196
Zeneszerkesztés
  • Purga
    Purga - Chemotox (DEMO)
  • Dancingebola
    attól függ melyik programban.
    egyelőre két variációt találtam:
    1.
    pre- az effekt loop az EQ előtt van
    post az effekt loop az EQ után van.
    2.elvileg ez egy gomb,ami meghatározza,hogy az analizátor az EQ-zás előtti vagy utáni állapotot mutassa-e.(Logic)
  • Purga
    [URL=http://soundcloud.com/purga5/purga-living-on-my-own-12-inch]Purga - Living On My Own (12" Inch Club Mix)[/URL]
  • Speedy99
    Sziasztok! Remélem tud majd valaki segíteni nekem egy kérdés megválaszolásában. :) Mi a különbség a Post-EQ és a Pre-EQ között? :)
  • kaposzta123
    Üdv!

Zeneszerkesztősdi után kutakodó embereknek ajánlanám az alábbi blogot:

http://masterofpuppetsmusic.blog.hu/
  • norther33
    sziasztok itt egy jó zenemix!!!!!
    NÉZZÉTEK MEG NAGYONJÓ!
  • dagod
    Üdv!
    Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan program, amivel ki tudok szedni szólamokat, pl. egy gitár, hegedű szólamát egy több hangszeres felvételből?
    Köszi előre is.
  • bocsori13
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ismertek-e olyan programot, amivel lehet spektrogramot szerkeszteni. Nem meglévő zenéből szeretnék így függvényt kinyerni, hanem ki szeretném próbálni, hogy milyen hangokat lehet kihozni a frekvenciák keveréséből, esetleg azokkal dolgozni egy zeneszerkesztő programban. Nem tudom létezik-e egyáltalán ilyen program, esetleg hardver, ha valaki ismerős a témában, megköszönném a segítségét.
  • scarface13
    Hát igen a youtub-on látom hogy a dobosok egy meglévő számra dobolnak de valahogy az eredeti dob nem hallatszik. pl ha egy Ákos számra karok dobolni akkor irjak neki emailt hogy küldje el nekem az adodd számot dobsáv nélkül? :D Mert ugye a studióba sávonként veszik fel ugy tudom. csak vicc volt na mindegy köszönöm a válaszokat
  • vizipipa19
    Ha dobolni akarsz tanulni autodidakta módon, akkor ajánlom figyelmedbe a youtube-ot. Csomó egészen jó tutorial videó van.
  • vizipipa19
    Nem létezik ilyen program. A filmekben néha lehet látni, hogy leveszik a háttérzajt, meg bizonyos frekvenciákat kiszűrnek de ilyen nem nagyon van... Egy komplett dobsávot egy már lekevert felvételből legyen az wav, vagy mp3 vagy bármi nem tudsz kiszűrni....
  • scarface13
    Sziasztok.
    Azt szeretném kérdezni, hogy létezik e olyan program amivel egy adott zeneszámról valahogyan el lehet távolítani a dob sávot? Dobolni tanulok és ezért lenne szükségem erre a programra. köszönöm.
  • kkwx
    Hellósztok

Én elektronikus zeneszerzéshez a Propellerhead Reason-t ajánlom. Az 5.-ben már van beépített dobgép szimuláció, ami a HipHop-osoknak hasznos :), továbbá a Sony Acid Pro is jó ilyesmire, bár oda már kell valami sample. Rockzeneszerzéshez pedig a Guitar Pro-t ajánlom (3-5-ig, a 6-os nagyon nem jön be). Felvételhez és utómunkálatokhoz pedig az Adobe Audition 1.5-2-3, vagy a Sony Sound Forge 7-8-9. Ezeket lehet keverni.

Itt egy példa az egyik művemre:

http://www.rtlklub.hu/dalverseny/6769_kevinkain_-_se_nyugat_se_kelet

Ha tetszik, akkor csak egy gyors regisztráció, amihez még e-mail visszaigazolás se szükséges, és már szavazhatsz is :) (ha van, akkor több e-mail címről is szavazhatsz :) ).

Ha tetszett terjeszd ismerőseid között, és töltsd le a lemezemet a weblapomról.

