32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Gólya #19071
    nyithatsz nyugodtan autókereskedést - tőlem még a legdrágább kocsit is elvitték - eddig ez volt az egyik legjobb üzlet (másik a műszaki kereskedés)
    találsz hozzá megfelelő "talpazatot", amire rápakolod a kocsikat aztán mehet a bolt
    a köv. hsz-ra:
    persze, fogy a pénz, de ha saját simed vásárol, akkor benézel hozzá a telekre, eladod a sok fölös cuccot, amit összevásárolt és megint lesz pénze
    a boltod nem fog csődbe menni (legalábbis ettől és így nem)
  • Gólya #19070
    Windkeepert én is nagyra értékelem - most szedtem le egy jó kis ajtó-ablak kollekciót a TSR-ről - csak elbambultam, mert leszedtem a mesh-t meg egy metál színezést, aztán kellett volna még egy olyan zsemle-vagy valami hasonló szín, s mire futottam, már nem volt sehol (gondolom, a fizetős részén megvan, de hát szegény az eklézsia)
  • Gólya #19069
    lehet víz alatt építkezni (anno a simmetrián volt ennek útja-módja) - én csináltam is egy házat a Caliente-csajoknak, de igazából nem nyerte el a tetszésemet (olyan fakó volt minden a víz alatt: míg építkeztem nem, de ahogy átváltottam, egyből kifakult minden - nem nagyon, de engem zavart)
  • I.C.ram
    Tehát magyarul, ha sokat vásárolnak, akkor elfogy a pénzük? :( Akkor csődre vannak ítélve a boltok egy idő után, mi? :(
  • I.C.ram
    kösz

Áh maradok az agingnél, már beírtam. MAx kikapcsolom majd. Az elixír szerzéssel meg az a bajom, hogy még egy plusz feladat. Ígyis sietnem kell, hogy rendesen tudjon kakálni, enni, aludni a simem, és még fejlődjön is.

Csak azért gondoltam erre, mert vettem egy comm. lotot Corner Shop néven, és tele volt üres polcokkal, erre nem tudom, hogy mit lehetne/kéne rakni, és ezért gondoltam, hogy van valami feltöltő dolog rá.

Másik, ami még érdekelne, hogy autókereskedést lehet valahogy nyitni? Nyilván lehetne, de ugye az autókat csak a kocsikiállóra lehet pakolni. Akkor építsek egy nagy szalont, mintha garázs lenne? Egyaltalán lehetséges, hogy autókkal kereskedjek, megveszik?

Nagykereskedésből hogy lehet vásárolni?
  • Mike
    Hi Marci!

1. örökélet
    tini kortól simán lehetsz örökéletü kód nélkül is
    összegyűjtesz 30 ezer aspipontot, és veszel magadnak életelixirt, ez 3 nappal visszafiatalít, ha arany vagy platinában vagy (egyébként öregít). 5 löket van benne, meg lehet inni akár egyszerre is egymás után, az 5x3 nap vagyis 15 nap
    ennyi időd van arra, hogy összegyűjts újabb 30 ezer pontot, ami nem nehéz az új randi rendszerrel, a több mint 60 napos karimnak közel 300 ezer aspipontja van (ez rendgeteg, régebben az alapjátékban ha vkinek volt 100k az már nagyon sok volt)
    ha kisgyerekkort akarod meghosszabítani arra meg ott a simPE (google első találat)
    az aging-ot ne nagyon használd, meg gondokat okozhat, pl. nem jön többé a busz, és semmilyen jármű, vagy újabb kieg felrakása után eltűnik a ház

2. minden vicket vackot be tudsz árazni az árazóval, illetve tudsz vásárolni nagykerben, ezen van árrés is
    nem nagyon értem mi az hogy telerakja a kirakatot, én még ilyet nem láttam
    üres pultokat (mondjuk kaját árulsz) a restock-kal (magyarul nem tudom minek hívja a program) lehet feltőlteni, ráböksz az üres pultra, vagy ráböksz egy alkalmazottra

és olvasd el a 19012-es hszemet
  • I.C.ram
    Aging-rá már megtlaáltam a választ, csak én eddig simán aging-et próbáltam beírni.
  • I.C.ram
    Van valami mód arra, hogy örökéletűek legyenek a simek? Valami cheat vagy hasonló?

