32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Mike at home
    lehet, bar korantsem, biztos
  • Mike at home
    driver
  • itldj
    Még mikor a sima Sims 2 kijött levaádsztam több oldalról is kül skinpackokat, genetikai cuccokat, hajakat, pár tárgyat satöbbi, mentek is jól mikor beraktam a downloads alá őket. Aztán nem volt túl sok időm játszani azért a sims is feledésbe merült. De mosthogy kijött a második kieg is gondoltam 1 füst alatt meglesem mind a kettőt (egyetem+NL). C****-cd-s angol werzióm van a sims 2-ből, erre felraktam a FAQ oldalról a honosítást, aztán az angol egyetemet (install közben átpiszkáltam a kódját) aztán az egyetem fordítását, és végül szintén reg buherálás után a magyar NL-ot. A problémám az lenne, hogy semmilyen addon nem akar működni, se amik eddig megvoltak se azok amiket a FAQ oldalról szedtem le, pedig a sima sims2-vel mentek rendesen... (olyannyira nem akarnak menni hogy első indításkor csak reklamál h custom content, és nem lesz jó, ha mégis betöltöm kifagy, utána pedig már az intro után visszadob az asztalra :( )
    Lehet hogy a NL nem "kompatibilis" ezekkel a addonokkal? :s
  • kcsaba78
    Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy tudom, hogy meg lehet állítani az időt a Sims2 Egyetemben is, de nem nem igazán tudom hogyan. Az aging off nem működik. Tud valaki segíteni?
    Kösz:
    Cs
  • Angyalka
    A számítógépemre feltettem a Sims 2-őt, az fel is ment, utána megprobáltam feltenni a universityt, de megjelent a telepítés után egy alkalmazás, ami bekérte a 4-es cd-t hogy fel másoljon adatokat, és a háromnegyedénél megállt, mert hibát észlelt. Letörölte a University-t, és már a Sims2 alap játék se megy. Ezt megprobáltam a tesóm gépén, és mindkettő felment, hiba nélkül.
    Konfing: Én gépem: P4, geforce mx 440, 512Mb ram
    Tesóm gépe: Celeron 2600 mhz, geforce fx 5200, 256 ddr ram
    ui.: Az én gépemen a Sims2-ben bal oldalt ahol az embereket mutatja, ott nem látszik a képük. Tesóm gépén látszik.
    Mi lehet a gond? Driver? Videókártya?
  • Mike at home
    jo ez a haz, csak hasznalhatatlan, mivel tul nagy
  • Mike at home
    hopp, most latom, nincs vilagitas a konyhaban
  • Mike at home
    Epitettem egy uj hazat, szvsz egesz jora sikeredett :)

• Mike at home
    esetleg meg lehet probalni a simPE-vel buveszkedni, de fogalmam sincs van e benne ilyen opcio, meg megoldhato-e vele ez a problema, annyira nem ismerem sajnos
  • Mike at home
    igen, ez megis megoldas lehet, de kicsit maskeppen
    1. kioltozteted a problemas csaladokat, akik igy felkerulnek a listara, de nem vesznek el a kapcsolataik
    2. becsomagolod az ures hazakat, igy ujra sem kell epiteni
    a dolognak egyetlen hatulutoje, hogy eltunnek a butorok, sajnos azokat kikoltozeskor eladja
    jo megoldas lehet ennek kikuszobolesere az, mar epites utan egybol keszitesz egy csomagot a hazrol (mielott lennenek benne lakok) vagy a masik, hogy nem a falukepernyon keresztul koltozteted ki oket, hanem taxit hivsz es megy az egesz csalad (azt hiszem akkor a butorok megmaradnak)

