Elit Alakulat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
-a minisorozat Steven Spielberg és Playtone közremûködésével, Tom Hanks és Gary Goetzman rendezésével készül
-HBO sugározza majd
-100$-ból készül<#wow1>#wow1>
-ismét 10 részes lesz
- az új epizódok az amerikai katonák japánok elleni, Csendes-óceánon vívott harcait keltik életre - amit már nem Ambrose könyve ihlet.
-premier???(a források ellentmondóak 2005? vagy 2006?)
A csapat a régi, reméljük a minõség is az lesz.
Ha valaki új infót, vagy képet talál, kérem ossza meg majd a fórumon!
,,És amíg az ellenség a mennybe ment, én itt maradtam a pokolban\"
Egy vagy két nappal a Camp Toccoa elhagyására kitûzött határidõ elõtt Sink ezredes talált egy cikket a Reader's Digest-ben, amely szerint egy japán zászlóalj felállította a menetelés világrekordját. A japán hadsereg egysége 160 km-t tett meg 72 óra alatt, lefelé a Maláj-félszigeten.,,Az én embereim ennél többet tudnak!" - jelentette ki Sink. Stayer 2. zászlóalja ment át a legkeményebb kiképzésen, Sink tehát õket válosztotta tétele igazolására. Az 1. zászlóalj Fort Benning célállomás felé bevagonírozott, a 3. is vonaton ment Atlantába, a 2. zászlóaljnak azonban menetelés jutott.
December 1-jén 07:00 órakor indult el a Dog, az Easy és Fox század meg a zászlóalj törzsszázada. Mnden ember vitte a teljes felszerelést és a fegyverét. Az egyszerû puskás lövészeknek sem jutott kevés, de az olyanoknak, mint az aknavetõs Malarky vagy a géppuskás Gordon pokoli terhet cipelt...
Nyomorúságos idõjárást fogtak ki, ónos esõvel, némi hóval, az utakat tehát csúszós sár borította. Webster igy emlékszik vissza a nagy menetelésre:,,Az elsõ napot végigcsúszkáltuk a vörös sárban, amiben idõnként hasra vagy seggre is estünk. Mentünk, szentségeltünk, és számoltuk a perceket a következõ pihenõig...
23:00 órára a zászlóalj a 64 kilométert hagyott maga mögött. Stayer kijelölte a táborhelyet.
Az emberek másnap 06:00-kor arra ébredtek, hogy mindent vastag dér borít. A bakancsok és a zoknik keményre fagytak. A puskák, aknavetõk és a géppuskák úgy ropogtak, mint a mogyorógrillázs...
A második nap jó néhány mérföldbe tellett, amíg a sajgó izmok felmelegedtek, de a legrosszab a harmadik nap bizonyult.
Aznap éjjel a zászlóalj Atlanta határában ütött tábort. Híre jött, hogy kész a kaja, de Malarky képtelen volt talpra állni. Négykézláb vonszolta el magát sorba állni a vacsoráért. Winters, a szakaszparancsnoka egyetlen pillantással felmérte az állapotát, és megparancsolta, másnap jelentkezzen az egészségügyieknél, és mentõautóval jöjjön Atlanta központjába.
Malarky a maga részérõl úgy gondolta, neki gyalog is menni fog. Szinte mindenki erre a meggyõzõdésre jutott azon a vérhólyagos, izomlázas éjszakán. Akkor már az újságoknak és a rádiónak köszönhetõen egész Georgia a nagy menetelés hírétõl visszhangzott. Az út mentén éjenzõ tömeg gyûlt össze, Stayer rezesbandát is kerített valahonnan. A zenekar egy mérfölddel Five Points elõtt várt a zászlóaljra. Malarky, aki eddig iszonyú kínok közt vánszorgott, valami furcsát vett észre:,, különös dolog történt velem, amikor a zenekar rázendített. Kihúztam magam, elillant a fájdalom, és úgy tettem meg a legutolsó szakaszt, mintha csak Toccoában, az alakulótéren verném a díszlépést."
A zászlóalj 189 km-t tett meg 75 óra alatt. Tényleges meneteléssel 33,5 órát töltöttek, tehát óránként 6,4 km-t gyalogoltak.
A zászlóalj 586 katonájából és tisztjébõl mindössze 12-nek nem sikerült befejeznie a menetet, bár nem egy katonát a társai támogatták az utolsó napon...
Az Easy század Moore hadnagy vezett 3. szakasza volt az egyetlen a zászlóaljban, amelynek minden tagja a saját lábán tette meg az egész utat. Jutalmul ez a szakasz vezette a zászlóalj díszmentét Atlantán át.
Köv. részek:
MTV
január 5. (szerda) 21.05 -->3. rész: Carentan
január 6. (csütörtök) 21.05--> 4. rész: Az újoncok
(le ne maradjatok róla, felírni naptárba, mobilba, határidõnaplóba)
Elõzõ két rész tartalma:
hazaszeretet. Nem mellékesen a külsõségek is: a dicsõ ejtõernyõs overall a csapatjelvényekkel és a híresen kényelmes Corcoran ugróbakancs. Néhányan elbízzák magukat és késve érnek vissza a
karácsonyi eltávozásról. Nincs kegyelem, feletteseik példát statuálnak általuk és kirúgják õket az elit alakulatból.
