WWII Online - Battleground Europe

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
ott majd nem zavarják a susnyások a páncélosokat 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Hunyadi lehetõségei most:
- Spawnolható depo megszerzése, és tartása a lehetõ leghosszabb ideig.
- a depo(k) védeleme során az ellenséges harckocsi-állománynak súlyos veszeséget okozni
- korlátozott légi tevékenység (1 géppár)
Mindezt azért:
* hogy csiszolódjon a támadó csoport, hatékonyság és együttmûködés területén
* tapasztalatszerzés
* lehetõséget teremteni a támadás esetleges kifejlesztésére, azáltal hogy jönnek más squadok/egyének is

---
27 tag = összes egykori és jelenlegi tag
Per pillanat kb 20 aktív tag van és ebben már benne foglaltatik az is aki viszonylag ritkán tud jelen lenni.
Ebbõl reálisan free trialkor kb. 15-17, free trial idõszakon kívûl kb 10-12 embert lehet maximum összehozni.

Nem kell ide Tigris, elég egy Stug!

Jövõ évben lesz Észak-Afrika.

Nem kell ide Tigris, elég egy Stug!

Csirke4
És tudni mikor lesz?
Idõvel az is jön.Fejlesztés alatt van.

Egyszerüen csak azért kell a Tigris mert jobb!!!

39-45 között volt 😊

Csirke4
És a többi térkép? PL Angliai Csata? Vagy orosz front az mikor van?
Ez elöröl:-)

Csirke4
Ha a mostani Belgiumi frontot megnyerjük akkor mi lesz?
Milyen térkép jön?
Valaki szakértõ beszólhatna a Red Orchestra topicba ( esetleg egy WWIIOnline trailer linkkel együtt. )

Random_
Ok ezt megértem viszont akkor túl nagyon az elvárásaink magunkal szemben.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ha meg van a spawnolható depo akkor jön a lényeg.Saját gyalogságunk nem indul el kalózkodni hanem kökeményen a páncélosok védelmével kell foglalkoznia.Mivel a páncélosok fenttartják az elenfél mozgásának behatároltságát innentöl ök a legfontosabbak.Ha elkezdik öket trükkösen kiszetegetni vége az egésznek.Mi inditottuk a támadást mi tudjuk mi a helyzet mi adjuk a támadás súlyát és ezt megfelelõ védelem mellett garantálom,hogy meg is tudják tenni.
Ilyenkor már jöhet száz Stuart is pozicióban lévõ tankjaink probléma nélkül esélyt nem hagyva fogják öket kiszedni,feltéve ha nem az ellebséges sappert kell keresgélnie vagy az elöl menekülve õ fuson a Stuart orra elé.

Punkerwork
nem tom BF-t milyen társosággal nyomtad, de ez a csapat eléggé sok színû elég sokan dolgoznak így nem olyan egyszerû szervezni. Én pl soha nem tudhatom hogy mikor meddig dolgozok.

Random_
Ok én csak elmondtam véleményem ami szerintem mûködne. Persze mindenkinek más az elképzelése és ezt tiszteletben is tartom.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

CarajoEsp
De nem is kell. Amint van Spawnolható depo jönnek a gyalogosok dögivel. Az viszont megoldható lenne ,hogy ha egy tank meghal ,akkor az Fb-rõl nem tankot hoz ,hanem opellel gyalogosokat.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

Random_
7-bõl kell 2-3 a páncélosok védelmére marad 4-5 akiknek foglalniuk kell és életben maradni? Na és nem számoltunk az Opel-es emberkével. Opel nélkül nem kielégítõ az utánpótlás.

Ezt Hupi már jól kitalálta.Sok páncélossal megrohanjuk a spawnolható depot a kevés gyalogos elfoglalja és onnantól a gyalogos probléma megoldva.Ez természetesen nem sikerülhet mindig de ennél jobb taktika jelen pillanatban nincs.Nem is végleges és mindenkori taktika ez,sajnos ezzel a létszámmal ez az egyetlen lehetõség amiben legalább ott hintázik a siker igérete.

Random_
Pedig ha az a cél ami ki van tûzve a cquad oldalon is akkor kell jelentõs támadó csapat. Szerintem 27 emberbõl nem lehet nehéz 20 embert összekaparni de legyen akkor 15-16.
10 tutira kevés fõleg amikor elkezdik kiszedni társainkat és 3-4 ember mindig úton van az FB-bõl a városba.

