32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Mike
    ha meg igazán gazdag akarsz lenni, otthon nyiss boltot, vegyél pár futópadot, tegyél le egy jegyautomatát, állítsd olcsóra, a házadból zárd ki a vendégetket, és ezt üzemeltesd egész nap
    nincs vele meló és dől a pénz
  • Mike
    inkább azt mondanám amikor besárgul
    és az sem baj, ha túlfizeted
    és amig kicsi a bolt, meg nem tudsz jól eladni, csak 5%-os árréssel dolgozz
  • Mike
    ha bezárod az ajtaját akkor nem
    meghatározhatod minden ajótn ki mehet rajta be

ha kisebb a boltod, akkor elég egy alkalmazott is, vagy esetleg kettő
    tiniket vegyél fel, azok olcsóbbak
    án mondjuk azokat a tiniket szoktam felvenni, akik egyébként is az általam kreált másik családhoz tartoznak, hogy legyen medáljuk

a következő munkafolyamatok vannak: eladás, kassza, árufeltőltés
    ezkért mind lehet medált kapni, bronz, ezüst, arany

a felső sarokban lévő konzolon (vagy miaz) vásárolhatsz a nagykerből, akkor minden tárgy sárga a katalógusban
  • Coolfire
    Nem hiszem mert minden skillje a maxon van.Anyuci karrierjutalom könyvespolcából(oktatási miniszter) mindent megtanult,így elnyerte az összes skilles ösztöndíjat.Igaz egy kis segítséggel:tudás életcél,körtés sapi és az ősz.:)

Valószínűnek tartom,hogy van valami spéci cucc amivel gyorsabb az egyszerű főzőcskénél.A fiú sim családcentrikus lett,és megkapta a nagyi titkos levesének a receptjét.Gyógyítja a betegségeket.
  • Paddington
    arra figyelj, hogy olyan két-három óránként küldd el az alkalmazottat pihenni, különben előbb-utóbb otthagy
  • Carlos
    Közben elértem a végét a natural sientist-nek, igy csak egy nap kell bemenni dolgozni és azért 10K-t kapok. Mellette meg mehet a bolt...
  • Carlos
    MÜKÖDIK!!!
    Most egyedül vagyok egy pénztárossal és müxik! Adom el a ruhákat. meg a sok ruha kiegészitőt.

Tetszik ahogy rátukmálom. Amúgy az a jegyes cucc nekem sem jött be, ki is szedtem és vásárolnak. Ez bug vagy feature? :)

Semmi sem állhat az utamba... :)

Köszi mindenki segitségét!!!!!
  • Flora2
    Nem lehet, hogy annál gyorsabban nő a főzés-hobbiszintje, minél több főzés skill pontja van (amit a könyvekből meg a tv-s főzős csatornából tanul?)
  • Flora2
    Nem lehet, hogy túl alacsony a környezeti pontszám? Úgy értem, hogy a vásárlási kedv (meg hogy dobnak néha lojalitás-csillagot) picit függ attól is, hogy jól érezzék magukat az üzletben. Nem pont ennyire drága, mint itt Mike képén, de legalább valamennyi bútor, dísztárgy, plakát, tükör, cserepes növények, vagy akármi, egy vendég-wc se ártana (azt a vevők fogják használni, de az jó, mert értékelik, hogy van, tovább maradnak stb.).

De ha megjelenik a zöld babszem a fejük felett, mindenképpen mássz rájuk és próbálj eladni.

Még egy tippem van, amitől nekem nem működött a bolt: nekem akkor mentek el a vevőim így, amikor egyszerre voltak a boltban beárazott áruim, plusz beállítottam a bejárathoz egy időmérő - időre fizető automatát IS. Nekem ez a kettő együtt nem megy: ha a vevőim időre vettek jegyet, onnantól nekem nem voltak hajlandók az áruból is vásárolni. Úgyhogy én vagy-vagy.

