32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Mike
    nincs és nem is lesz
    de megoldható az npc-k öregítése is
  • Attiska
    Sziasztok,

Van már olyan patch a játékhoz, amiben a gép vezérelte karakterek is öregszenek?
  • Dzsozy
    MEGVAN!!! de mostmeg lefagyott mikor a gyerekek nekiálltak tv-játékozni mind a ketten. Nem tudtak onnan mozdulni többet:( vissza kellett mennem a kimentéshez.Van ehez valami patch különben. Ez a magyar verzió
  • bmffm856
    a sim bio-ba? na látod az is egy jó ötlet...asszem fontolóra veszem...:)
  • Mike at home
    nalatod, megoldottad :))
    en meg a beepitett blogba irom
  • bmffm856
    hát...:)...nem azzal van a gond...tudom én mindet...amúgy elég szapora családot csináltam...két szülő->négy gyerek->hét unoka...és mindegyik vagy egyetemre jár, vagy már elvégezte...ez meg azért már 13 sim, és mindet megjegyezni...ennyit még tudok, de ha megy tovább, már nem biztos...:)
    (azért a biztonság kedvéért felírtam egy kis füzetbe a dolgokat:P)
  • Mike at home
    mondjuk illene megjegyezni :)
    mar az sem tudod milyen szakra jart a simgyereked, hat milyen simszulo vagy te :))
  • bmffm856
    nemtudom...engem érdekelne az h hányadik szinten állok...de abban igazad van, h nem olyan fontos...ellenben a már említett egyetemi végzettséget mindenképpen fel kéne tüntetni...pl. a munka menüpontnál...
    ezt sem tudom...:)...nekem egyszer volt olyan, hogy 40-50 között volt az ellentétes neműek iránti vonzalom...aztán persze feltoltam 100-ra, de alapból annyi volt...én csak ez alapján mondom...:)
  • XenonIceX #15553
    thx
  • Mike at home
    amikor belepsz egy hazhoz, ott folytatod ahol utoljara mentett
    nincs klasszikus save/load
  • Mike at home
    ki is irja
    ctrl-t nyomvatartod
  • Mike at home
    hogy mi?
    nem tudod mi lyen szinte allsz meloban? miert baj ez? amig vannak kis bogyokon karikak, aig kiirja mi kell a kov szinthez, addig lehet feljebb lepni a rangletlan
    egyebkent is vannak tablazatok, ha eppen erre vagy kivancsi

