32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Pirlipát
    Most végég néztem és tulajdonképen az összes kedvencem ott van a sim-Placement linkei között. Szóval nézz ott szét. A számítógépet sikerült leszedned? Tetszett?
  • Sipocz
    Tökéletesen egyetértek! Ha nem lennének a "lutris" karrierpénzek jól néznénk ki! Hiába követem azt a stratégiát, hogy a leendő párok kiköltöznek külön-külöm privátba és aztán move in, egy 40000 simós vagyonka is olykor kevés egy tisztes családi házra. Nem is beszélve az amortizációs ütemről, ami egyszerre nyomaszt műszakilag (a 3. használat után már minden dolog elkezd elromlani) meg vagyonilag (az ifju beköltözig 20k-val és hiába melózik látástól-mikulásig mire kiköltözik legfeljebb van 20k-ja). Egy ízben volt olyan nálunk, hogy a fiatal simpár tényleg csak egy kis putriban nyomorgott, amikor első próbálkozásra megjöttek az ikreik, amitől a lányom félfrászt kapott és itt nem volt mese, kaching osztjóvan!
  • zoli80
    sziasztok!felraktam a magyaritast de annyi az eredménye hogy nem indul a játék:(
    mi lehet a probléma?
  • ATISoft
    Egy tini is meg tudja inni az elixir of life-t? Most jutott eszembe, még nem volt alkalmam kipróbálni (ugyanis még csak csecsemő a gyerkőc)
  • Sipocz
    Amilyen hosszú a tinikor szétbonthatnák kicsitini meg nagytini szakaszra:))(, természetesen a "try for baby"-t még a nagytiniknek sem engedném:))!
    Juteszembe! Ez hogy van? Az egyik simcsalád nevel 3 gyereket, tehát a legidősebb is csak tini. Amióta 3 gyerek van a szülők nem kapnak try for baby opcit! Mi ez?, állami szaporulat-kontroll?
  • Mike
    mániám házat építeni, igaz képtelen vagyok 20e-ből kijönni, a kis eblyuk is 30e, szal új családoknál mindig be kell csalnom plusz pénzt, mert különben nem tudják megvenni :((
  • Mike
    tinik nem woohooznak :)
  • TopGun
    A wallsims-rol nem is lehet hazakat letolteni csak penzert? :((
  • ATISoft
    Nekem is tetszik sok letölthető ház, de én úgy vagyok vele, hogy bármennyire is tetszik, nem szeretem pl. az emeletes házakat. Éppen azért építettem egy viszonylag nagy kiterjedésű, de földszinteset. Viszont minden megvan benne ami kell. 3 fürdőszoba (ha vendégek jönnének), gyerekszoba, háló, dolgozó, konditerem, nappali, konyha, stb. És tökéletesen működik. :) Engem kicsit zavar, ha váltogatni kell a szintek között. :)
  • Sipocz
    Nézegettem a hivatkozott oldalakat és persze máshol is látom-> Rengeteg nagyon-nagyon igényes kivitelü ház, sőt némelyik roppant hasonlit evilágbéli hivatkozott megfelelőjére is. Én magam soha nem foglalkoztam ezekkel sem letöltés sem gamálás szempontjából (legfeljebb egy-egy részletből nyerek ötletet vagy egy forma-szin megoldás jöhet), de kiváncsi lennék hogy 1. megvenni melyik sim(család) tudná a gamer által kreált/felnevelt csapatból (persze ilyenkor "Goth-ék" nem lehetnek mérvadóak!) 2.hogyan lehet lazán és könnyedén játszani ezeket a kérgliket. Mert a dolog nálam első eseben csak csalással menne, a második esetben meg sehogy:(((!
  • TopGun
    Ok. semmi baj! en is dolgozom! :) nem surgetni akartalak.
  • Sipocz
    Szerintem Te party jogcimen elkövetett woohoo-ra hivatkozol!:))) Nem rossz szocializálás az sem, kivált ha nem csak egy szimpla dugás. (bár 3 órán keresztül szvsz. egyetlen férfi sem bírná:)).
