Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
high roof minõsítés 1 vendéggel is elérhetõ 😊)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

TopGun
Az melyik oldal? mi a cime a wallsimnek?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Hát igen, én is alig várom már, hogy lehessen vadászni a netten jó kis cuccokra! Ez az egyik kedvenc hobbim ;-) Most házakra vadászok, meg ruhákra. Ja a wallsim oldalán már ezüst vagy inkább szürke szinben is megvan az Alien számítógép!!!
O, bocs. Csodálkoztam is, és megakartam kérdezni, hogy hogy van idõd a sims2 mellett még az eggyel is nyomulni. De aztán arra gondoltam hátha Te is olyan vagy, aki indul ilyen házépítõ versenyeken és ahoz kellenek pont ilyen dolgok.
Sipocz
Nem-nem, félreérthetõ volt a megfogalmazás, a Sims1 csak mint hivatkozási alap szerepelt. Igazán ezeket az üveghatásokat én a Sims2-ben szeretném használni, hiszen vannak jó kis emlékeim egy-két megoldásról (télikert, hangulatvilágítás meg ilyesmi).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Igazán a baby koru gyermekkel nincs sok interakció: néha felvenni amikor nem alszik, egy kicsit ringatni, esetleg játszani vele (ezt csak az etetés után 3 órával szabad mert akkor leokádi van 1000l) föleg hogy toddler korra a szülõk és a min.tinikoru egyéb házbéliek barát státuszba kerüljenek vele. Egyébként csak pihengessen meg szundikáljon a kiságyban, úgy is kijelzi ha valamira szüksége van. A barát státusz meg nagyon fontos a toddler kor elérésekor, hiszen az alapdolgokra tanítás szvsz. csak így lesz hatékony.
(Nálam is volt már körhugyozás jellegû eküvõi party, de a "dolgok" elvégeztével high roof minõsítés megvolt és limuzin jött is😊). Pirlipátnak igaza van abban hogy egy 3-4 hívott vendég elegendõ a bulihoz, korábban én is azt vallottam (Sims1-es alapokon), hogy 6 vendég alatt nem parti a parti, de belátom hogy a meghívott vendég sokkal több "törõdést" igényel a Sims2-ben. Megfigyelésem szerint a party-béli viselkedésnél 2 alapsim van aktiv/nemaktív, szvsz. ez legyen az elsõ bontása a dolognak (hiszen enni, wc.-zni, pihenni tökautonóm is tudnak), a party-attrakciókkal (zene, TV, társasjátékok) erre készülni kell. A kezdeti "lökést" pedig a házigazda/gazdák megadhatják vmilyen tevékenység elkezdésével (pl. dance, hottub...) és join. Ebbõl a meghívott simek már kapnak annyi szoci plusszt (jókedv?) amirõl nyitva a "mennyekbe" lehet repülni és high roof a vége. Minél kevesebb a hívott vendég (azért szvsz a 4 optinak tekinthetõ) annál könnyebb kicsikarni a szoci plusszokat; szerintem a minõsítéshez ezeket adja össze a gama.

