32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Mike
    en azt csinaltam, hogy a kiraktam flippert, sakkot, meg egyeb idoeltolteshez nelkulozhetetlen dolgokat, aztan szedek 10 simpenz orankent
    ja es nagyon vicces, hogy van mondjuk leharcolt butorod eredeti mondjuk 500, ha kidobod kapsz erte 50-er, ha meg kiteszed arulni, uj aron adja el :))))
  • Coolfire
    A bolt buborékmenüjében,pénztárgép jelecskénél.Ott írja,hogy mennyi lojalitás pontod van,és hogy mennyi kell a következő szinthez.
  • Mike
    azt hol mutatja/irja, hogy mennyi vasarloi pontod van osszesen?
  • Mike
    igazi szalont probald meg moveobjects-vel
    ha engedi lerakni a beallo nelkuli lapokra a kocsikat, nyert ugyed van

az autokereskedessel egy bajom van, restock-nal nem jelenik meg az auto kepe, nincs sehol, nem lehet rakattintani, de atgyalogolni sem, mert van ott vmi
    szerencsere a betonlap eltuntetesevel eltunt a problema is

azota inkabb mindig veszek egy uj kocsit a nagykerben, es a regit torlom
  • Kodlovag
    Szerintem nem számít. Nálam a leggazdagabb volt a legkevésbé hajlandó vásárolni.
  • Kodlovag
    És még egy kérdés: lehet-e community loton aludni? Vagy bárhogy visszatölteni az energiát? Mert pl lehet végigrandizni a munkaidőt, és akkor sokáig nyitva tudod tatrani a boltot, mert egy álomrandi után mindig feltöltődsz. De máshogy nem lehet?
  • Mike
    Szerintetek szamit, hogy valojaban mennyi penze van annak, akik vasarolnak? mostanaban lanyhult vmiert a vasarlasi kedv, mindenki a zsebet tapogatja
  • Kodlovag
    Tudom, hogy hol van az a pont, de mikor érdemes?

Tulajdonképpen arra vagyok kíváncsi, mi alapján fogja ezután a játék kiszámolni a bolt bevételét? Mert ha jól gondolom, ha van egy menedzserem, akkor a simemnek már nem kell ottlennie, fut a bolt magától, és hoz pénzt.
  • Coolfire
    Azt nem tudom ,hol van az a pont,de a játék fel fogja ajánlani asszem,ha valamelyik alkalmazott olyan szintre jut el.
  • Coolfire
    Ja meg mindenkitől kérdezd meg,hogy segíthetel-e neki vmiben.
  • Coolfire
    Mikor sok pontod van,megjelenik az üzleti fogásoknál olyan lehetőség,hogy vásárlói hangulat felmérése.Akkor meg tudod állapítani a kedves vevő milyen hangulatban van.A másik,inkább a problémás vevőket sk intézd és mindig a visszafogott stílussal kezdj.Utána(feltéve,ha fullos vagy eladásbó)már jöhet apródonként a többi(elkápráztatás,egyedi kedvezmény és a rámenős).Én a Charles Lovag nevű simmel voltam hadiállapotban,de már szeret nálam vásárolni.Már legalább 5 plazma TV-t és számítógépet vett.És igaz a simnőkre könnyebb minden sz@rt rásózni.Ott ritka a visszautasítás.Pont mint az életben.:)
  • Tom911
    Hálás köszönetem a válaszért
  • Kodlovag
    A nightlife és az OfB is alapból tartalmazza a magyart. Telepítésnél kiválasztod, hogy magyar legyen.
  • Kodlovag
    Lehet, hogy a moveobjects on csalás be volt nálam kapcsolva.
  • Tom911
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha megvan az alap s2 magyarul és az egyetem is magyar akkor feltehetem mellé még az elvileg angol nightlifeot és open for businesst esetleg ezek is tartalmazzák a magyar nyelvet? Vagy akkor angol lessz mind? A FAQ ban láttam ilyen régiókód átírást is esetleg itt is ezt kell majd tenni? Remélem tud valaki segíteni nekem, előre is köszi.