CarajoEsp
Szerintem ez egy egész jó megoldás:
15 ember kell hozzá minimum.
Kell 5 páncélos 3repülõ és 7 gyalogos. A 3 repülõbõl 2 vadász és egy Ju87.
Ezzel megoldható az Ab valamiféle sakkban tartása ,míg a tankok nem vesznek fel pozíciót. Az 5 tank kell ez nem is vitás ,míg a 7 gyalogos bõven elég ahhoz ,hogy elfoglalják a Spawnolható depot és még a tankokra is tudjanak figyelni.
Persze ehhez 15 ember KELL!!

Bennem nincs harag így írj nyugodtan ezekböl a dolgokbol szerintem lehetett tanulni.

CarajoEsp
Szerintem 20 embert összehozni igen nehéz (ha nem lehetetlen). Ha ezt meg is lehetne csinálni Hupinak rengeteget kémne rajta dolgozni és itt már tényleg nagyszerû tervek kellenek. Megoldható de iszonyú nehéz.

Random_
Viszont ha tele vagyunk páncélossal én nics ki megvédje õket az se jó ugye? Akkor hol az igazság?

Random_
Nem! 10-en nem lehet várost foglalni ebbõl kell kiindulni! Ami szerintem tökéletesenk igaz.
ha várost akarunk folglalni akkor oda 20 ember kell ami 27 fõs tagságból szerintem lazán megoldható lenne ha arra gondolok, hogy BF-ben 12 emberbõl mindig összejött 10 ember egy warra és ott azért nem csak rajtunk múlt az idõpont hanem az ellenfélen is. Itt meg csak rajtunk áll mikor van hadjárat.

Na jó nem írogatok mert végén flém lesz. Szerintem jó lenne ha sokan leírnák építõ jellegû véleményüket és nem 3-4 ember vitázna.

Városotrom!
Ha nem a saját páncélosaink uralják a várost gyalogossal meg sem tudsz moccani, hiszen az ö tankjaik mindent belönek és természetesen az ö gyalogosaik védeni fogják öket így a sapperolás igen nehéz ha nem lehetetlen.Akkor tudsz,tudtál gyalogossal viszonylag könnyen mozogni ha a város egy részét páncélosaink uralták hisz az ellenség velük volt elfoglalva.És hõs páncélosaink csak pusztitottak,pusztitottak és pusztitottak.Ez kevés páncélossal nem kivitelezhetõ.Ebben az esetben két páncélos nem páncélos.Probálj olyan városban érvényesülni gyalogossal ahol nincs nehézfegyverzetünk.Folyamatos kereszttüz lesz a jutalmad az ellenfél tankjaitól és a gyalogosaik bátran mozogva hajtóvadászatot rendeznek ellened.Örülsz ha pár másodpercre ki tudsz nézni egy bokorból.

CarajoEsp
Ebben is valamennyire igazad ,van ,de tegyük fel vagyunk 10-en. Ebbõl akkor 5 gyalogos, 3páncélos, két repülõ.
Ez már eleve bukik ,hisz ha több ellenséges gépük van ,akkor 2 saját nem elég. És itt jön be a 3 páncélos nem elég egy városra. Ha kettõ nézi a széleket a harmadik elõre, akkor hátbakaphatják öket. Ha egy irányba néznek ugyanez. Ilyenkor párban sem lehet mozogni. Az 5 gyalogos jó ,de ennek meg nincs értelme ,mert 1 elfoglalja a depot és hiába vannak öten úgyse érnek semmit, viszont a spawnolható depoba már jön a felementés. Magyarán egy olyan elosztást kéne találni ,ami kis látszámnál is megállja a helyét.

Random_
Pont az a probléma mert ezt az ellenfél is tudja és ezért ott támadni a legnehezebb! Na és az ellenfél nem teheti azt, hogy nem veszi komolyan egy másik irányból jövõ páncélos csapat támadását csak azért mert nem a spawnolható depó felé indulnak!

Na és az arány fontos. Azért nem kell minden elérhetõ embernek tankoznia mert 1. nem marad ütõképes gyalogos haderõ 2. jobban fogynak a tankok.

Úgy érzem a gyalogosoknak kell kitenniük a squad felét és másik 30%-ban tankosok valamint 20%-ban pilótákra van szükség. Városban a gyalogosok sokkal ütõképesebbek mint a tankok.