Nightlife utan valamennyire egyszerusodik a helyzet, mert a hatizsakba az aspi targyakat butirikat is be lehet tenni. (az mas kerdes, hogy ez is kisseg bugos, mert pl. az igy eltett agynak felcserelte a ket veget - a labanal erintkezhetett a falhoz, a fejenel nem, illetve voltak targyak amiket nem lehetett a fal melle tenni - mondjuk ilyenkor szivbaj nelkul irom ba a kaching cheatet, hogy legyen penz a cserere)
  • Mike at home
    ugy nem
    esetleg megteheted azt, hogy azt a csaladot kikoltozteted a hazukbol, felkerulnek a listaba, es utana telepited a univot.
  • Mike at home
    nalam is tunt el, de csak egy haz, ami aging off-ban volt
  • Kodlovag
    Olyan sokáig egyik családdal sem játszottam, hogy a szétköltözésnek eljött volna az ideje. Viszont rengeteg baráti kapcsolat van, kb 15 házat laknak simek összesen vagy 50-en.
    Habár ha jobban meggondolom, elég lenne két házat Packagelni, így csak két háztartás szoc kapcsolatai vesznének el teljesen, a többié csak kis részben.
    Másrészt a részleges visszaállítás probléma lehet, mert a fájlok közül nem hiányoznak a karakterek meg a házak, csak a játékban nem látszanak. A 'túlélőknek' az összes kapcsolata megmaradt. Ezek után nekik mondjuk két tök egyforma Don Lothario nevű barátjuk lesz?

Sok próbálkozás lesz még ezzel, mire valahogy összejön elfogadhatóan. Még jó, hogy mindent elmentettem.
  • Sipocz
    Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy a kipakolt háztartás összes szociális kapcsolata leépül. Annak idején nagyot szívtam vele, még amikor az un. jumping bugra adott ideiglenes megoldást maga a Maxis (pontosabban a Kane nevü tagjuk a fene a jódolgát!:)). Kiemeltem egy családot ahonnan már utód származott el a falu másik telkén alapítva családott, ugyan a "családfán" ábrázolja a leszármazást, de az 1/1 kapcsolatokban ennek nyoma sincs és nagyon idétlen amikor pl. a mama az NL kieg. turn on/off szerint "beindul" saját fia irányában, vagy éppen az elsőfiu tartja helyes kis csajnak a saját 3.-ként született hugát:((((. Ha nincsenek családi kapcsolatok a kirakott "házak" között, sem a kirakott és a megmaradók között akkor csak a "barátozást" kell újra elkezdeni a megismerkedéssel, csupán ennyi a veszteség (noha term. ez sem kevés!!).
  • Kodlovag
    Meg lehet azt csinálni, hogy úgy csomagolok össze egy telket (Package Lot), hogy a benne lakó simek kapcsolatai a többi házakban lakó simekkel megmaradjanak?
    Azt gondoltam ki ugyanis, hogy az összes lakott házat összecsomagolom, a nem lakottak mennek a Houses Bin-be, a többi közé, és a University felinstallálása után létrehozom a falut újra. Mert ha nem konkrétan a házakkal van a probléma, hanem mondjuk csak a térképpel, akkor megmaradnának a házak, és újraépíthetném a falut. Vagy lehet, hogy az eltűnő házakat áthelyezhetném a falu másik pontjára, és hátha onnan nem tűnnek el...
  • Kodlovag
    A falut magam hoztam össze a Cristal Springs nevű térképből. Az első(PleasantView) meg a harmadik faluból emeltem át egy halom házat, de sokat magam építettem. 4 importált ház tűnt el, 1 saját építésű. 3 ház a falu egyik sarkában volt egy csokorban, a másik kettő viszont a falu közepén, egymástól távol. 2 házban laktak simek, 2-ben viszont sosem laktak, egyikből kiköltöztek. Cheatet csak pénzkódot használtam egyszer, építkezéshez sosem. Egyéb hozzáadott tartalom sincs (új tárgyak, ruhák, genetikai pack, semmi). Kivéve három netről töltött, nem lakott házat, de azok megvannak. Még MoveObjects cheatet sem használtam soha (ha az utolsó részkérdés erre vonatkozik).
  • Sipocz
    Az eredeti helyen magának a falunak a szerkezetét programon kívül nem változtattad-e meg (tehát pl. az úthálózatot, domborzatot, partvonalat) , az eltünt házak sk. építésüek voltak vagy import, az egykori telkek szabványosak voltak (by Maxis), volt-e bennük olyan alapvető tartalom amely építési cheat-tel lett előadva, vagy olyan matéria került-e bedolgozásra amelyet a graf.meghajtó elfogadott ugyan de a Maxis-féle megkötések az elhelyezésre (90 deg) már nem?
  • Kodlovag
    - Az install hiba nélkül lefutott, szerintem a konvertálást is ilyenkor csinálja. De ha a telepített Universitybe bemásoltam az elmentett régi Neighborhoodot, akkor a játékon belül a falu első betöltésekor rájött, hogy ez régi formátumban van, és rögtön a töltés elején konvertálta (könnyű észrevenni, fél perccel tovább tölt, miközben áll a töltést jelző csík). Hibaüzenet egyszer sem jött, az eredmények alapján mégsem mondanám, hogy rendben lezajlott.
    - Természetesen az új exe-t futtattam. Az új adatstruktúra a régi exe-vel nyilván nem is futna. De a telepítő is közölte, hogy hogy kell csinálni, én meg úgy csináltam. És tessék...
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    Bár feltételezem az eddigi társalgásaink alapján Rólad lovag, hogy megtartottad az alábbi lépéssort az installnál, de azért itt lehet rontani:
    -a meglévő tartalom konvertálása a kieg.-hez rendben lezajlott?
    -a hibajelzés nélküli install után ugye az új, a kieg.-hez tartozó inditófile .exe-t futtattad?
    Úgy tudom ez a két dolog ami megcsavarhatja az eredetileg meglévő és az új tartalmak dolgait.
  • Kodlovag
    Hello mindenki!

