Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Ha segit bármit, de mivel nincs nálam a bölcsek köve ellenõrizgessétek amit leírok ha lehet! Cool kérte hogy fordítsak le pár táblát a gamához eddig kész van a kajákról meg a karrierekrõl a magyaritás.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Devids Pro
o body shopban van valami klónozási lehetõség
Mike
szerinted egyébként lehet klónozni vhogy a simeket? pl. õspárt betenném új helyre IS, (tök új faluba, ahol nem lakik senki, aztán szaporodjanak)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Devids Pro
Ezeket engedélyeddel beraknám a faq-ba! Beleegyezel?😊
Mike
klónok támadása? 😊)))

Mike
es ha leirnad ide is, nem lenne egyszerubb?

Riana
a férfim kukkoljha az eget!

^^Hiába építesz álmaidból várat, a valóságban sosem láthatod eme csodás tájat^^

Riana
igen naná 4 cdsmountolt még amini imageizé sekelett hozzá

Sipocz
Tehát az alap az hogy semmiféle premade simet akár falusi letelepedett akár un. townie nem vonunk be a szaporodásba (szvsz. az egész premade letelepedett népesség (Pleasantview) eszelõs szívatás, bár nagyon szép kihivás annak aki szeretné õket boldogságra jutattni, egyelõre még az tartja õket e helyükön hogy mint protkós haver kellenek. Ide tartozik még az is hogy nálunk a családnak (nejem, lányom és én) a sims1-ben is volt egy szép harmónikus faluközösségben élõ 21 darab családja, ezek tele un. kedvenc simekkel, ezek most szépen átöröklõdnek a sims2-be).
Nem szeretnénk a vérfertõzésnek még a sim változatát sem, pl.unokatestvérek (közös nagyszülõ) nem házasodhatnak össze.
Nálam pl. vannak testvérek és oly mértékben hasonlítanak egymáshoz hogy kénytelen vagyok hajszin és hajfazon/szakál/bajusz viselettel kölönbséget tenni. Namost egyenkinézetü falura nem vagyok kíváncsi.

Akit érdekel hogy lehet a játék zenéit kicsomagolni
és mp3-ba játékon kivül hallgatni az irjon privit
mert találtam rá megoldást! üdv

kaleb

Sziasztok!

Valaki segitsen!Feltelepítettem a játékot.Berakom Alcoholba az eggyes tukorfájlt es elinditottam a játékot.Nem indul el es egy olyan hibauzenetet kapok hogy nem találja az elérési utvonalat.Valakinek volt mar hasonlo hibája?Letszi segitsetek!!!Koszi
TopGun
Meg mindig nem derult ki, mi a tobb a DVD-s verzioban? vagy egyaltalan van valami kulonbseg, a praktikussagon kivul?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Mike
utolsó kérdést nem értem
szvsz egy õs Ádám-Éva párossal benépesíthetõ a térkép 😊)

Sipocz
Néhány LOL:
-hottub-béli woohoo után a férj kimászott és gratulált a nejének😊 (a fordítottját még csak-csak érteném)
-párhuzamos üdvözléssor az utcán, az egyik sim éppen a barátnõjét fogadta, a kedves papa meg a 2 meghívott öreghavert, a párocska üdvözlés jogcímen némi szexuális érintkezésbe kezdett (wh-n kívül minden bevetve) és a kedves papa valamint a kedves vendégek egyszerre kezdtek olyan mértékû megbotránkozásba amitõl maga az üdvözlés és a vendéglátás egézz folyamata végérvényesen leállt😊
-praktikusság miatt a simszülõk közös, megfelelõen nagy és felszerelt fürdõszobát használnak, számtalan és különbözõ helyzetben elkövetett szexelés és két gyerek után a kedves papa sokkot kapott a neje meztelenségétõl😊
Kérdés:
A falu néppességének tervezésére is kihatással lenne mivel én (mi) a Maxis premade falusiakat nem játszuk hanem saját kreálásu õssimeket helyezünk be-> hányadik szintü õs okoz párkapcsolati összeférhetetlenséget a leszármazási láncban? Igaz még csak a 2. nemzedék kiskorú és semmiféle közös õs nincs, de nem szeretnénk túl sok felnõttkorú simet berakni, hiszen az utódlással kapcsolatos foglalatosság, a kicsik felnevelése a gama lényegi része ugyanakkor a genetikai sokszinüség is nagy cél.

