3389

MMA szoba az IRC-en!!! (channel: #hun-mma)...WebIRC:
KATT IDE!!!
  • hykao #862
    Amik nem lesznek fent az FTP-n, azok jöhetnek fel majd.
    Fel tudod tölteni őket?
  • Z
    szal itt:
  • Z
    Szia Hyk!

Itt vannak a cuccok.

• hykao #859
    Nos, lehet, hogy jövő hét elejétől lesz FTP + 80GB HDD is! Egyelőre ezeket lehet majd letölteni, amiket az előző hozzászólásban feltüntettem.
    ...és persze feltölteni is lehet majd, ha valakinek lenne ilyen támájú anyaga.

Cím, Jelszó privátban!
  • hykao #858
    Mivel kérték korábban, így ide is beírom az MMA topik után:

Időközben én is össze tudtam harácsolni pár dolgot:

Addig is amíg nincs a már korábban említett szerver, ahonnan le lehetne tölteni, akit érdekel keresen meg privátban, anyagárban megkaphatja tőlem.
  • Punker
    ja
  • Loogan
    Dávid és Góliát küzd
  • Instict
    persze:) csak azért írtam egyébként be, mert kb annyi köze van a topichoz, mint az utolsó 10-15 hozzászólásnak:)
  • Adi
    Most te ügye csak oltogatsz!:)
  • Adi
    Ja,ja... fére írtam na.. mintha nem lehet ne megérteni.. áhhh kick.. bocs!:) rugás...
  • Loál János #852
    LOÁL!
  • Instict
    hajaj! még csak most kezdődik az éjszaka!:DD
  • hykao #850
    Ehh...de jó neked, hogy íly későn is tele vagy fölös energiával...
  • Instict
    Sajnos csak ez az egy kép van, pedig amelyik kid-box harcos áll, pár képkockával arrébb rituálisan kivégzi a fekvő ellenfelét, de azt hiszem jól lehet látni, hogy pont elindul. Ami jellegzetessége a sportnak, hogy olyan felsőt viselnek a harcosok, amire rá van írva, hogy mennyi ellenfelet öltek már meg. Ebben az esetben jól látható az 5-ös szám.
  • Instict
    A kid-box, egy nagyon régi, titokban folytatott harcművészet a keleti kultúrában, egész kicsi kortól tanítják, 5 éves korukban a tanítványok már ölni tudnak pl azzal, ha valaki mellé ütnek erősen, magával a légnyomással. Nagyon rejtegetik, azért nem lehet róla hallani, de én szereztem egy képet róla:
  • hykao #847
    Te nem a kick-boxra gondolsz???
    Kid boxról még nem hallottam.
  • hykao #846
    Nem is kell egyetértenünk a kérdésben, egyszerűen el kell fogadni, hogy különböző embereknek, különböző a véleményük.

Rendben van, hogy ez a K1 topik, de a topikegyesítés miatt kezdtem bemásolgatni a másik topikból a lényegesebb dolgokat...ebből lett kiragadva az ominózus - vitaindító - mondat...
    Akarja a fene megvitatni, hogy melyik MMA ág a keményebb (erről szóló új topik nyitása baromság lenne)...egy szimpla mondat volt...nemigen kellett volna ezzel ennyit foglalkozni.
    Másrészt úgy gondolom, nemigen kéne megszabni ennyire erőltetetten, hogy miről szóljon a topik.
    Mivel ez egy fórum, mindenki elmondhatja a véleményét, egyelőre nem volt túl off a téma...szerintem egy topikban néha van olyan téma is, ami egyeseket nem, vagy kevésbé érdekel...ilyenkor általában nem reagál az ember...

Akkor most az van, hogy - ahogy írtam is - szerintem egy topik bőven elég az egész MMA témakörnek!!! ...és szerintem annyi tolerancia mindenkibe kell, hogy szoruljon, hogy el tudja fogadni más emberek véleményét is. (egyébiránt nem célom a topikban a különböző ágak összevetése, csupán az egyes ágak közti szabály-különbségeket írtam le röviden, mert esetleg akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában vele)
  • Ramore
    egyet értek a rangsoroddal.
  • Adi
    Olyan mint a thai csak gyengébb pár fokkal!! Picivel!!
  • Adi
    ?:) most frankón nem tudod vagy félre írtam vmit és arra mondod?
  • Jano
    Őőő... Mi az a Kid-box???
  • Jano
    Nem fogunk egyetérteni a kérdésben, én soha nem mondnám egyikre sem, hogy keményebb, számomra a két ág egyszerűen más.