  • TopGun
    Ha nem akarod terhelni a topicot szivesen fogadom a tovabbi cimeket priviben :))
  • Sipocz
    Nomeg "jófejek" a wallsim kezelői mert pénzt kérnek azért amit a snooty-rol induló linkekben (sajnos nemtom már melyikben) már láttam ingyen is (mondjuk éngem hidegenhagy, de azt a meztelen női skin-t már láttam máshol "kártya" nélkül tölthetően:))).
  • Pirlipát
    Sajnos közben dolgoznom is kell néha ;-)
  • Pirlipát
    WallSims Nem kell megijedni, nem minden fizetős rajta, például a számítógép ingyenes és sok szuper ruha. A másik kedvencem a Sim-Placement Itt tuti házak vannak és szintén klassz ruhák. Meg még tudnék...
  • TopGun
    Nem irod le a cimet? :(
  • ATISoft
    mármint az, hogy amit megszerettünk az első részben, nem tették bele a másodikba.
  • ATISoft
    Az állatkák nekem is nagyon hiányoznak. Megértem, hogy a pénz sokat számít a készítőknek és tervben vannak a kiegészítők, de azért ez túlzás...
  • Mike
    én a múltkor játszottam azzal is egy kicsit, mert hiányoztak az állatkák, meg sztárhapival elmentem kicsit melózni, meg sütkérezni a rajongók áhitatos körében
  • Mike
    high roof minősítés 1 vendéggel is elérhető :))
  • TopGun
    Az melyik oldal? mi a cime a wallsimnek?
  • Pirlipát
    Hát igen, én is alig várom már, hogy lehessen vadászni a netten jó kis cuccokra! Ez az egyik kedvenc hobbim ;-) Most házakra vadászok, meg ruhákra. Ja a wallsim oldalán már ezüst vagy inkább szürke szinben is megvan az Alien számítógép!!!
  • Pirlipát
    O, bocs. Csodálkoztam is, és megakartam kérdezni, hogy hogy van időd a sims2 mellett még az eggyel is nyomulni. De aztán arra gondoltam hátha Te is olyan vagy, aki indul ilyen házépítő versenyeken és ahoz kellenek pont ilyen dolgok.
  • Sipocz
    Nem-nem, félreérthető volt a megfogalmazás, a Sims1 csak mint hivatkozási alap szerepelt. Igazán ezeket az üveghatásokat én a Sims2-ben szeretném használni, hiszen vannak jó kis emlékeim egy-két megoldásról (télikert, hangulatvilágítás meg ilyesmi).
  • Sipocz
    Igazán a baby koru gyermekkel nincs sok interakció: néha felvenni amikor nem alszik, egy kicsit ringatni, esetleg játszani vele (ezt csak az etetés után 3 órával szabad mert akkor leokádi van 1000l) föleg hogy toddler korra a szülők és a min.tinikoru egyéb házbéliek barát státuszba kerüljenek vele. Egyébként csak pihengessen meg szundikáljon a kiságyban, úgy is kijelzi ha valamira szüksége van. A barát státusz meg nagyon fontos a toddler kor elérésekor, hiszen az alapdolgokra tanítás szvsz. csak így lesz hatékony.
    (Nálam is volt már körhugyozás jellegű eküvői party, de a "dolgok" elvégeztével high roof minősítés megvolt és limuzin jött is:)). Pirlipátnak igaza van abban hogy egy 3-4 hívott vendég elegendő a bulihoz, korábban én is azt vallottam (Sims1-es alapokon), hogy 6 vendég alatt nem parti a parti, de belátom hogy a meghívott vendég sokkal több "törődést" igényel a Sims2-ben. Megfigyelésem szerint a party-béli viselkedésnél 2 alapsim van aktiv/nemaktív, szvsz. ez legyen az első bontása a dolognak (hiszen enni, wc.-zni, pihenni tökautonóm is tudnak), a party-attrakciókkal (zene, TV, társasjátékok) erre készülni kell. A kezdeti "lökést" pedig a házigazda/gazdák megadhatják vmilyen tevékenység elkezdésével (pl. dance, hottub...) és join. Ebből a meghívott simek már kapnak annyi szoci plusszt (jókedv?) amiről nyitva a "mennyekbe" lehet repülni és high roof a vége. Minél kevesebb a hívott vendég (azért szvsz a 4 optinak tekinthető) annál könnyebb kicsikarni a szoci plusszokat; szerintem a minősítéshez ezeket adja össze a gama.
