32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• zizzenet
    Bár nem vagyok teljesen laikus, meg kell hagyni, Sipocz, sajátos szókinccsel rendelkezel :))
    Mit értesz azalatt, hogy ...a videókártya hardwert a maxi teljesítmény felé elhangolni, mert néhány deafult bios szintü beállítása tényleg felesleges és látható eredmény nélküli. Bárhogy próbálkozom, a két tagmondat között nem találok értelmi összefüggést.

Mit értesz azalatt, hogy rendszergyorsíto rezerválás?

Mindamellett, persze, hogy nagyon sokat segítesz, és ezért discséretben részesülsz.
  • Sipocz
    http://www.x-setup.net/
  • Sipocz
    8 mega a cache tár rajta:))))! so az a ram ami befelé gyorsítja a vinyót a rendszerpuffernek:)))! (egyébjént 120 GB)
  • TopGun
    Koszi! megtalaltam es ezek kozul melyik amirol te beszelsz? mert itt nagyon sokfele van.
  • Mike
    szvsz egy 8 megás vinyót minek defragmentálni, de mindegy
  • Sipocz
    http://www.xteq.com/
  • TopGun
    Szia! " Mindenkinek ajánlom az x-tec system beállító progiját ami ingyenese tölthető a neten." ezt honnan lehet letolteni?
  • Sipocz
    Feltételezem, mivel játszod is hogy a géped megfelel a Maxis minimum elvárásának és innen kezdve:
    1.vertikális szinkron: a videókártyád chipset specifikus (pl. nvidia) beállításai között lehet megtalálni a vetikális szinkron opciót, ezt ennél a gamánál érdemes kikapcsolni (a legjobb ha van egy olyan állás hogy alapértelmezésnben ki mert így amelyik játékodnak egyébként kell az be tudja kapcsolni), ezután teszteld le a gépedet a dxdiag paranccsal ha a direct3D teszt sikeres az naccerű, utána ha bemászol a gamába a faluképen az un. cheat (ctrl-shift-c) soron írd be vsync off és persze enter, ne ijedezz egy pillára elmegy a kép, de már jön is vissza, ha a hangolás jó akkor innen kezdve a gama biztosan vertikal szinkron nélkül megy kb.1.5-2 szeres videó teljesítménnyel a bekapcsolt szinkronhoz képest. Egyáltalán érdemes a videókártya hardwert a maxi teljesítmény felé elhangolni, mert néhány deafult bios szintü beállítása tényleg felesleges és látható eredmény nélküli.
    2.rendszeres defragment: ez a gama is sok-sok tömörített és pakolt kabinetből, un. packageből áll, azt hogy eme file-okból a játék aktuális nézetébe mi kerül bele sok-sok dologtól függ. A gama rezidens része minden változásnál kiszed ezekből a packokból töredékeket és a feleslegeseket pedig törölgeti a lemezről. Sajnos ez az eljárás roppant módon átalakithatja a lemeztérképet ami, kivált FAT rendszernél számottevő adatelérési időnövekedést eredményezhet. Ez ellen lehet fellépni a lemez töredezettség mentesítése jogcimen, persze nem biztos hogy naponta kell futnia a dolognak de olykor-olykor praktikus. Sőt nagyom ajánlom a virtuális memória file, vagy lapozófiel méretét fixnek és az adott gépre optimalizálva baállítani (ez kb. 1.5-2 szerese az op.ram-nak, de semmi képen nem indokolt az 1GB túllépése)
    3.rendszergyorsíto rezerválás: ez sajnos registry szintü benyúlás, de nem kell megijedni mert ezt babrálja néhány tweaki progi is és ezeken keresztül már biztonságosabb a dolog. Mindenkinek ajánlom az x-tec system beállító progiját ami ingyenese tölthető a neten.
  • Coolfire
    Szokni kell az biztos...de egy kis idő múlva meg lehet már érteni a lényeget belőle..No most lököm fel újra a gamét.
