19663
-
Hupi #7693 Ezért kell egy ugyanazon időben elfoglalni őket. -
Hupi #7692 Na mindegy részemről egy időre el van felejtve a hadjáratszervezés/lebonyolítás, inkább a kiképzésre helyezem a hangsúlyt. -
#7691 ezt mondom az első 2 szar depo volt elfoglalva, a 3. ami kellett volna meg be volt védve -
#7690 én akkor maradok elsődlegesen gyalogos -
Hupi #7689 Nem volt elfoglalva, az az egyetlen egy depo ami nem került elfoglalásra elég volt ahhoz hogy visszaszerezzék a másik kettőt. -
#7688 az ujjoncoknak:
-
#7687 JÓLVANMÁR nem kell itt vitatkozni:}} mondom majd tanulunk a hibainkbol es egyre jobbak leszunk, ami viszont a kulon egysegek gyakorlasat illeti kivallo otlet, en mindig tankmanias voltam, ergo szivessen gyakorlok, persze ha a vezetes ugy latja hogy gyalogosunk a keves akik felderitenek akkor megyek azzal -
#7686 Azért szerintem alapvetően befolyásolja mások jelenléte a csatát hiszen azok is közlekednek hadianyagot használnak lövöldöznek vagy esetleg segítenek! -
Hupi #7685 Teljesen mindegy hogy melyik másik várost választod mert mindegyik ugyanolyan nehéz, nem véletlen hogy ezen a ponton teljesen megmerevedett a front (már nem elősször) -
#7684 figy mire mi beértünk a városba a mi célunk már el volt foglalva, a 3. depo pedig be volt védve kiszedtünk 1 rakás gyalogost de a házból segítség nélkül nem lehet kifüstölni őket -
Hupi #7683 Szakvezetők semmit sem látnak egy dombon a városban történtekről a 64 limit miatt.
Nemhogy tartalékokkal, de még az egyes részfeladatok ellátásához szükséges minimális létszámmal sem rendelkezünk.
-
#7682 -
#7681 Amugy Hupi csak gyakorlassal lehet javitani a hibainkon, majd a 24. hadjarat mar mint a kes a vajon lesz:}}
-
Hupi #7680 " tervnek ... különösebb szervezést nélkülözőnek kell lennie "
"Engem is zavart, játszani akartam (hetek óta először normálisan) nem órákat csak cseverészni hogy mit kéne csinálni."
Na látod itt a gond, a menjünk már és lesz ami lesz a tegnap látottakhoz vezetett. Nem véletlen hogy az elit csaptnak tartott 91-esek sem képesek semmit sem elérni ha nincsenek olyan emberek közöttük mint pl. Dinker, Tiger akik órákat töltenek egy támadás előkészítésével, képesek óra hosszat várakozni a páncélos oszlopukkal egy fasor tövében, mert a felderítőik még NEM SZEREZTÉK MEG AZ ALAPVETŐ DEPOKAT.
Én csak annyit szerettem volna,remélemtem nem túl nagy feladat 3 ember rejtőzzön el a városban hogy alkalmas pillanatban elfoglalják a depokat. Reméltem nem túl nagy feladat ezt a három embert felállítani, csalódnom kellett az volt. Az hogy mások is támadtak a mi terveinket semmiben nem kellett volna hogy befolyásolja, mert egy olyan részen volt az erőöszpontosítás (északkeleten) amit a kutya sem figyelt a franciák közül. -
#7679 1 nap jó idő kevés -
Shad01 #7678 Hétvégére jó időt mondtak. -
Shad01 #7677 Lehet, hogy nem volt eredményes a támadás, viszont nagyon tanulságos volt. Azt se felejtsük el, hogy ez csak kb az 5. nagyobb hadjáratunk volt.
Az lassan mindenki kezdi érezni, hogy a siker kulcsa elsősorban nem a létszám, hanem a szervezettség.
Lehet, hogy egy kicsit szerényebbnek kellett volna lenni a cél kitűzésénél pl az egész város elfoglalása helyett megelégedtünk volna csupán a déli domb valamint a vasúti híd biztosításával.