ami pedig a vonzalmakat illeti en meg nem lattam 50-es erteket max 0.5 0.6 es tarsait
  • XenonIceX #15549
    van egy lame kérdésem a falat melyik billenytyű kombinációval lehet törölni
  • Mike at home
    csak ha napfeny eri
  • Mike at home
    es arrol ne beszeljunk, hogy egy tini is lakhat tokegyedul, es bar el tud menni melozni meg delutan, fix kikeszul szerencsetlen par nap alatt
    akkor miert ne hasznalhatna 2-3 penzfat?
  • Mike at home
    hat ha neked kuldetes a csaladalapitas, LOL, kicsit hulye megfogalmazas
    es ugyan hagyjuk mar ezt "cheatelek, nem cheatelek" temat, mert mindenki az csinal amit akar
    en 20k-bol nem tudok hazat epiteni
    ileyn alapon meg az is cheat, hogyha valaki odkoltozik, majd elkoltozik
    hoz 20k-t, es nem keri vissza
    a penzfa mitol lenne cheat, benne a van a jatekban
    a cheatkodok benne vannak a readme-ben? ezek utan? ebben a jatekban pontosan az a legszebb, hogy megtehetsz barmit
    egyebkent is
    lehet orokolni
    lehet gazdag nagybacsi, stb
    es ha tegyuk fel a simem nem dolgozik, es hetente kap 1-2 1000-est amikor jonak latom, az is az en dolgom, es bizony egyaltalan nem megy a jatekelmeny rovasara
  • Dzsozy
    És ezt a lehetőséget, mármint a betőltést hol ajánlja föl?
  • bmffm856
    a férfi-férfi kapcsolat egy kicsit másként megy...ha megvan a simPE nevű program, akkor abban láthatod, hogy van egy olyan része, hogy melyik nem mennyire vonzza, illetve taszítja az illető simet...ha valamelyik 0-án van, akkor az se-se...de általában (mindig?) úgy van, h az azonos nemű 0-án van, az ellentétes pedig olyan 50 körül...a skála egyébként -100 és 100 között megy...csak az a szar, h ezt, akárcsak az egyetemi végzettséget, éppen aktuális munkát (nem azt h mi, hanem h hányadik foka a karriernek) nem lehet látni a játékban, hanem kell hozzá ez a simPE, mint külön program...szóval szerintem ezen is lehetne még javítani a következőkben...
  • marcinger
    HA a sims vámpír nem hal meg?
  • Mojlepque
    Hát azért nem egészen ilyen a game.Ugyanis ha elég sokat játszol vagy játszottál vele, akkor bizonyára rájöttél, hogy azért a férfi-férfi kapcsolat a game-ban sem egyszerű helyzet.Ugyanis már 1-szer poénból a nővérem próbálkozott ilyennel, és több neki futás által szerettek egymásba.
    Másrészt meg szerintem nem szükséges bele freewill, ugyanis nem hiszem hogy nem család alapításra hajtotok, mert annál nincs jobb mikor egyszerre egy egész generáció él még a Sim városunkban
  • Mojlepque
    Semmi értelme kóddal játszani.Hiszen ahogyan látom többetek is már eltévesztettétek hogy nem csak egy ember szimulátor játék ez, hanem más-más küldetéseket kell benne végbe vinni, mint pl a család alapítás, és egy otthon megteremtése is.Bevallom van mikor nagyon rászorulok a cheat-re, de nem teszem meg, ettől kihívás a játék
  • XenonIceX #15540
    ha egy sim elvégzi az egyetemet menyit keres átlagban ugyan annyit?
  • Sipocz
    ÁÁ, a nehézség nem ilyen, hogy .t. vagy .f. hanem olyan hogy hogy mekkora hüséggel lehet ellenállni mekkora kisértésnek, a kisértés sem .t. vagy .f. hanem milyen fizikai-érzelmi helyzetben és hol és az ösztönök (turn on/off), nomeg ezek sem állandók........., ha szimuláció hát legyen mélysége a történetnek.
    (Mindhalálig hazafi pl. még nem találkoztam olyan pleasantview-i simmel aki kollaborált volna a veronaville-iekkel:))))))))))))))
  • Mike
    meg az sem tetszik, hogy pl. Gézát utája Enikő, de azért ha Enikő felhívja, kedélyesen elbeszélgetnek
    pl. a Sim mondhatná, márpedig ő fel nem hívja
  • Mike
    és ha már itt tartunk a gyerekek néha rosszalkodhatnának, és meg lehetne őket szidni
    itt szidás csak akkor van, ha sim rossz kedvü, de az nem változik két pillanat alatt
  • Mike
    miben mindhalálig hű a sim?
  • Mike
    mi nehéz ebben? ha játékos szándékosan nem akrja, hű vagyok ha férjnél vagyok és elégedett vagyok
    simán egy változó
  • Mike
    úgy ceszem észre nem sokat, bár van olyan tini simem, aki mintha hű lenne, nekem legalábbis úgy tűnik, bár szerintem ilyen nincs a játékban
    ezek olyanok mint a nyulak, bárkivel, bármikor, a legkisebb lelkifurdalás nélkül
  • Mike
    szerintem a simPE-ben megnézhető
    a játékon belül nem tudom
  • Sipocz
    Ahogy én láttam mimden esetben a flirt a nagy váltókapcsoló, sajnos az NL-ben előfordult hogy egy egyszerú kávéztatás is "crushed"-re hozta a kapcsolatokat (főciki hogy férfi-férfi kapcsolatban, azóta a valóságban sem merem megkérdezni a haverokat iszunk-e egy kávét?:(((())))!)
    A hűséget nehéz algoritmizálni, sajnos a Maxis meg sem próbálta, áthárította a gamerre, pedig lehetne olyan határfeltételeket szabni amelyek "véletlen" (freewill) eseményeket kizárnának és egy olyan "miért pont én mosogassak"-szerü pofát vaghatna arra is hogy én utasítom a "hűség" megsértésére. A CAS tele van a sim külseje aprólékos kidolgozásának lehetőségével, amig a "belbecs" leirását elintézi a csillagjegy és az aspirációs igazítás meghatározásával pedig pár "potmétert" még rárakhattak volna, ilyeneket hogy hűség (elsődlegesen a nemiségben hiszen másban a sim mindhalálig hű), arrogancia (megpróbál valami kezdeményező megértést vagy helyből pofozkodik, nálam a towniek egy jelentős része ilyen cserébe az én simjeim is szisztemetikusan vernek néhány towniet, mondván "pofozgasd meg szívassad a drága jó..." ), nyíltság (bár nem értek egyet az ön gondolataival de vitassuk meg azért, lásd Voltaire pl. és akkor nincs olyan hogy valaki chat-be rak egy témát a másiknak nem tetszik és elküldi a ...ba, mondjuk ne járjon érte +szocipont de azért tovább lehetne dumálni nem?).......
  • ATISoft
    A simem simmenyasszonya éppen barátszezési körúton van, de hiába kerülöm széndékosan a flörtölés, csók, stb lehetőségeket, egy idő után egymásba szeretnek.

