Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Az autótároló platformból lehet-e többet is egymás mögé rakni?, tehát szeretném a garázst a telek hátulsó traktusán elõadni ilyen módon. Más: az utcai behajtóívre magára lehet-e a garázst megkomponálni (ez ugye 8 hosszú és a kocsi tárolására elég 5 hossz is?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Mike
akkor nemtom

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

ForRedGlory
Persze 😊)
Minden indításkor 800*600-ban indul 😞

MANCHESTER UNITED: OOO!!! http://unitedweb.atw.hu !!!OOO Hírek, Videók, Fórum, Blog, Chat, Galéria, Tippjáték és Kvízjáték egy helyen ----> UnitedWeb QUALITY IS OUR PASSION

Igen, errõl szól az utolsó két mondatom...

Mike
kijelöléssel
rém egyszerü lenne

Uff, ez inkább Mike-nak válasz, semmint neked, kedves Gólya. Bocs.

Mike
"önuralmat" LOL

Ez azért annyira nem egyszerû szerintem. Hogyan állapítsa meg a program, te mit tekintesz háznak? Vagy épp egy szobának? Elsõ lépésként lehetne a legbõvebb (vagy tán épp a legszûkebb?) kört nézni a falrendszerben. De mi van, ha nincs is teljes kör falból, hanem itt-ott oszlopok vannak. Szerintem ilyen funkció nem nagyon lesz.
Persze olyan már elképzelhetõ lenne, hogy kijelölsz a földszinten egy részt, és az azon nyugvó teljes térrácsot mozgazja. Persze ekkor is még millió és egy illeszkedési probléma vetõdik föl, a legegyszerûbb felfedezni a szintkülönbségekbõl fakadó eltéréseket.

Meg mozgólépcsõ is...? Ez onnan jutott eszembe, hogy a keresgélések közepette láttam valahol. Majdnem leestem a székrõl! Ez a "ház arrébb rakás" másnak is jó jönne. Mindegy, így legalább fejlõdik a kreativitás, gyakoroljuk az önuralmat, stb. stb.

Mike
jaja
nekem sem tetszik

legalább U alakú lépcsõ lehetne

Sipocz
1.5 Km-re vagyok az otthoni geptûl😊)!

Sipocz
Csigalépcsõt elvileg lehet csinálni, a Mike Inside féle site tartalmaz is több leírást, de sajnos ezek a fabrikált lépcsõk sokkal nagyobb helyet foglalnak mint a lineárisak, lehetetlenné teszik a házalap használatát és nagyon irrealisztikusak ahogyan pl. lógnak a padlólapok a levegõben.

Mike
ki kell próbálni

Sipocz
Ja! a lépcsõk, sajnos a fix lépcsõk roppant bumfordi módon néznek ki. Igazán premade lépcsõnél adhattak volna annyi kedvezményt hogy az alapzatukba bele lehetne építeni ezt-azt (pl. ruhásszekrényt, könyvespolcot. Errõl jut eszembe!!!->ha cheat-tel összevonok két teljesen eltérõ funkcióju tárgyat (vegyük ez elõzõ példát, azaz a lépcsõ alapjába suttyantsunk bele moveobjects-szel egy szekrényt) akkor a tárgyak eddigi funkciója (lépcsõzés+öltözködés) együtt megjelenik, vagy csak amolyan díszítmény lesz belõle?

Én is pont így jártam. Még az alap szimsz 2-nél nem úgy építettem a házat, hogy lesz garázsom is, nam meg azt csak bal oldalra lehet tenni.
nekem is át kellet pár szobát telepítenem.
De a szõnyeg az már nagyon hiányzott 😊.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Van só is a játékban?<#hehe>

Amúgy lépcsõn akkor tudnak egyszerre egy irányban haladni többen, ha nem kész lépcsõt használsz, hanem azt a másik, dinamikus fajtát. Igaz, abból meg kisebb a kínálat. De én pont a közlekedési problémák miatt már csak ilyeneket használok.