"Másrészt szerinted miről kéne, hogy szóljon egy topik, ha a különböző vélemények, ezek ütköztetései véleményed szerint nem ide valók???" - Ez a K1 topik. Eddig nem arról szólt, hogy azt vitassuk meg, keményebb-e nála bármely más ág. Remélem ezután sem fog. Arra nyisson akárki egy külön topikot.

"Nekem mindegy, hogy egy, vagy két topik lesz, csak azért vetettem fel az ötletet, mert valaki megkért, hogy majd ide is írjam be az MMA egyéb fejleményeit, tárhely-letöltés stb...
    Nekem viszont nincs kedvem két (vagy több) topikba írogatni ugyanazt, csak azért mert jelen esetben téget sért az a mondat, hogy: "Egyszóval sokkal keményebb MMA bajnokságok, mint a K1."..."
    Akkor most mi van?
  • hykao #840
    A kedvencem:
    Mark Kerr

menekülnek előle a ringből...
    jól látszik, hogy épp nincs rajtuk kesztyű
  • hykao #839
    5 ujjas nyitott kesztyű, ütőfelületen vékony szivacsozással.
    De láttam már olyan meccset is, ahol nem volt rajtuk kesztyű.
  • Adi
    kid és thai között asszem az a külömség, hogy van könyök a thai-ba!
  • Adi
    Jah szerintem!!
  • Adi
    Egyértelműen rosszabb a földön fekve és szádba egy láb(+ izom és súlyerővel megnyomva) arcba csapódása mint mikor fejbe rúgnak fel fele!
    Hjaaa és asszem a kesztyűjük is más!

• hykao #835
    Már keménységi sorrendben?
  • Adi
    Véleményem: bírkozás>>box>>kid-box>>thai-box>>k1>>Pride, UFC!!
  • hykao #833
    A box.
    A leszakadó fülek, reccsenő végtagok - eszméletlenné tett, agyrázkódást szenvedett ellenfelek aránya miatt...
    Kb. 10 az 1-hez, az utóbbi események javára.
    (mármint ha normál bírkózásra gondoltál)
  • hykao #832
    Semmiféle sértődésről nincs szó, csak nem értem mi a bajod a "keményebb" szóval.
    Ha te tisztában vagy az UFC, PrideFC szabályaival, és tisztában vagy a K1-éivel is, akkor egyértelmű kellene, hogy legyen...
    Csak pár példa: K1-ben földre került ellenfelet már nem lehet ütni, rúgni stb. (Bothát ugye ezért léptették le), míg a másik két ágban addig lehet ütni, rúgni stb. az ellenfelet földön, állva, levegőben...amíg fel nem adja, véget nem ér a küzdelem, be nem dobják a törölközőt, vagy a bíró úgy ítéli meg, hogy már nincs magánál...
    Vagy felhozhatnám példának az akár 15 perces meneteket is, ami mindenképp keményebb kihívás, fizikálisan is...
    Tényleg nem értem, mi a baj azzal a szóval, hogy "keményebb"??? Ez nem jelenti azt, hogy jobb, vagy rosszabb, egyszerűen más, de az biztos, hogy keményebb.

Másrészt szerinted miről kéne, hogy szóljon egy topik, ha a különböző vélemények, ezek ütköztetései véleményed szerint nem ide valók???