Igen. És Sipöcz pont a sims 1-hez kérte. Tudtommal sajnos a 2-höz még nincsenek ilyesmik. Valóban nem frissitik és nem is mindig elérhetõ, ahogy írtam is, viszont szerintem nagyon szép tárgyak vannak rajta.
TopGun
Megneztem most ezt az oldalt! ezen csak a sims1-hez valo cuccok vannak nem? 2001-ben frissitettek utoljara.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Bocsi, biztos sok Buffyt meg Boszorkákat nézek...
Sam-et minden bizonnyal megszálta egy számítogépen keresztül gyilkoló démon...
Hát igen elõszõr én is azt gondoltam, hogy az igazán jó bulihoz sok ember szükségeltetik, akik nyüzsögnek, táncolnak, zajonganak. Na ezek a bulik soha nem jöttek össze. Most már háromnál több de inkább két vendégnél többet nem hívok. Azóta nagyon jól sikerülnek a bulik.
A gyerek projectben én is pont azt tapasztaltam amit Te és nekem is pont kisfiú után kislány sikerült végül, aminek azért is külön örültem mert már volt nekik két fiúk. Most egyébként mind a ketten éppen tíz gyerekrõl álmodoznak :-)
Nagyon sok különleges, vicces és néha kicsit furcsa történetet olvastam már itt a Simek életérõl és most is én szeretnék Veletek megosztani egyet. Nem tudom, hogy valakinek elõfordult e már ilyesmi, én mindenesetre nagyon meglepõdtem.
Valamelyik nap az egyik családomnál született egy kisfiú, Sam. Miután a család kiörömködte magát és az apuka babusgatta kicsit, befektette az ágyába. Itt abbahagytam a játékot és kiléptem belõle.
Másnap amikor újra leültem játszani egy másik családdal kezdtem. Az ott élõ tini (Elemér) nagyon szeret chatelni, ez szórakoztatja a legjobban, így mivel a funja már nagyon ramaty volt leültettem egy kicsit a gép elé.
És itt jött a furcsaság. Üzenetként fel szokott ugrani egy-egy kis ablak, hogy éppen ki jelentkezett be, vagy ki. Nos egyszer csak megjelent egy sim csecsemõ képe és a szöveg miszerint bizony Sam bejelentkezett. Nos, hát innentõl kezdve Elemér a tini chatelni tudott Sammel a még pár órás csecsemõvel.
??????????????????????????????????????????
Most hirtelen csak ez jutott eszembe hhtp://simorphor.com/ most pont elérhetõ, mert elég ritkán az. Itt inkább üvegfal és nagy üvegfal szerû ablakok vannak. Egyébként az egyik kedvenc oldalam.
Köszi, kipróbálom. 😊 Majd olvasd el a #9740-est, micsoda esküvõ volt nálunk. 😊)) Szegény simjeimen látszik, hogy az elsõ gyerekük, nem nagyon tudnak sokszor mint kezdeni vele, néha fogják és leteszik a konyhakõre. 😊) Bár ezt a gyerek megbosszulta, mert mindkét szülõt már lehányta egyszer. 😊)

Amúgy azt vettem észre, hogy születéskor és nem fogantatáskor dõl el a gyerek neme. Ugyanis született egy kisfiú, de vmiért mentés nélkül léptem ki a játékból és onnan folytattam, hogy az anyuka terhes. És másodszorra kislány jött. 😊)

TopGun
Okidoki! 😊)

Sipocz
Bizony a "kedves papát" át kell szoktatni családcentrikussá, persze nem lesz az teljesen (hiszen knowledge) de kiképzést kell neki adni "hazaszeretetbõl". Szvsz. fókuszba rakod a pasast és folyamatosan apró, de állandó kis feladtokat adsz neki a családtagjaival kapcsoltaban még akkor is ha nincs want-ban vagy éppen zúgolódik miatta. Egy kis csevegés, flirt,kiss az asszonnyal (meg még ameddig csak eljutnak😊)!), segítség a gyereknek; tehát mindenképpen olyan tevékenység amelyik egy családtagra irányul vagy azzal kapcsolatos és biztos vagyok benn hogy a want-ok szépen lassan adaptálódnak. Persze az alap aspirációs "rögeszme" akkor is jelen lesz.

Köszönöm a választ. Egyébként valszeg úgy lesz, hogy kilépek az anyukával a munkából, hadd tudjon 100%-ban foglalkozni a gyerekkel, az apuka úgyis a sportpálya csúcsán van és keres kb 3000-et. Az elég egyelõre. A ház is full extrás.

Már csak egy kérdés. Az apuka a házasság elõtt nagy nõcsábász volt (így lehetett sok aspi pontot szerezni, pedig knowledge az aspirációja) Szóval a gond az, hogy a Wants-oknál állandóan két másik csaj jelenik meg, hogy beszélgetni vele, flörtölni stb. A feleség sosem jelenik meg és más elfoglaltság sem... Néha egy kis stargaze, de semmi több. Mit lehet ezzel kezdeni, mert így csak csökken folyamatosan... Az persze megoldás ha elviszem a wants-ban szereplõ illetõt egy comm. lotba, de hát nem akarom, mert hûséges típus akarok lenni. 😊)

Sipocz
Tegnap egésznapos kiküldetésben nyomultam, de holnapra tutizom a masszát. Sõt azt tervezem, hogy a kertrõl egy esküvõi ceremóniával együtti (épp most aktuális egy utódpár egybekelése) fotósorozatot készítek.

