
    Udv,

    Van egy fura problemam. Jatekokban a hangoknak csak egy reszet hallom. Kb olyan, mintha csak hatulrol hallanek hangokat, elolrol pedig semmit. Eddig nem volt semmi hasonlo problema.

    A hangkartya egy Asus Xonar DSX, szokas szerint 2 channel audiora es 2 speaker outputra allitva.

    Van valami windows beallitas is, ami elmaszhatott (win 8.1)? Vagy hol keressem a problemat?
  • Kreeder
    #298
    Sziasztok, vettem egy genius headset hs g700v 7.1 USB-s fülest és halk, beállítom az érzékenységét maxra továbbra is halk. Benyomom a boostot akkor elmegy, de minden zenét, filmet, játékot és magukat is visszahallják tőlem a többiek. Van erre valami megoldás. Win 7 64bit, gigabyte ga-78lmt-s2p alaplapom van. Erre van valami megoldás. Köszi a válaszokat előre is.
  • zolcsibee
    #297
    Sziasztok!!! Őrült gondom van. Zenét szeretnék feljátszani Cubase 5, tel Nuendo4 gyel. Namost!!! Adott a gépem, amely a mikrofonra reagál, beállítottam optimálisra a vezérlőpultban, használható, hangot vissza adja szépen. Kétmagos (athlon) proci is van benne, és Gigabyte alaplap, és audigy 2 zs hangkaresz. A problémám az, hogy a fentebb említett két stúdióprogi nem reagál a mikrofonból bejövő jelre. Grafikusan ki kellene jeleznie a hangot is. De meg sem nyikkan, nem vesz fel semmit. A gép önmagában most is reagál a mikrofonra, de a program, mintha kívülállót játszana. Ja és ebben a két programban lehet dolgozni, szerkeszteni midit, belekonvertált audiót is prímán, de a mikrofont, ami pont a leglényegesebb, nem ismeri, arra nem reagál Szal a lényeg, hogy minden tökéletesen működik .... külön külön. Olyan mikrofonom is van, ami rendelkezik egy saját hangkártyával, de van szimpla mezei mikrofonom is, de hiába. Aki hallott már efféle problémáról, vagy sejtése lehet, h mi lehet a gond kérem segítsen, nagyon hálás lennék, mert már az idegeim kikészültek :)))) Köszönöm előre is, üdvözlettel ZZ
  • Ironmask
    #296
    Üdv!
    Nem rég vettem új gépet,és Gigabyte alaplapom van,és sikerült elrontanom a hangkártyát,ami az alaplapra van integrálva.Rá akartam kötni a HI-FI tornyomat,de nem jött össze,mert a hangfal,csak búgott,és nem szólalt meg,azután vissza dugtam a PC hangfalam,és már az sem szólalt meg.
    De szerencsémre még az nap este haveromhoz lementem,és tudott adni egy hangkártyát.Be volt kapcsolva a gép,és akkor dugtam be a jack kábelt,amikor próbáltam a HI-HI-t.Ez lehet a baj,hogy be volt kapcsolva a gép???
    Meg lehet még menteni??Vagy teljesen elkúrtam a hangkártyát,ami az alaplapra van integrálva???
  • vadgab
    #295
    Sziasztok! Olyan problémám van, hogy vettem egy Genius 5.1 hangrendszert ami hibátlanul működik Win 7 64 bit alatt teszteléskor, de a filmeknél, zenéknél és olyan helyeken, ahol natúr sztereo hangzás van, nem megy a subwoofer. 5.1-es filmeknél megy, de én szeretném hogy mindenen menjen. XP alatt volt egy Bass Management menü, de itt most nincs és fogalmam sincs, miért. Már átnyálaztam egy vagon fórumot de megfelelő választ sehol nem találtam. Próbáltam már régebbi driverrel, Creative Audio Control Panellel, de semmi.... ha valakinek van ötlete, küldje el az [email protected] emailcímemre, ez nem a saját felhasználóm és nem látom ha valaki válaszolt a kérdésemre :-) Előre is köszi!
  • nyecsi
    #294
    Sziasztok.
    elkezdtem irni elöbb a segélykérést :D de közben visszajött a hang a gépemen.de ha már itt vagyok,megkérdem mitől lehetett ez a jelenség.egyik pillanatról a másikra elment a hang.Ahangfal jól müködik,megnéztem minden kábelt,hangerőszabályozót.Minden müködött.aztán most egyik pillről a másikra pedig visszajött :O valaki pliz,segitsen.köszönöm
  • extra sensory
    #293
    Hi