Másik kérdésem meg az, hogy, ha veszek egy boltot, akkor abban csak azt adhatom el, amiket lelehet rakni, vagy van valami másik módszer is. gondolok itt arra, hogy autómatán feltölti a kirakatot mindenfélével. Próbáltam egy zöldségest nyitni, de nem igazán tudok lerakni zöldséget, csak üres pultokat.
  • Mike
    no megoldottam, szerencse, hogy nem lakott benne senki, meg hamar kész lett, mivel ki kellett törölnöm az utolsónak szerkesztett package-t a lots dirből, milyen fasza lesz az, amikor vmelyik családomat veszítem így el, és többé ki sem lehet őket onann mozdítani, max valakihez odaköltöztetni, ha éppen arra jár

másolgassátok a mentéseket sűrűn!
  • Mike
    hogy rohadna meg ez a program :((((((
    leekopintottam a házat, aztán kilépve ennyi látszik az egészből
    be sem lehet rá lépni

• Mike
    szerintem az csak dekoráció

mert a víz kék

ja és nem szoktal belehalni, ha áll a víz a pincében nem zavar senkit
  • Devids Pro
    víz van benn?
    akkor nem halnak meg a simek?
  • Mike
  • Mike
    és ki más csinálta volna mint windkeeper
  • Mike
    Tropical Paradise a simresource-szon

ez milyen jól néz ki!

• Inquisitor
    Na, megoldódott a kínom az magyar kiadásu ánglius Sims 2-vel.
    Véletlen beestem egy boltba, ahol látom ám, hogy a The Sims2 magyar DVD-re rá van vésve, hogy az angol változatot ingyen cserélik erre. Megbeszéltem az eladóval és másnap be is cserélték. (Pedig nem is ott vettem.) Tokot nem adtak, hanem bevették a 4 lemezt és kaptam egy papírtokos DVD-t, ami kényelmesen elfér a négyes DVD-tokban. Volt egy egész kartonnyi ilyen lemezük, rá van szitázva, hogy csak cserére, eladni tilos.
    Persze elöző 18.000+ hozzászólásban biztos benne volt párszor, csak ekkora szövegben nehéz meglelni :)
  • Inquisitor
    Na, megoldódott a kínom az magyar kiadásu ánglius Sims 2-vel.
    Véletlen beestem egy boltba, ahol látom ám, hogy a The Sims2 magyar DVD-re rá van vésve, hogy az angol változatot ingyen cserélik erre. Megbeszéltem az eladóval és másnap be is cserélték. (Pedig nem is ott vettem.) Tokot nem adtak, hanem bevették a 4 lemezt és kaptam egy papírtokos DVD-t, ami kényelmesen elfér a négyes DVD-tokban. Volt egy egész kartonnyi ilyen lemezük, rá van szitázva, hogy csak cserére, eladni tilos.
    Persze elöző 18.000+ hozzászólásban biztos benne volt párszor, csak ekkora szövegben nehéz meglelni :)
  • Hoz_Hun
    Köszi.
  • Kodlovag
    Na itt van például az én egyik házam. Ebben is alapvetően hasonló módszerrel van építve a dupla garázs a házhoz. Pedig ennek is van alapja.

• Mike
    sajnos ez ilyen
    vannak trükkök, legalábbis vmelyik fansite-on láttam már ilyen
  • Mike
    nohát az xml manipulációm semmit sem ért :)

ellenben rájöttem, hogy miért szeretek én ezzel játszani, kibővítettem a házat, és újrabútoroztam, és a lenti pinyó berendezése olyan jól sikerült (legalábbis nekem tetszik) hogy nagyon meg voltam vele elégedve, ergo sikerélmény a köbön :)))
  • Kodlovag
    Garázst is lehet csinálni. Akkor is, ha van alapja a háznak. Sőt, pincébe is. Kicsit körülményes, de megoldható. Itt vannak tutorialok.

Garázs építése alappal rendelkező házhoz

Alagsori garázs
  • Kodlovag
    Igen, de 6 kívánsághoz 4 évig kell egyetemre járni. 5-höz meg csak egy évig. Azt még kibírom valahogy.
  • Hoz_Hun
    Köszönöm a tegnapi pincés segítséget!!