  • Sipocz
    Ezt a nyugdij témát még nem ismerem, mert csak karigenerátoros helyből öreg simem van 2, ők üreslappal jöttek be és csak az első unokáig dolgoztattam őket a tiniknek és eldereknek szánt munkafeltételekkel. Vmi olyat hallottam hogy elderré válláskor fel lehet mondani az állást, tehát még az is lehet hogy nem kötelező. Bár ahogyan nézegettem az elder needek alakulását fel kell mondani az adult foglalkozást mert abba egy elder belehal.
    A házasság egyáltalán nem kötelező dolog, én kizárólagosan használom mert roppant konzervetív vagyok ezen a téren. Nálam az un. romatikus aspi sim számüzött karakter mert a normáim szerint az a gamában egy sima qrógép semmi több, szvsz. igazán romantikus simet nem ebből hanem a familia mániásból lehet előadni mert annak nem a tömegtermelés, hanem a minőségi adok-kapok a rögeszméje és ha hiszitek ha nem ezzel is el lehet jutni a wh 3 simmel cimü want-ig. De ez csak az én dilim és mindenki persze azt vág haza akit akar!! Az viszont kétségtelen, hogy egy szépen előadott menyegző kifejezetten felemelő dolog és a videóbejátszástól a menyasszony tortájáig roppant humoros is csak az a sok pohárköszöntő csak az ne lenne:)) nem beszélve hogy a házasság és a menyegzői parti a családcentrikusoknak jó esetben 11000 aspi pontot képes betermelni ehhez jön a szülők-nagyszülők "engagement and marriage by relative" want-ja a maga kis privi 3-4 ezrével! Nálam konvencionálisan házasságik csak woohoo és azután jöhet csak a try for baby, mint mondani szokás "hogy neve is legyen a gyermeknek":))!
  • Zizi4
    Bocs elírtam a neved .
  • Zizi4
    Kedves Sipötz!
    Nagyra értékelem a tanácsaidat, már a Sims 1-et és a Sim City-t is a Te tapasztalataid alapján játszottam.
    Megtennéd ,hogy a hozzászólásodat egyszerű magyar nyelven is leírnád?
    Én mint mezei felhasználó is szeretném érteni, és eme módon beállítani . Köszi előre is !
  • Coolfire
    optimalizálatlanság..sry fáradt vagyok és csak töröm a magyart..:))
  • Coolfire
    Igen az optimizálatlanság eléggé nyilvánvaló.Valóban egy kicsit foglalkozhattak volna még vele.De nem baj,mert valahol olvastam(asszem pc-guru),hogy külön csapat dolgozik a bogárírtáson és pöcsíráson.A többiek meg az University-t hegesztik(ha ez lesz a címe).
  • Coolfire
    Házasságnak?Lesz szép családfád..:))Amúgy lövésem nincs,talán most tudok elkezdeni intenzíven vele foglalkozni újra.Úgyhogy lesz egy-két ökör kérdésem biztos.:)
  • zizzenet
    Nemtom, a gépigény szerintem akkor is nagyon magas, és maradtak a programban rendesen optimalizálási hiányosságok (néhol még mintha memóriakezelési bugok is akadnának, de ez lehet, hogy csak amolyan szakmai ártalomból levezethető paranoia). Reméljük, mindezt orvosolják, küldtem nekik jelentést a tapasztalataimról, szóval megtettem a magamét .

Más: jelenleg, ha végre lesz időm befejezni a házat, visszaköltöztetem a famíliám. Akkor lesz csak szép a sim-élet. Szingli pasihoz beköltöztettem két nőjét. Mindhárman szerelmi életcéllal rendelkeznek, szóval, ha ügyes vagyok, testnedvektől fog csöpögni a lakás. Ráadásul az egyik már terhes az ürgétől. Szóval csináltam egy házat, amiben két hálószoba van, így lehet egyikkel-másikkal kufircolni úgy, hogy a másik-egyik ne vegye észre, meg lehet külső partnereket becibálni. De hogy a gyerekkel mi lesz? Meg a másiktól is szeretnék egyet. Lesz dolgom, asszem.
    Apropos. Mi az igazi jelentősége a házasságnak? Az ürge félelmei között szerepel az eljegyzés bármely nőjével. De én szeretnék szép mennyegzőt, ha valóban van valami komoly hatása. Szóval mit eredményez?
  • Coolfire
    Hali!