    Olyan problémám van a hanggal, hogy egy-két játék esetében mikor kilépek a Windowsba, le van tiltva a hang. Azt írja ki hogy "nincs hangeszköz". Ez miért lehet? Win XP-m van és Sound Blaster audigy karim.
    Csak néhány játék esetében fordul elő ez a gond, de nagyon bosszantó, mert mindig újra kell indítani a gépet hogy visszajöjjön a hang. Ez az egész úgy néz ki, hogy mikor elindítok egy játékot, van benne hang, csak mikor kilépek a win-be akkor már nincs... és onnantól kezdve sem filmnek sem játéknak semminek nincs hangja. Csak akkor jön vissza ha újraindítom a gépet.
    Próbálkoztam azzal is hogy a játék sound options-ban másféle beállítást adtam meg a hangnak de úgy sem jó, mert kilépéskor akkor is letiltja.
    Valami ötlet esetleg?
  • extrafiu
    #292
    Üdvözletem emberek! Lenne egy elég égető problémám. Épp egy kisebb házi videón dolgozgattam itthon. A gép már elég régóta széthullt állapotban volt, pedig semmi nem "zúzta" szét, de már szinte minden futó folyamat magától elállt. Ekkor döntöttem úgy mivel már a filmszerkesztő sem működött hogy újrarakom a gépet. Újra is raktam, viszont azóta nem rögzít hangot a gép. Vagyis se mikrofonon keresztül, sem pedig Tv kártyán keresztül a kameráról. Azóta próbáltam újabb hangkártya drivert, nem segített, és kétszer pakoltam újra a gépet, másodjára már másik verziójú xp-vel de a probléma még mindig fenn áll. Ami érdekes, hogy bár hangot nem rögzít olyanokat csinál, hogy ha a mikrofont bedugom és beszélek vele, a hangomat, visszahallom a hangfalaimból. Szóval mégis csak működik de helytelenül, fogalmam sincs mi lehet a probléma eddig még nem találtam rá semmit. A hang és mikrofon beállításokban bár mit ki be kapcsolva, vagy bárminek a hangerejét fel le adva esetleg lenémítva nem történik semmi, a hangom ugyanúgy visszahallatszik a hangfalakban. Csak a főhangerő szabályzó "működik" rendeltetés szerűen eddig.
    Legyetek oly szívesek segítsétek már lassan megöl a méreg, hogy miért áll fent a probléma már többszöri újrapakolás után is.
  • szabii98
    #291
    Üdv!
    Látom jól kivagyunk halva:S
    Problémám:
    A vírusirtó letörölt pár hangfájlt, a gép újra lett telepítve.A hang azóta nem jó.Mit csináljak?Töltsek le egy jó hangfájlt?
  • HAARRR
    #290
    UI:
    OS: Windows 7. NT6.1.7600
  • HAARRR
    #289
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni hang problémával kapcsolatosan.
    A probléma: a hang halk és serceg recseg torzít,stb....
    Hangkártya letiltás, driver reinstall megtörtént.
    Először a WMP-re gyanakodtam de semmi...
    VLC-t használok az alatt a hang valami borzalom, mindig ezt a lejátszott használtam soha semmi gond nem volt vele.
    PC:ASUS P4P800SE
    VGA:Nvidia 6200
    RAM:768MB
    HDD:Sata: 250GB
    Sata: 650GB
    Audio: Soundmax Audio (letiltva biosban)
    Audio: Creative Soundblaster Value CT4830
  • Airbus A380
    #288
    Hali ma újra tettem az XP-t és azóta nincs hang. :(


    Milyen drivert kell feltennem ? próbáltam párat de egyik sem sikerül telepítés közben kékhalál van.