Sziasztok!

Valaki segitsen!Feltelepítettem a játékot.Berakom Alcoholba az eggyes tukorfájlt es egy olyan hibauzenetet kapok hogy nem találja az elérési utvonalat.Valakinek volt mar hasonlo hibája?Letszi segitsetek!!!Koszi
Mike
hm veszek kertitörpét

(eddig nem tettem mert giccses ugye) 😊)))

TopGun
Ezek igen hasznos infok! koszi oket.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Mike
tini és gyerek témában otthon vagyok, hiszen a kezdetektõl aging nélkül játszom, szal 😊
- a gyerek A+ -szal piszok hamar végez a leckével, fõleg ha segít neki valaki.
- másrészrõl egy-egy napot A+ -szal ki lehet hagyni, nem dõl össze a világ, max A+ -ról lemegy B-re.
- a kisebb kölkök imádnak A+ -t kapni, és ezért szinte folyamatosan platinumban vannak
a suliban eszenek, reggell tehát azt nem kell
ami fontos az a játék, mosdás, klotyó, de legfontosabb a játék
- a tini korúak mindent meg tudnak tenni a játékban, a szexet kivéve, tehát tudnak vársárolni ruhát, fõzni, stb
- az iskoláskorú gyerek is tud rendelni kaját a hûtõbe, ki is tudja azt fizetni, de fõzni sajna nem tud
- meg lehet tenni azt, hogy a gyerek nem jár suliba, nem csinál házit, és mielõtt jönne a gestapó, lepattanunk otthonról (megváltozik a címünk, hehe) innen a gyerek új, tiszta lappal kezd.
bár kissé cigányélet ez, de csak a telket kell kifizetni, meg mindig új bútorokat venni 😊

Sipocz
(no akkor folyt.-)
-iskoláskor: sajnos a kölyök és tini koru simek elsõdleges kötelessége és szüleinek elsõdleges kötelezettsége az iskolai tanulás és az ehhez tartozó feltételrendszer megteremtése. Nagyon szigorúan bevarrt dolog a játékban mert kicsi lazítás ebben az ügyben és máris megjelenik a "családvédelmi szolgálat" (lásd. gestapo) ügynöke és viszi a gyereket. No ettõl a szülõsimeknek nem hasad meg a szive, az érzelemszimuláció erre a dologra sem terjed ki.
aging: határozottan jo dolog a játékban az hogy ki és be lehet kapcsolni az öregedést. Megtanulni a játékkal való (élvezetes) foglalatosságot másként nem is lehet és az un. õssimeknek (tehát azok a simek akiket felnõttként illesztesz a gamába) elemi szükségük is van rá hiszen felnõttként indulnak 0 aspi.pontról ugyanakkor egy már a játékban született sim felnõttkorára elérheti akár a 100-200 ezer aspi.pontot is. Ugyanakkor vigyázni kell hogy némely idõben zajló eseményhez kell az öregedés pl.: terhesség, iskolai elõmenetel.
a lefoglalt tárgyak: Mindenért fizetni kell. Még a legtapasztaltabb és szöszmötölõ játékos is bele eshet a hibába hogy megfeledkezik kellõ idõben rendezni a számlákat vagy kevesebb pénkészlettel bír mint az éppen berendelt szolgáltatások ára. Elsõ esetben jön a repo man (hatósági végrahajtó), utóbbiban pedig a szolgáltatást végzõ (maid, repairman, nanny) elvisz egy-egy tárgyat aminek értéke kb. fedezi a költségeket.
pénz: szvsz. a gamában nem a pénkészlet a fontos dolog, nem is érdemes a mindenkori cash-t 1000-2000 simo felé tenni ennél több csak akkor éri meg ha valamilyen vásárlási célt szolgál. A gamában nincs is cél a készpénz felgyûjtésére még az anyagias aspi. sim is elsõsorban az összvagyonát szeretné valamilyen értékig juttatni aztán hogy ez tárgyban vagy kp.-ban van jelen az mindegy. Sajnos az amortizáció mértéke nagyon gyors (igaz ezzel párhuzamosan a vagyonadó módjára fizetendõ számla értéke is csökken). Mivel a jelenlegi sim állományom elsõdlegesen a használati tárgyak beszerzésében érdekelt és igazán vagyongyûjtésre még nem telik nem tapasztalhattam de érdemes megnézni azt ami a sims1-ben megvolt, miszerint a mûalkotásokba (kép, szobor) fektetett pénz nem csökken vagy éppen növekszik. A lutri-eseményeknél is elsõdlegesen a sim készpénz készlete károsodhat, pl. nálam szhatta a gama azt hogy a simem (az én) rossz döntése 50000 simo buktát okozott, hiszen a kasszában csak 1200 simo körül volt lóvé (na ezt el is vette, klasszikus nullázás volt).
kerti törpe: Természetesen a mi valóságunkban a giccs netovábbja, de itt a simtérben óriási cselekvéslánc van hozzárendelve😊)))! Elõször is növeli az env.érzést (ez jó😊, aztán jönnek a legjobb haverok és settenkedve ellopják (ez röhej😊), aztán elmegy a sim és visszalopja, amikor hazahozza közli hogy "yessss" és felmegy a fun-ja (na igazi LOL😊))!

