32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• TopGun
    Ennek hatarozottan orulok es gondolom rajtam kivul vannak meg paran akik szinten igy vannak vele.
  • Romulus
    Miért nem változik az időjárás a játékban?
    Miért nem tudták megoldani? Nem nagy dolog na mindegy!
  • Coolfire
    Persze,azért csináljuk..:)
  • Sipocz
    (gyerek szemszöge folyt.)
    -a child kor a nyitottabb világ, a családi keretek túllépése, a teljesítmény-elvárások megjelenésének időszaka; aktivabban kell vegyen részt a család belső szocializálásában, ki kell próbálnia a kezdeményezés dolgait és kockázatait nem csak családtagjaival hanem az "idegen" mindenféle koru simekkel, ha közelről figyeled az interakcióit akkor láthatod hogy miféle dolgokban járatosabb (van amelyik kedveskedésben, vagy humorizálásban esetleg a közvetlen dumálás megy könnyebben)
    - az iskola, áldás és átok egyszerre, megjeleníti az erőfeszítéseket (a suli végére a kölyök facsart citrom az energiáját és a vidámságát tekintve) és óriási értékü aspiráció a sikerre (A+ minősítés, a házifeladat elkészítése);
    szvsz. 2 fontos dolog van->1. a jólét biztosítása (a gyerek menjen aludni ha kimerült és ha minden kötelezettsége rendben reggel 5.30-ig aludjon jó ágyban és zavartalanul, foglakozzon testének edzésével, hogy ez ugra-bugra a rádióra vagy úszás a medencében az mindegy 30 simperc elég, egyen amit szeret, ez lehet hogy a szüleinek kicsit kényelmetlen de akkor meg mi a ....., foglalkozzon vidám dolgokkal (játékok, sakkozás, festés és zongorázás) és sokat, nagyon sokat játszon az egykoru pajtásaival és családtagjaival, nem növeli semmi úgy a fun értékét mint a simek egymással való játéka!!!!
    - itt jön a magániskola aminek elintézése nem annyira a gyerek dolga tőle elég az A+ minősítés
    (folyt. köv.)
  • TopGun
    Ezek nagyon hasznos hozzaszolasok! nekem nagyon tetszenek! ugye ezek ossze lesznek gyujtve es a faq-ban valahol bent lesznek?
  • Sipocz
    Hülye vagyok nem "olvasás" és járás hanem "beszéd" és járás:((( me culpa, maxima me culpa:))
  • Sipocz
    A tapasztalatok nagyon szóródnak. Lásd itt is ezen a fórumon és érdemes ellátogatni a hivatalos site BBS-ére meg a fansite-ok fórumaira is. Egyik esetben ki nem állhatják a dadát, a másikon meg kedvelik.
  • sapkafej
    Én nem béreltem fel nannyt, nem bízok az idegenekben. :P
  • Sipocz
    A gyerek szemszöge
    - a baby viselkedő tárgy, a gyarapodáson kívül más aspija nincs; viszont jó néven veszi ha a tisztábarakás és etetés mellett fogalalkoznak vele, ilyenkor a szociális hozzáállása nő (cudle, play és tuck the baby) és elérendő cél, hogy toddler koráig minden családtagjával kialakítson jóbarát kapcsolatot
    - a toddler a nyiladozó értelem kora, nagyon termékeny és fogékony világ; rengeteg elvárása van a családtagjai, főleg a szülei kapcsán (hozzábújni, játszani, meséket hallgatni, társalogni) és a legfontosabb megtanulni az önálló fizikai létet; nagyon fontos a rendszeres és arányos tanítása: bilizni, beszélni,járni; a bilizés úgymond kiadódik csak legyen aki "rásegít"; az olvasást és a járást érdemes felváltva tanítgatni nem túl hosszú tartamokban (hiszen szülő és gyerek belefárad); a 3 képzettség növelő játékból mindig legyen 1-2 a gyerek közelében (én 2-3 garnítúrát is elszórok a házban-kertben, pitiáner az áruk); hagyni kell hogy a toddler válasszon, de talán a legfontosabb a logic skillt fejlesztő "dugdosós kocka", úgyhogy ha a gyerek nem választ ki direktben akkor célszerű ezt forszírozni, ha valamelyik játékát a toddler favorizálja az a későbbi affinitásaiban is útmutató lehet.