Sok dologban igazad van!Így kéne történie valóban.Ezt idõvel és megfelelõ mennyiségû gyakorlással meg is lehet valósitani.Persze a létszám sem hátrány:-).De ha páncélosok nem látnak a susnyától akkor igenis folyamatosan helyezkedniük kell,nem ragaszkodhatnak az elöre megbeszélt poziciókhoz.Hiszen ha nem látnak olyan mintha ott sem lennének.Tömören röviden a terep sokszor beleköp a levesünkbe és ez páncélosban ülve igen fontos hiszen velük a legnehezebb kihasználni támadoként a terep adotságait nem így a védõ félnek.Mégsem az elölrõl érkezõ támadások azok amik megálitják a támadásainkat hanem Mle37 ami több kilométer kerülõvel bele áll a hátsomba majd megkávézik elszív egy cigit és nagykegyesen megynyomja fire gombot.Teszi mindezt úgy,hogy meg sem zavarják.Pedig több gyalogosunk van a környéken.Ezek apróbb hibák de mégis ilyen dolgok miatt fullad ki a támadás.Ez konkrét példa volt.Kb 1 órányi tologatos kerülõ után 1 perc alatt 3 páncélosunkat szedett ki.

A meglátás jó, csak megint abba ütközünk, hogy kevesen vagyunk. Ha a tankoktól elvesszük a gyalogosokat és õk külön támadnak, akkor a tankok lesznek védtelenek a sapperek ellen.
Nem spawnolható depo elfoglalása nem nagy fegyvertény. Az ellenfelet túlságosan becsapni nem lehet azzal, hogy hárulról támadunk, hiszen az elsõdleges cél általában a spawnolható depó.
Random_
Ez tiszta sor.
Meg az is szerintem, hogy annyi tank kell amennyit meg tudunk védeni gyalogokkal. Nem feltétlen szükséges mindenkinek aki tankos vinnie egy tankot mert akkor nem marad gyalog aki támadjon. Szerintem legalább kétszer annyi gyalog kell mind páncélos

CarajoEsp
Én sajna azt veszem észre ,hogy 2tankonként legalább ergy gyalogosnak kell lennie ,mert különben gyorsan növekszik annak az esélye ,hogy megsappolják.

Random_
Azért nem akarok én nagyon belefolyni a véleményezésbe mert itt nálam sokkal tapasztaltabb játékosok játszanak én egy ujonc vagyok és nem érzem jogosnak ha én "beszólok" a vén rókáknak.

Na meg én nagyon tudok vitákat szítani példa erre az elõzõ klánom.

Ha valaki hülyeséget ír kritizálás során az sem olyan nagy baj. Majd lesznek olyanok, akik kijavítják, és ebbõl nem csak õ, hanem mások is tanulnak. Most nem arra gondolok, hogy nem ír többet hülyeséget, hanem arra, hogy lehet hogy eddig valamit rosszul tudott vagy gondolt.
CarajoEsp
Rendben ,de pont elszaladtam egy fél órára szóval ezek az új komentek még nem jelentek meg😄DD
Ezért még nem láttam az újakat.

Random_
Az volt a gond, hogy késõn eszméltünk és nem tudtuk kialakítani a támadó félkört amit térképen megbeszéltünk. Nem akkor kell helyezkedni szerintem amikor már lõnek az elsõ tankok hanem már fálúton szét kell oszolni mert ha au úton észreveszi egy szerencsétlen a teljes haderõt vonulni akkor vége a meglepetésnek viszont ha már félúton elhelyezkedünk úgy hogy a várost keleti és déli irányból viszonylag egyszerre érjük el akkor a védõk nehezebb helyzetbe kerülnek mert megoszlik a figyelmük.

Szerintem a lehetõ legtöbb gyalogost érdemes lenne bevetni valami gyors opel-es akcióval más irányból érkezve mint a tankok. Mert a tankokra már nagyon figyel az enemy viszont egy másik irányban elsuhanó opelre, nem nagyon.

Levetítve ezt a 22-én rendezett éjszakai támadásra.
Páncélosok 2 részletben támadnak keletrõl és északról gyalogosok besurrannak délrõl. Persze minimális gyalogos védi a tankokat, de csak amennyi szükséges.
Én a csata során megkerültem a várost és foglaltam egy depot a kutya se vett észre mert mindenki rohant a páncélos csetepaté irányába a depókból.

Lehet kritizálni.