Winters felfelé kúszik a ranglétrán és mindenki számára egyre nyilvánvalóbb, hogy Sobel nem a megfelelõ ember a vezetésükre. A feszültség egyre növekszik, fõleg az alakulat Angliába vezénylésével. Érzik, hogy közelednek a frontvonalhoz, megcsapja õket a valódi háború szele: bármikor bevethetik õket. Az alakulat elszenvedi elsõ veszteségét, egy ember meghal kiképzés közben. Sobel Wintersre akarja kenni a dolgot, hadbírósággal fenyegetõzik. A katonák fenyegetõleg lépnek fel Winters védelmében, ami felér szinte egy zendüléssel. Az ezredparancsnok a hír hallatán kikel magából, majd mégis megérti katonái elégedetlenségének valódi okát. Sobelt áthelyezik egy másik bázisra. Az Easy Company megkapja legelsõ megbízatását: a szövetségesek Overlord-hadmûveletének elsõ hullámaként vissza kell foglalniuk a németektõl a St.e Marie Du Mont garnizont a francia tengerparton és folyamatos, összefüggõ partszakaszt kell létrehozniuk. A partszakaszok a titkos üzenetekben Omaha Beach és Utah Beach fedõnéven szerepeltek. 1944 június 5-én az alakulat utolsó „békebeli” estéjét tölti a bázison. Megjön a feszülten várt parancs: holnap felvirrad a D-nap, a normandiai partraszállás napja…
Az óceán partján bebunkerezett német légvédelem megzavarja a tapasztalatlan amerikai pilóták egy részét, akik elvétik a kijelölt pontokat és terhüket túl alacsonyan, vagy túl magasan oldják ki. A nehéznek ígérkezõ ugrás így még nehezebb. A szeszélyes szelek messze sodorják a deszantosok felszereléseit, ezért Winters hadnagy földet ér, de csupán egy késsel a kezében. Hall közlegény mellett
landol és ketten keresik egységeiket az ellenséges tûzzápor közepette. Néhány órával késõbb néhány más alakulatbéli emberre bukkannak és kiderül számukra, hogy milyen szétszórt lett az akció kivitelezése. St. Mere Eglise-ben vannak, hét kilométerre az elit alakulat kijelölt célpontjától. Amint közelednek, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. A fiatal Guarnere az elsõ németekre felszólítás és tûzparancs nélkül tüzel, ezzel mindannyiuk életét kockáztatva. Halott bajtársaik fegyvereit begyûjtik útközben.
Az akció H-órájában csatlakoznak fõerõikhez és rádión megkapják a parancsot: négy német ágyúállást kell megsemmisíteniük, hogy szabaddá tegyék a Utah Beach vonalát. Winters és Compton tizenhárom ember élén nekilátnak a feladatnak. Az elsõ két ágyú közelébe tudnak férkõzni és TNT-vel felrobbantják. Compton beveszi a harmadikat, de Winters rájön, hogy milyen óriási ára van mindennek, amikor Hall golyóktól szaggatott testét felfedezi a közelben. A semmibõl ugrik elõ Speirs
hadnagy és néhány ember a D-századból, beveszik a negyedik ágyút is.
H-óra plusz 16 óra: Winters és Nixon reflektálnak a nap eseményeire. Wintersrõl tudják bajtársai, hogy nem iszik, de most felejteni akar és igazán berúgni. Hirtelen érkezik a hír: az elit alakulat parancsnoki gépét lelõtték. Winters a rangidõs parancsnok. Maradék erejével megköszöni társai helytállását és megfogadja, hogy örök békében akar élni, ha vége lesz ennek a mocskos háborúnak…
Mindegy, mert megvan mind, de még úgyis csak két részt láttam, lehet majd bekapcsolódom a tv-sbe 😊
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mohánál meg a Spielberg is felügyelte a dolgokat, nem semmi azért 😊
Másik meg esküszöm ez az mtv1 legnormálisabb csatorna, többi szaron nincs semmi, csak ilyen undorító hányások...
3.részig láttam régen, van annál jobb rész is?
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Jó kis sorozat, nagyon birom az ilyen filmeket 😊
ha nem veszem észre 8:07-kor, hogy vki írt ide, akkor elfelejtem megnézni, pedig ezt kár lett volna kihagyni
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Ebbõl is látszik, hogy nyálgép együttes tagjából is lehet jó színész. A tesója is tehetséges.
Szerintem a SW Episode III-ban neki kellett volna az idõsödõ Anakint, játszania, nem annak a baromarcú semmilyen "színésznek", Hayden Christensennek ...
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
aztán pedig kiképzés volt. (3 mile fel, 3 mile le)
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
de a többi nekem is tetszett, ja és ahogy olvastam Tom Hanks is szerepel benne, ha nem is mindegyikbe, de az egyikhez tuti köze van (nekem ettõl már tuti nyerõ a film 😄DDD)
van olyan, aki esetleg gépre is felveszi?