Előre is kösz minden szavazatot :).
  • bat777
    hali mindenkinek

szeretnék több zenéből összevágni egyet, részleteket akarok kivágni belőlük (ez megy a mp3 direct cut-tal), az összeillesztések közzé kéne efekt, ami a 2 rész közzé menne. úgy 4-5 számból szeretnék egy farsangi tánchoz egy zenét összeállítani.

kéne nekem egy olyan zeneszerkesztő, amivel elboldogulok, és megtudom csinálni amit tervezek.

köszi előre is.
  • vizipipa19
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki küldeni, vagy linkelni armin van buuren in and out of love acapellát?
    Előre is köszi!
  • Swissman
    Eggyszerüen behuzod a cubase-ba, és ott már azt csinálsz vele amit csak akarsz...
  • SZilaJMaGGoT
    Üdv Srácok! Valaki megtudná mondani, hogy felvett hangot(konkrétan éneket/szöveget) Hogyan tudok használni? Nem akarom a slicer channel-re rakni mert az ugye sávokra darabolja. De persze ha vágni is kell meg minden, fontos, hogy szerkeszteni tudjam.
  • redsound
    Sziasztok! Kezdő dj-ket keresünk oldalunkhoz. Csatlakozzatok álljunk össze aztán muzsikáljunk eggyütt. www.redsound.atw.hu Jelentkezés az oldal vendégkönyvébe!!!
  • doncsika
    Sziasztok, Sony Acid 7-el szeretnék remixet késziteni csak nem tudom hogy miket kell állítani, alapot kivenni mert nem igazán csináltam még komoly remixet. Aki tud annak megköszöném a segitséget előre is kössz;)
  • Luzon
    Nagy baromság az biztos. Elég régi a hsz, de mindegy, azért leírom én is a véleményem.

Nos, a hangfal egy elég kényes dolog. Talán a személyes adottságok után ez a legfontosabb láncszeme a rendszernek, éppen ezért sok buktatója is lehet. Nyilván, ha az ember megteheti, akkor vegyen jó minőségű monitort. De könnyen meg lehet vele szívni. Ugyebár egy monitor a hangból nem vesz el és nem is tesz hozzá semmit. Ha valaki eddig egy hifi hangfalon hallgatta, szerkesztette a zenéit, akkor elég nehéz megszoknia a fülnek az új rendszert. Hiába adja vissza a monitor hiteles(ebb)en a hangokat, az ember törekszik arra a hangzásra, amit a hifi hangfalból kapott. Így aztán bukta az egész. Mert, ha emberünk meghallgatja a régi rendszeren is, a monitoron amúgy jónak tűnő eredményt, akkor tuti, hogy agyvérzést fog kapni. Szóval, nem feltétlenül szükséges két-háromszázezerért hangfalakat venni. Pláne hobbi szinten. Ha van egy tíz éve használt, jól beállított hangrendszer, akkor az nyugodtan használható. Egy kezdőnek az többet segít, mint bármelyik, akár milliós monitor. Idővel persze mindenképp érdemes beruházni, addigra kiderül, hogy mennyire ambiciózus az ember.

Maga a számítógép is egy érdekes kérdés. Érvényes szabály, hogy mindenből a legtöbbet, legjobbat, leggyorsabbat. Persze nem a videokártyából. Viszont egy régi, de rendszeresen karban tartott P3-as is akár jobb teljesítményt nyújthat, szemben egy Vistás, netezős, játszós, csajozós, agyonszemetelt négymagossal, ahol a futó processek versenyt futnak egymással. Az ember csak magát szívatja, ha a zenélős gépen mással is foglalkozik. Ezért a Windows rendszerek ebből a szempontból a legrosszabbak. Így a felesleges idegeskedések elkerülése érdekében a minimálisra kell csökkenteni az egyéb terhelések és az egyéb meglepetések lehetőségének számát. Így egy gyengébb rendszer is kezesbáránnyá tud változni.

Szerintem elsősorban magán az emberen múlik, hogy az adott lehetőségeket hogyan tudja kihasználni. Sőt, először is fejben kell helyretenni a dolgokat. Egy hozzá nem értő, "na most leülök zenét írni" ember egy profi rendszer mellett is csak sírni fog. Rengeteg információ van a neten, hogy mit mivel hogyan, mi mitől lesz jobb. Nem kell sajnálni az időt, a befektetett energia idővel úgyis meg fog térülni. És, ha úgy érzi az ember, hogy igen, ő megtett mindent, de most már több kell, akkor lehet váltani komolyabbra.
  • stef666
    Minden hangszerkesztőlánc leggyengébb része a hangfal, ezért lehetőleg ebből vegye mindenki a legjobbat, amire csak a bukszájából futja...Az előző hozzászóláshoz hasonló, ordináré baromságot ritkán hall az ember..
  • htr93
    Szerintem a gép nem lényeg, csak "mukodjon" a hangkártya inkább... hallottam egy olyat hogy tök mindegy milyen hangfalakat kötsz a gépre, az csak egy részét fogja kihasználni. szóval nemtudod teljesen kihasználni a hangfalat. Szintót megint nem vágom, hogy mé'kell, ha van egy tonna progid.

