Homeworld Remastered

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Homeworld30
Csinálom a modot, már majdnem kész, de ha teljesen ráközelítek ronda csíkos lesz rajta a textúra. Nem tudja valaki miért?

http://www.sasserlone.de/flash.0026-lama-song.html

ollie
A nyers programkód, ami még nincs lefordítva (exe-be).

Homeworld30
Mi az a forráskód?

Homeworld30
Tényleg jó. Csak pár dologban lemásolták az IG2-t(vagy az IG2 másolta le a heget)(pl.az index).A játékmenet jó, csak a túlzott méretarányosság😊nekem kicsit "csicsás" vagy nem tom hogy mondjap. Azért végigviszem 2-3 szor😊
Nektek meik a kedvenc nem építhetõ, és nemelcsórható hjótok a HW1-bõl? Nekem a Turanic Carrier, most csinálok egy modot hogy kicseréli vele a carriert. A honlap milyen?????

ollie
azért ne legyen 0

haegemonia az jó

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Homeworld30
Ha mondjuk 0 hajóm van akkor hány battlelúzer lesz ott? Nem hiszem hogy 0. Azér majd kipróbálom. Tök jó, hogy annyi pénzt lehet kapni minden kör végén, abból simán fel lehet építeni egy full flottát. Megvettem a Hegemóniát, de hogy ezt miér írom ide arról fogalmam nincs<#confused>.

ollie
#521 és #531

Homeworld30
Az eredeti magyar verzió van meg. Majd talán megszerzem az angol verziót, de nemigazán tudom elképzelni, hogy a 13-dik levelt hogy tudom majd megcsinálni, mer az még hagyján, hogy 4-5szörös túlerõt kell legyõzni, de hogy idõre...(<#violent><#wow1>><#violent><#ijedt>><#taps><#idiota>) A starwars filmekben, meg könyvekben olyasmit szoktak mondani, hogy a pajzs elõsször elvékonyodik amikor lövik, aztán leválik, és utána lehet lõni hajót magát. Egyébként honlep milyen?

ollie
Az egy bug a játékban, akkor kéne kijönnie a kapitánynak a bázisról. Tört verzió? Úgy tudom, hogy ez a bug a magyar, tört verzió sajátossága. Nekem egyébként megvan eredetiben magyarul és angolul is (az utóbbit csak kintrõl tudtma megrendelni).

Esrohnoil
Úgy rémlik Soban kapitány megmentése után szét kell lõni a maradék ellenséget.
Egyébként a Star Wars filmekben pont azt cseszték el sztem, h. a védõburok miatt sérthetetlen a hajótest, de a pajzsgenerátort, ami szintén a hajón van, már nem védi. Ezt sosem értettem. Miért nem rakták akkor a hajó belsejébe, és így kívülrõl elpusztíthatatlan lenne (max. vmi belsõ szabotázsakcióval). V. ha vmi miatt megmagyaráznák h. nem lehet belülre tenni, akkor sem értem h. miért nem hat rá a pajzs ha a generátor kívül van, de gyakorlatilag része a hajótestnek...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Homeworld30
Kösz az infót!A starwars modot a "teljesen magyar nyelvû verzió"-ra is rá tudtam tenni. A grafika jó, de a többi még nincs kész, egyébként néhány hajóban van egy kis modul(a neve:shields=pajzsok) a hajótest közepén, szerintem annak lehet köze a nemsérüléshez(ez csak abszolút elmélet, de szerintem az lehet a baj, hogy csak azután tud sérülni hogy azt a modult kiiktatták, de ez lehetetlen mert a belsejében van). Egyébként hallottam olyanról,hogy HW2 canpainban a 12. pálya végén az összes hajót le kell bontani, aztán úgy ügyeskedni, hogy a gyártósoron típus szerint felváltva legyenek a majdnem kész hajók, és így kevés lesz az ellen, és nem kell sokat várni az újraépülõ flottára, de ezt nem tudtam kipróbálni, mert amikor a marine-fregattal rácsatlakozom arra az csészealjformájúra végigment kék vonal, és utána nem történt semmi.

ollie
A Cataclysmot csak kintrõl tudod megrendelni (pl ebay).

