Sims 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sin City life don\'t let the system get you down
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
most se érti jobban, de majd szétnéz 😊))
mondjuk mit irnak a Simresources-on
illetve a gamefaqs-on
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Asszem, Mike kolléga lektorálni szándékszik, aztán akkor lehet kény-kedv szerint közkinccsé tenni.
Egyébként lehet, nagyon amatõr kérdés, de egy helyre kell installálnii az alapot és az University-t vagy az mindegy?
hogy elfogadta a lemezt. (vagyis az emulációt)
Ilyenkor érdemes megpróbálni uninstallálni az eredeti SIMS2-õt
(Elõtte a mentéseket elmenteni)
Utána feltenni a SIMS2-õt, majd rá a Universityt,
Daemonnal emulálni, visszamásolni a játékmentéseket (felülírva
az eredeti file-okat) s elindítani a játékot.
MEGJEGYZÉS:
Ez egy angol nyelvû leírás szabad fordítása, inkább a szöveg értelmezése, mintsem akkurátus átültetése anyanyelvünkre.
Meglévõ kolesz szerkesztése esetén írd be az alábbi csalást:
Ezek után a szokásos Build és Buy eszköztárakkal módosítsd a telket. A különbség annyi lesz, hogy specifikus eszközök/tárgyak is elérhetõvé válnak. Ha készen vagy, mentsd el.
Két lehetõség van.
a) Vegyél egy üres szomszédságot (falut), helyezz el valamilyen lakótelket. (Megjegyzés: lehet, ezt én értem félre, és csak annyit tesz ez a kritérium, hogy egy "College Town" valamely üres részére tegyél egy telket. Ki kell próbálni.) Lépj be erre a telekre, építsd fel az általad elképzelt komplexumot. Ezután nyisd meg a cheat-ablakot és gépeld be:
Mentsd a telket, játssz.
b) Amennyiben valamely kollégiumi telked a gyûjtõbe szeretnéd mozgatni, hogy áthelyezd egy másik egyetemi városba, kicsit bonyolultabb lesz a helyzet. Ilyenkor ugyanis valami "Specialty Lot Bin" tárolóba kell mozgatni, trükkösen. Íme a megoldás:
1. A "College Town" kiválasztott telkét mozgast a "Lot Catalog"-ba.
2. Keresd meg a vonatkozó fájlt a "Documentumok\EA Games\The Sims 2\LotCatalog" könyvtárban. Ezt a fájlt úgy találod meg, hogy rendezed a könyvtár tartalmát dátum szerint, és a legkésõbbi idõponttal rendelkezõt lokalizálod (szóval a legutóbbi állományt megkeresed).
3.Másold ezt a fájlt a "The Sims 2\TSData\Res\LotTemplates" könyvtárba, és ott nevezd át Anything_Permanent.package névre (ha jól értem, a _Permanent helyett más is lehet, de könnyen lehet, hogy nem jól értem, szóval kezdd ezzel a névvel). FIGYELEM!!! MIVEL A DOKSI NEM ÍRJA, ÉN SEM TUDOM BIZTOSAN FEJBÕL, DE SZERINTEM EZ A TSDATA KÖNYVTÁR NEM A DOKUMENTUMOK MAPPÁBAN VAN, HANEM A PROGRAM FÕKÖNYVTÁRÁBAN AZ (ÁLTALÁBAN) "c:\Program Files\EA Games\The Sims 2" ALATT.
4. Lépj ki a játékból, indítsd újra!!!
5. Ez az új telek-sablon megtalálható lesz a "Specialty Lot Catalog"-ban, az egyetemi városok esetében.
ZÁRSZÓ
Mivel nem láttam még a játékot (mármint a kiegészítõt), és az angolom sem tökéletes, könnyen lehet, hogy itt-ott tévedek. Ugyanakkor a két legfontosabb dolog (kollégium szerkesztése és adott egyetemi városban új kollégiumi terület létrehozása) esetében az "átköltés" helyes és kielégítõ. A telkek egyetemi városok közötti mozgatása a tárolón keresztül meg szerintem ritkábban fordul elõ, szóval kevésbé releváns probléma.
Meg kell mondjam, hogy ez az utolsó, tárolósdi probléma nekem gyanús. Ugyanis kollégiumi telkeket éppúgy lehet csereberélni neten keresztül, mint "hagyományos" telkeket most és ezelõtt. Ha letöltesz egyet, az azonnal a tárolóba kerül, mikor a játékot indítod. Kétlem, hogy Maxis-ék benne hagytak volna egy ekkora rizikófaktorral rendelkezõ hibát.
eddig mûködött rendesen?
mert ha nincsenek, ugyan hivatkozhatsz rájuk
más:
valaki magyarázza el, hogy az influance mire jó?
mert nekem az magas
meg szerintem a kék keret a vágyaknál ocsmány
meg nem érdekel kinek mi ez életcélja
pl. a politikai karrierje csúcsán álló egyik faszimról kiderült, rendõr akar lenni
hát ne akarjon 😊
másnek meg az az életcélja, hogy legyen 6 unokája. ez is mekkora baromság 😊
NumLanguages=3
(Eredetileg 2 van ott.)
a többi nem kell
umoount mount, automatice indul
akkor is kilép?