    De rég voltam errefelé.Játszogatunk még mindig?:)
    Más:igen az valóban fontos,hogy az OS és maga a vas összhangban legyen.Én most 700-as professzorral,160MB rammal és egy 64MB-s vidikártyával játszogatom 98 alatt,és egész jól eldöcörészik(igaz minimumom).Egy nagy baja van,hogy ilyen HW mellett nem engedélyezi a kísérő animációkat.Nagy kár.Nálam a Diskeeper minden éjszaka fut a biztonság kedvéért+még 500MB swapot is kap+minden futó progi kilőve(ilyenkor jó,hogy cédéről játszom,nem DT-ról).:)
    Megint más:már soxor kérdeztem,a nyögdíjat hogyan kapják?És azt igényelni kell?
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    Nem érdemes igazán belemászni mi a csúcsgép, az enyémet én roppant középszerű kommersziának tartom->1 proc. 2.7 GHz-n+133-as renszerbusz+1 GB ram+Seagate 9 (8MB cache)+nvidia fx5200 chipset video, tehát számomra ez a gyenge közép (ez 10 simig kezel bármit) és láttam ennél kb. 3-3.5 szeresen jobb teljesítményü ketyerét ugyanerre a gamára és nem ám vmi nagyvárosban csak itt prosztóban az ukrán határ mellett. Ami szvsz. sokkal fontosab a hw. és az os. jólhangolt együttfutása, min. 64 Mb rendszergyorsító rezerválása egy gyakran (havonta) defragmentált lemezre és visszatérve a Sims2-höz annak kihasználása hogy a grafikus engine nem igényli a vertikális szinkront (ezt egyébként a gamekonzolról is érdemes kikapcsolni).(na itt abba is hagyom a nagyképü májerságot:)))!
    Más: most már bizonyos hogy a gama 2 generációval hátra és 2 generációval előre tartja nyilván a családi kapcsolatokat. Látszik hogy a Maxis tervezői fel sem tételezték hogy a dédszülők találkozhatnak a dédunokákkal pedig nekem maholnap üknagyim is előáll:)).
  • Mike at home
    thx, elirtam
  • snt
    mdf és mds... nem mdp, de mind1, sztem érthető úgyis :)
    crack kérdések suxx :P
  • Mike at home
    olvasd el a faq-t

de tudod mit, rendes leszek:
    a dvd verziohoz van normalis crack, cd-shez nincs
    ahhoz daemon tools vagy alcohol kell, azzal tudod bemountolni az 1. lemezt (mar ha mdp file-jaid vannak)
  • snt
    Igen, pont ez az a crack amivel nem tudsz majd építeni, de ha neked az a jó... lusta vagy olvasni fél percig...
  • snt
    Amúgy az optimizálás tényleg suxx, ezt kéne nagyon javítani a patchben.. Kicsit túlzás, h csak tápos atomgépeken képes futni, és még azon is szaggat...
  • Duddits
    www.gameburnworld.com

Itt van.
  • snt
    Crack? CD-s verzió? NINCS! NEM KELL! PASSZ!
    Most mondanám h olvass vissza, mert 10000x kitárgyaltuk, de jó leszek:
    1.opció: Banner alatt a leggyakrabban előforduló kérdések
    2.opció: http://dchelpdesk.fw.hu

• Panjabi Mc
    Valaki tud nekem adni egy jó Cracket mert a vírus miatt elszállt szerintem alapból az volt na mind1 nem ez a lényewg hanem hogy kell egy sürgősen tud valaki segíteni?
  • zizzenet
    Gondolom azért egy mai csúcsgéppel ez a 16 sim körüli tömeg lazán kezelhető...
    Ezt azért kétlem. Nekem nincs igazi "csúcsgépem", de elég erős a mai viszonylatok szerint, és messze tizenhat sim alatt már úgy tűnik, mintha kezdené bedobni a kulcsot. Mindegy.