TopGun
Engem termeszetesen erdekel a folytatas is! ha lesz ra idod!?

Sipocz
Helló Népek!
(májerkodások következnek, ha ezek a dolgok már megoldottak akkor bocsi, de hátha jól jön valakinek)
-fõzés és étkezés: a tini és ennél idõsebb sim mindenképpen még 0 cooking skillel is képes a feltöltött hûtõbõl élelemhez jutni, sõt a környezetében tartózkodó simeknek is tud tálalni ételt, ha mást nem akkor az un. instant meal nevü lötyit. Az élelem készítéséhez az említett dolgokon kívül szükség lehet: szabad konyhapult felületre (ebbõl szvsz. 2-3 biztosítása érdemes), tûzhelyre (a minõsége fontos lehet magasabb cooking skillnél és igényesebb étel készítésénél), továbbá érdemes még beszerezni konyhai robotgépet (szeletel, elõkészít) és egy mikrohullámu sütõt (elõszeretettel használják a csak melegítendõ étel, pl. TV dinner készítéséhez). Ha ezek a dolgok rendelkezésre állnak és az etetés még mindig probléma valamilyen egyéb hibája van a dolognak, mivel maga a mûködés és annak mentése a telekhez tartozik, végsõsoron a sim(ek) exportja és új telek-családiház felépítése megoldást jelenthet.
-grafikus hibák ha egyébként a hw. a játékhoz ajánlott min. vagy jobb: magából a cselekvésekbõl is származ(hat)nak grafikai hibák. A tér berendezésének geometriája, azaz a tárgyak és épitmények egymáshoz való viszonya és a térben zajló cselekvések grafikai effektje olykor ütközik. Az építés-vásárlás módban kialakított grafikus tér egy statikusan összerakott világ aminek a próbája igazán az hogy a szimulációs módban miként tud megvalósulni a simek animációjának dinamikája. Olykor egy rossz irányban nyíló ajtó, egymáshoz túl közel tett tárgyak, alkalmasint elkezdett de befejezni nem sikerult animációs sorok képesek prüccöt okozni (az ördög a részletekben búvik😊). Ezekere példa: ajtó-> müködni müködött, de a mögé elhelyezett WC-t nem lehetett lehúzni és takaritani, közeli helyzetek: a kerités mellé tett bokrot nem tudta a kertész megynyírni (fokozatos env.rosszérzés a gondozatlan kert miatt) vagy a ferde falra feltett ajtó nyílótere és az étkezõ egyik székének tere az egyik csúcspontjukon érintkezett (ha valaki itt ült és evett az ajtó használhatatlan lett), elkezdett és végig nem vitt animációk->a családban a két srác egyszerre jött haza a suliból és noha volt külön-külön szobájuk mindig ugyanarra az iróasztalra akarták a házit lerakni, ott és akkor ez csak azt eredményezte, hogy az egyik csak az asztal elõtti padlóra ledobta a füzetét, de amikor felnõttek derült ki hogy az asztal bizony eladhatatlan, mert noha senki nem használta perpill, de be nem fejezett cselekvéssor van rácímezve.
(-folyt.köv. márha kell, de most kicsit megyek melózni😊)!

Kösz a szülészeti segédletet, asszem ez az öregedés a titok nyitja.
És a Radeonos problémámmal kapcsolatban van ötletetek?