Tegnap jó sokat szenvedtem vele de sikerült. Igaz kompletten újra kellet építenem a házat, mert a régit nem engedte aláalapozni. Medence, kert meg ilyenek kitörölve a házat elforgattam (elforgatva építettem meg). Most sokkal jobb a helykihasználás, bár azért van egy-két nagyon nem tetsző dolog. Pl a garázs: alapozott házba nem tudtam beéíteni, mert az egy szintel "magasabban" van. Most külön kis épület a garázs tetőterasszal.

Helyügyileg a legjobban a garázzsal szopattak be.
  • Mike
    már mindgey, megoldottam szerintem, csak a fotóalbummal volt baj, de ha hazamegyek megcsinálom azt is, és akkor jó lesz :)
  • Gólya #19046
    pincegarázst sem nehéz csinálni - azt hiszem a FAQ-ban is bent van
  • Gólya #19045
    de ha elvégzi az egyetemet, nem csak 5 kívánsága lesz, hanem 6(csalás nélkül)
    persze, ezzel nem akarok senkit rábeszélni (bár nekem tetszik )
  • Gólya #19044
    jól van, na
    egyébként az is lehet, hogy csak azért, mert nem saját "gyártású" simről van szó
    érdekessége pl., ha beviszem közösségi telekre, ugyanaz a szakadt gönc van rajta, amiben először láttam (hiába vett anyuka szép ruhát neki!)

a pincével én akkor jártam meg, amikor szép dimbes-dombos faluban játszottam:felépítettem a házat, aztán átpakoltam egy másik helyre (mint utóbb kilestem, alacsonyabb fekvésűre), hát nem feljött a víz?

nem tudsz valamit alakítani a házadon, hogy ne kelljen másik telekre menni?
    amennyit látok belőle, talán lehetne csípni-lopni valamennyit - elég tágasnak tűnik
  • Mike
    szuper :/
  • akyyy
    nem direkt, messengernek köszönhető : \
  • Mike
    ha van alap, lehet, csak kicsit melós, ha nincs akkor nem

egyébkáént még:
    de az sem lenne egy utolsó, ha az egész házat meg lehetett volna fogni, mit szívtam azzal, amikor megjött az autós kieg, és csak bal oldalra mehetett a kocsibeálló, és hely csak jobb oldalon volt, mindent újraépíteni, brrrr
  • Mike
    ezt a kisbetüt/nagybetüt miért csinálod? poénos?
  • Mike
    én azért nem költözöm, mert nem új házat szeretnék, nem azért éltek több mint 100 napot, hogy a házat otthagyják, egyszerüen csak ki kéne kicsit pótolni, mert pl. medence egy csík, nem fér el

másrészről kiköltözéskor lerabolják a házat, visznek minden mozdíthatót, pedig már olyan jól berendeztem :(

• akyyy
    CsaK feL akARtaM, dE nEM lEHeteTt.

DE AMUgy pincét lehet úgyis csinálni hogy már van egy meglávó házam? vagy le kell bontani?
  • Mike
    ja aha, és felvette az anyját melózni, értem már
  • Mike
    pincét úgy csinálsz, hogy a házépítésnél van az alap (ilyen alig magas kocka izé) szépen kihúzod vmi négyzsögletesre pl., aztán egy egységnyit hagyva a szélén kitörlöd. ezek után betapétázod a belsejét vmi olyan tapétával aminek csík van az alján, és addig ásol, amíg az nem látszik, utána a kiegyenlítővel elsimitod a talajt, ha passzol a csikhoz, akkor a teljes területet arra szintre kiegyenlíted. most pg-up, felhúzod a falat, befeded a lukat vmilyen padlóval

pincegarázs nem olyan egyszerű, rákeresel a neten, hogy kell megcsinálni
  • Mike
    vannak random simek
    ha nem lakik sehol, akkor is fel tudod hívni ha már megismerted
  • Mike
    simán be tudsz tenni közösségi telekre is zuhanyozót, és ágyat is, igaz csak a relax megy rajta, de vmit pihenni gondolom úgy is lehet
  • Mike
    jaja, szerintem egyetem uncsi
  • Kodlovag
    Na de ha ennyire nincs hely, meg a házat se nagyon lehet tákolni, akkor miért nem költözöl nagyobb telekre? Kb mint a valóságban. (Vagy pénz nélkül nyomorgunk, mint a valóságban?)