    a gépem adatai


    köszi
  • DJ Bubu
    #287
    Szia Megtudná Nekem Valaki Írni hogy az Msi 865PE Vneo2-es Lapokon a Processor Körül mien Kondik talállhatóak ? Előre is köszönöm ! Esetleg ha tudna róluk képet készíteni valaki az tökéletes lenne ! Pl: Mien volt és farád számuak ?
  • flesheater
    #286
    sziasztok! adott egy gigabyte p41-es3g alaplap illetve egy 5.1es számitógép hangfal. hangkártya integrált.na most van a megszokott 3 jack (sztereo hang ki mikrofon be a kék meg nem tudom mi) illetve van neki egy spdif aljazat is.az 5.1en pedig a megszokott 3 jack (se optikai,se coax) (center/sub, rear l/r,front l/r) ilyen viszont nincs az alaplapon.ha jól tudom ilyen kábel (mármint egyik vége coax másik 3 jack) nem létezik,nem is csoda hiszen akkor digitális jel menne be és analóg ki,ami elég érdekes lenne.gép még garis,megbontani nem szeretném. a nagy dekoderek meg nem az én pénztárcámnak valóak.viszont nem tudom elképzelni h egyedül nekem van ilyen problémám,és h erre nem találtak volna valami normális megoldást.(egyenlöre sztereoból megy ki a jel,frontra bekötve,a két hátsó hangfal kábelt meg bekötöttem az elsőkhöz,de pl skypeon meg msnen nem jön a hang,csak pötyögni lehet és még sok ilyen bosszantó apróság /kiprobáltam sztereo hangfallal ment nem beállítás hiba/. akinek van ötlete vagy talákozott is már ilyen problémával,kérem segítsen.előre is köszönöm.
  • paulthomas
    #285
    Hali!
    pár hete vettem egy Trust sc-5500p usb-s hangkártyát. De recsegést hallani ha zenéthallgatok ( nem hangfal hiba mert ha a laptopra kötöm egyből a hangfalat akkor normálisan szól.)

    Szóval mi lehet a probléma?
    Előre is köszi!
  • WinStar
    #284
    Sziasztok.Sound Blaster live hangkártyát tettem a win7-re és elálitodott a basszus....a vezérlőpult/hangok és hardver/hang/hangszorók/tulajdonságok/hangszínnél elálitottam mindkettőt...és nem lehet tekerni....full basszuson van és full vékonyhangon(alsó)
    Szóval a Bass balance és a treble balance.És nem lehet állitani őket...mit tegyek most?Előre is köszönöm :S
  • vizipipa19
    #283
    Sziasztok!
    Van egy asus xonar dx hangkarim, és szaggat benne a hang, minden lejátszóval tök újonnan feltelepített windows xp vel gyári driverrel. Mi lehet a probléma?
    A válaszokat előre is köszi!
  • norec666
    #282
    Ja és kihagytam hogy ha fülhallgatóval nézek filmet vagy hallgatok zenét akkor már nem áll meg a hang, de a játékok még mindig nem jók.
  • norec666
    #281
    Sziasztok! Van egy Soundmax hangkártyám és, lenne egy olyan kérdésem hogy miért csinálja azt a gépem hogyha játszok akkor a hang nem teljesen olyan mint kéne? Tehát pl a Rainbow Six Vegas 2-nél a karakterem hangján kívül semmitsem hallani, az Assassin's Creednél a háttérhangon kívül csak néha hallani egy két kard hangot vagy hasonlót. Meg plusszban ha bármilyen zenét vagy filmet nézek egyszerüen elmegy a hang aztán visszajön és így tovább. Frissítettem már drivert is Op-ot is újraraktam. Amikor még Xp SP2-m volt akkor egy realtek driver volt fent és azzal tökéletesen működött a hang de az SP3 már nem ismeri fel a hangkártyát ha realtek driver van fent. A válaszotokat előre is köszönöm!
  • bundipapa
    #280
    Már nem aktuális.
  • bundipapa
    #279
    Sziasztok!
    Vettem egy Sapphire Ati Radeon HD 5770-es videókártyát. Behelyeztem a gépbe és elindítottam.Fekete volt a képernyő az xp bootolása után.Újra raktam az OP-t. Felraktam a drivereket.A hangkártya drivert netről szedtem (mert nincs meg az alaplapi lemez)Elkezdtem telepíteni, de lefagyott a gép.Nyomtam egy resetet és amikor bebootolta a windows-t megint fekete volt a kép.Csak az xp reinstall segített.(alaplap: ASUS P5GPL-X SE; hangkártya: integrált; chipsethez nem raktam fel driver-t. Az nem lehet probléma?)