  • Pirlipát
    Igen. És Sipöcz pont a sims 1-hez kérte. Tudtommal sajnos a 2-höz még nincsenek ilyesmik. Valóban nem frissitik és nem is mindig elérhető, ahogy írtam is, viszont szerintem nagyon szép tárgyak vannak rajta.
  • TopGun
    Megneztem most ezt az oldalt! ezen csak a sims1-hez valo cuccok vannak nem? 2001-ben frissitettek utoljara.
  • Pirlipát
    Bocsi, biztos sok Buffyt meg Boszorkákat nézek...
  • Pirlipát
    Sam-et minden bizonnyal megszálta egy számítogépen keresztül gyilkoló démon...
  • Pirlipát
    Hát igen előszőr én is azt gondoltam, hogy az igazán jó bulihoz sok ember szükségeltetik, akik nyüzsögnek, táncolnak, zajonganak. Na ezek a bulik soha nem jöttek össze. Most már háromnál több de inkább két vendégnél többet nem hívok. Azóta nagyon jól sikerülnek a bulik.
    A gyerek projectben én is pont azt tapasztaltam amit Te és nekem is pont kisfiú után kislány sikerült végül, aminek azért is külön örültem mert már volt nekik két fiúk. Most egyébként mind a ketten éppen tíz gyerekről álmodoznak :-)
  • Tittti
    Nagyon sok különleges, vicces és néha kicsit furcsa történetet olvastam már itt a Simek életéről és most is én szeretnék Veletek megosztani egyet. Nem tudom, hogy valakinek előfordult e már ilyesmi, én mindenesetre nagyon meglepődtem.
    Valamelyik nap az egyik családomnál született egy kisfiú, Sam. Miután a család kiörömködte magát és az apuka babusgatta kicsit, befektette az ágyába. Itt abbahagytam a játékot és kiléptem belőle.
    Másnap amikor újra leültem játszani egy másik családdal kezdtem. Az ott élő tini (Elemér) nagyon szeret chatelni, ez szórakoztatja a legjobban, így mivel a funja már nagyon ramaty volt leültettem egy kicsit a gép elé.
    És itt jött a furcsaság. Üzenetként fel szokott ugrani egy-egy kis ablak, hogy éppen ki jelentkezett be, vagy ki. Nos egyszer csak megjelent egy sim csecsemő képe és a szöveg miszerint bizony Sam bejelentkezett. Nos, hát innentől kezdve Elemér a tini chatelni tudott Sammel a még pár órás csecsemővel.
    ??????????????????????????????????????????
  • Pirlipát
    Most hirtelen csak ez jutott eszembe hhtp://simorphor.com/ most pont elérhető, mert elég ritkán az. Itt inkább üvegfal és nagy üvegfal szerű ablakok vannak. Egyébként az egyik kedvenc oldalam.