Mike
ja és tudjátok mi hiányzik még nagyon?
az, hogy az egész házat odébb lehessen tenni, szerkesztõ módban
vagy egész szobákat

pl. van olyan házam, ahová elférne a garázs, ha azt nem mindig bal oldalra kéne tenni, mert jobb oldaon van hely, most az egészet építhetem arréb 8 kockával, pff, inkább lebontom, és lesz helyette másik

Mike
jaja, csigalépcsõ jó lenne végre
meg lift is 😊)

meg az is jó lenne - ami nagyon idegesít - hogy egy irányba egszerre ketten is le tudjanak menni egy lépcsõn
ellenkezõ irányban mûködik, de egy irányba nem

meg tetszene olyan is, hogy a sim alapból ne tudjon úszni, hanem meg kelljen neki tanulni, és akkor igazán tudhatna figurázni is, gyors, mell, stb
jó mondjuk van háton lebegés, az sem rossz 😊

Mike
oda ne építs semmit
szántsd fel, és hintsd fel sóval 😊)

Ja! Egész véletlenül nem találkozott valamelyikõtök csigalépcsõvel? Olyannal, mint a Sims1-ben volt. Csak azért kérdezem meg, mert már a szemem esik ki a keresgéléstõl, annyi mindent átnéztem. Nekem jól jönne,mert ezek a lépcsõk túl sok helyet foglalnak el /legalábbis az általam kedvelt ép. stílusban - kicsi, de lehetõleg praktikus házak/.
Zizzenetnek: azt észrevetted - ha már lépcsõnél tartok, hogy mostmár minden lépcsõhöz ugyanannyi hely kell? A padlót le lehet tenni a lépcsõ végén, de falat nem húzhatsz csak egy kockával utána. Elég furcsán néz ki.

A legtöbb FPS console-t ha megnézed, ugyanúgy hibaüzenet-hegyeket találsz
Hasonlóan hiányzó hangokról, textúrákról ír.

Közben mégis van hang, meg textúra is 😊
Amúgy néztétek néha a CTRL+SHIFT+C-re elõhozható log-ablakot? Én többet nem nézek bele, az biztos. Eszméletlen, mennyi hibát jegyez be. Duplikált értékek (jó adatbázisa lehet...), nem talált anyagok (hangok és egyebek), negatív értékek (pl. "nice index"-re következetesen írt ilyet valamelyik objektum esetében) és még sorolhatnám.
Egyébként, ugye említettem korábban, Emilt visszakölktöztettem a telekre egymagában, mikor rendeztem be a lakást újra, egy szekrényt és egy gitárt nem lehetett közvetlen a falhoz rakni, mert kiírta, hogy ott fal van. Egy négyzettel beljebb lehetett csak. Szerintem megint bugosodik a telek. Szerintem részben elég gány a játék.

Mike
Mikeinside-on nincs véletlenül?
volt egy cheat az egyetemnél, amellyel akkor is lehet építkezni ha ott vagy
az nem használható ilyenkor?

Mike
hát ha úgy adják a kiegeket mint az 1-hez, akkor pár év

Sipocz
A kézkurzor amivel megfogható a bármi. Ott volt a balhé hogy a pasas beszorult a kocsmában két szék meg a fal közzé, a két szék csak egy-egy oldalon állt szabadon és a dilinyós naná hogy nem a szabad oldalra mászott ki. Ha lett volna "hand tool"-om 😊)) akkor a moveobjects cheat-tel lazán kiszedem az ipsét, így viszont a nejemmel átépíttetem az éttermet (ami ugye utólag, amikor már minden a helyén és pofás is elég gubancos).
Nem tudtok-e valahol letölthetõ dorm-ot (tetõk->második csoport) ami legalább 4 egység széles?
A pincegarázsnál leginkább egy technológiai leirás érdekelne, olyasmi mint amilyen az official site exchange rovatában is van, persze cheat-eket kell használni csak az a bajos hogy egyszerre 4 dolog pontos és szinkron elhelyezését kell megoldani (pincefal+behajtó+auto tároló+garázsajtó).