Kb fél év kihagyás után tértem vissza a simshez, mivel a Nightlife igen ígéretesnek tűnt. Tegnap végre meg is lett, és mivel eddig Universitym sem volt, így az is. Gondoltam, menjünk csak sorban, először jöjjön a Univ. Gondosan csináltam is egy biztonsági mentést a faluról (mit lehet tudni, az ördög sosem alszik). Ezután feltelepítettem az Egyetemet. Az első meglepetés akkor ért, amikor betöltöttem a falut, amit már a kezdetek óta játszok. 5 ház szőrén-szálán eltűnt, még egy üres lot sem maradt a helyükön! Kettő közülük nem nagy veszteség, de másik kettőben simcsalád is lakott! Aktuálisan játszott simemhez betérve pedig azt vettem észre, hogy a telefonkönyvében továbbra is megvannak a hiányzó simek, fel is lehet őket hívni, stb... Összehasonlítottam a játék fájljait a mentés fájljaival, megvan minden épület és minden karakter, a játékból a lakásaik viszont mégsem elérhetők! Tapasztalt már valaki hasonlót? Ha igen, meg tudta oldani?
    Én megpróbáltam visszamásolni a mentett fájlokat, hátha csak egyszeri konvertálási hiba, de újra eltűntek ugyanazok a házak.
    Egyébként sem tett rám nagy hatást ez a kiegészítő. Az új munkák tetszenek, az építkezési lehetőségekhez és a berendezési tárgyakhoz viszont szinte semmi használhatót nem adott hozzá. Öt év egyetem + 3 év PhD után meg éppen nincs túl sok kedvem egyetemet játszani. Végül töröltem a Universityt. Mindezzel együtt is nagyon szívesen fönt hagynám, csak ne tűnnének el a házak.