A szakaszvezetőknek nem biztos hogy célszerű ténylegesen részt venni a harcban, inkább a háttérből, pl magaslatról figyelve kellene irányítani az alárendeltjeiket. Így nem haláloznak el és mindíg a történések közelében maradnak.
A tartalék kérdését is át kellene gondolni. A kölönféle egységeknek különféle céljuk van, de ha az egyik egység jelentős nehézségbe ütközik, akkor az egész támadás kudarcba fulladhat. Most vagy az egységen belül kell talrtaléklétszámmal kalkulálni pl ha valamire előre láthatóan 5 ember elég, akkor 8 fő legyen a létszám, így halál esetén is ütőképes marad és elláthatja feladatát. A másik lehetőség egy tartalék egység felállítása, ami a harci helyzettől függően kerülne bevetésre.
Eddig mindíg azt vettem észre, hogy ha valahol nehézségbe ütköztünk, ott a veszteségek után gyorsan széthullott a támadás. -
#7676 Ma szeretnék lenni Stuka lövész, valaki elvihetne egy kis zuhanóbombázásra:) -
#7675 Pont inditvanyoztam Mozambonal egy kis pancelos gyakorlast! -
lachun #7674 jaja -
#7673 hmm... hat akkor én ezennel jelentkezem páncélos tovabbképzésre! S! -
#7672 az tudok otthonról vinni, van a kandallóhoz, de b@szhatjuk ha áll a víz a kiépített tűzrakóban -
manohun #7671 Nekem amúgy tetszett a csata sokan voltunk, de a város nem volt a legjobb választás. A többi squad vezetői is mondták csata közben, ha ezt elfoglaljuk az felér egy kisebb csodával főleg hogy mostmár rengeteg stuartjuk van a franciáknak -
lachun #7670 Punker kéne száraz fát gyüjteni a tűzre valot -
manohun #7669 A "stratégia" ami kitalátunk megbukott amikor mások is megjelentek rajtunk kívül, ami elkerülhetetlen. Olyan terv alapból bukásra van itélve ami nem számol idegenekre akik nincsenek az irányításunk alatt.
A tervnek egyszerűnek és különösebb szervezést nélkülözőnek kell lennie, mert különben csak félórás "ide gyere, nem mégsem inkább menj oda" lesz az egészből ami főleg az újoncoknak zavaró és értelmetlen. Az meg hogy nem vagyok a városban arról nem tehetek. Kilőttek, ez előfordul mindenkivel.
Engem az zavart amikor nem akartál megállni az opellal mert "nem akarom hogy mások is felszálljanak".
Amikor ott vár 10 ember már percek óta akkor joguk van felszállni. Engem is zavart, játszani akartam (hetek óta először normálisan) nem órákat csak cseverészni hogy mit kéne csinálni. -
lachun #7668 Kiképzás indul lachun be vásárolta a megfelelő adag ser készletett:DDDD -
#7667 hát igen kissé szervezetlenek voltunk + a meglepetés amire építettem(ünk) nem volt meg, mire meértem a városba már el volt foglalva a depo ami a célpontom volt -
Hupi #7666 A hadjárathoz:
Számomra óriási csalódás volt az egész (de legalábbis részben). Már a legelején nehezményeztem Manóra, remélem most már ő is belátja, az hogy "mindegy, csak menjünk már" ill. "nem tudom mi a helyzet a városban mert máshol vagyok (!)" mindenhova vezet csak a siker felé vezető úthoz nem.
Nem tartottuk magunkat még az alapvető sratégiai és előre tervezett célokhoz sem. Újabb fényes példája volt annak az hogy LÉTSZÁM nem jelent semmit sem. Sajnos. Tudom és ez látható volt a tegnap történtekből, van még mit feljlődni nekem is, a vezetőségnek is, és a harcosoknak az egyéni harcmodor és az együttműködés területén egyaránt. Tudomásul kell venni hogy az átellenes oldalon is colonelek és brigáderek, ill. jó néhány agyafúrt fickó van akik keresztbe tesznek nekünk.