És elég kellemetlen amikor az egyik ilyen illető meg van hívva a házba és köszönésként úgy ahogy kell lesmárolják egymást a simvőlegény szeme láttára... Persze ebből aztán nagy balhé lesz, mosolyszünet egy hétig, stb...

Hogyan lehet "kiszeretni" valakiből?
    Barát maradhat az csak jó, de nem akarom, hogy szerelmesek legyenek egymásba.
    A hűség semmit sem jelent nekik??? :))))

A showbusiness karriert is el lehet kezdeni a számítógép illetve az újság álláskeresésén keresztül? Mert már egy hete nézegetem az állásokat, de ez még egyszer sem jelent meg... Katona, rendőr viszont dögivel...
  • bmffm856
    hello. igen, szerintem is ez a legjobb munka...az én simem is ezt nyomja, és baromira jó...az meg csak mellékes, h az életben is ez a téma (környezetkutatás) érdekel...
    na de mindenesetre szeretnék kérdezni egyet...mégpedig azt, h az egyetem elvégzése után, hogy tudom mmegnézni, hogy milyen szakon végzett? vagy ezt sehogy, és szimplán meg kell jegyeznem? vagy van valami, ahol külön az egyetem után, megtalálom az egyetemi diplomájának az adatait?

köszi előre is...hello. peti.
  • Devids Pro
    Akkor menj simán a Faq-on keresztül, ott a 19,20-as.
  • Mike
    szvsz nem azonos
    ott van ugye a sztár aki 15k keres egy héten 3 napi melóval, de a legszimpibb a bilógus, aki 1 héten mindössze 9 órát melózik, és a többi napja szabad, piont megfeleő lenne élvhajhasz simemnek