Carajo kérlek figyelmesebben olvasd el azt amit írtam, mert már az ötödik olyan választ kapom amiröl én is beszélek.FONTOS SZERINTEM IS AZ FB ROBBANTÁS.DE........irtam már róla eleget.

nem

Random!
Némi sértettséget érzek a mondataid mögött.Nem értem miért.Nem kiokitani akarunk senkit.Kicsit a morált probáltam rendbeszedni.Kiváncsiak vagyunk a kritikára.Én az alaptalan általános kritikák ellen ágálok nem az épitõ jellegû értelmes hozzászolások zavarnak.MÉGEGYSZER MONDOM AZOKRA IGEN IS SZÜKSÉG VAN!!!

CarajoEsp
Mozambo ebben (sõt mindenben) igazad van. Tényleg nem kell kritizálni(eddig énis tettem, ezennel befejeztem). viszont úgy gondolom az Fb robbantás igenis fontos.
Én idáig egy hadjáraton kívül mindegyiken ott voltam és úgygondolom van keresni valónk. Tény ,hogy nem vagyunk legen ,de szerintem ha igazán összeszokunk ,akkor bizony tudunk majd eredményeket elérni.

Punkerwork
ezt nekem mondod? 😊

A hadjárat kritikákhoz még annyi,hozzá kell szokni a veszteségekhez egy városostrom mindig is nagy veszteségekkel fog járni és igen ritka lesz a karcmentes páncélos vagy a fitti gyalogos.Ezzel együtt kell élni el kell fogadni enélkül elkedvtelenedés van siker nincs.

Punkerwork
igazán az lenne jó ha letudnánk rohanni 1 várost FB-t szétkapjuk és rögtön a városban is megjelenünk.

Random_
Leírtam a javaslatom, de nem érzem magam méltónak, hogy kritizáljak. Inkább átgondolom még egyszer nehogy butaságot írjak.

Ezt még egyszer leírom nem akarom megszüntetni az FB robbantásokat nincs hozzá jogom sem hatásköröm és NEM IS AKAROM.Tisztában vagyok a jelentöségével és szükségeségével is.De változatlanul úgy érzem nem egy hadjáratnak való cél.Persze ritka kivételek adodhatnak.
Punker nem bántani akarlak ÉN IS IMÁDOK FB ROBBANTANI de ez más kérdés.

Punkerwork
szerintem jó volt a város ostrom, addig amíg mindenki ott volt (aki jött) jól haladtunk, a városba veszteség nélkül törtünk be aszem és a depot is megszereztük, utánna kicsit széthullottunk, eljutottunk oda hogy a gyalogság volt kevés és nem a tankok (ilyen is ritkán van). aztán sajnos a támadás kifulladt 😞

Én is várom a városostrom kritikát.
Fritz!
Jelenj meg a fõparancsnokságon,vedd át a menetleveled és holnap irány az Orosz front:-))))))))

Szívesen várom a városostrom kritikát legyen ez a kezdõ lépés ahhoz, hogy ne csak általánoságokban beszéljünk a dolgokról"szar volt a hadjárat PL" hanem konkrétan kiemeljük a valós hibákat.

Félreértesz mindenkinek joga van a kritikához le is írtam.És legyen is kritika mert kell anélkül nincs haladás ezt is leírtam.De valamit az asztalra is le kell rakni.Tudjátok hadjáratokon való megjelenés Ts megfelelõ használata stb stb.Kérek mindenkit ne vegyen semmit személyes sértésnek nem célom a sértegetés én egyet akarok:egy erõs Hunyadit!

Nem írsz hülyeségeket!
De egy FB robbantás/nem ostrom!/nem igényel komoly "szaktudást".Az ugynevezet harcos FB pedig igen ritka és véletlenszerû és mire kiderül,hogy ez egy harcos FB addigra hõs sappereink rég alulról szagolják az ibolyát.Lehet elöröl felálni,kikönyörögni a gyülekezöt stb,stb.Ne érts félre nem akarom elbagatelizálni az FB robbantás fontoságát és az is igaz, hogy gyakorlásnak is megteszi de a nehezen összehozott hadjárat idejét, létszámát vétek sokszor erre pazarolni.Az megint más kérdés ha az adott szituációban szükség van rá menni kell.De ezt döntse el Mano,vagy Hupi adjuk meg nekik már ezt a jogot:-).Végezetül ezredünk létrejöttének célja magáért beszél és ez sajnos FB robbantásokkal nem megvalósitható.

Kell a kritika és a vita itt a fórumon. Játék alatt kell vasfegyelemnek lennie.

A vitákra azért van szükség, hogy a felmerülõ problémákra közösen találjunk mindenki számára megfelelõ megoldást.