Szerintem igen. Bár nem vagyok oda disco ért de te csak tudod mi a jó. szerintem a progiktól függ.
  • jumper1
    Sziasztok.

Van egy 200 GB Winchesteres, 1 GB RAM-os, 2,21 GHz-es procival, és egy igen jó hangkártyával ellátott számítógépem.
    Van 2 hangfal (PC-hez), DVD lejátszó (5.1-es hangfallal), melyet össze lehet kötni a számítógéppel.
    Van egy Roland EM55 szintetizátorom.
    Megvan a Fruity Loops 8 XXL Producer Edition teljes változata, A Reason 4, a Cubase 3, A Techno Ejay 5, a Dance Ejay 7, és a Virtual DJ 5.

Szerintetek ezzel már lehet egy jó minőségű zenét összehozni?

Válaszotokat előre is köszönöm.
  • baila
    hi all...lenne egy kérésem: zene tempoján szeretnék lassitani ugy hogy az ne torzuljon el közben..a virtual dj 3,4 esével pszoktam probálkozni..de az sajna csak egy bizonyos százalékig birja elviselni torzitás nélkül?tudtok másik ilyen progit, (hasonlo egyszerűt mint a vdj)?
  • balee66
    Up, Up, Up :)

Köszi, most töltöm.
  • NEXT LP
    Siasztok! Ismer valaki olyan zeneszerkesztő programot vagy ahoz való olyan vonós hangot mint ami a Fort Minor - Remember The Name elején (meg végig) van?
    Elég kezdő vagyok ebben a témában, az FL Studio-t kicsit már ismerem, de abban nem találtam hasonló hangot.
  • stef666
    Sokkal jobban jársz ha az FL-ben a primitív drumazon helyett a Native Battery3 -ast használod- innen gyorsan leszedhető:http://rapidshare.com/files/37359383/Native.Instruments.Battery.VSTi.DXi.RTAS.v3.02-AiR.rar
  • balee66
    Ismeri valaki a Drumazon nevű TR909 emulátort?
    Az a gondom vele, hogy ha Fruityban nem menti el a patterneket, sem a beállításokat. Nem a Fruity piano rollban szerkesztem a loopot, hanem a Drumazonban, de nem menti el, pedig full verzió.
  • webmaster w1
    ha valaki tudja hogyan kell a goldwave-ben , egy zenéből a szöveget kivenni az írjon : [email protected]
  • VinylToy #127
    A témához kapcsolódva.

Itt van egy videó, érdemes megnézni
  • webmaster w1
    Üdv , valaki nem tud olyan ingyenesen leölthető programot amivel 1 zenéből ki lehet szedni a szöveget.Mert nekem csak a zene kell szöveg nélkül
  • IMYke2.0.0.0
    Kezdésnek ajánlom a "Google"-t.
  • IMYke2.0.0.0
    Inkább az ún. "Acappella"-ját vadászd le a boltokból / netről! Jobban jársz.
  • Andor33
    Hello.
    Nem tudnátok segíteni, hogy a zenéből ki akarom vágni az éneket, de úgy hogy ne az alap maradjon meg, hanem az ének, és azt feltudjam használni.
    Szóval mondjuk van egy R&B szám, és annak az énekét megakarom tartani, és csinálni belőle trance-t. Légyszi segítsen valaki.
  • bassmast
    Hello mindenkinek. én segítséget szeretnék kérni a cool edit pro 2.0-ban, hogy hogyan lehetne, teljesen kivonni az éneket, legalábbis, hogy az alap ne berezonáljon. azt szeretném, hogy csak az alap maradjon meg. köszi a segítséget.
  • stef666
    Cool Edit Pro 2.0-nál a Favorites/Vocal Cut menüpont.- Itt találod hozzá a Cool Edit-et (Full-os): http://rapidshare.com/files/28400945/Cool_Edit_Pro_2.0_Serial__Audio___Midi_Sequencer__Mixer__Editor__Converter__Burner_.rar
  • Dj Faustus #120
    Do It Yourself - azaz csináld magad:

• MeTaL
    lehet hogy most baromságot kérdezek, de azért megkérdezem:
    Ha valaki ki tud venni zenéből szöveget, az legyen kedves irni nekem PRIVÁT üzenetet. thx.
  • stef666
    Itt a magyar manual az FL-hez:http://rapidshare.com/files/37309087/FruityLoops_magyar-manuals.rar
  • Chris 2000
    És megvan!!! Na végre sikerült! Nem volt bonyolult, nem is fárasztalak tovább!