3389

MMA szoba az IRC-en!!! (channel: #hun-mma)...WebIRC:
KATT IDE!!!
  • tomsits
    nm. ezért vagyunk.
  • SG
    Köszi a válaszokat !
  • tomsits
    ahhoz hogy beinduljon egy sorozat, kell pénz. ahol a pénz van ott lesznek előbb-utóbb a legjobbak. velük szerződést kötnek.
    minegyik bajnokságban van van egy leg a legek közt, de ezt mindenhol másként döntik el.

az "itt" mit jelent?

dc és torrent jó megoldás. csak rá kellene szánnod magad...
  • SG
    Nézném én serényen, ha adnának eleget:)) Mert a netről ősszeszedegetett kis nyúlfarknyi rosszminőségű videók nem az élvezet csúcsa sajna. A DC++ meg a torrent meg nem az én műfajom. Talán még DVD-n lenne érdemes külföldről rendelni, lehet azt megpróbálom valamikor.
  • SG
    Ja mégvalami ! Itt nem szoktak olyan rendezvényt csinálni, ahol a különböző tornák(K1,UFC,Pride) legjobbjai megmérkőznek egymással, hogy eldöntsék ki a legtutibb ? Hasonlóra gondolok, mint amikor a fociban a BL győztes és a délamerikai győztes csapat összeméri az erejét.
  • hykao #2340
    "miért mégis az ő veresenyeik a legnézettebbek, miért ők a nonplus ultra?" - de ezt honnan veszed amúgy?

Annyi igaz a dologból, hogy nagyobb a sajtója európában...japánban pl. a Pride FC semmivel sem ismeretlenebb a K1-nél, csak a két bajnokságsorozat mégis különbözik annyira egymástól, hogy nem összehasonlítható...(legalábbis nem minden szempontból...)

Azt mondom: nézz mást is a TV-ben látható régebbi K1, kamu Bushido és társai mérkőzéseken kívül is, és döntsd el magad, a számodra melyik leginkább szórakoztató!
  • SG
    Köszi szépen ! Már csak azt nem értem, hogy ha nem a K1 a legkeményebb(más forumon irta valaki hogy szerinte az egy thaibox light), akkor miért mégis az ő veresenyeik a legnézettebbek, miért ők a nonplus ultra? Ez csak a hatalmas pénzősszegeknek köszönhető meg az óriási reklámoknak, vagy valami másnak is? A bushido azért tetszett nekem annyira, mert kiscsikó koromban én is bírkóztam egy jópár évet(sajna már elmúlt), és ott is inkább a szabadfogást kdveltem jobban. Biztos a nosztalgia hatott rám amikor néztem. A pankrációt érdekes módon abszolúte nem kedvelem, még poénból nézni sem.
  • tomsits
    jó a kérdés.
    külön kell vennünk az állóharcos bajnokságokat az mma-któl.
    az előbbiben a k-1 tényleg a csúcs. itt a legtöbb a pénz, itt vannak a legjobb küzdők, ez a legelterjedtebb a világon, ide akar minden fighter bekerülni. van több más sorozat is európában a superliga ami ismertebb, de sokat kell gályázni még mire elérik a k-1 szinvonalát.
    mma-ban már nem ennyire egyértelmű a helyzet. a két legnagyobb a japán pride, és az amcsi ufc. marketingnek köszönhetően a harmadik a k-1mma-ból kifejlődött heros sorozat. az előző kettőnél pénzben pride minden felett van, félmillió dolláros mecspénzek, ufc-ben 100-150ezresek... de egyikben a nehézsúly erős a másikban a félnehéz. bár pride mindenképpen "szilárdabb", jobb, sőt most már európába is kezd betörni -idén rotterdamban lesz egy gálájuk aminek a plakátján még hoost is megjelent. mma-ban van még rengeteg bajnokság, amik jobban kinőtték magukat a nagyok árnyékában, mint az állóharcban a kicsik a k-1 mellett.
    bushido? ha nem kérdezed, akkor nem beszélek róla. lehet látványos, de kissé pankráció jellegű. régen japánban nagy divat volt, hogy küzdősport elemekkel tarkított pankrációt csinálnak (ütések, rúgások valódiak, de inkább csattannak mint érnek is valamit). a nagy japán sztár antonio inoki is innen lett ismert. ő bunyózott az akkori összes nagy nyugati névvel (muhamad ali, hulk hogan, medveölő williams...)
  • SG
    Hello !