  • Sipocz
    Az npc-jellegű simek (akik épp nincsenek fókuszban) száma limitált és a gama telepítője állítja be. Ennek kezdeti értéke 8 vagy annál kisebb attól függően hogy a hw mit bir lekezelni. Ezért van az hogy külön machina nélkül pl a partihoz hívható simek száma max 8. Gondolom ehhez van még számolva a fókuszban lévő családnál a maxi 8 sim. Ekkor már elkezdődnek a túlterhelés bajok. Gondolom azért egy mai csúcsgéppel ez a 16 sim körüli tömeg lazán kezelhető, mire meg a végére ér a The Sims 2 & kiegészítői sorozat addigra ez már egy elavult technika lesz:)).
  • zizzenet
    Uff, erről nem hallottam. Limitálva van a megjeleníthető simek száma? Csak c.l.-ban vagy mindenhol? Utóbbi esetben mi van, ha nagyobb a család vagy buli van? Erről egy picit írnál?
  • Sipocz
    Próbálj kisebb com.lot-okat, én a két legnagyobb telket nem is használom, meg csinálj olyan bazárt amihez elég 1 pénztáros is és korlátozd be a megjelenhető simek számát (a snootysims-en találkoztam a cheat leirásával, 8 a default, de szvsz. 4 elég).
  • Sipocz
    Én is ettől félek. Nálam gyakori hogy egyszerre a "szükebb családhoz" akár 4-en is tartoznak, no ehhez jönne még a két grósz (mert ugyan melyiket "engedjem el" hiszen egyformán aranyosak!), ide jönne még realtime-ban ált. 2 vendég (hogy pl. egy szülinapi partiról már ne is beszéljünk!!). Mindez nem csak a gépteljesítményekkel szemben hanem már a játékos teljesítőképeségével szemben is nagy kihívás.
  • zizzenet
    Ja, és 1024x768-ban játszom. Jelenleg minden a maxon, amikor nincs túl nagy ház, akkor mint a vaj, de mondom, bemegyek egy Community Lotba és döcög.
  • zizzenet
    Ezzel az alábbi gondjaim vannak. Valóban nem szívesen kapcsolom ki az árnyékokat, de mi a jó, a közepes vagy az alacsony. Szögletes pixeleket meg nem használok. Harmadrészt 70 Hz-nél nekem kifoplyik a szemem. 85 Hz-en viszem, és ebből nem is merek adni, mert megsínylem, az biztos (tapasztalatból mondom).
  • Sipocz
    Az árnyékvetület képzése a legnagyobb kihívás embernek-gépnek egyaránt (én még szenvedtem Petrich tanárúr, aki igazán nagyszerű ember volt, ábrázoló geometria óráin:)), kétségtelen viszont hogy a térélmény legmarkánsabb eszköze. Az effektek közepes szintje még nem zavaró 1024*768-ban és egyáltalán nem szükségesek a sarkított pixelek. A frissités sem kell hogy 70 Hz-nél több legyen.
  • zizzenet
    Csak mert kicsit zavar már a játék akadozása a kicsit nagyobb épületekben, és szeretnék ésszel szerényedni a beállítások terén. Azaz a komrpomisszumot keresem. Szóval, hilfe?
  • zizzenet
    Már amúgy szerintetek mely effektek befolyásolják leginkább a teljesítményt?
  • Pirlipát
    Igen, ezt még én sem csináltam, és én is kifogom próbálni. Az anyagiakról nem is beszélve! Tuti hogy több előnye van mint hátránya. Hátránya talán csak egy van, hogy elég nehéz sok simet eredményesen irányítgatni.
  • Pirlipát
    Úgy látszik ez a nany speciálisan ránk épült. Vagy azt hitte családtag!? Volt, hogy születésnapon is csak ugy megjelent. Haláli.
  • Sipocz
    A nanny-hoz talán még annyi, hogy mostanság gondolkodom egy olyan rendszeren amikor hagyom megöregedni a 2-3 gyermeket már felnevelt simjeim és egy hosszú-hosszú napsütötte öregkorban együttlakva az utolsószülöttel segítenek az unokák körül. Két ilyen próbálkozásom már van, de ott mindkét nagyi karigenerátorral készült és a szülökkel együtt költözött be a faluba. Mindkét esetben roppant eredményes volt a grószok közreműködése hiszen a szülők töretlen karrierépítgetése mellett a gyerekek ált. a 3. nap végére a kötelező toddler-ismereteket elsajátították.
  • Sipocz
    rosszalkodsz?;))?!?