    Szeretnék segítséget kérni ehhez a problémához és megkérdezném hogy milyen driverek vannak egy alaplapi cd-n.(xD)

    Előre is köszi a segítséget.

  • tcs007
    #278
    Sziasztok,nekem egy cmi8738 5.1es hangkártyám van és az a probléma,hogy ha mikrofon bemeneten keresztül rögzitek valamit,a front és a rear csatorna néha csak ugy átvált.Szóval mixelgetni szoktam zenéket itthon csak ugy magamnak egy külsö keverövel,amit a mikrofon bemeneten keresztül rögzitek,és audacityfel felveszem.Ha nem megy a felvétel minden oks.Ha megy egy idő után a kát csatorna csak ugy megcserélődik.Próbáltam cserélni a felvevő progit,a mixelő progit,drivert újraraktam,de a probléma még mindig fentáll,pedig lassan már egy éve használom igy,eddig semmi baja nem volt aztán egyszercsak ugy magátol eztcsinálja :S
  • msstz
    #277
    Van ötletetek?
  • lazdo
    #276
    Sziasztok!Asus P5B alaplapom van integrált 7.1 hangkártyával rajta Windows 7. oprendszer és és egy 5.1 hang rendszerrel.Az a problémám hogy mióta megvan ez az alaplap azóta nem tudok vele normálisan zenét hallgatni ugyanis folyamatosan hullámzik a hangja.Erre keresnék magyarázatot illetve megoldást.Ugyan ezt csinálta Vistával is,és Soundmaxos driverrel illetve a nélkül is .Olyan mint ha a mély tartománynak lenne hozzá köze,ugyanis ha a mély megszólal akkor a többi le hallkul.Valaki?Előre is kössz.
  • ThisZip
    #275
    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy egy 7 éves integrált ABIT hangkártyához honnan tudnék drivert leszedni?

    Üdv
  • painkiller25
    #274
    Hello!
    Lenne egy olyan problémám hogy én is windowst raktam újra és nekem is asus lapom van amin integrált kártya van. a driver megvan felrakom de az uccsó fájlnál újraindul a gép és nem érzékeli a hangkártyát. pls help
    byeALL
  • TommoT
    #273
    Hello!
    Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni, van egy kis problémám. A windows újratelepítés után az asus alaplapra integrált realtek hangkártyához leszedtem az asus honlapjáról a drivert, de nem működik rendesen. A Driver programján keresztül jön csak hang, a windows nem is érzékeli. A hangok és audioeszközökben (vezérlőpult) is minden szürke, pedig a hardvernél látja a drivert. (Sp3am van, ha ez számít.) A kellékekben -->szórakozás--> hangerőszabályázó sem indul, azt írja, nem érhető el aktív keverőeszköz. Van ötletek mi lehet a probléma?
  • repvez
    #272
    tudjátok hogy mit kellene állitani a driverbe, ha olyan gondom van, hogy skype alatt nem szol a mikrofonom, de a másik személynél viszont hallatszik az amit lejátszok a winampba vagy a játékok hangjai?
    Realtek 7.1es hangkarim van alaplapi.A 2.24-es driver van fenn
  • Szeszmester
    #271
    Sziasztok!

    Összekötöttem a gépet a DVD-lejátszómmal (optikai kábellel), de csak sztereó szól.
    A lejátszó egy Sony dav-s500, ha az xbox360-at rakom rá, az szól 5.1-ben.
    A gépben integrált c-media hangkártya van.

    Segítsetek pls!
  • Malganis
    #270
    Szoszi!
    Olyan problémám van h win telepítés után a gép nem ismerte fel az alaplapra integrált karit elkezdte keresni kidobta h (C-Media AC97) és a szoftvert nem sikerült telepítenie. Én leszedtem eggyet és felraktam. De nem szól:(
    Megnéztem minden lehetőségnél a hang koxon van és mégse!