Meg tudná mondani valaki, hogy a különböző versenyek, szervezetek, ligák, stb. körülbelül hogy helyezkednek el egymáshoz viszonyítva? Gondolok itt elsősorban arra, hogy mennyit ér egy versenysorozat megnyerése illetve hogy mennyire ismerik el a különböző szervezetek egymás versenyzőinek eredményeit. Ez a K1 ez most tényleg a csúcs vagy csak ez a legjobban sztárolt reklámozott stb. verseny ? Csak most láttam nemrég egy két bushido versenyt, és nekem sokkal jobban tetszett mint a többi, bár lehet hogy ezzel egyedül vagyok. Nemrég keztdtem csak nézni ezeknek a szervezeteknek a viadaljait(már amennyire az a pár tvcsatorna adja ami bejön nálam) de csak kapkodom a fejem a sok szervezet neve hallatán. A kommentátorok meg magyarul beszélnek ugyan, de a kezdő nézőkre(pl. rám) nem gondolnak sajnos. Elég kevés infót cspegtetnek és az is csak az öreg rókáknak szól inkább:((
  • hykao #2336
    Elég jó a mérlege Barnett-nek...de valahogy CroCop-ban többet érzek...csak valahogy az igazán komoly meccsek nem úgy jönnek neki össze, ahogy kéne...
  • Jano
    Nem ártana, nagyon rosszul sikerült meccs volt az, és tényleg járna ennyi Barnett-nek.
    Aztán nehogy szájbaverje Mirko-t. :D
  • hykao #2334
    Remélem a CroCop vs Barnett visszavágóra is sor kerül már...
  • Jano
    Nagyon helyes! :)
  • hykao #2332
    Már rebesgetik is az Arona vs Silva visszavágót a Pride 30-cal kapcsolatban... :)
  • Loál János #2331
    Az is igaz, csak azért emeltem ki így, mert a kis Rua bizony Silva szíve csücske. :) Ja, és persze egy kurvakemény gyerek. :D
  • Loál János #2330
    Remélem Sefo vs. Mighty Mo meccs lesz többek közt, arra nagyon kíváncsi lennék. :)

Amúgy mindegyik csata érdekel, izgalamasak lesznek.
  • atomanty
    vazze de én a negyeddöntőket kérdeztem,és nem hiszek a vonalakban :)
    a Bajnok pedig Lebanner lesz
  • tomsits
    vazze ez tök egyértelmű. kövesd a vonalakat:
    sefo vs kaoklai, mo vs aerts, banner vs goodridge, stb
  • Freeeee
    Schilt lesz a bajnok:)
  • atomanty
    a negyeddöntő párosításai,amugy így lesznek ahogya képen egymással szemben?(pl sefo-mighty mo;lebanner-schilt;hoost-sapp;musashi-bonja"R"sky)mert így a lehető legjobb lenne,vagy pedig,még újabb sorsolások következnek?
  • atomanty
    kis jóindulattal,még hasonlítanak is
  • atomanty
    ruslan és alan karaev között van vmi rokoni szál,vagy ez puszta véletlen?tömegnév
  • bigapó
    tudom, ez néma "R" :)))
  • hykao #2322
    "r" még mindig nincs a nevében, bármennyire is szeretnéd!!! :)))
  • bigapó
    Én is csak tippelek:)) gondoltam, hogy Bonjarsky emiatt van benn, csak nem értettem a táblát:)
  • atomanty
    én Hoostra leszek kiváncsi,hogy bírja-e még,remélem Sefo lecsapja Kaoklait,de remélem az ideji top Lebanner lesz,már kijárna neki ez a győzelem. a Choi Sapp meccs nálam nem ilyen egyértelmű,akárcsak Feitosáék,Karaevről pedig nem tok semmit,de amugy tippjeim:Sefo,Lebanner,Sapp,Mushasi(sajna),Mighty Mo,Feitosa,Hoost(bár kituggya)
  • atomanty
    hi!az csak superfight lesz,Bonjasky mint címvédő alapból bent van a 8ban,Ignashov pedig az idén nem éppen remekelt,bár most bízom benne,hogy most meg fogja mutatni,de már rég láttam virtuózkodni :(
  • bigapó
    no lássuk. a tippjeim a továbbjutókra, néhol igen nehéz volt döntenem:
    Sefo, LeBanner, Choi, Musashi, Aerts, Schilt, Hoost. azt viszont nem értem, hogy Bonjarsky miért van már bent? mikor bunyózott Ignashov-val? vagy lesérült amaz? elvégre szept 23-ai meccsekről van szó. az meg még nem múlt el:))
  • hykao #2317
    Hogy kicsit a K1-ről is legyen szó:
  • hykao #2316
    Szerintem ahhoz, hogy Silva megküzdjön a "kis haverjával" az övért, először még minimum rematch-elnie kell Arona-val...
    Ahhoz képest, hogy anno Jackson, hogy odavágta Arona-t...jól befutott...Silva nem egy bajnokhoz méltóan küzdött vele...