  • Duddits
    Persze! Pont ehhez ne lenne?
  • BaziJoe
    Sziasztok magyarosítás leszz a játékhoz?
  • legensy
    Úgy értem, hogy hagytam élni, hogy csinálhattak amit akartak, maguktól. nem kényszerítettem örökké tanulásra őket :)
  • Sipocz
    A nejem játsza úgy, hogy a toddlert kizárólag a szülők nevelik ehhez viszont kell hogy feláldozzák a felgyűjtött szabadnapjaikat, no általában azért 1-2 szokásos pihenőnap is beleesik így már ki lehet bírni. Nekem nagyon jók a tapasztalataim a nannykkal, a gyerek minden esetben megkapta a szükséges (de sajnos csak a nagyon szükséges) gondozást. Nálam papa, mama egész jól kerestek és a nanny kb. 150 simós bére megérte, szerencsémre nálam is nagyon jól jöttek ki eddig a rendszeres szabadnapok úgyhogy a nanny főleg mosogatásban jeleskedett.
  • Coolfire
    hát a dadáról egyébként megvan a véleményem,el is zavartam a vérbe..semmit nem csinált szegény gyerekkel-pedig az már ordított mint a sakál-csak ült és nézte a tv-t..
  • Sipocz
    2-szer is megkaptam a tinisimeim pofijára: elutasított go steady (-2500 aspi pont). Tehát azt mondom veszélyes "ajtóstul be a házba", szerintem mindkétszer ebbe a hibába estem, pedig a csajok megvoltak 100-ra. Aztán a nemleges válasz után már kapkodtam mindenféle kellemeteskedés (vicc, etetés, ölelgetés, csókocska...) után és akkor már meg volt a dolog (+3500 aspi.pont).
  • Coolfire
    csak nyugodtan,megvárjuk amíg befejezed a kiegészítést,ráhúzom a vázra és kész a retail verza..:)))ja akkor írd már hozzá a magánsulis és egyéb diákmelós tapasztalatokat is okés?sőt jöhetnek a nyugdíjasok is meg minden!:))mert úgy veszem észre,más nem nagyon szól bele..:(
  • Sipocz
    (tovább a felnőttekről)
    - a toddler koru gyerek mellé érdemes felvenni dadát, főleg akkor ha a család tagjai eljárnak dolgozni és fontos az anyegin (kinél nem az:)); sajnos a dada főleg amolyan "esemény utáni egyén" (nem biliztet, nem foglalkozik a kicsivel behatóbban)
    - elvileg a child koru gyereket sem szabad felügyelet nélkül hagyni, de itt már lehet spórolni; amig a szülők távol vannak tartózkodni kell a "veszélyes" elfoglaltságoktól (hogy melyek ezek arról fogalmam sincs, halgass a megérzéseidre:)
    - a szülőnek támogatnia kell a toddler (és persze a köv.generációs gyerekek) aspirációs elvárásait még akkor is ha az nála némi kényelmetlenséggel jár (másként mi a faxnak csinált gyereket:)))!
    (mostmajd írok kieget a kölykök nézőpontjából, csak körbevizslatok)
  • Mike
    nem azt mondtamm, hogy a nem jól tutdod, hanem, hogy milyen felhajtást lehet keríteni az együttjárásnak? annak is van vlami ünnepsége, mint pl. szülinap, házasság?
  • Coolfire
    Akkor nem tudod az biztos.De amint eltűnt,egy picit később áthívhatod telefonon.De wahú nem lesz,mert kiskorú..:))))
  • Mike
    8452-vel hygjál békén, már válaszoltam volna rá, ha tudok

hogyan töltöd vissza? simán visszamásolod
  • Magic Boy
    Gyerekek ráhajtottam az ujságoskiscsajra(a játékban),de sehogyan se tudom becsalni a házba(pedig ful szerelmes belém)és így próblémás lenne vele akciózni!