Homeworld30
MEGNYÍLTmagyarország tuttommal 1sõ homeworldös honlapja!!!
kb.50-oldalnyi szöveg meg sok kép lesz benne, és programok, meg modok.
A honlappal kapcsolatban ímélt lehet küldeni<#email>: [email protected]
A honlap címe:pkantor.fw.hu<#nezze>
Ja és ha valami marhaság lenne a page-n: még soha nem multiztam<#kuss>
Ja és fenn van a handmade drone papírmodellem, bár még nem tökéletes.
Meg a Drone modom is, de az tökéletes.<#vigyor4>
Ja és honnan a francból lehet megszerezni a cataclysmot???<#falbav>

Esrohnoil
ahhoz angol nyelvû H2 kell h. a SW-modot telepíteni tudd.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

finaltrekker
Hi
Nem tudjátok, hogy lehet a homeworld2-vel interneten játszani? Letöltöttem hozzá frissítéseket. Mindegyiket feltudtam telepíteni kivéve az angolt és most cseh vagy szlovák vagy nem tudom mi... az egész teli van hülye hieroglifákkal és így sem mûködik.
SW HAJÓK??? Honnan lehet az ilyet letölteni?

www..KALOZOK.com

ollie
Jah, minél nagyobb sereggel kezded el az adott pályát, annál több az ellen.
Javaslat: oszlasd fel a legtöbb hajód az elõzõ pálya végén (kivéve a battlecruiserek és destroyerek, mert rohadt sokáig épülnek), majd a pálya elején rögtön kzd el építkezni minden anyahajóddal ezerrel.

ELkezdtem megint a kampányt, mondom végigviszem másodszor is, de a 13. pálya, amin a prognenitor kaput kell megvédeni, nagyon megszivat. Azért nem fer hogy kb 3-4szeres túlerõ jön ellenem... Mind1, szeretem a kihívásokat 😊

War. War never changes.

Hmuda
Hm, én csak leszedtem az exe file-t, elindítottam, megadtam neki a játék könyvtárát és szépen kicsomagolta magát, berakta az ikonokat az asztalra és kész is. Csak sajna még üvölt róla a béta (inkább alfa) fázis. Csak HW2 gyári pályákon indul el, végtelenül hosszú a fejlõdés és a nagyobb hajók eszméletlen drágák (az Executioner majd 600k-ba kerül, nem is tudtam legyártani). Az ellenfél értelmetlenül gyárt össze vissza, vannak hajók amik egyszerûen nem sérülnek (ráküldtem jópár szakasz TIE-Bombert és egy fikarcnyit se ment le a HP-bõl). Na mindegy, képz:

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Én leszedtem, de lusta voltam végigolvasni a FAQ-t, így hiába csomagoltam ki a megadott helyre el sem tudtam indítani <#buck>

War. War never changes.

Hmuda
Jó-jó, csak lusta voltam megnézni a linken és kibogarászni a miniatûr betûket. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Esrohnoil
0.45

Hmuda
És ez még csak 0.4-akárhányas verzió. Nem tudom, hogy még foglalkoznak-e vele, de nagyon remélem (a dátumok alapján elég ritkán frissítik).

Lacc
Tényleg elég igényesnek néz ki.
Hmuda

Köszi a tippet. Igy már néhány óra alatt Hiigara megmentésén fáradozom, de azok a fránya rakéták. elöször nem is tudtam mit keressek. azt hittem hogy jalöli öket a térkép valami jelzéssel, de erre csak ugy mint egy fregattot. Leis bombáztak szépen. 😄

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

ollie
Az elõzõ két rész sokkal jobb (igen 2 elõzõ rész van, csak a másodikat valahogy nem HW2-ként jelentették be). A legelsõ rész a legnehezebb, utána jön a legutolsó, végül a legkönnyebb a középsõ (ott még nehézségi fokozatok is vannak).

Ajánlom, hogy töltsd vissza a legutolsõ állásod a 11. pályán, és mielõtt teljesítenéd az utolsó feladatod, semmisítsd meg (visszavonással) a legtöbb hajódat (kivéve hordozókat (carriers), rombolókat (destroyers) és csatacirkálókat (battlecruisers)), mert a te kezdõ hajóidhoz mérten van méretezve minden pályán az ellenség mennyisége. Az utóbbi hajókat csak azért hagyd meg, mert hosszú idõ megépíteni,bár néhány rombolót is visszavonhatsz.