  • ATISoft
    Köszi, kipróbálom. :) Majd olvasd el a #9740-est, micsoda esküvő volt nálunk. :))) Szegény simjeimen látszik, hogy az első gyerekük, nem nagyon tudnak sokszor mint kezdeni vele, néha fogják és leteszik a konyhakőre. :)) Bár ezt a gyerek megbosszulta, mert mindkét szülőt már lehányta egyszer. :))

Amúgy azt vettem észre, hogy születéskor és nem fogantatáskor dől el a gyerek neme. Ugyanis született egy kisfiú, de vmiért mentés nélkül léptem ki a játékból és onnan folytattam, hogy az anyuka terhes. És másodszorra kislány jött. :))
  • TopGun
    Okidoki! :))
  • Sipocz
    Bizony a "kedves papát" át kell szoktatni családcentrikussá, persze nem lesz az teljesen (hiszen knowledge) de kiképzést kell neki adni "hazaszeretetből". Szvsz. fókuszba rakod a pasast és folyamatosan apró, de állandó kis feladtokat adsz neki a családtagjaival kapcsoltaban még akkor is ha nincs want-ban vagy éppen zúgolódik miatta. Egy kis csevegés, flirt,kiss az asszonnyal (meg még ameddig csak eljutnak:))!), segítség a gyereknek; tehát mindenképpen olyan tevékenység amelyik egy családtagra irányul vagy azzal kapcsolatos és biztos vagyok benn hogy a want-ok szépen lassan adaptálódnak. Persze az alap aspirációs "rögeszme" akkor is jelen lesz.
  • ATISoft
    Köszönöm a választ. Egyébként valszeg úgy lesz, hogy kilépek az anyukával a munkából, hadd tudjon 100%-ban foglalkozni a gyerekkel, az apuka úgyis a sportpálya csúcsán van és keres kb 3000-et. Az elég egyelőre. A ház is full extrás.

Már csak egy kérdés. Az apuka a házasság előtt nagy nőcsábász volt (így lehetett sok aspi pontot szerezni, pedig knowledge az aspirációja) Szóval a gond az, hogy a Wants-oknál állandóan két másik csaj jelenik meg, hogy beszélgetni vele, flörtölni stb. A feleség sosem jelenik meg és más elfoglaltság sem... Néha egy kis stargaze, de semmi több. Mit lehet ezzel kezdeni, mert így csak csökken folyamatosan... Az persze megoldás ha elviszem a wants-ban szereplő illetőt egy comm. lotba, de hát nem akarom, mert hűséges típus akarok lenni. :))
  • Sipocz
    Tegnap egésznapos kiküldetésben nyomultam, de holnapra tutizom a masszát. Sőt azt tervezem, hogy a kertről egy esküvői ceremóniával együtti (épp most aktuális egy utódpár egybekelése) fotósorozatot készítek.
  • Sipocz
    Ja! amig pociban a gyerek addig kis sem teheti a talpát a mama a telekről. A baby korra meg kap a mama 3 nap szabit, ezzel együtt minden nap jön a melósjárat, de szvsz. nem kell bejárni mert a fizu a gyed-ként jár és a gyereknek sokkal fontosabbnak kell lennie mint a karrier (másként meg mi a f...nak készült:). Toddler korra is érdemes úgy intézni, hogy a rövidebb munkaidejü sim rendelje meg a dadát, aki az ő időrendjéhez fog igazodni. Sajnos a dada egyáltalán nem egy ideális dada-AI szerint melózik és bizony a gyerek "működéséhez" egyáltalán nem igazodik. Szvsz. úgy van kreálva mint egy ideiglenes elder családtag (sajnos irányíthatóság nélkül), aki érkzéskor úgymond "move in" és úgy távozik mint a "find own place" csak ugye leszedi a lóvét (van úgy hogy napi 100-150 simót).
    Az utolsó két simcsaládomat már úgy kreáltam (lehet hogy kreáltként tényleg ők az utolsók a faluban, mert már rengeteg az utód), hogy "beépített nanny"-ként egy-egy elder koru sim is együttél a szülőkkel, főállásu anyós és após meg persze nagyszülő státuszban. Eleddig remek tapasztalatokkal, az itt felnövekedő toddlerek a rengeteg törődés miatt sokkal felkészültebbek a kölyökkorra.
  • TopGun
    Na ilyenek nekem is kellenenek meg hasonlo finomsagok! nem kuldted amit igertel :(