A szövetségesek ebben a hadjáratban nagyon erősek, legyőzni csak akkor tudjuk őket ha okosan, megfelelő kiképzettségű emberekkel vesszük fel ellenük a kesztyűt. Az alapkiképzés mellett fel kell állítani a szakbeosztásra való felkészítést is. Mindenki egyénileg fogja kiválasztani hogy melyik fegyvernemhez akar tartozni. Amely területen remélhetőleg tökélyre fogja fejleszteni magát. Kellenek majd kiképzési napok amelyben bemutathatjuk mit jelent az nappal a hátunk mögött támadni, a charnak 60mm-es páncélzata van, a messerschmidt nem fordulóharcra tervezett gép.
Végszónak szeretném idézni a szabályzatot:
" Határozott célunk, hogy nemzetünk ütőképes játékformáló erővé váljon, amit alakulatunk harcban való teljesítménye kell, hogy mutasson."
Remélem sikerülni fog... -
#7665 FB robbantásban verhetetlenek vagyunk :) -
Shad01 #7664 Ebben a játékban egyedül teljesen esélytelen az ember, ezért mindenképpen megéri összedolgozni. Ahhoz még kevesen vagyunk, hogy városokat tudjunk foglalni, de olyan alap dolgokat meg tudnánk csinálni hogy
tankokat csak akkor hozzunk, ha biztosítjuk hozzá a gyalogos fedezetet,
a repülők kötelékbe repülenek, és a többiek az fb-n, ab-n légvédelmi fedezetet nyújtanak nekik,
88-as felállítása és fedezése gyalogosokkal, esetleg légvédelemmel
Az FB robbantás már egész jól megy nekünk. -
manohun #7663 én most nem tudok sajna de este biztos leszünk és segítünk -
#7662 Nem játszana valaki velem egy kis gyakorlósdit?
(amúgy játék közben hogyan tudok chatelni?) -
#7661 Kéne az ilyen össznépi hadjaratot eroltetni, hogy estenkent is ne szetszorva jatszunk, ezt mar az FB-ben megoldottuk itt is meglehetne siman, mert azert valljuk be oszinten a tegnapi dolognak van EGYEDÜL értelme -
#7660 Nem mutatná meg nekem valaki, hogyan is működik a tüzérség és a pácélosok? -
#7659 ha ma is egész nap esik akkor hússütés kihúzva, úgy szétáztam mintha zuhany alá áltam volna :( -
#7658 Nah! Megvolt a technikai alapkiképzésem Lacus jóvoltából!
Szaggat egy kicsit a játék, de azért nem rossz:) -
Shad01 #7657 Ha belegondolok, tulajdonképpen a jelenlétünkkel 5-6 békazabálót folyamatosan lekötöttünk, ezzel csökkentve a nyomást a szárazföldi csapatoknál. -
Shad01 #7656 Visszatérve a hadjáratra, a parancsnoki kommunikáció egész jól működött. A jövőben a rádiócsendet kérném komolyabban betartani. Zavaró, ha belebeszének miközben a parancsnokokat hallgatom, a kommunikáció pedig lelassul, ha folyton meg kell ismételtetnem a parancsnokokkala mondandójukat.
Az egyetlen negatív észrevételem a chat használatával kapcsolatos. Ez egy nagy támadás volt és nem csak mi magyarok vettünk részt benne. Ha folyamatosan jópofizásra, és fecsegésre használjátok, akkor a fontos információk (ellenség helyzete, opel indulás, stb) gyorsan eltűnnek. Ezzel a támadás sikerének egyik alapvető tényezőjét a jó kommunikációt lehetetlenítitek el.
A külföldiek ráadásul semmit nem értenek a magyar szövegből. Ha mindenképpen írni akartok magyarul, akkor állítsátok be a rádión, hogy csak a 66-os és a squad csatornára íródjon ki. Ennek az a hátránya, ha közérdekű infót akartok közölni, vissza kell állítani. -
manohun #7655 Lacus már segít neki -
manohun #7654 szép munka volt shad
hálásak vagyunk a légi fedezetért