Alapszabály, hogy mindig termeld be a lehetõ legtöbb nyersanyagot, lehetõleg még azelõtt, mielõtt egyáltalán nekiállsz a pálya feladatainak (tehát még csak feldarítõket, szondákat se küldj sehova). Jól védd be a bányász hajóidat (legyen belõlük legalább 6-8 egyszerre).

Legyen kimaxolva a fighter osztály (technikailag és számban is), legalább 8-10 sima vadász, a többi pedig bombázó. A bombázó védje az anyahajód, a vadászok meg a capital shipjeid (rombolók, csatacirkálók, stb). Valamint legyen ugyancsak 8-10 gunship (nemtom magyarban hogy van). Mikor elindulsz harcolni és látod az ellenséges fighter osztályú hajókat támadni, rögtön küldd rá a tieid (fighters + gunships), az ellenség pillanatok alatt elvérzik, és közben rögtön koncentráld a nagy hajóid tûzerejét a legnagyobb hajóira, mindig egyszerre egyre. Folyamatosan figyeld a kis hajóidat, ahogy bármelyik sérülése eléri a felét, rögtön dokkoltasd (d bill.), mert így szinte nem fogsz belõlük veszíteni, az egész játék során!

Én a klilencedik küldit szinte gond nélkül csináltam. Én is néztem mikor a szuper csapatokat bejelentette, de átlagosnak találtam õket. De amikor ezek után megjelent a 4 örzõ ami folyton hiperürben ugrál és megjavitódik na az tépte az idegeim. de nem tudtak leverni.

Na én most a 12. küldinél akadtam el. Amikor Sorbant kell megmenteni. Annyi ellenséges hajó van hogy nem tudom mindet elpusztítani. egyszer próba képpen megszondáztam a szektort. hát lestem hogy mennyi hajót nem öltem még le amikor már csak a nagy hajóim voltak. rengeteg romboló és legalább 6 csatacirkáló, a többi tipusról nem is beszélva, meg két kikötö.

Adjatok vmi tanácsot hogy hogyan lehet legyõzni öket!!!!!!!
minden hajóosztályból a maximásil szám van, és legalább 15 ion platformot is telepítettem a csata térre, és mégis esélytelen vagyok.<#nemtudom>
<#help><#help><#help><#help><#help>
csalni meg nem szeretnék.
Most játszom elõször Homeworld-el, az 1el nem játszottam. A 2nek nagyon tetszik a története.

Esrohnoil
A Barbie-s sorozathoz vannak érdekes kommentek írva. 😄

Hm, találtam egy aranyos kis 30mp-es Homeworldos filmet:

http://sls.relicnews.com/

Ezen az oldalon van egy olyan menüpont, hogy "SLS movie". Erre kattintsatok 😊

Az eredmény egy aranyos kis film lesz.
Hát, én ilyenrõl sajnos nemtudok. Kérd el az angol cd-t valakitõl, aknek megvan a környezetedben. Mást nem tudok mondani. Bár ha nem laksz messze Bp XVIII. kerületétõl, akkor én is odaadhatom.
Szervusztok!

A patcheléshez honnan tudom, install lemez hiányában a fileokat megszerezni? Van erre FTP esély, vagy valami?
"Amit még nem tudok hogy pl. egy csatahajóra hogyan lehet fegyverzetet pakolni."

Csak a legnagyobb hajókra lehet külön modulokat építeni, ilyen a carrier, a battlecruiser, a mothership, és a shipyard. Ezeknek van ugyebár jobb oldalt egy építés menüje. Itt ki lehet választani, hogy milyen típusú dolgot akarsz építeni. Van egy rész fenntartva moduloknak. De most hogy belegondolok, fegyverzetet külön hajóra építeni... nem is biztos hogy lehet. Csak olyan dolgokat pl: hogy hiperspace sensors, research module, stb.

"Vannak formációk, csak olyanok hogy vadászernyõ, csatafalanx stb..."