ha igen indítsd a gépet újra?
utána is?
akkor marad a reinstall, vagy valaki mond vmi okosabbat
illetve fordítva is lehet, tehát asszony veszi apunak 😊
a daemonnál a safedisc emuláció be van pipálva?
igaz most szépen átváltott 24 óráról am/pm-re ami kicsit zavar, de kibírom
Registry=EA GAMES\The Sims 2 University
Executable=Sims2EP1.exe
AppName=The Sims 2 University
ProductGuiID={8FD3F4BA-A4A6-4380-00A6-CC6853AB2DC2}
Icon=Sims2EP1.ico
EReg=1
TechSupport=1
AutoSort=1
Demo=0
RTPatch=0
RTPatchURL=http://thesims2.ea.com/update/
RTPatchCDID=14917
DirectXVersion=9.0c
IEVersion=0
IEForOnlineOnly=0
Region=NA
StartMenuDXEULA=0
LanguageSelectionScreen=1
FlashVersion=0
FlashForOnlineOnly=0
EASOInstall=0
SuppressionExe=
SplashScreen=0
SlideShow=0
WebURL=
Version=1.0
ToolsEULA=0
ToolsEULADeclineContinue=0
English US=1
French=0
German=0
Italian=0
Spanish=1
Swedish=0
Finnish=0
Dutch=0
Danish=0
PortBrzl=0
Czech=0
Hebrew=0
Greek=0
Japanese=0
Korean=0
Russian=0
Chinese (Simplified)=0
Chinese (Traditional)=0
English UK=0
Polish=0
Thai=0
Norwegian=0
Portuguese=0
<b>Hungarian=0 <---1 ezt kell modosítani</b>
NumLanguages=2
CacheMinimum=960350
CacheSatisfactory=960350
CacheFull=960350
InstallMinimum=983398519
InstallSatisfactory=983398519
InstallFull=983398519
InstallFullNoStreaming=983398519
SwapSize=0
StartupCD=01
GameII=0
GameSpyInstall=0
ezt kell modosítan és már fut is magyarul az install és valszeg magyarul is szól majd hozzánk a kicsike.
ABIT IS7E, [email protected], 512MB RAM, NV6800LE@6800(12/5) 128MB, SATA MAXTOR 80GB+PATA MAXTOR 160GB
Én nem értem az EA Hungary-t. Elõször is jutalom kockacukorként bejelentik, hogy az eladott példányszám láttán megadják nekünk is azt az amúgy elvárható szolgáltatást, hogy ananyelvünkön játszhassunk - ugyanazért a pénzért (vagy többért), mint amennyit a más, megbecsültebb vásárlói közönség tagjai fizetnek saját országukban. De ezt tetû lassan teszik. Lám, a fórumozók többsége mondja (joggal), õk aztán nem várják meg. Letöltik. Aztán azok nagy része is, akik megvennék, lehet, végül aszongyák, most már nem veszik meg, két hónapja elvannak a warezes cuccal, megszokták, nem fizetnek már... És akkor mit mond majd az EA? A példányszámcsökkenés miatt már nem magyarítják a továbbiakban?
de aztán a telepítés végén a fileok ellenõrzésekor
mindenképpen spanyolra váltott.
A patchek meg franciául mentek fel.
Ebbõl is látszik, hogy ez már EU-s játék :-)
Azt tudtátok ,hogy ez a kieg ami most jelent meg tud magyarul?!
Ill. rá lehet birni, hogy beszéljen.
Legalábbis a telepítésnél ki lehet vállasztani ha engedélyezed, ill. a cd-n is találtam a fájlokban magyar kifejezéseket.
ABIT IS7E, [email protected], 512MB RAM, NV6800LE@6800(12/5) 128MB, SATA MAXTOR 80GB+PATA MAXTOR 160GB
bemountol 1 és 2 lemez
bemountol 1 lemez
elindit
játszik
Lehúztam az Universityt. Felraktam mind a 2 CD-t és utána kérte volna a sims 2 4.cd-ét, DE nem fogadta el, valószínûleg azért mert ki van írva CD-re, de nekem nincs meg a daemon-os verzió. Most mi a f*szt csináljak???? Segítsetek!! Köszi!
Egy példa például kolesz építésére:
Elõször egy egy hagyományos telket kell készítened, ügyelve a belsõ elendezésre (kolesz esetén pl. a szobák legyenek ajtóval ellátva, amely ajtók kifele nyílnak). Elmented a telket. Utána beírod a csalást:
changeLotZoning dorm,
és újra elmented. Így leszen saját kollégiumod.
Az elsot nem ertem teljesen pontosan azt ki kellene probalni mit csinal, csak nekem meg nincs meg a kieg 😞
Töltsd le a Daemon tools nevû programot
Indítsd el, s az összes emulációt kapcsold be
Másold be egy mappába az elsõ lemez 2 file-ját (mds, mdf)
A Mount menüben tallózd be neki ezt.
S próbáld meg így futtatni a Universityt.
boolProp dormSpecificToolsDisabled true/false - Schaltet die teilweise Deaktivierung des Baumodus in Wohnheimen ein/aus.
boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true/false - Schaltet die Möglichkeit, Objekte schräg zu stellen, ein/aus.
hát ezek valami újak csak nem nagyonértek németül