Kharitonov vs CroCop-ra is kiváncsi lennék már...na meg Josh Barnett-re, ha végre nem baszná el saját magának a vállát... :)

Vajon az októberi Pride 30-on lesz-e címvédő meccs? Addig is még ehónap végén Bushido, könnyű- és váltósúlyú GP-vel! (No meg valami válogatásféle video...)
  • tomsits
    úr. hehe ez jó. thx. ezzel kiváltottál párat a sok középső ujjból ami az avatartodból mered ránk ;)
  • Loál János #2314
    Sorry, igazatok van, de nem hittem, hogy csak tomsits úr, és én vagyok olyan rohadt kíváncsi a meccsekre. :D
  • bigapó
    nem kell csöndbe maradni, de egy figyelmeztetés nem árt:))
  • tomsits
    vazze 2-3 nap után ne várjátok hogy mindenki csendben marad!
  • bigapó
    hát jah, kicsit lehetnétek körültekintőek máskor. egy spoiler-t az elejére bigyeszteni nem nagy kérés.
    !Spoiler:!
    valami hasonlót vártam a meccstől, csak természetesen ellenkező befejezéssel a Crocop meccset illetően. a többi közül egyedül Silva meccse valamint Overreem-é említésre méltó, persze a döntő se volt kutya:)
    Egyetértek veletek, kicsit bátrabban is nekiállhatott volna Crocop, bár rendkívül jól végezte a dolgát szerintem, hisz távolról egy-két beugrásos ütéssel rendre meglepte Fedor-t. Azt gondoltam, hogy a földön nem lesz sok esélye, de ebben is jól felkészültnek tűnt. A baj a kondival volt. Elfáradt. Ebben is látszik, hogy mennyit jelent a súlycsoport. Most az a kérdés, hogy lesz-e visszavágó és ha igen, mikor? :))
    Úgy érzem emelt fővel távozhatott a ringből, hiszen "csak" pontozással kapott ki, igaz az viszont "vitathatatlan" volt. Mindegy. Szép volt, jó volt, majd legközelebb... ;) Hajrá Crocop!!
  • hykao #2310
    Na akkor még az éjjel meg is nézem, ha már ilyen jól beszpojlereztétek nekem! :)))
  • Jano
    Szerintem is.
    Nagyon feszült volt a meccsen, legközelebb már lazább lesz, és úgy már talán nyer is.
  • tomsits
    crocop taktikázott. nem akart neki menni fedornak, nehogy elkapja. de érdekes hogy milyen hatékonysággal védekezett a földön. zsír ez az ember. sztem egy visszavágón már nem a bajnok fog nyerni. ;)
  • Loál János #2307
    Jaja, iszonyatosan kivette az energiájukat az első menet. Crocop úgy ment ki a másodikra, mintha maratont futott volna, Fedor jobban össze tudta szedni magát.
    Az első menetet Mirkonak adtam volna, de még megnézem majd.

Aronát sajnáltam, viszont így még érdekesebb lesz az öv sorsa, ugyanis Silva a kis haverjával kell küzdjön, ha vissza akarja szerezni. :)
  • LordVenom
    Sajnos ugyanezt láttam rajta én is...