Igen, tudom, hisz végigjátszottam ezt is. De én a Hw1 féle formációkra gondolok. Ezek "megszüntetésével" a taktikai lehetõségek egy szép részét eltûntették a fejlesztõk. Mondjuk az is igaz, hogy a második részben már jóval hamarabb halnak a hajóid (és jóval gyorsabban pótolod õket) mint az elsõben, ahol vigyázni kellett minden egyes hajóra, mert a nyersanyagok nagyon behatároltak voltak. Emiatt a formációk olyan módon nem volnának annyira használhatóak, mint az elsõ részben. Ehhez az kéne, hogy a 2 játékmenete jobban jobban hasonlítson az 1-ére.
Vannak formációk, csak olyanok hogy vadászernyõ, csatafalanx stb...
Nekem ezek jók így. Amit hiányolok, hogy amikor mondja hogy új fejlesztés elérhetõ, nem jelzi hogy hol és hogy mi. Ez elég zavaró amikor van 600000 fejleszthetõ dolog. Amit még nem tudok hogy pl. egy csatahajóra hogyan lehet fegyverzetet pakolni.
Még patch-el nem nyomtam kampányt de remélem a nehézsége vissza van véve.
És kár hogy nincs gamma korrekció állítás. Szerintem túl világos a játék, a monitornál meg már nem tudom sötétebbre venni.
Pontosan úgy kell csinálni, ahogy mondod, maniac001. Az angol fájlokat az angol nyelvû játék telepítésével lehet megszerezni. Aztán kiveszitek ezeket a Homeworld2/data és bin könyvárakból, és megvannak a fájlok.

"Az itt leírtakat kipróbáltam és mûxik, de fontos hogy a patch-et installálása elõtt a Homeworld2\Data könyvtárba tedd mert különben az old file-okat hiányolja."

Érdekes, nálam mindegy volt, hogy hol van a patch. Mindegy. Az a lényeg, hogy mûködik.

Tényleg, nektek nem hiányoznak kicsit az elsõ részbõl a formációk?
MÛKÖDIK!!!

Az itt leírtakat kipróbáltam és mûxik, de fontos hogy a patch-et installálása elõtt a Homeworld2\Data könyvtárba tedd mert különben az old file-okat hiányolja.
ollie
ja ezt írta

Ez így okay, szóval ha jól értem:
-Telepíteni az angolt.
-Kivenni az általad írt 3 angol fájlt.
-Telepíteni a magyart (kimenteni a 3 magyar fájlt).
-Kicserélni az általad írt 3 magyar fájlt az angolra.
-1.1-es patch fel...
-A 3 magyar fájlt benyomni az angol helyett.

Igaz?
ollie
Köszi a patch-re vonatkozó jótanácsokat. De honnan lehet ezeket a file-okat megszerezni?

Hali!