Mike at home
nagy kunszt kodokat talalni, csak be kell irni a konzolra, hogy help

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

PiszkosFred
Itelkezik a fene. Egyszeruen arrol van szo, hogy hasonlo kerdesre erdemi valaszt kellene adni, tippeket, tanacsokat. Ugyanugy, ahogy a tobbi kerdesre is mindig van aki ad egy megfelelo valaszt - itt koszi mindenkinek aki valaszolt a kerdeseimre. Az ilyen "konzolparancsok megadasat mint lehetoseg" pedig csak akkor kellene leirni, ha direkt kerdezi az illeto. Aki akar ugyis talal maganak kodot, aki pedig nem kerdezte, az ne is essen kisertesbe. Olyan nagy keres, hogy ne mindig csalashoz forduljunk eloszor?

De mindegy is, szerencsere nincs multija a jateknak, igy nem szamit. Temanak reszemrol vege.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

TopGun
En mar par dolgot leszedtem toluk ma reggel, de sok cucc csak a sima sims-hez jo 😞

TopGun
Azt is leirtak mar tobben, hogy FERFIT VISZNEK EL az UFOK! es
O LESZ TERHES! NEKI LESZ KOLYKE!!!

Mike at home
crackes verziod van?

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
elobb ki kell koltozni, aztan ha mar a csald ott van a valszthato listaban, akkor veluk - mint az elejen - be lehet koltozni

Mike at home
neg kell csinalni a gyerekkel a hazifeladatat
minden nap, kiveve hetvegen
most azonban koltozz el, mert mar feni e gyerekedre a fogat a gestapo

Mike at home
nem ertem ezt a csalos dolgot

kinek mi koze ahhoz, hogy EN, HOGYAN jatszom egy jatekkal?

ha nekem uri kedvem ugy tartja beirom, hogy aging, egymillioszor beirom, hogy kaching

senkinek semmi koze hozza, itelkezni meg plane nincs joga 😞(((

Mike at home
ugyan mar leirtam, de mar viszonylag regen:
ha jon a szoc munkas, illetve tudod, hogy fog jonni, mert a gyerek lassan meg fog bukni, koltozz el. Az osszes meg nem oldott hf eltunik, a gyerek ujra c+ lesz

Mike at home
egyelore

Mike at home
keretik a hulyezest mellozni

Riana
ha a gyerek rosszul tanul és pl 2 napot kihagy a sulibol vagy menthetetlenül bukásra át elviszi a gyámügy és akkor sírhatnak szegény szülei utána!

Riana
mert a hasa nem nõ meg azonnal!

ha szex után voltkis hang
akkor sikerült a gyerek
de
az is lehet az oka hogy nem tudsz gyereket csinálni hogy amikor csináltad nemlett terhes és most meg már annyira öreg hogy nem esik teherbe.
Öregedés elõtt pár nappal már nem lehet felcsinálni.
ez pontosan nem tudom hány nap de nekem már 4 nappal öregedés elõtt nem engedte.

Szoval ha volt kis hang szex után akkor majd jön a gyerek ha nem és már kiöregedett akkor cseréld le egy fiatalabbra vagy fogadj örökbe😊

Na azért nem kell tök hülyének nézni... A másik meg hogy eleve nem ott van a save ahova a jéték installálva van, ergó én arra vagyok kíváncsi hogy "dokumentumok/ea games/the sims 2" belül hol van ? Ja meg még egy kérdés, hogy halmozzuk az élvezeteket. Olyan programot honnan lehet szerválni amivel lehet tervezni különbözõ objecteket meg hasonlókat?
ZsZso
Egy univerzális megoldást mondok az elsõ kérdésedre ... így máskor nem kérdezed meg :

START MENÜ > PROGRAMOK > EA GAMES > THE SIMS2 > THE SIMS2 ... JOBB KLIKK rajta, és ott lesz az elérési útvonal. Na ... oda telepítetted a játékot.

Mentésnek milyen neve lesz ... erre viszont nem tudok frappáns választ adni 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Amúgy melyik könyvtárba ment a sims és mi a kiterjesztése a mentésnek ?
PiszkosFred
Atszerveztem az eletet, es mostmar jut ido a hazira is. Eddig csak neha keszult el. Nomeg most hogy van penz picivel tobb, tobbmindent tudok venni, es a gyerek is kipihentebb, nyugodtabb, stb. Iskolaba is igy engedem el, es mostmar B korul jar.