    Ötlet?? Köszi a segítségett
  • Doog
    #269
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni tőletek.
    Van egy alaplapra épített hangkártyám amit fel is telepítettem. (Realtec AC97)
    És betettem egy másik hangkártyát de sehol nem találok hozzá drivert és a gép sem találja meg magától. Csak ennyit r ki a csatlakoztatott cuccról: "PCI/VEN 13F6&DEV..."

    Eddig is volt a gépben két hangkártya csak újra kellett raknom az xp-t és most nem tudom megcsinálni. :l
    Tud valaki segíteni?
  • 59th LeFty
    #268
    Na ezzel aztán lehet szopni. Azoknak, akiknek Realtek HD audio driverük van, és gyenge a mikrofon hangjuk, itt a megoldás

    http://www.youtube.com/watch?v=RelmsDtRkvM

    Ha ez esetleg mindenkinek evidens volt csak nekem nem, én kérek elnézést :)
  • Yani70
    #267
    Sziasztok!

    Windows7 rendszert használok ami most egy évig ingyenesen használható. Az alaplapom ASUS M2N, amelyen van egy integrált hangkártya. ADI 6 csatornás HD Audio Codec, SoundMAX driver. A gondom az, hogy a Windows 7 alapból tesz fel egy drivert hozzá amely csak a fülhallgató kimenetet(a házon)látja és a hátsó kimenetből csak sztereót enged. Viszont nekem 5.1 hangfal van rákötve, amit így nem tud meghajtani. A gyári drivert nem tudom felrakni, mert a vistás drivert nem fogadja el. Most letöltöttem az asus honlapjáról egy újabb drivert, feltelepítettem, most már csak a fülhallgatót hajtja meg. Maga a soundmax beállító program be sem jön, ahol be lehetne állítani az aljzatok érzékelését, hogy mibe mi van dugva. Mit tanácsoltok?
  • Octopus21
    #266
    Sziasztok.
    Olyan problémám van, hogy a Realtek integrált hangkártyámmal szeertnék mixet rögzíteni a vonalbemeneten keresztül, de nagy az alapzaj, ami nagyon idegesítő. MSI notebookról van szó. Pár hónapja vettem. Egyszer már vettem fel vele mixet. Akkro az volt hogy amikor hálózatról ment a gép akkor volt alapzaj ugyanugy de mikor akksira áttettem akkor az minimálisra csökkent, szinte megszűnt. De most hiába rakom be az akksit, ugyanolyan az alapzaj Mással pedig nem tudom felvenni sajnos Mit lehet tenni szerintetek? Köszi a válaszokat előre is.
  • zsoli03
    #265
    Sziasztok! Az a problémám, hogy nem volt hang a gépemen,mellesleg újratelepítettem a gépemet, és most meg nem tudom milyen driver és még mi kell hozzá hogy legyen. a hangkártyám:via ac'97 enhanced audio...
    letöltöttem valami drivert ehhez, de nem tudom mit kell velük csinálni, mert exe filet nem találtam. kérem segítsen valaki.

  • qetuol
    #264
    hali,

    szóval van egy creative sb x-fi xtreme audio notebook pci hangkártya a laptopomban, és a következőt csinálja:
    ha kinyitok vagy becsukok ablakot, görgetek,linkre kattintok vagy új lapot tölt be,akkor egyszercsak elkezd sípolni/recsegni a hang. legelőször asszem ezt nem csinálta.ötlet h mért van ez? természetesen a legfrissebb drájverek vannak telepítve.
  • punkers
    #263
    Hello mindneki!
    Olyan problémám van h a játékaim akadoztak, lassuak voltak, én törölgettem mindent a gépről amit csak tudtam aztán végül rájöttem h a nemrégiben feltett hangkártya driver, vagy (ill.) a hangkártyám miatt van(GENIUS 5.1).Az eszközkezelőben letiltottam a hangkártyámat kipróbáltam a game-kat és akadás nélkül futott az összes...VAlaki tudna segíteni, abban hogy miképp tudnám azt elérni h ne szaggassanak be a játékok a hangkari miatt?