Bocsi, hogy nem olvastam vissza de a kereső valamiért nem akar működni és a fenti FAQ pedig nem ír ilyesmiről.
  • Roolcsy
    Nekem sajna azt írja akár hogy csinálom hogy kocsibehajtóra kell tenni.
  • Kodlovag
    Közösségi területen alapból nem rakhatsz le autót. Sehova. Ha viszont megveszed a telket, és indítasz rajta üzletet, akkor nagyker módba (wholesale) kapcsolva már tehetsz le eladásra szánt autót. Bárhova. Nem kell kocsibeálló.
  • Kodlovag
    Meg aztán vannak kérdéseim is a nagy üzleti tapasztalattal rendelkezők számára.

Az egyik simem tábornok, és úgy döntötem, hogy ez egy meglehetősen alulfizetett munkakör (habár jó poén, hogy helikopterrel viszik dolgozni). Volt §79.000 megtakarításuk, abból alapítottam egy üzletet neki. Autókereskedést. Felküzdöttem magam arany eladói medálra, meg felvettem még két arany medálos eladót. Ment az üzlet, jött a pénz, vevők csupa poziív tapasztalattal mentek haza, és még egy újságíró is pozitív értékelést írt. 18 vásárlói pontom volt, 19 kell a 4 csillagos üzlethez. Na mondom, nem is értem, mi ebben a nehéz.
    Aztán másnap bementem árulni. Egy autót sem adtak el, és csupa frusztrált vásárló. Visszaestem 8 pontra (=még éppen 2 csillag).
    A lényeg az, hogy úgy vettem észre, bizonyos vevőknek egyszerűen nem lehet eladni semmit. Teljesen mindegy, hogy melyik aranymedálos eladó próbál velük foglalkozni. Folyamatos visszautasítás, aztán jönnek reklamálni. És mivel az eladónak az a dolga, hogy megpróbálja rábeszélni a vevőt, újra és újra gyűjti a mínusz pontokat. Az ilyen vevők lemennek full minuszba (-4,-5). Ha meg békén hagynám a vevőt, akkor azért kapom a mínuszt, mert nem foglalkozok vele. Aki meg akar vásárolni, azt könnyű rábeszélni: megveszi, de aztán hazamegy, és csak 1-2 arany pontot hoz.

Tehát az a gondom, hogy vannak olyan vevők, akikkel sehogy sem lehet szót érteni. Mi a gondjuk? Hogy tudnék nekik is eladni? Jobb környezetet kell csinálni? Áruljak kisebb haszonnal? Áruljam a legolcsóbb autót is? Végül is néhány ilyen rossz vevőt ismerek is, mind nagyon mogorva természetű. Lehet, hogy kedvesebb eladót kell alkalmaznom, és egyáltalán nem is az aranymedál számít? A baj csak az, hogy az eladónak csak a skilljeit meg az érmeit lehet lekérdezni, a személyiségét meg nem.