Feltételezem, ha most a Nightlife-ot feltelepítem, akkor a Universityt már nem telepíthetem rá? Úgyhogy fogok még próbálkozni, de szívesen vennék minden ötletet/segítséget.
  • Gólya #15380
    Amiről én tudok, az - ha jól számoltam - 14 féle szakma. Különböző beállítottságú emberkéknek különböző óhajai vannak. Amiket írtál, az jellemzően a családcentrikusok vágya. De hát azért van lehetőség az életcél módosítására, hogy éljünk vele. A tudós beállítottságúak álatalában ugye tudósok szeretnének lenni, akik nagyon aktívak, azoknál szóba jön a sport, a katonaság, stb. stb.
    Kísérletezgetni kell, előbb-utóbb szóba jön más is, mint ami eredetileg cél. Az én simjeim igen változatos életmódot folytatnak, szakmában is, életcéljukban is különböznek - és nem igazán esek kétségbe, ha nincs folyamatos platinum üzemmód. Majd eljön annak is az ideje. Nekem is van időm, meg a Maxisnak is!
  • Coolfire
    Ja akkor már köhögjed,hogy mi nem jó.Kíváncsi leszek rá.
  • Devids Pro
    Mond meg hol és akkor javítom.
  • Mike
    észrevételeidet Devids felé tedd meg
  • akyyy
    ok, csak pár elírás van benne meg stb
  • Mike
    örülj, hogy van
    ez nem az EA call centere vagy tech supportja
    ha nem tetszik, írj nekik
  • akyyy
    ki írta a faq-t? tök értelmetlen:(
  • Mike
    nálam mindenki vagy rendőr vagy szakács akar lenni a családi hülyeségeken kivül, szal NE legyen már ő is rendőr
    nem volt könnyü eljutni a ranglétra tetejére
    már 2 felnptt lánya van
    majd áthekkelem a munkaheyli beosztsát is -1-gyel aztán majd kiderül
  • Devids Pro
    sztem a simpe-s hack miatt nincs platinumban, de lehet hogy tévedek
  • Mike
    van egy régebbi simem még az alapból, aki szépen felküzdötte magát a politika csúcsára,Majorré. Kijött az egyetem, persze kitalálta, hogy ő bizony rendőr akar lenni. Én meg kitaláltam, hogy nem akar az lenni, és szépen átállítottam a simPE-ben a lifetime wants-ját arra ami a munkája (hexaban is egyezik) ehhez képest nincs állandóan Platinumban. Most akkor lépjen ki, és kezdje előlről a lépegetést a ranglétrán?
  • Hoz_Hun
    Az én szimemnek meg azaz életcélja, hogy 5 gyereke diplomázzon le.
    Na hát az is eltart egy idejig.
  • Mike
    szerintem az annyira nem vészes, a hapim akivl most nyomom, már 30 napos, igaz már elvált
    de már van 200 ezer aspi pontja
    tv, kanapén ugrálás, uszás, nőzés, szx, szex és szex
    ezek töltik ki a napjait
    ja és pénzfa betakarítás, mert nem dolgozik

bár minap rájöttem, hogy meg tud élni abból is ha towniek odaköltöznek, majd kirúgja őket
    bár azt hiszem valahogy ez csalás, mint a pénzfa is, ki foogm dobni, majd szépen lejár DJ-skedni, abból lesz a pénz
  • Sipocz
    Hát ez az 50-es még konrollált partnerral is qrva sok, meg hova fogod rakni az 50 csokréta rózsát?
  • Mike
    NL óta az örökélet titka a randi
    ömlik a pont
  • Mike
    van ilyen is? most Marcnak 50 álomrandit kell teljesíteni, legalább lenne vmi számláló
  • Gary
    Nem én kreáltam, az alap Sims2-ben volt, én csak "megszelídítettem" :)

Az igazság az, hogy nem sokat törődtem azzal, hogy "ők" mit akarnak az élettől, csak olyan melót választottam, amilyen még nem volt korábban...
    Mostanában vettem elő megint a játékot és gondoltam, megpróbálom azt, amit "ők" akarnak. Az említett hölgy már az egészségügy csúcsa felé járt, mikor beleesett az átképző programomba :) Végül is magára vessen ha ez a vágya! Eddig "kiegyensúlyozott", ha az eszeveszett pénzköltési vágyakat annak lehet nevezni :) Nem általánosítok (csak szigorúan a játék keretei között!), de nőről van szó! :))
  • Sipocz
    A fortune karikkal annyi a baj, hogy nehéz őket leszoktatni a "vegyünk valamit minima xxx értékben" cimü want-okról, bár az NL community-ken és főleg "on date" módban ezeket elhagyják és épelméjü kívánságaik is keletkeznek.
    A legfitosabb want strukija nálam jelenleg egy knowledge+knowledge párnak van: minden napra 1-szer "wh. az ágyban" (jópofa, hogy kivel az nincs már nevesítve:)) és ez cca. 3500 asp.+500 influ./nap és ez már az "örökélet" titka folyamatos platinumban!!
  • Sipocz
    Az über lifetime-want az "Egyél meg 200 sajtos melegszendvicset!" és eléred a "Grilled cheese" rangot:))) Azért is durva a dolog mert ez a kaja kizárólag ebédre készülhet, illetve a NL-kocsmákban lehet beszerezni, még 50%-os beletalálással is 500-600 simnap kell kb. hozzá:)
  • Mike
    te szoktál olyannal játszani? és hogy csinálod? nálam azok a simek boldogtalanok
  • Gary
    Gazdagság (vagy pénz?) eredményezte a max. karrier elérését a bűnöző "szakmában".