Sipocz
Ja! amig pociban a gyerek addig kis sem teheti a talpát a mama a telekrõl. A baby korra meg kap a mama 3 nap szabit, ezzel együtt minden nap jön a melósjárat, de szvsz. nem kell bejárni mert a fizu a gyed-ként jár és a gyereknek sokkal fontosabbnak kell lennie mint a karrier (másként meg mi a f...nak készült😊. Toddler korra is érdemes úgy intézni, hogy a rövidebb munkaidejü sim rendelje meg a dadát, aki az õ idõrendjéhez fog igazodni. Sajnos a dada egyáltalán nem egy ideális dada-AI szerint melózik és bizony a gyerek "mûködéséhez" egyáltalán nem igazodik. Szvsz. úgy van kreálva mint egy ideiglenes elder családtag (sajnos irányíthatóság nélkül), aki érkzéskor úgymond "move in" és úgy távozik mint a "find own place" csak ugye leszedi a lóvét (van úgy hogy napi 100-150 simót).
Az utolsó két simcsaládomat már úgy kreáltam (lehet hogy kreáltként tényleg õk az utolsók a faluban, mert már rengeteg az utód), hogy "beépített nanny"-ként egy-egy elder koru sim is együttél a szülõkkel, fõállásu anyós és após meg persze nagyszülõ státuszban. Eleddig remek tapasztalatokkal, az itt felnövekedõ toddlerek a rengeteg törõdés miatt sokkal felkészültebbek a kölyökkorra.

TopGun
Na ilyenek nekem is kellenenek meg hasonlo finomsagok! nem kuldted amit igertel 😞

Nem bug. Csak addig nem kel melozni, amig várandos. Utána vagy otthon maradsz, vagy hívhatod a nannyt a telefonon.
Na, megszületett az elsõ sim gyerekem. 😊 Elõször még az is bonyodalmat okozott, hogy két embert kell irányítanom az esküvõ után, de ez a kölök... 😊 Állandóan foglalkozni kell vele.

Viszont itt egy probléma. Ugye "elméletileg" az anya szabin van amig kicsi a gyerek. Nálam ennek ellenére jönnek érte reggelente, mindig beteget kell jelenteni telefonon... Ez miért van? Bug? Vagy mi lehet?

Sipocz
Helló Népek!
(mizujs?😊)
Kellene nekem üveg texturáju falfestés és padlóburkolat a gamában, esetleg fullos üvegfal egy nagyon vékony kerettel is jó. Tudtok-é valahol tölthetõt? (a Sims1-hez volt😊))

Tuvok
Htx !

PiszkosFred
konzol (shift+ctrl+c), beirod hogy aging -off, aktivalas pedig -on

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Tuvok
Ok, köszi .
Tehát hogy kell kikapcsolni ? 😄

PiszkosFred
Csak viccelt...

PiszkosFred
Nem. Csak a novekedes all le (a gyerek nem no fel, ahogy a tobbi sim sem idosodik az adott csaladban, stb.) De minden egyeb aktiv. (Lasd Groundhog Day cimu, BillMurray klasszikus filmjet, amely talan idotlen idokig ment a magyar mozikban ;])

zoviet
Szerintem a legjobb dolog a játékban a Social Bunny... Hatalmas megoldás!

Devids Pro
Help17
Magyrosítást honnan tudok letölteni?

Manchester United! Catherine Zeta-Jones!

Tuvok
Hi,

hogyan lehet kilõni az öregedést, és a kikapcsolása hatással van-e a munkahelyi elõmenetelre, karrierre, vagy bármilyen fejlõdésre ?