Még egy kérdés: Mikor van az a pont, amikor már érdemes rábízni az üzletet egy menedzserre?
  • Roolcsy
    Sziasztok! Azt szeretném kérdzni hogy autó szalont szeretnék nyitni közösségi területen de nem engedi lerakni a kocsi bejárót akár mit csinálok azt írja hogy "határon kívüli helyszín" és az autót ugyebár csak a kocsibejáróba lehet helyezni. Ilyenkor mi a teendő?
  • Kodlovag
    Nah, megoldottam. Megy mint a szél.
    Hogy pontosan mi volt a baj, azt meg nem mondom, mert 3 dolgot csináltam egyszerre, aztán jó lett. Raktam fel új hangdrivert, DT3.47 helyett -mivel sehogy se akart elindulni- 4.03-at, ezzel meg elsőre ment. És végül eszembe jutott, hogy tegnapi kétségbeesett indítási kísérleteim közben beikszeltem a Win98 kompatibilitási módban történő indítást. Amikor ment, így ment. Na ezt szépen kikapcsoltam. Most győnyörűen fut, habár ha túl sok sim (6-8, vagy még több) van a képernyőn, néha meg-megakad egy pillanatra.
    Játszottam is háromnegyed 2-ig.
  • Mike at home
    persze, az van nekem is
  • Timbo
    akkor nem tom :( :S holnap újra rakom mind és majd meglátom:) amugy gef 4 ti 4200 128 mb al futnia kéne nem??
  • Gerbill
    Nekem K-lite kodek packom van és megy, de Codec pack nélkül is ment a játék
  • rage
    Úgy van, semmilyen codec pack sem kéne.
  • Mojlepque
    én név szerint semmilyent...
  • Timbo
    hát izé:) nem vágom most hirtelen , mert most raktam fel a windowst és így télleg nem tudom , hogy mi van most felrakva:) te milyen codec -ot ajánlanál??
  • rage
    Installáltál-e bármilyen codec packot?
  • Timbo
    Sziasztok! van egy kis problémám a játékkal!

Felpakoltam ilyen sorrendben: Sims2 , Egyetem , Nightlife , Christmas.. , Business

aztán le "hideoltam" és el is indult! lejácca a sims2 alap videóját és aztán tölt egy kicsit majd kilép és kidob egy hibát amit már nem régen belinkeltem!
    sztetek mi lehet a gond??
  • Gerbill
    Ha bekapcsolod a tutorialt abból minden kérdésedre választ kapsz. És mivel magyar a simsed meg is fogod érteni
  • pihi
    cso uj uzletet nyitni h kell? es hol vannak azok a polcok? ami kel egy zlethez?
    H tom reklamozni az uzletem es hogy tudok jo benyomast szerezni a boltorl? h tom rasozni az emberekre az arut? magyar a simsem ugyhogy mondhatjatok magyarul..:) ja es hol tok arat adni a termeknek? egyenit? elore is thx
  • Coolfire
    Én tudod,vevő vagyok rá...:)Az eddigiek is a te jóvoltadból vannak meg.
  • Mojlepque
    de hát DT-vel vok, kikapcsolom az emulációt és még mindig ugyan azt írja ki, hogy ellenőrizzem hogy helyes cd van-e a meghajtóban...
    SD4Hide-t meg nem ismerem...
  • Kodlovag
    Na ez volt az a post, amiben hasonlót láttam a saját problémámhoz. Belassulás
  • rage at work
    Nem jelent meg olyan verzió, ami csak angol
    Mindegyik tartalmaz több féle nyelvet, többek között a magyart is
    Elég azt kiválasztani installkor, és kész.
  • Kodlovag
    A gép: ASUS A7N8X-E Deluxe, AMD 2500+, 1GB RAM, Radeon 9600XT
    Win XP SP1, video driverre hirtelen nem tudok mit mondani. Lehet, hogy valamelyik GTA-hoz, vagy a Civ4-hez raktam fel új grafdrivert, de lehet hogy nem. Az összes többi driver kb 2 éves. Ez most lehet hogy szörnyen hangzik, de az én tapasztalatom mindig is az volt, hogy ha van egy jól működő drivered, akkor az jól is fog működni akármeddig. Csak a DX-et kell frissítgetni.

Amit már próbáltam:
    - Downloads könyvtárat kiüríteni
    - Alacsonyabb grafikus beállítások
    - Hangot elnémítani
    Egyik sem segített.