Huto kapcsan passzolok. Nalam nem volt meg egyetlen egy hiba sem a jatekban.

Kerdes: iskolabol ki lehet rugatni "a lanyom", es teenkent csak bulizni, zulleni es miegymas? ;] (rendor vagyok, es alig vagyok otthon😄)

CSOCSO
ez erdekes... megvannak a simsjeim.. csak nincsenek ott a csaladoknal.. tehat a varosban ranyomok a legelso karikara ahol a csaladok vannak es ott nincs.. de ha a hazunkra nyomok ketszer akkor ott vannak es tudok jatszani stb... 😞
Másik kérdés (az elõzõ is fontos, kérlek, arra is válaszoljatok): egyszer Try Babyztem, volt tûzijáték. Pocak nem nõ. Mondom, biztos félrecsúszott valami. Próbálnék újra, de nincs ez az opció, csak vuhúzni lehet.
Ez bug, vagy mi a fene? Egyszer már volt egy gyereke a nõnek, de akkor mintha hamarabb nõtt volna a pocakja.

Senkivel nem történt még hasonló mint velem? Leköteleznétek ha válaszolnátok, de tényleg...
Radeon tulajdonosok, figyelem. Volt már valakinek olyan, hogy, mondjuk bemegy egy Community Lotba, vagy valami zsúfolt helyre, és meghülyül a grafika? A pasim fejébõl valami hatalmas fa textúralapok álltak ki és elfedték az egész képernyõt. Nem láttam mást, csak ezeket a nagy barna villódzó lebenyeket.
Ötlet?

Riana
jolenne ha visszaolvasnál hogy mi a probléma lényege
nem én vagyok a hülye hanem vmiért behalt a program!

nem müködik a hütöm és nem tudok fõzni pedig már kicseréltem feltöltöttem és minden
és egyszerûen nem enged fõzni

a pizzátol meg a hot dogtol meg lassan éhenhal
a gyereknek magánsulit se tudok intézni mert nem tud fincsit fõzni

Ugyhogy nemén vagyok a hibbant hogy nem tudom hogy kell kaját fõzni hanem egyszerüen a programnem engedi
És ugyanugy hiába távcsöveztetek mint egy eszement az én simsemet nem rabolják el az ufok és nem esik teherbe és nem szül zöld bébit pedig már hetek ota ezzel küzdök hogy legyen egy nyamvadt zöld gyerek

DarkJedi
Ezen mi nem megy? 😊
Hûtõre katt, és have breakfast/lunch/dinner 😊
Ha meg üres, akkor telefon - delivery - order groceries, vagy a számítógépen is lehet..

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Ki akarok költözni a családommal (férj és feleség) a régi házból egy újba. Van 310 ezrem (a régi házzal együtt), az új meg 160 ba kerül de nem engedi, hogy átköltözzek. Csak olyan helyre enged költözni ahol már laknak mások. Mit csinálok rosszul ? Köszi a helpet elõre is.
PsychoStarfish
Jah én tudok. És max minden 😉

SG átírta a szülinapom, nem Februáiri hanem Szeptemberi vagyok.

Riana
ha minden házit megcsinálsz minden nap akkor mindig a+t kap a gyerek

szoval továbbra is kérdés és valaki válaszoljon is pls! ha vkinek maxon van a fõzése akkor tud enni a hûtõbõl?

DarkJedi
Nekem is mindig leszedik a pénzfáról a lóvét a mocskok.. 😄 mondjuk nem nagyon izgat 😄D
Annak ellenére romlik a gyerek eredménye, hogy mindennap megcsinálja a házit? Mert nekem full A+ os mind a kettõ..

PiszkosFred
A FAQ-s link honlapjan van egy letoltes resz, ott van valami uncenzored akarmi, azzal probald meg, azt mar lattam mukodes kozben es muxik. Igaz eredeti jatek volt, ha ez szamit. Masik dolog pedig, hogy sok extrara ne szamits, mert akarmennyire is kivancsi faj az ember, a keszitok gondoskodtak rola, hogy ne legyen benne semmi altaluk korhatarosnak szamito jelenet, peccs ide vagy oda. ;]]