Tök egy követ fújok Mike-kal, hogy az Üzleti máig a kedvenc kiegem; máig nem untam meg, hogy különféle üzleteket nyissak, és mindegyikből jól menőt lehet csinálni (kivéve az éttermeket :))
    És igen, szerintem sem lehet egyszerre munkahelyen is dolgozni, meg vállalkozónak is lenni; nekem az a stratégiám, hogy először beosztottként dolgozik a simem, amíg össze nem gyűjt valamennyi tőkét; ha már van 30-40 ezer simije, akkor átválthat vállalkozóba, otthagyja az állását, boltot nyit, és hajrá. Aztán ha már olyan jól megy a bolt, akkor át lehet adni egy üzletvezetőnek, és kereshet megint állást.
  • Paddington
    tulajdonképpen bármelyik jó a turmixhoz is
  • Paddington
    pl. ha tanulod:) - bár az is iszonyú lassú, főleg a vége felé
    de otthoni munkával is lehet - az se gyorsabb:(
  • Paddington
    igen, de fura módon mégis a hitványabb cuccot minősíti így a játék - a nagyon halvány, szinte színtelen gyümölcsöket
  • Coolfire
    Na azom még nem volt.Mondjuk én a lottyadt szarokat adnám el,a szép egészségesek meg mennének a turmixgépbe.:)
  • Coolfire
    Meg még arra kellene rájönnöm,hogy a főzésen kívül mivel lehet még emelni a főzés hobbiszintet(mint a zene-táncnál a hegedű).Mert így csigalassan megy.
  • Kata
    (tasty = finom, ízletes)
  • Coolfire
    Én most köcsögöket fogok árulni.:)Az agyagozásnak is van medálja.Kíváncs vagyok,hogy arannyal mit lehet majd csinálni.Valaki varrt már saját ruhát?
  • Paddington
    de volt pl. zöldség-gyümölcskereskedésem is - saját termelésű cuccokkal - vitték mint a cukrot (még a hitvány - tasty árut is)
  • Paddington
    szerintem érdemes csinálni egy nyilvános WC-t, meg egyet a saját simednek - azt viszont praktikus lezárni

nekem pl. elég kis üzletem van - menyasszonyi ruhát és kiegészítőket árul a simem
    egyedül van, nincs alkalmazott - általában 9-kor nyit és este 10 körül úgy kell elzavarni a jónépet
  • Carlos
    Eléggé csóró még a simem, ekkora boltot nem tud csinálni/venni.
    Bejöttek, elkezdtek konkrétan ruhákat meg éxert nézni, megjelent a cucc a fejük felett, majd kimentek.
    Szóval ilyen esetben rájuk mászok, hogy vegyél és vesznek? és ennyi?

(ha csinálok kajáldát meg wc-t, akkor azt nem fogják használni a vásárlók?)
  • Mike at home
    4-5 napig neked kell a boltot üzemeletetni, aztán ha van kinevezett üzletvezetőd (bárki lehet, akinek van 5 üzleti medálja) akkor nem kell bemenned, csak telefonon hivogatni az üzletet
  • Coolfire
    Én is a GCW-ről szedtem hozzá okosságot.:)
  • Mike at home
    bejöttek az emberkék
    látványosan körbeforogtak, vagy egyből elkezdtek vmit nézni, és a zöld izé megjelent a fejük felett?

ha körbenéz, akkor rákattintasz az adott simre, eladás - segíthetek
    ha meg már néz valamit, akkor eladás - alap eladás (bár nekem angol verzió van fent, szal nem biztos, hogy így fordították le magyarra)

rájuk kell tukmálni a cuccokat, arany medállal már jópofa dolgokat lehet művelni
    aki alapból elutasítja az alap közeledést is, attól inkább búcsuzz el, rossz kedve van, nem fog venni semmit, ellenben adogatja a minusz csillagokat

a kasszába is permanensen be kell állítani valakit, vagy csinálhatod azt is te, de ha sok a vevő, elég strapás így

nálam 3 eladó szokott lenni, plusz a tulaj
    mert ugye az alkalmazottaknak pihenniük is kell
    figyelj arra is, hogy rendesen meg legyenek fizetve, tudjanak wc-zni, zuhanyozni, ha kell enni, kv-zni, tv-t bámulni

ebben az üzletben 3 eladó volt(van) +1 aki a kv-t méri, a bár rész nem jött be, azt felszámoltam
  • Coolfire

