32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• ATISoft
    Tegnap megint kaptam egy 40.000-es jutalmat. :) Anyagi gondjaim tovatűntek. Megvettem már a plazmatv-t is. :) Most már lassan a házasságon kellen gondolkodni, meg a gyerekvállaláson...

Jó kis játék ez a sims, igaz van pár zavaró dolog benne, de összességében nem rossz. :)

Várom már a házikedvences kiegészítőt, kíváncsi vagyok mikor jelenik meg...

Szoktam én is nézegetni az emlékeket, de ritkán.
  • Coolfire
    ja szeretem nézegetni..igaz most nincs fent a game,de még 2 napot várok,hátha kisorsolnak és akkor eredetivel fogok zúzni....:))
  • Coolfire
    aha kösz a kimerítő tájékoztatást..:)
  • Mike
    ölég hülyén van megcsinálva
  • Mike
    szoktam nézegetni, igen
  • Mike
    talán egy itteni okoskának is mielőtt pofázna vmiről utána kéne néznie kicsit, miről, mit beszél

:(((((
  • Mike
    feszegetik
  • Mike
    fájlvédelem minek?
  • Sipocz
    Ja igen : azért jumping mert amikor egy direkt chat interakcióba fognak (először ugyanis itt jelentkezik a dolog) akkor az aktiv sim megközelíti a másikat és elkezdödne a beszéd.....és ekkor váratlanul "szétugranak" a felek.
  • Sipocz
    Álítólag az okozza, hogy az "index belever a karterba" (ez egy kolegám kedvenc mondása két össze nem függő dolog "tudákos" linkelésére), tehát a "túl sokat élt" sim emlékei a környezetéről és élete nagy történéseiről bekerülnek egy memória sorba és itt meg lehet ezeket vizsgálni. Hosszú élet-hosszú emléksor, ami annyire hosszú is lehet hogy "belelóg" a grafikai effektet allokált memóriájába és az animációs tevékenység hirtelen megszakad. Közvetlen tapasztalatom csak a "chat" tevékenység estén jelentkezik akár direkt akár indirekt (tehát más tevékenység közbeni) formáról legyen is szó. A grafikus motor a crash elkerülése érdekében ekkor leállítja a graf.effekt-sort és a résztvevő simek alapállásban (nagyon randa kimeredt vigyázz!) várakoznak további sorsukra, a beprogramozott cselekvésláncok pedig törlődnek.
  • TopGun
    Ok! de engem az az uszomedences haz erdekelt volna, amit akkor kinalgattal, de senkinek nem kellett, mert tul draga volt! az nincs mar meg? :(
  • Etelkozi Vata
    Hát néha véletlenül rákattintok, de olyan aprók a menüpontok, hogy óhatatlanul is előfordul.
  • Sipocz
    Mondjuk nem igazán tetszik, hogy két egyébként a játékba szerves részként beépített, illetve hivatalosan is publikált lehetőségre hivatkozik a fejlesztő amikor a hiba valszeg okát előadja.
    1. A gamer ragaszkodik a simjéhez, hiszen sokan saját magukat fogalmazták bele a gamába mint karaktert, legalábbis az alant elterülő hozzájaszólásokból ez derül ki. Már pedig ki kíván gyorsan és nyomtalanul meghalni?:)
    2. Az "aging off" helpben szereplő cheat funkció. Ha ezt meg lehetett csinálni a cheat szakaszban akkor egy "sim memory reset" opció miért nincs? Egyébként bárki közületek gyakorta használja a sim emlékei menüpontot?
  • Coolfire
    öhm...és mi az a jumping bug?:)
  • Sipocz
    No akkor a jumping bug-ra a Maxis hiv.ajánlata:

Question
    Why do my Sims 'pop' out of actions like talking, cuddling, and 'woohoo'? I select the action and when they go to do it they suddenly stop. If they were in the hot tub, bed, or couch (etc.) they will even 'pop' back a few spaces.

Answer

It appears that this issue has to do with the memories of a Sim in your lot growing past a point that the game can handle. Most times, this happens in one of two ways; either with use of the aging on|off cheat, or excessive use of the "Elixir of Life" Aspiration Bonus.