Az amit te írtál a #802-ben, tényleg nem ide való: "...másik stílust fikázó egyéneket. Gondolok itt a szaraK1meraUFCsokkalkeményebb, és ugyanez pepitában hozzászólásokra.", de én egyik hozzászólásomban sem fikáztam egyik sportágat sem, és nem tettem olyan összevetést, hogy melyik szarabb, melyik jobb.
    Mégegyszer: az én olvasatomban az a szó, hogy "keményebb" nem egyenlő azzal, hogy: "jobb", illetve a "kevésbé kemény", pedig nem egyenlő a "szarabb"-bal.
    Ennyi.
    Nekem mindegy, hogy egy, vagy két topik lesz, csak azért vetettem fel az ötletet, mert valaki megkért, hogy majd ide is írjam be az MMA egyéb fejleményeit, tárhely-letöltés stb...
    Nekem viszont nincs kedvem két (vagy több) topikba írogatni ugyanazt, csak azért mert jelen esetben téget sért az a mondat, hogy: "Egyszóval sokkal keményebb MMA bajnokságok, mint a K1."...
    Szomorú, hogy ebből a mondatból te fikázást, szarozást vontál le.
  • Loál János #831
    Viszont a bírkózásban nagy eséllyel reccsenhet 1-2 végtag, leszakadhatnak fülek (mondjuk Tyson-nak hála boxban is volt ilyen :D), akkor most melyik is a keményebb?
  • Loál János #830
    1. Ne tévesszen meg, hogy a user-infómban fiatal kor van beállítva, én sem mai gyerek vagyok, ezért elnézést kérek, az én saram.
    2. Kezdem azt gondolni, hogy teljesen világosan érted, hogy én mire gondoltam az előzőekben, csak próbálod "magadravállalni" azt, hogy Neked kell magyarázkodni nekem, ez nem tudom miért van. Én is kezdhettem volna azzal a mondattal a hozzászólásomat, amivel Te.
    3. "Ténymegállapítás", hogy a UFC, Pride keményebb, mint a K1. Na ezzel a kijelentéssel nem értek egyet. Úgy hiszem ezen éveket lehetne vitázni, sajnos egyből eldobom az agyam, ha valaki tényként kezel olyan dolgokat, amiket nem lehet így eldönteni, meghatározni. Ezt ne is ragozzuk tovább, kérlek.

Ezek fényében módosítom a javaslatom.

Maradjon külön a 2 topik, szépen legyenek meg egymás mellett, hogy a súrlódó felület ne jöjjön létre. Mindezt csak azért, hogy ne legyen véget nem érő, fölösleges kommentelés egyik topikban sem. Aki akar benéz vagy oda, vagy ide, nincs fikázás, más ágakról van szó, mindenki ahhoz szól hozzá, amelyikhez akar, és nem vagyunk hivatottak eldönteni, hogy melyik keményebb, melyik nem. Mindenki döntse el maga, és írjon abba a topikba, amelyik ágat jobban szereti.

Remélem megbeszéltük, és nincs sértődés. Részemről biztosan nics.
  • hykao #829
    ...miatt??? = ...miatt!!!
  • hykao #828
    Ha már itt tartunk értelemszerűen a Box keményebb sportág, hisz ott végződhet úgy is egy meccs, hogy az egyik eszméletlen lesz stb. stb., míg a bírkózásban ez kevéssé elképzelhető...
    Ez megint csak ténykérdés...de erről nyilván nem lesz új topik (remélhetően), hisz ezeket a sportágakat - és szabályaikat - majd mindenki ismeri, így nincs miről beszélni.
    Az UFC és Pride, de akár a K1 szabályaival már jóval kevesebben vannak tisztában, ezért van miről beszélni...
    Ez nem flém, és nem szarozás...
  • hykao #827
    Na akkor kezdődik a kedvencem: a hozzászólásaimat nem helyesen értelmezőknek magyarázkodni...

Kedves barátom: mégegyszer akkor -> az, hogy az UFC és a Pride FC keményebb, mint a K1, az ténykérdés!!! Ez a kijelentés nem fikázás, és nem jelenti azt, hogy a K1 szarabb lenne!!! Sőt, mivel a K1 szabályai kötöttebbek, pl. nincs engedélyezve a földharc sem, így nem kétséges, hogy a K1 általában látványosabb. Az viszont nem kétséges, hogy a másik két ág, sokkal keményebb a nyitottabb szabályok miatt??? Légyszives próbáld helyesen értelmezni a kijelentéseimet, mert nincs kedvem állandóan kegészítő magyarázatokat fűzni...
    Nem értem miről beszélsz! ...valamint azt sem, hogy mi a problémád a különböző emberek, különböző véleményével??? Mi a problémád azzal, hogy egy fórumon véleményt nyilvánítanak az emberek??? Ha ezt kultúrált formában teszik meg? Én nem fikáztam, nem flémeltem, hanem egy mondat erejéig - sok más egyéb mellett - ténymegállapítást tettem...
    Kicsit unom már, hogy nálam majd 20 évvel fiatalabbaknak (tisztelet a kivételnek!) kell magyaráznom a hozzászólásaim jelentését...
  • Adi
    Ok!
  • Loál János #825
    Azért hoztam szélsőséges példát, hogy mindenki értse...
  • Adi
    LOL!
    A birkozás olyan messze vana box-tól, hogy nagyon!
  • Loál János #823
    És ezek után a #802-re a #803-as reagálást nem értem.