picsába..:)
  • Coolfire
    Most meg elérte a csúcsot a zenében,és bekerült a zónába.:)
    http://users.cwi.hu/sgupload/1204100637.jpg
    Most megyek a többi hobbira.:)
  • Carlos
    A lent leirtak alapján miért nem megy az üzlet szerinted?
    Kell egy olyan emberke is aki eladja a sok cuccot a pénztáros mellett?
    Kell egy üzletvezető aki intézkedik?
    Mindig nekem kell nyitnom/zárnom a boltot (reggel és este odamenni) vagy lehet autómatizálni?
  • Mike at home
    indulj ki az életől
    te ott tudnál lenni az üzletedben meló mellett egész nap? nem :)
    egyébként ki lehet evezni üzletvezetőt
    és ha jól tudom átlagolja a elmúlt 4-5 nap bevételét, estánkánt felhívod és akkor megkapod a pénzt, bár én eddig így egy fia pénzt nem kerestem, de volt már akinek sikerült
  • Carlos
    No akkor énis, hogy mit csináltam.
    Vettem egy communitiy lot-ot. Odamentem a verdámmal, telpakoltam ruhákkal meg ékszerekkel a boltot (mely picike még). Aztán felvettem az eladód beraktam a pultba, beáraztam egyenként mindent (15% haszon) megnyitottam a boltot és vártam jöttek vagy négyen. Gondolkoztak kicsit (4-5 órán keresztül) aztán leléptek.

(lehet olyan üzletet csinálni amit nem kell naphosszat menedzselni (meló mellett nem ér rá a simem ott lenni egész nap))
  • Mike at home
    no de telepíteni csak egyszer kell
    meg kiirni sem kell azonnal, ugye
  • Mike at home
    no akkor kicsit átrágjuk ezt, mert szerintem az üzlet az egyik legjobb kieg

otthoni üzletet nyitottál, vagy különálló boltod van?
    beáraztad a termékeket?
    odamentél a vevőkhöz, hogy miben segíthetsz?

vmit árulni szeretnél, vagy inkább szolgáltatást végezni?
  • Mike at home
    de csak mert ilyen falat ruha volt rajta :D
  • rage at work
    Már kijött este (Vitality, crack-es verzió).
    A Clone verzió nekem sem indult el.
  • Carlos
    Hmmm...
    Én most pihenek jókat a hajtás után. A vár az üzlet nem nagyon jön be nekem, mert semmit sem sikerült eladnom, nem értem az egészet. Mind1.
    3-4x próbáltam ki más-más boltot, de bejön pár sim, gondolkoznak vagy 4 órát aztán hazamennek. Érdekes.
    Én megvárom amig kijön a "normális" warez a szabadidőből, aztán nekiesem annak is.
  • Alias91
    Én is akkarok játszani, erre itt ülök a suliban....
  • Coolfire
    Megnyerte a lánysimem a táncversenyt.:)

Nagyon sok újdonság van benne,jópofa.Csak annyi mindenfélére kell figyelni,pölö ha nem foglalkozol eléggé a hobbiddal,akkor csökkennek a pácikák.
  • Coolfire
    Nagyon jó ez a kieg.Az egyetemista simem nem kispályás.:)Másodlagos életcélnak kijelöltem a vagyont és az 5-ből 4 pontot raktam rá.Most simiért(200) osztogat pénzügyi tanácsokat a neten.:)Mivel minden skillje fullos,nagyon gyorsan tanulja a hobbikat.Már két klubkártyám is van.:)
  • Jakecovics
    be jo,megkaptam amit kerestem,és én is töltöm a freetime-ot csúcs
  • Coolfire
    Én megint klónt szedtem le jó szokásom szerint,de most valamiért nem hajlandó elinduli.Szerintem ez a ganéj védelem kiszúrta a másik DT-t.Én simán képben kinyomom DVD-re.Egyébként egyetértek Mike-vel,ha spórolni akarsz,akkor adatban írj fel rá mást is.Én ezt mondjuk azért nem szeretem,mert hiába gyors a gép,a DVD lassan olvas,ráadásuk DT-n keresztül kell telepítenie.Ergo legalább másfélszeresére nő a telepítési idő.
  • Coolfire
    Mint mindig,most is igazam lett.:)
  • CyrSyS
    mininova-n nézz körül egyébként :)
  • CyrSyS
    Én is DVD párti vagyok csak én megpróbálom teletenni ha lehet.