While we understand that this is frustrating, what you can do for now is to reset the memories of the family, which can be done by bringing in a "packaged" version of the affected lot.

To properly package the lot, please proceed with the following steps:

1.
    At the Neighborhood screen, click on the affected house.
    2.
    The House description screen will pop up, click the "Info" button (this looks like an "i")
    3.
    The House Information screen will pop up, click the "Package Lot" button (this looks like an arrow pointing at a star)
    4.
    This will bring up the Package Lot window. At this point select the button to "Package Lot to a file" and click the checkmark. This step could take some time if you have a complex or developed family.
    5.
    Once it has finished packaging your lot, the game will pop up a message displaying where the file is located. By default this is in your My Documents folder.

The path is as follows:

My Documents\EA Games\The Sims 2\PackagedLots

At this point your lot has been packaged. In order to add the lot back into the game safely, you must now delete the current lot from the game as follows:

1.
    Click the "Lots & Houses" button (or press F2 on your keyboard)
    2.
    Click the middle button that pops out from the control panel, titled "Move to Lots & Houses Bin" (this looks like a house with an arrow pointing down)
    3.
    Select the affected house on your Neighborhood screen, then press Yes.
    4.
    The lot will appear in the "Occupied" Section of the "Lots & Houses Bin". Select the lot, then click the Delete button in the lower right corner to delete the lot.

To properly import the lot back into the game:

1.
    Quit The Sims 2.
    2.
    Find the location where the game placed your packaged lots.
    3.
    Double-Click on the package file containing your lot.
    4.
    Click Install on the content installer screen.
    5.
    Once finished installing, re-open The Sims 2.
    6.
    Click the "Lots & Houses" button (or press F2 on your keyboard)
    7.
    The lot will appear in the "Occupied" Section of the "Lots & Houses Bin". Select the lot, then place it where you would like on your neighborhood screen.
  • snt
    Sztem 100 h nem feszegetik :(
    De remélem majd vmi okosnak eszébe jut ott is, esetleg ha vki oda írogat akkor megemlíthetné...
    Sztem nem elhanyagolható téma...
  • Coolfire
    ez jó megoldás lenne,az biztos csak ki tudja lesz-e belőle vmi..ugye mi nem tudunk beírni a hiv. maxis fórumba..egyébként ott feszegetik ezt a dolgot?
  • Coolfire
    igen,nagyon tudományosan játszik Sipőcz kollega..ezt már az első simsnél,és a simcity4-nél is észrevettem..:)ezért raktama tanácsait a faqba a száraz szöveg mellé..
  • Coolfire
    kell még ötlet?:)
  • Coolfire
    vagy licenszeld le a safedisc 3-at..:)))
  • Coolfire
    zippeld be,és csinálj sorszámos telepítőt pölö..
  • Coolfire
    milyen file-védelmet akarsz belerakni,és minek?
  • Riana
    Meg addig nem akarok uj cuccokat felrakni amig rá nem jövök hogy a fájlvédelmet hogy lehet belepakolni
  • Riana
    sorry mostanság a suli teljesen lefoglalt és nem volt időm simsezni
    de nemsokára nagy házépitésekbe fogok és akkor lesznek házak is majd.
  • Mike
    igen, thx
  • Sipocz
    Igen ez lenne a korrekt és szvsz. a megoldása már benne van a gamában csak a megfelelő script kellen hozzá. Nálam is nagyszerű lett volna ha első két "utód" (tehát már itt "készült") simem (2 fiu) el tudta volna venni tinikori szerelmét. Arra gondoltam, hogy a szüleik csinálhattak volna egy amolyan virtuális örökbe fogadást így a townie-nak generált sim már "öregíthető" lett volna. Nyilván így a townie-poolban hiány keletkezett volna, de a gamának nem probléma egy "kockán kidobott" pótkarakter generálása és beillesztése a townie-k közzé.
    Más: megtaláltam az un. jumping hiba barkács módu javítására tett Maxis ajánlatot, qrva hosszú angol szöveg. Beilleszem ide?:)
  • TopGun
    Szia! az igert hazad nem kuldted el! :(( az uszomedences nagyot! emlekszel ra?
  • Mike
    townie legyen mondjuk örökbefogadható, vagy költözhessen oda szvsz
  • snt
    elírtam, javítás: 3. mindenki eldönti h miat akar.. (tehát nem minden :))

bocsi.
  • snt
    Erre lenne jó, h opcionálisan kapcsolható lenne:

-tehát öregedjen e vagy nem
    -esetleg be lehetne állítani h melyik család öregedjen/ne öregedjen
    -player profilok és akkor minden eldönti h mit akar

Doma: az lesz a baj!
  • Doma #9410
    Köszi!!!
    Asszem ez lesz a baj, mert a rendszerem D meghajtón van!
    Erre nem is gondoltam volna
    Mindjárt jól megnézem!
  • Riana
    AZ szerintem nem lenne jo ha öregednének azok is akikkel kapcsolatba kerülsz illetve valamilyen szinten mégis de buktato van.
    Pl ha sokat játszol egy karival közbe öregszik a többi is és mire átmennlé a másik karihoz az időközben már ugym egöregedett hogy semmire se jo.)

Valaki rájött valamire a bodyshop által kreált dolgokba beleépíthető fájlvédelemmel kapcsolatban?

• Sipocz
    Meg kellene nézned, hogy nincs-e a {Doc&Settings/sajátprofil/}Dokumentumok/EAgames/ path-ban valami baj, hogy a telepítő ezt a könyvtárszerkezetet hibátlanul fel tudta-e építeni? Ugyanis itt van a mentés.
  • Sipocz
    Rossznyelvek azt mondják, hogy a Maxis csak 1-2 kieg.eladása után teszi közzé a fullcompatible szerkesztőprogi publikus változatát.
    Viszont ha valahonnan valamelyikőtök kisasolná hogyan lehet a tárgyakra vonatkozó lot korlátozást, tehát azt hogy az egyes tárgyakat csak residental egyeseket csak community telkeken lehet elhelyezni, feloldani az jó dolog lenne.
  • Doma #9406
    Sziasztok!
    Kipróbáltam a gammát gondoltam mókás lesz! Az is, nagyon teccik!
    Csak egy a problémám: Teljesen mindegy hogy mennyit jáccok (sims idővel mérve) 1 óra, 1 nap, 1 hét, NEM MENTŐDIK EL A JÁTÉK!

Próbáltam sima mentést, semmi, próbáltam kilépésnél menteni semmi!
    Mi lehet az ok?
    A gépem biztos nem, haveromnál egy 800 celeron max 2 perc alatt elmenti nekem annál egy kicsit jobb vasam van!

Minden ötletet szívesen fogadok!
    Köszi előre is!
  • snt
    Néztem őket,de mindenhol csak ruhák, szemüvegek meg egyéb kiegészítők voltak, nem tárgyak... úgylátszik erre még várni kell
  • Sipocz
    A hivatalos site-on a community menü alatt találhatsz listát a jelentősebb fansite-okról. Minden esetre az a cucc amit a Maxis nem vizsgált be és ő maga nem ajánl némi veszélyt hordozhat, akkor lesz ez igazán prüccmentes ha a Maxis közzétesz egy aféla "simsfilecoop" progit amit a sims1-nél is kiadott.
  • Sipocz
    :))Uraim! Az "admire" nálam, mivel "virgo" vagyok (magas a nice) megér úgy 8-10 szoci.pontot! Jóváírva!:))
  • snt
    Tudtok még a sims2faq oldalon kívül vmi frankó kis oldalt, ahonnan elsősorban tárgyakat lehet leszedni ? sajnos berendezésekből még nincs túl sok...
  • PiszkosFred
    Ugyan dehogy. Ez a fajta maximalitas nala default allapot, ha megkedvel egy jatekot. Nem is lattam meg embert rajta kivul ilyen reszletes elemzesekbe bocsajtkozni, amihez csak gratulalni tudok ;] (NWN es MW kapcsan sok hasznos dologra "bukkantam" amikor olvastam az ottani hasonlo kifejteseket ;])