    Hogyan tudnám becsalni a házba?
  • Sipocz
    csináld ahogy akarod:)))))!
  • Coolfire
    Okés..jöhet..szívesen vesszük a tanácsadidat mindnyájan.:)
  • Sipocz
    Kiegek jönnek:
    A felnőttek viselkedéséhez általában gyerekek esetén:
    -a terhes nő helyből gyed-en van, az időbeosztását úgy intézd hogy a ő kivánságai és need-jei a legfontosabbak, szvsz. fontos az érzelmi élet is és ha a várándós kismama legáhítottab tevékenysége egy jó wh. akkor bíz. a férj tegyen úgy:))
    -a család tagjainak a várandós anyával való interakcióiban megjelenik egy a babára vonatkozó menüpont, lehet beszélni a pocibabával és lehet simogatni; mindkét dolog jó érzéseket kellt a felekben és a baba viszonya az eféle kellemeskedővel helyből jobb mint 30
    -a baby és toddler korú gyermek fokozott odafigyelést igényel, célszerű ha a mama a szülés után ajándékba kapott 3 nap pihenőt felhasználja a gyerek első, baby szakaszára; és igazítsa a saját biológiai órájat a babáéhoz, aki kb. 9-11 h. etapokban létezik; toddlereknél ez kb. 6-8 h-ra változik, célszerű hogy a szülők felváltva alszanak és vannak fent
    -a toddlert tanítani kell a 3 legfontosabb dologra, úgymint szobatisztaság, beszéd, járás; a toddler már nem "viselkedő tárgy" hanem aktív sim, sőt teljes az aspi. rendszere is: a hosszú és eredményes élet első dolgait itt kell rendezni (az aspi. pontokat legelőször a tini koru gyerek képes önnállóan felhasználni, addig csak a gyüjtögetés megy, de az menjen!!!)
    (folytatom csak most meló:))!
  • Magic Boy
    Éshogy tudom visszatölteni?
    Válaszolj a 8452-re is légyszives!
  • Coolfire
    Na ennyi elég is volt mára..:)
  • Coolfire
    Végül is igen,az a fontos.Mert amíg el nem tűnik a füzetecske,addig ront.Ezért mondtam,hogy nagyon komplex az egész..:)
  • Mike
    azért szerintem nem kell egyből nekiugrani, ugyanis amikor a gyerek a suliból hazajön az öröm szintje elég alacsony, szal a fun-t növelni kell, mert a leckét csak addig csinálja, amíg az kitart, szal inkább az a lényeg, hogy meglegyen a lecke.
    A+ -os emberke meg egy-egy naopot simán kihagyhat a suliból, nem lesz semmi baja tőle
  • Mike
    pl. kimásolod máshová a Dokumentumok/EA GAmes/Neighborhood dir-t
  • Mike
    milyen felhajtás? eddig nem egyszer léptem különböző kölöksimekkel go steady státuszba, de semmiféle felhajtás nem volt. gyerek kérdezte, másik bólogatott :)
  • Coolfire
    ok ez is megy a végére
  • Coolfire
    Na ennyi mára, a tinik a tietek:)Ugyanis nekem már velük nem sok tapasztalatom van.Egy lányt tudtam felnőtt nővé nevelni,mert mindig közbejött valami.
    Ha a Try for Baby akció lezajlott,egy kis hangot hallasz akkor a csaj megfogant.Most jön a terhesség,ami 3 napig tart.Ezen idő alatt nagyon vigyázni kell a kismamákra,folyamatosan éhesek lesznek,pisilniük kell és mindig aludnának.Naponta nő a pocijuk,míg a 3 nap végén a kezükbe kerül a gyerkőc.Na ez lehet egyszem,vagy kettesiker ritka esetben viszont hármas is lehet.
