Mixed Martial Arts (K1, UFC, PrideFC, stb.)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Amúgy SzVSz ha a K1, Pride, UFC stb-ben nem kötnék a szabályok annyira a küzdõket akkor sok kung-fust (ami valójában nem is kung-fu de min1) látnánk ott.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
"de az uccan lehet 3szor lerugnak mire sikerul beallnod vmi vedekezo allasba" - ez így van. De nem mindig csak a kata-kat tanulják.
Es melyikkel igen? Kungfu, jujitsu, thaibox, vagy mi? Kungfuban pl. nagyon dizajnos a sok ideoda mozgas (majom, tigris, meg egyeb stilusok), de az uccan lehet 3szor lerugnak mire sikerul beallnod vmi vedekezo allasba.
De szerintem aikido-t érdemes tanulni még annak is, aki esetleg más hm-i ágban már mester. Mert van egy-két elég egyszerû, de nagyon brutális technika.
Én úgy vettem észre, hogy amikor támad valaki, akkor nem fog egy gyönyörûen kivezetett ütést a fejre, gyomorra mérni, hanem gyors egymásutánban zúznak bombákat. Tényleg csak keveset tanultam, de szvsz ezek ellen szûk térben nem használható az aikido. De egy mester biztos rámcáfolna.
Ilyen vicceket en is olvastam pl Ueschiba Morihei "oneletrajzaban", fel kezzel lenyomja a grizlit is, meg hasonlok, de ez kb annyira eletszeru mint a boszorkanyok. 😊
De egy utcai harcban (verekedés) már más a felállás. Nem nagyon van 1on1, meg általában nincs ketrec/ring, kaotikus az egész. Tompított támadófelület, és cipõ (esetleg acélbektós) nélkül játszanak a "versenyzõk". Kés, tezsvír, stb., stb. Szerintem a leghatékonyabb önvédelmi forma az lehet, ha több féle dologba beletanul az ember valamilyen szinten, és mondjuk katonai/rendõrségi bevetésen vesz részt, ahol közelharc is van, és az életéért közd. Ez persze csak a vicc része.
Pl: Silva nagyon hatékony a földharcban, de ha utcai verekedésre kerülne sor, nem biztos, hogy a legkifizetõdõbb lenne. Ha egy másik ellenfele - miközben az egyiket rendezi le - fejberúgdossa, vagy teszemazt viperával megcsapkodja, akkor nehézségei támadhatnak...
Állítólag a taekwondo-t (vagy ahhoz hasonló harcmûvészetet/gyilkolási technikát) tanítanak a koreai hadsereg elitkatonáinak, akik kinyújtott ujjakkal minden nehézség nélkül át tudnak ütni egy 4 cm vastag deszkát az ujjaik hegyével. Ha ez igaz, akkor ott egy betaláló torokra mért ütés, és jóccakát.
Konklúzió: én sem tudom... 😄DD
Én, és szerintem a többiek sem tudjuk itt megmondani neked, hogy melyik a legjobb, leghatáékonyabb, stb ág. Fingunk nincs.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Epp ezert kerdes hogy melyiknek van igaza.
"Továbbra sem értem, hogy hogyan akarod kideríteni, hogy mi a legjobb, ha nem magad gyõzõdsz meg róla."
A forma1-en se szoktam kint ulni, ezert aztan nem is lehetek benne biztos hogy Schumacher jobb pilota mint a Zsoltika, ugye?
Szerintem kezdj bele valamilyen stílusba, és találd meg magad. Továbbra sem értem, hogy hogyan akarod kideríteni, hogy mi a legjobb, ha nem magad gyõzõdsz meg róla.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Vagy megse? Nesze meg1 idezet tole:
"Evek teltek el, mire a több mint ötszáz fogas esetében megtaláltam, melyrek a kritikus pontok, mire az addig nyögvenyelõ technikák ellenfélre tekintet nélkül sikerültek. Közben négyszer átírtam a teljes magyar övvizsgaanyagot. A nemzetkozi vizsgákon megszereztem a második, a harmadik. majd negyedik danfokozatot. A világszövetségben egy idõre megfagyott körülöttem a levegõ, a nemzetközileg érvényes normák átírása szentségtöréssel ért fel. Azt azonb)an senki nem bizonyította be hogy amit csinálok, az nem jó. A nemzetközi edzõtáborok tapasztalatai rendnre engem igazoltak. Kiderült, a magyar ju-jitsu keményebb és jóval hatékonyabb a legtöbb országban tanított ju-jitsunál. Módszereimet több kulönleges alakulat kiképzésénél is igénybe vették, a ju-jitsu technikák ugyanis a köze1harc lehetõ leghatékonyabb fog‘ásai közé tartoznak. Csak be kellett végre mutatni, hogyan is mûködik ez a harcmûvészet, ha valaki tényleg komolyan csinálja."