Tud esetleg valaki arról infót, hogy várható-e belátható idõn belül olyan kiegészítés amiben állatok is lesznek? (kutya, macska)

Az elsõ részben tetszett ez a lehetõség, volt is egy kis dalmatám és nagyon hiányzott a sims2-ben...

Mike
nem mindig rémüldöznek 😊

nagyon vicces az, amikor közös helyiségben az egyik zuhanyozik, a másik wc-zik, majd lehuzza, a másik meg kiugrik a zuhany alól, mert elment a hidegvíz 😊)

Nálatok is rémüldöznek a lakó/házastársak, ha meglátják a másikat a tus alatt?
Az enyémek mintha vámpírt láttak volna!
Miért van az, hogy ha a konyha-étkezõt úgy csinálom meg, hogy nem szimpla asztalt teszek le, hanem a konyhai szekrény megfelelõjét /amihez bárszéket kell letenni/, a maradék kaját nem a konyhában teszi le /bármennyi hely is van/, hanem az étkezõként szolgáló szekrényre? Még akkor is, ha teljesen külön helyiségben van a két funkció - bár ezt nem igazán szeretem /a simjeim sem - jobb kedvelik a tágas, egybefüggõ tereket/.

Mike
lehet mobilja, csak ki kell tenni a tatyójából egy asztalra

Mike
jaja, szeret behalni egy telek

Mike
megnyomod alul az apply-t is? magyarul talán alkalmaz

Mike
mi az a hand tool?

Mike
olyat, ami lejt egy szintet?
ha az utcára kinyúló beállót lehet lejtõre tenni, akkor gondolom lehet, egyébként meg nem nagyon, max a szokásos cheattel

Huh nálam ilyen bugog nem voltak (még).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mike
javítva
nem is tölt olyan sokat

Jaj ez a mobil meg mp3 lejátszóvásárlás nálam is ott van. Hiába van nekik már egy (vagy kettõ) kell nekik még. Még egy nõi szimnél megérteném, na de...
Vámípran meg alapban nem veszek mobilt, mert felkeltik vele.

Ja azt próbálta valaki, hogy meghív magához egy nem általunk irányított (npc) szim vámpírt, gyorsan átmenni építkezésbe, falathúzni köré, ablakokat rá, és megvárni mi lesz vele nappal<#idiota>.

Mike
szerintem nem

Elképzelhetõ, hogy kicsit bugos a játék <#vigyor1>. Kicsiny telkemen (ahol korábban eltünt a sim - egyébként végül kiadtam neki egy parancsot, mondjuk, hogy üljön le egy fotelbe, erre abban a pillanatban megjelent hátul a kertben, persze éhhalálban azonnal elhunyt; szerintem ez is egy afféle bug), a bal felsõ sarokban - attól függ, honnan nézzük - megjelent egy sim gyémánt. Nem volt alatta sim, de ott forgott, a kellõ magasságban. Még a színe is változott néha, egyszer zöld volt, aztán végig platina. Ugyanakkor én simjeimrõl egyszer csak eltûntek a gyémántok. Lehetett irányítani õket, de nem volt a fejük fölött gyémánt. Ment, kilép, vissza, újraindít, vissza, a helyzet nem változott. Csak ezen a telken volt ez a rendellenesség, más telekre belépve minden aktív sim kapott lelket.
Szóval döntöttem. Brandi és pereputtya el a bal fenéken, Emil simem a tárolóba majd vissza a telekre. Mitteszisten, helyzet megjavult, lett neki gyémántja újból. Mondom, lehet, egy picit bugos a játék.
(Arról már nem is beszélek, hogy, valahányszor megérkezem taxival a belvárosból, azonnal jön egy másik taxi is, és fölteszi a kérdést, hova akarok menni. X-gombra kattintás, azt' jól van. De hogy ezt is miért csinálja....?)