    Csecsemő:itt még sem a mood értékek,sem a wants/fear nem jelennek meg.Figyelni kell állandóan,ha sír és sárgul a kis ikonja,eteni kell(hűtő)és tisztába tenni/fürdetni.
    Toddler:Itt már minden fontosabb mood megjelenik,és a w/f is.Venni kell nekik kiságyat,pelenkázóasztalt,bilit és állandóan foglalkozni kell velük.Amint lehet az alapvető dolgokat-bilizés,járás,beszéd-meg kell a 3 nap alatt tanítani.És persze játszani foglalkozni velük,valamint a képességfejlesztő játékokat nyuszi,xilofon ilyesmi venni nekik.
    Children már rendes ágyikó kell,és elkezdenek v..magán v. privát iskolába járni.Ilyenkor már az iskolai tanulmányaikra is ügyelni kell mert „D” osztályzatnál már elviszi őket a szociális munkás.A legjobb megoldás,hogy amint hazajön az iskolából azonnal elkezdeni vele a leckét csináltatni,a szülő is segíthet,és minél jobb az osztályzat,annál könnyebben megy a tanulás.
  • Magic Boy
    Valahogy el lehet menteni a kész Sim-et,hogy legközelebbi játékezdésnél csak viszatölteni keljen(esetleg csak módosítani rajta)és indulhasson a játék?
  • Sipocz
    A tinikoru simek érzelmi életének csúcsa, ezen belül is 1-2 aspi.igazításnak a legjobban fizető want-ja (és persze kudarc esetén fear-je is). A kölcsönösen kinyílvánított szerelem esetén megfelelő előkészítés után (majdhogynem akkora fehajtás kell hozzá mint egy eljegyzéshez) lehet felajánlani (propose) a kiválasztottnak. Egyfajta elkötelezés, "járjunk együtt".
    Sajnos vagy hálisten' a tinikoru szerelem bármelyik fél felnőtté válása esetén megszünik és jóbarátsággá alakul.
  • Magic Boy
    Valaki válaszolna a 8452-re?
  • Coolfire
    melyik az a go steady?bazze a szégyen megöl de nem ugrik be..egyébként ezeket mind beleillesztegetem,utólagos engedelmeddel..:)
  • Sipocz
    Talán annyi, hogy minden szoci interakciónak legyen meg a megfelelő sorrendje és figyeljünk oda a nem általunk irányított sim reakcióira. A szociális siker mindig nagyban függ a helyes sorrendtől és azoktól a fizikai előzményektől amelyek ezeket kisérik-megelőzik-folytatják. A szociális társsal mindig elérünk valamilyen szociális sikert: barát-jó barát és itt van egy törés, aztán izléstől és szándéktól függően jön az áttörés akapcsolatban (crush)-szerelem-(go steady)-eljegyzés-házasság. Csak szép lassan! A simek világában a gamer a "Jóisten", ezzel éljen, de ne vissza. Próbálja ki mindenki hogy nem csak felülről tekinti a simeket, vigye le néha a kamerát a simek közzé és lássa hogy bizony a fentről szépen berendezettnek látszó szobák esetleg kihaltak és ridegek vagy éppen túlzsuffoltak, a simek jól érzik magukat vagy éppen szenvednek, az interakciók sikeresek vagy folyamatos a mellényúlás.
    Pl. az nem ok. még a "kapható" simekkel sem hogy wh. oszt kész
    szvsz. szebb és jobb, hogy chat-joke-admire-etetés-itatás-kellemeskedés a hottubban-relax-cudle-kiss-make out-wh.
    és ez nem csak a wh-ra igaz, de pl a go steady vagy más "tartalmasabb" interakciók esetén is.
  • Coolfire
    tiszta kézikönyv lesz,nem faq..:)még a végén a hivatalos forgalmazó is lelicenszeli.:))
  • Coolfire
    ehhez semmi hozzáfűznivaló ?formázhatom be a szövegbe?
  • Coolfire
    ehhh...ehhez viszont nagyon kell a segítség..:)