254
Zippo
-
Araktos #94 Jó kis fórum lenne ez, ha írna ide vki. :-P -
#93 én ma vettem egyet:
ez lenne az -
Araktos #92 Helló!
A napokban kaptam egy csodaszép ZIPPO-t, és meg szeretném tudni, hogyan is kell karbantartani. Tudtok segíteni?
Üdv.: Mindenkinek
-
kadettc #91 Zippo öngyújtó online -
borkamilan #90 http://www.vatera.hu/original_zippo_ongyujtok_35373621.html
-
sid87 #89 Sziasztok. Lenne egy kis gondom a Zippommal. Furán ég, csak lenn az aljában lángol valami kicsit, és fekete lesz a kanóc. Kicseréltem, de továbbra is.. Nem értem miért csinálja ezt, valakinek tipp? -
#88 Lehet különböző időpontban gyártották, bár ilyet még nem láttam.
A 2000 után gyártott gyújtókra már nem római számmal írják rá a gyártási évet, hanem arab számokkal. -
Zenszkij #87 Az én Zippom alján ez olvasható: F 06. Belül, mikor kiszedem a tokból meg E 06 olvasható.Tehát maga a belső része 2006 májusi, a külső meg június???
Hogyhogy nem római szám van ráírva? Eredeti Zippo boltban vettem. Légyszi válaszoljatok. Kösz. Tökéletesen működik, nagyon szeretem. -
#86 Elvileg a kanócnak a kémély tetejéig kell érnie kb.
Ha még így is rövid (ilyenkor előfordul hogy nehezebben gyullad meg) akkor egy csőrös fogóval benyúlsz, jól megfogod és kintebb húzod. Ha szarul fogod meg, lehet hogy kicsit megbomlik az egész, és jó büdös lesz amikor ég :) Tehát csak óvatosan.
A másik módszer, hogy kiszeded a vattát, megigazítod a kanócot, aztán vatta vissza. Ebbe annyi a nehézkesebb, hogy a vattákat ugyan oda kell visszarakni, ahol eredetileg voltak, illetve a kanócot szépen be kell igazítani, hogy jobbra balra tekeredjen végig az egész gyújtón. -
qper #85 Jó pár évvel ezelőtt kaptam egy gyönyörű Zippo-t karácsonyra a tesómtól. Pár hétre rá leszoktam a cigiről...
Tesóm négy éve rászokott a bagóra, és elkérte a Zippo-t. Ha egy kis fáziskéséssel is, de megajándékozta magát vele :) -
HorváTomi #84 Üdv! Kb egy hete vagyok Zippom tulaj, van egy nemkicsit hülye kérdésem. A kanócot kjicsit rövidellem. csak jól meg kell fogni és húzni rajta, vagy van valami csel? Előre is kösz! -
#83 szép darab! -
#82 A - VIII '92
gravírozás nélkül :)
-
#81 nice
valakinek ennél régebbi? :) -
#80 nekem I-IX.
93 szeptember :) -
#79 vatta -
#78 nekem egyik régi zippom A-XIII
'96
mondjuk ezt pont most ajándékozom majd oda egy barátomnak -
#77 A-XIV
évek óta nem használtam most elővettem, a tűzkő eltünt por jön belőle :) -
Shadowx #76 Üdv mindenkinek!
Örülnék, ha valaki tudna segíteni nekem. Nemrég megörököltem egy 1997es Zippot, de bármit teszek, nem akar működni. Cseréltem benne gyutacsot, tűzkövet, feltöltöttem eredeti benzinnel, semmi. Állítgattam a gyutacs hosszát, de nem működik. Szikrázik, meg ha másik gyújtóval belobbantom, akkor ég, de magától semmi.
Valami ötlet? -
toxik #75 Ha esetleg érdekel valakit, hogy mennyi idős is a zippója akkor itt megnézheti a nagybetű és a római szám alapján
Az enyém D XIV vagyis 1998 Áprilisében adták ki. Reméltem régebbi.
Zippo Date -
#74 gyanusan olcsók...