ForRedGlory
Ja és azt még had kérdezzem meg, hogy miért van az hogy hiába állítom a felbontást 1024*768-ra, minden indításkor 800*600-ban indul

MANCHESTER UNITED: OOO!!! http://unitedweb.atw.hu !!!OOO Hírek, Videók, Fórum, Blog, Chat, Galéria, Tippjáték és Kvízjáték egy helyen ----> UnitedWeb QUALITY IS OUR PASSION

ForRedGlory
Az a férje a szõkének 😊)))))

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Noha én magam ki nem állhatom ezeket, de természetesen azoknak a simeknek akik kívánják megvásárolom az elektronikus mütyüröket, hagy élvezzék. Csakhogy! megveszem neki a mobiltelefont és a vásárlás (meg persze aspirációs kielégülés😊) után a következõ kívánsága venni még egy mobiltelefont. Namost akkor minden testnyilására vetessek vele egyet?
Ahogy nézegettem vámpirral elég nehéz életbenmaradni, én ráadásul rühellem a vámpírokat "turn off"-nak általában ezt kapják a simjeim. Tegnap kibabráltam az egyik vámpirral (persze nem direktben erre utaztam) egy downtowni lot-on: olyan hajnali 6.30 tájt kezdtem el vele a chat-et és amikor 7-kor felkelt a nap az ipse (valami gróf) sûrü füstfelhõt eregetve menekülõre fogta😊)!
Downtown-ban hogyan lehet elõkapni a "hand tool"-t, lett volna egy kis "move object" belenyúlnivalóm?
Valamelyikõtök csinált-é már, avagy tudna ajánlani valami doksit arról hogyan kell pincegarázst építeni (van ilyen, letölthetõ lot-ban már láttam!)?
Hack-kedvelõknek: a daily gardener, az alien abduction és a falling satelitt hack-ek jól müxenek az NL-val.

Üdv!

Hosszú Sims2 mentes idõ után tegnap ismét feltettem a progit. Immár a magyar dvd-s verziót, rá a university-t utána pedig a nightlife-ot. Úgy látom sok minden fejlõdött (karakter készítésekor megadható, hogy mire indul be, mi az amit ki nem állhat) stb. Bár ezt valszeg feleslegesen mondom, csak fellelkesedtem a látottakon. 😊)) Most nekiállok visszaolvasni azt a párezer hsz-t ami legutóbbi látogatásom óta született. 😊))

(Csak egy dologgal nem békülök ki, iszonyat sokat tölt... 1Gb ram ide, 2,8-as p4 oda...)

Apropó a jumping bug néven elhíresült hiba javítva lett?
Kellemetlen emlékeim vannak róla...
Mindegy most visszaolvasok, remélem találok róla infót.

Nos csak ennyit akartam. 😊

Oxy,egy kicsit elragadtattam magam,szerintem te is örültél volna.De Downtonban is csak akkor jelenik meg ha fent van az Egyetem is,nem?

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Mike at home
a papa mar egesz jol fest 😊)

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
barmelyik Downtownban levo boltban van ilyen kek automata

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
olvass vissza

Mike at home
jo
akkor pedig a temat hanyagoljuk, a tovabbiakban minden 6600GT karaktersort tartalmazo hsz-edet torlom

Mike at home
elso korben mondjuk amagyar nyelv szepsegeivel is torodhetnel 😊
amit felfogtam a mondokadbol arra kovetkeztetek, hogy olyan bajod lehet mint Ibronnak
a registryben kell ppiszkalni, majd Ibron elmondja mit

ForRedGlory
Ezt én csináltam 😊)))))

Köszi!