Még meg fogom próbálni a driverfrissítést, mert ha valami nem megy, akkor persze én is próbálkozok mindennel. Ha így sem lesz jó, akkor meg fogom várni az új patchet. Már készítik. Olvasgattam mindenféle fórumokon, rengeteg bug van az OfB-ben. Ha a patch sem segít? Végül is a Nightlife még jól ment. Habár azt meg kicsit unom már.
  • Mike at home
    nekem anno az alapjatekkal volt hasonlo gondolm xp alatt
    azert is jatszom vele win98 alol

ha van eleg vinyohelyed megprobalkozhatsz azzal, hogy felteszel meg egy xp-t a meglevo melle, fel a legujabb drivereket, es csak a simset, hatha igy jo lesz

de egyebkent milyen grafdrivert hasznalsz? mennyi ram van a gepben, milyen oprendszer alatt?
  • Hoz_Hun
    Kérdés: van igény rá, hogy bescanneljem a borítóját?
  • Kodlovag
    Hát nekem is rengeteg problémám van az indítással. És nem csak azzal...

Mindent úgy csinálok, mint a többi játékoknál: Daemon 3.47, kézzel registry edit (ugyanaz, mint amit SD4hide csinál, próbáltam azzal is), játék indítás -> kéri a CD-t. Újra indítás -> abszolut nem csinál semmit, illetve generál egy exception log fájlt a TS2Bin könyvtárban. De ha még sokszor próbálom indítani, egyszer csak elindul.

De itt kezdődnek csak az igazi problémák. A játék ugyanis első ránézésre is lassú, akadozik. Betölteni a neighborhoodomat min 2-3 perc. Ha megyek családot csinálni, és pl választok egy új ruhát, vagy hajat a simnek, kb 10 másodperc, míg betölti. Nekem ez a játék eddig gyors volt. 2-szer, de helyenként akár 10-szer is gyorsabb, mint amit most produkál. De nem az FPS-sel van baj, egyszerűen csak döglassú. Még a zene is akadozik. Ha kattintok valamire, akkor a kattintás hangját néha négyszer is hallom.

De azért mégis elkezdtem játszani, hogy majd csak megjavul, vagy majd kitalálom, mi baja. Szóval vettem egy üzletet, elkezdtem árulni. Mivel alapsimmel kezdtem, nem volt valami nagy sikerem. De aztán felvettem egy tini csajt eladónak, és onnan már szárnyalt az üzlet.
    Egészen addig, míg az egész játék el nem kezdett akadozni. Ha kattintottam valamire, 5 másodpercig tartott behozni a menüt. Aztán már 10-ig, 20-ig... Végül egy kattintás után egyszerűen megállt a játék. Egér mozgott, lehetett ALT+TAB-olni, de többé semmi nem mozdult a játékban. Lehetett programkezelőből lelőni.
    Akkor jött az újabb tortúra, mire megint elindult a game. Sikerült is a boltot elvinni 1 csillagig. Aztán megint jött a lassulás. Alig bírtam a simmel becsukatni a boltot, és hazaküldeni, annyira akadt. De mikor becsukta a boltot, és hazaindult, megint ment minden rendesen. Mikor otthon volt a sim, nem is történt ilyesmi. Úgy néz ki, csak az üzletben történik.

Szóval nagyon tetszik az új kiegészítő, csak sajnos jelenleg nekem játszhatatlan.

Már olvastam itt a topikban, hogy volt valakinek hasonló belassulásos problémája, csak most nem találom. Sikerült már valakinek megoldani a dolgot?
  • Qwertino
    hát basszus ez ne migaz ! én itt szenvedek itt ezzel a open businessel meg a hide-olsokkal s nem aar sikerülni

hiába rakom bw 1.cd elrejtés stb stb
  • lybra
    Sziasztok!
    Egy kérdésem ill. egy problémám van a HomeCrafter plus-szal.Mióta felraktam az ofb-t elindul ugyan a Homecrafter de ha a padlókészítésre klikkelek kilép.A többinél viszont jó! Másnál nem fordult elő ilyen probléma? ATI X700-as kártyám van a legfrissebb driverrel.