"Én tizenkilenc éves voltam, amikor beestem a Mûegyetem tornatermében tartott dzsúdó edzésre. Amit ott, heti kétszer két órában el lehetett sajátítani, gyorsan megtanultam. Megtanultam rendesen esni, átvettünk néhány alaptechnikának számító dobást. Mikor unalmas lett, átiratkoztam az MHSZ égisze alatt mûködõ haditornaklubba, ahol az egyes küzdõsportok fogásait vegyesen oktatták. A foglalkozásokat európai önvédelem néven tartották, a technikák az ökölvívástól a középkori birkózófogásokig mindenféle stílusjegyet magukon viseltek. Amolyan halálos bõrfogások voltak kétszáz változatban. Igyekeztem mindent elsajátítani. Mellesleg, ez a klub termelte ki az ország (akkori) legjobb kaszkadõreit. Jellemzõ a hetvenes évek végére, még a kaszkadõrök is mindenhez értettek: magasból zuhantak, vívtak, verekedtek, lovagoltak, gépkocsit vezettek, amire éppen szükség volt. Három évvel azután, hogy elsõ alkalommal betettem a lábam a haditornaklubba, fõállású oktatóként a csoport tagja lettem.
Akkoriban nyitogatták kapuikat az elsõ karate klubok. Érdeklõdéssel vegyes féltékenységgel figyeltük a másik edzéseit. Az elsõ idõszakban csupán kétféle karate irányzat létezett Budapesten: a kyokushinkai és a shotokan. Félelmetesen kemény foglalkozásokat láttam mind a két helyen. Idõnként összemértük a tudásunkat egyik-másik karatékával. Lehangoló élmény volt. A kudarcok gondolkodóba ejtettek. Gyenge lennék? Vagy ügyetlen? Rossz technikát tanultam mostanáig?"
"Ha ennyien áldozzák rá az idejüket, hogy vetõdéses térdtolást tanuljanak tõlem, és én ezért elfogadom a pénzüket, egyszerûen muszáj jó vetõdéses térdtolást tanítanom. Máskülönben nem fair.
Ha nem akarok mindenáron bizonyosságot szerezni, talán sikerült volna megnyugtatni magam. Felkötöttem a kezdõk fehér övét és ellátogattam néhány dojóba. Kyokushinkai, shotokán, taek-wan-do és kendo volt a sorrend. Végre kiderült. A begyakorlott, beidegzett fogások küzdelem során nem mûködtek. Nem mûködtek, ha az ellenfél nehezebb vagy erõsebb volt, nem mûködtek, ha nem tudta, hogy kivel áll szemben, ha nem érezte, hogy neki most el kellene esni. Szembe kellett néznem vele, hogy az a fajta ju—jitsu, amit ismerek, nem jó."
"Újra és újra átvettem magamban az addig tanult félezer technikát, elemeznii próbáltam a küzdelmek során tapasztalt gyenge pontokat. A csuklódobás során például alkar iraáyába betöröm az ellenfél csuklóját, ami azonban csak akkor sikerül, ha erõsebb vagyok nála, vagy ha nem számít rá. Erre pedig aligha lehet alapozni egy harcmüveszeti technikát. Ha azonban nemcsak arra koncentrálok, hogy betörjem a csuklót, hanem közben magamhoz húzom és az alkar irányába megfeszítem, már igesis jelentõsege annak, melyikünk az erõsebb.
Ismét végignéztem a külföldi mesterekrõ1 készült felvételeket. Rájöttem, a tehnika nagy része pontatlan, a mozdulatok nincsenek a helyükön. Csakogy a 99 százalékos ju-jitsu nem mûködik, ezt volt alkalmam megtapasztalni , valahányszor olyan karatéka volt a partnerem, akinek a mester fokozatart száz ellenféllel kellett kuzdenie."
ezekutan csoda ha az emberben felmerul a kerdes hogy akkor most melyik modszernek van valoban ertelme? Persze mindegyik azt allitja magarol hogy az ove a tokeletes, erre nem lehet alapozni, a valosagban kell lemerni mennyit er. Ezert kerdeztem ezt itt meg, mivel az MMA epp arrol szol hogy lehet mindent minden ellen.
De ha mindenaron az a celod, hogy kimutasd, lemerd mi a mindentvivo hiperszuper terminator sport, vesd ra magad mondjuk a sherdog.com -ra es keszits valami statisztikat sulyozva az adott sportot uzok szamaval.
Szal ha valaki bedob a közösbe egy nagyobb vinyót, tõlem mehet fel mindenféle, de addig az ilyesmi törlésre kerül...
Igaz az eddig nyilvánosságra hozott meccsekben egyelõre nemigen vannak hírességek...persze ettõl még lehetnek jó meccsek...
az olyan potenciális feltöltõk, mint te, kapnak külön jelszót a feltöltéshez.
ha valaki meg akar valamit, ott a KAPCSOLAT.txt...
milyaza ongbak???
CroCop Rulez!
CroCop Rulez!

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
hunt ki ellen? nem tudom de asszem eccer már mecselt.
CroCop Rulez!
Hát valamibõl neki is meg kell élni... 😄DD
Nehéz szitu ez máni dolog. Ha elfogad egy pl nevetséges összeget, akkor lehet, hogy késõbb már alapból (tehát nem félve) alacsonyabb összeget ajánlanak fel neki.
bár meg van de még nem néztem meg leko eddigi pride mecsét. és ha minden igaz hunt is küzdött már egyet. vagy nem???
CroCop Rulez!
Cro Cop az elsõ meccsükön természetesen nem is akarta a földre vinni a dolgot, viszont a bordáit úgy szétrúgta Silvának, hogy vérvörös volt az oldala.
Mindenki azt erõlteti, amiben a legjobb, nem? 😊
Szurkolok neki is, és Hunt-nak is, K-1-ben mindketten a kedvenceim között voltak.