És nincs olyan amilyet szeretnék :(
(Black matte) -
kadettc #73 Itt új 2007-es modellek is vannak már. -
#72 sztem létezhet illatos benzin, még ha nem is zippo gyártmányú
de én maradok a klasszikusnál, már megszoktam -
#71 Én nem tudok ilyesmiről, viszont szerintem az új benzinek nagyon szarok. Nekem volt még az a lila dobozos, na az égett ahogy kell, de ez a fekete ótvar. -
G13 #70 Hali. Nem tudjátok, hogy valóban létezik-e illatos benzin, és ha igen, hol lehet kapni? Sehol sem találok... -
#69 hát ez a régihez képest silány...tragikus...borzalmas...
Remélem vagy regelni kell vagy még csak alfa verzió. -
Krissz666 #68 megnyílt az oldal
-
#67 ehh...tényleg...eddig azt írták hogy hamarosan újraindulnak...lehet hogy tesztelik még az oldalt és azért van elzárva a külcilág elöl. -
Krissz666 #66 Hello!
nem tudom, h mi történt a lightertricks oldallal, de beírom a linket és felhasználói nevet és jelszót kér...mi lehet ez?
hogyan tudnék bejelentkezni, ha egyáltalán regisztrálni se enged?:S -
Bulitt #65 Hello, örököltem egy Zippot és az lenne a kérdésem hogy a fedél már elégé kivan és lötyög. azt mondták nekem ha kicserélem az ajtót tartó szeget akkor már nem lesz olyan kotyogos. Hol lehet kapni ilyen szeget? -
#64 www.lightertricks.com
most le van állva, de állításuk szerint újraindulnak valamikor.
Ha találsz más oldalt akkor plz közöld itt .) -
Krissz666 #63 Hello all! most kaptam meg életem 1. Zippoját és nagyon megtetszettek a trükkök, amiket videókon láttam, csak így nem igazán tudom megtanulni őket... nincs esetleg 1 olyan oldal, ahol nem csak mutatják, hanem magyarázzák is őket? vagy, ah nincs, ti nem tudtok segíteni? előre is kössz ! -
#62 egyébként amik eddig mennek: Bond style (valamelyik :D), kiss me quick, legally blind, meg valami alternate akármi :)
Nem ártana valami újat is tanulni ami nem a flame torch :) bár az is jó poén de nem merem :D
Csak hát a drága lightertricks.com ledöglött. -
#61 Valakinek nincs valami mentése a lightertricks.com-ról? -
Skyll #60 kössz! -
#59 www.lightertricks.com -
#58 ezt nem lehet elmagyarazni... -
Skyll #57 szasztok skacok!
Nemrég vettem egy benzines (zippo) öngyújtót, ééés... úúúgy poénból... szeretnék vele egy két trükköt megtanúlni... eltudnátok magyarázni egy-kettőt, vagy megtudnátok adni egy honlap címét, ahol ennek utána took nézni? -
#56 Mielött elhinné mindenki, hogy az "A" a legdrágább:
"YOUR ZIPPO LIGHTER:
Zippo Myths — Bottom Stamp
Myth - The codes on the bottom indicate the quality of the
lighter. Some individuals believe that an "A" lighter is better
than an "H" lighter. For date codes including Roman numerals,
the higher the Roman numeral, the higher the quality.
Fact - The codes on the bottom stamp are date codes
indicating when the lighter was manufactured.
Myth - Lighters are manufactured by prisoners. The Roman
Numerals at the bottom of the lighter indicate the length of
prison sentence.
Myth - Lighters are manufactured by prisoners. The letters on
the bottom stamp indicate their crime "R" for Rape, "M" for
murder, etc.
Fact - Lighters are manufactured in Bradford, PA by
employees who are paid for their service
to the company."
Tehát a betű a hónapot, a szám az évet jelöli. Ennyi az egész. -
kabgi #55 Hello!
Bocs, hogy így belevágok...
1992-s kiadású „Anniversary Series” díszdoboz-6db gravírozott gyújtóval, 6db tokkal, és 6db réz kitűzővel-mindegyiken külön évfordulós embléma! A gyújtók teljesen szüzek, a doboz is tökéletes állapotban van.
(kb. féláron kínálom)
Nagyjából:
http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=6527277
Ha valakit érdekel, kérem itt érdeklődjön, ne a Vaterán.
Ezen kívül bármi kérdés: e-mailen elérhető vagyok!