ezzele ygütt meg ugye az is bejátszik a döntésbe, hogy néha az a jó, ha sim sokat melózik, és a két sim nem egyszerre, gíy megoldaható mindkét fél apró kis liezonjai a szomszéddal, kertésszel, etc
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    Szvsz. arra póbált rájamutatni, hogy az időegység alatt megszerezhető lóvé mennyisége minden elfoglaltságnál kb. azonos csak az nem mindegy hogy ezért hány munkaórát kell lomotolni. A 3 csúcsxar meló a legmagassabb zsarzsikat nézve a zsaru, a katona meg az orvos (ugye milyen érdekes a valós hasonlóság, ezek az igazán "költségvetési szakmák") mert a munkaidőre jutó kereset itt a legalacsonyabb azzal együtt hogy 7 simnapot tekintve kb. ugyanannyi a bevétel mint pl. egy sportolónál.
    Saját metódomat mondom a szakma megválasztásánál: a sim igazítása eleve meghatároz néhány szakmát (amelyek közül bármelyiknek csúcsa teljes életcél is lehet) ez ugye az 1., aztán jön a sim esetleges kívánságszakmája (ami a want-ok között megjelenhet) ez a 2. szempont, noha lehet hogy meg sem fér az 1.-vel. Ha bejön ez a kettő akkor tuti az aspirációt tekintve. A 3. nálam az hogy ha az előzőek rendben és a sim elérte a foglalkozása legmagassabb zsarzsiját akkor uccu át egy másik szakmába, lehetőleg a skilljeit tekintve egy kiegészítő szakmába ugyanis több igazításnál (pl.:fortune, knowledge) járulékos aspirációs ponthalmaz így is begyüjthető.
    Aztán meg a pénzcsalások a sh-ctrl-c szerint szvsz. leölik a játékélményt, magának az "életnek" a szimulációját. Ráadásul a pénzfa, a szakmai "szerencsekártyák", a pénzhamisító nyomdagép, SŐT!!! kártyaasztal, billiárd, novellák, festmény->soroljam-é még mind olyan dolgok amelyek igazán könnyítenek. (Tegnap túrtam a gamát a Molnár-klánnal és az elder Józsi bácsi egyik visszatérő wantja a pénzhamisítás volt (ráér az öregúr egésznap otthon aztán pár barátot hív meg feszt tekeri a nyomdát), a veje meg mindenképp egy festmény mesterművet kíván alkotni:)))naná hogy want-lockok és most ezekre játszok rá mert le kellene cserélni a rozoga verdát legalább egy furgonra:)) és ugye a két aktív kereső fizetése elmegy az ennél szükségesebb beszerzésekre meg a gyerek tanittatására:))!
  • Mike
    nem igazán vágom, megint mi a problémád
  • Mike
    1 mentés van, azt lehet folytatni

éppen ezért, mivel beszaródhat ez a mentés , időnként a manetésről érdemes biztonsági másolatot készíteni
  • ATISoft
    Amúgy a gamefaqs.com-on volt pár hasznos info
    (köszönöm Devids Pro-nak az ötletet)
  • ATISoft
    Nem akarok semmiféle cheat-et használni, úgy elveszti az értelmét a játék.
    Egyszerűen csak arra vagyok kíváncsi melyik karrier mennyit hoz a konyhára és hogy ezt reálisan lássuk tudni kell, hogy a fizetés hány napra vonatkozik.

(érdekel azért is, mert éppen gyűjök egy nagyobb házra, de még elég sok hiányzik. viszont eszem ágában sincs cheat-et használni)

De úgy tűnik most sportolónak képzem át a simjeimet, mert mindkettőnek ez lett az új életcélja. :)
  • Gólya #15522
    Ahogy számolgattam, kb. 10000 simoleont lehet keresni egy héten. Karriertől függő, hogy ezért egy héten hány napot kell dolgozni. Ha valakinek ez kevés, akkor ott a motherlode meg a kaching. Otthon is lehet dolgozni, pénzfa is van, meg még más egyéb is. De nekem most ebből az egészből úgy tűnt, mintha kapjátok a kisujját valakinek és rögtön az egész karja kellene. Igaz, így kényelmes. Játszani "tisztességesen" - ez nem megy? Akkor még az is kiderülne, hogy hány munkanap egy hét karrierenként.
    Nem sértegetni akarok, akinek nem inge, ne vegye magára!