Nagy rajongója vagyok a Homeworld sorozatnak, az elsõt, és a Cataclysmot többször is végignyomtam, de a 2-t csak egyszer. Sajnos ennek a történetébe nem sikerült igazán elmélyednem, mivel olyan nagyon szar, és semmi értelme nincs az elõzõk storyaihoz képest, teljesen ellentmond mindennek, ami a Hw 1-ben volt. Egyáltalán nem volt olyan pillanat a Homeworld 2-ben, mint amilyen például az elsõ részben, amikor visszatértél Kharakra, és láttad, hogy az ellenség kiírtotta szinte az egész fajodat… pedig az ilyen pillanatok azok, amik egy játékot elvisznek a hátukon. Az ilyesmi nagyon hiányzott a 2-bõl. Itt csak építesz mint az õrült, és imádkozol, hogy elég hajód legyen… Sokan mondták (kb a játékosok 99%-a, és nem csak Magyarországon, hanem mindenhol) hogy túl nehéz a kampány. Én is sokat szenvedtem fõleg a sokat emlegetett 3. és 4. pályákon, de aztán rájöttem, hogy az egész játékot egy bizonyos ponttól könnyedén, mindenféle taktikázás nélkül végig lehet nyomni (ami nagyon zavart), ha kimaxolod az egész flottádat, és csak nyomulsz mindig elõre. Egyébként a játék nehézségét a Relic „dinamikus nehézség vezérlés” nevû felettébb idióta rendszer okozza. Ez gyakorlatilag azt csinálja, hogy minden küldetés végén a gép megnézi, hogy mekkora, és milyen összetételû flottád van, és úgy állítja össze a következõ küldetésben az ellenség haderejét, hogy a leghatékonyabb legyen a te hajóid ellen. Azaz ha a te flottádban például sok a bombázó, akkor a következõ küldetésben neki sok bombázó-ellenes hajója lesz, és így tovább. Ez ellen egy dolgot lehet tenni: a küldetések végén a lehetõ legvegyesebb flottád legyen, semmilyen hajótípusból se legyen túl sok. Megjegyzem, a Hw1 rendszere sokkal jobb volt. Ott a kampányban taktikázni is kellett, és akkor mentél tovább egy küldetésrõl, amikor akartál, nem úgy, mint most, amikor egy lélegzetvételnyi idõd nincsen arra sem, hogy valami utánpótlást építsél, vagy hogy megszemléld a flottádat, kifújd egy kicsit magad, és csak úgy gyönyörködhess a hajóidban.
Ezen kívül nekem nagyon hiányoznak az elsõ részbõl a formációk, amiknek a második részben csak látványbeli szerepe van. Így komolyan vesztett a játék a taktikai lehetõségeibõl. A formációk kihagyása szerintem az egyik legrosszabb dolog, amit a Hw2-vel tettek a fejlesztõk. Persze néhány többjátékos opciót (mint a fejpénzt, azaz bounty-t) is kihagytak, pedig azok is benne voltak az egyben… sok döntésüket egyszerûen nem értem. Meg az is érdekes, hogy miért csak egyetlen egy többjátékos mód van… na de mindegy.
Nagyon jó viszont a játék grafikus motorja, ami még ma is megállná a helyét (több mint egy évvel a kiadás után), fõleg ha azt vesszük, hogy mekkora csatákat le lehet nyomni rajta egy középkategóriás gépen. Szóval gyönyörû. Tetszik még az is, hogy nem egyesével, hanem rajokban lehet a hajókat gyártani, így nem kell összefûzögetni õket. Meg az, hogy az interfész mennyi kényelmi opciót kapott, amik az elsõ részben nem voltak benne (viszont a Cataclysmben már igen 😛). És az pedig, hogy a hajóknak alrendszereik vannak, remek taktikai lehetõségeket nyit meg, szóval ez is jó húzás volt.
Összességében annyi, de annyi mindent lehetne javítani a játékon… de így is nagyszerû a csatajeleneteivel, amihez hasonlót még semmilyen más játék nem tudott produkálni. Szóval érdemes megvenni. 😛
Amúgy ha fel akarjátok patchelni, és magyar változat van meg, akkor "csak" ki kell cserélni három fájlt az angolban lévõ változatra:
Ezek akövetkezõk: data\english.big, data\Englishspeech.big, és bin\region.lua. Ha ezeket kicseréltétek, a játék már angol lesz, és patchelhetõ. Ha ezután patchelitek, és utána megint kicserélitek ezt a három fájlt magyarra (😛), akkor lesz egy magyar, patchelt játékotok.
ollie
De sokat javítana, de nincs patch. Az angol meg nem megy rá. Gratulálj a magyar forgalmazónak.

ollie
Ja, én is szinte kizárólag csak angol nyelvû szoftvert veszek, pont ugyanez miatt.

olvastam, gratula

Most mit tegyek? Paccs nélkül elég nehéz. Vagy nem sokat javítana?

Már régebben is bajok voltak a magyar verzióval. Ezért ált. csak angol nyelvû játékokat veszek meg.
Emlékszem amikor a haverommal kinyírtunk multiban együtt 4 expert gépet... akkor mondtuk azt hogy tudunk játszani 😊 (nem kamu, a #477be van linkelve egy screenshot is, igaz ott csak 3 gép ellen voltunk)

War. War never changes.

ollie
A magyar forgalmazó sz*rik a vevõkre, szóval ne is várj ilyet.

Sziasztok

Nincs még magyar patch?
köszi

Ryleh
Hali..
Ebben a gamében van TAKTIKAI PAUSE?
kÖSZI😊)))

Zsolo007
És nem érdekel milyen multiban? 😊 Mellesleg hol jársz a storyban?

Nem nyomom multiban, egyenlõre csak single.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Zsolo007
Sõt én a sima Homeworlddel is szívesen nyomulnék multiban, ha valakinek lenne kedve hozzá.