Mike at home
gondolom penz meg nem szamit

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
akkor a faq hibas sajnos

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

bon
a dvd-s verzihoz van müködõ crack

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Rafaelo
nemá

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Már senki sem játszik a Sims-el? 😊

Szinte hiányoznak Sipöcz kolléga tudományos magyarázatai (aminek nagy hasznát veszem), meg a többi írás. 😊

Pl: mi az a mini image? hogyan kell mountolni? van mûködõ krekk? 😊))

Na ez elég off volt, bocsesz. 😊

Talán téged is elkapott a jump-kór. Ez egy hiba a játékban, hogy ha túl sok az emléke a mukikádnak, akkor egyszerüen nem képes többet befogadni, tehát ami feljegyzésre kerülne annál megszakad, vigyázállás, feladat törlés. Szerencsétlenebbeknél még crash is lehet. Például nálam. De ez csak ha mindig annál az embernél történik.
Már korábban írtam errõl a problémámról, akkor Sipöcz próbált is segíteni, de a helyzet változatlan. Nem látszik a víz. De a tavirózsa uszik a semmi tetején. Szóval lehet, hogy ott a víz, csak tök átlátszó. Találkozott már más is ezzel a jelenséggel? És esetleg megtudta oldani? Mert ez igy elég pocsék látvány
TopGun
Ilyen kollekciokat nem lehet meg letolteni sehonnan sem?

Nálam sem jelenik meg a barát helikopter esetében...

Na tegnap megvolt a nagy nap. A simem megházasodott. 😊 Viszont valami borzalmas volt az egész. Meghívtam a vendégeket. Eljöttek, de beragadtak az ajtóba. Nagy nehezen kikeveredtek belõle (egy kis move objets segítséggel) aztán megvolt a ceremónia. Bár raktam pedokat az "oltár" elé, mégsem ült le mindenki, valaki teljesen máshol járt éppen. Aztán következett a káosz. Pezsõbontás, tószt. Utána mindeki hisztérikusan rohant a wc-re, és bár három is van a házban, mind csak a legközelebbit akarta igénybe venni amibõl nagy kavarodás lett. Mindenki berohant a helységbe, persze ezért akinek kellett nem wc-zett. A drága vendégseregelt összehugyozta az egész házat, mindenki sírt, meg bûzölgött stb. Katasztrófa volt. El sem mentettem az állást, mondom megpróbálom mégegyszer. Csináltam a kertbe egy helységet, ahová wc-fülkéket raktam. Ceremónia újra, tószt, rohangálás, de oda senki sem ment. (az általam irányított simnek meg tudtam adni, hogy oda menjen, de a többi csak rohant a házba) Eredmény ugyanaz... Nem tudom volt-e valakinek hasonló gondja, de ez siralmas...

TopGun
Igen, igazad van a harmonia az ami megtetszett, meg soha nem hasznaltam kollekciot, de mar gondoltam ra 😊

PiszkosFred
+n ;]

PiszkosFred
Hozza tud ferni minden eszkozhoz a sim?
Milyen eszkozok vannak a konyhaba?

Creator
Honnan lehet tudni hogy a csajszi akit felszedek gazdag? Már kétcsajszit költöztettem oda, de szegények mint a templom egere, a SIM-em nek meg gazdag csajszi a want-ja.
TopGun
Igen. koszi, mar en is rajottem 😊

Még mindig nem akar fõzni a rohadt!! Pedig már minden eszközt lecseréltem a legjobbra😞( Nincs valami módszer arra, hogy levigyem esetleg a fõzési tudományt hátha történik valami.
Még egy bugot találtam, lehet, hogy már irtak róla, de ha helikopterrel megyek haza és barátot viszek, akkor a barát nem látható 😊))))

Conelli
én már rég nem írtam, mert nem nagyon érek rá
amúgytökjó a Sims2
pl fölszedtem Marylena Hamilton-t aki alapból a város része majd az újság "Find own place" menüjével átköltöztem, így most én irányítom õt...

http://pecsbynite.atw.hu ..::PecsByNite::.. nem csak pécsieknek!

és hogy kell eladni, már bocsánat...meghát a szomszédok, és a csaj(ok) is változik/nak....???