32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Mike
    ha van személyzet, akkor is 3 helyen kell lenned egyszerre, mert a személyzet vagy lebzsel, vagy átment pirosba, és el kéne küldeni pihenni, miközben te éppen főzöl meg kihordod a kaját. ezzel szemben ha boltod van, és az alkalmazottak döglenek, lusták, szabotálják a munkát, akkor na bumm, max hosszabb ideig állnak a vevők az árukat nézegetve, egy kulcspozició van a pénztár, de az sem kell mindig
    tehát étteremet akkor nyiss, ha gazdag vagy, és tudod gfinanszírozni a 2 szakácsot, 3 pincért, 1 bárpultost, 1 kvpultost, 1 hotesst
    és így csak menedzselned kell őket, nem kell beugranod helyettük
  • Kodlovag
    Egyébként a kezdetek kezdetén én sem bírtam egy simnél többel foglalkozni. A Caliente nővérekkel kezdtem játszani, és direkt örültem, mikor az egyiket halálra ijesztette a másik exférjének a szelleme. De négynél több simre még most se tudok odafigyelni.
  • Mike
    én nem tudtam
    a tulaj rohangált összevissza, főzött, felszolgált, még wc-re se tudott kimenni, annyira nem volt ideje semmire
    bezzeg a szakács főzés helyett tv-zet, kv-zott, a bárban ivott, mindenki pillanatok alatt elfáradt, stb
  • Kodlovag
    De van. Ctrl+Shift+C aging off. De nem ajánlom. Az életelixír jobb. Teljesítsd a simed vágyait. Naponta legalább 2000 pontnyit, 15 nap alatt legalább 30000-t. Akkor mindig lesz elég pontod életelixírre. Ezt egyedül akkor nehéz, ha knowledge aspirationje van a simednek. Ha megszorulsz, rengeteg aspi pontot lehet szerezni egy álomrandival.
  • Kodlovag
    Akkor meg úgy csináld, hogy válaszd ki a faluban a házat, mintha játszani akarnál. Ott pedig a package lot gombot keresd, felugrik egy kisablak, válaszd, hogy package to a file. A ház családostul becsomagolásra kerül, megtalálod a filet a My Documents/EA Games/The Sims 2/Packaged Lots könyvtárban. Ezeket mentsd ki valahova. Aztán mikor elkezdted az új játékot, csak duplaklikk a mentett fájlokon, akkor bekerülnek a játékba, a lakott házak közé, és rakhatod, ahova akarod.
    A házon kívüli kapcsolataikat mindenképpen el fogják veszíteni.
  • jakewyler
    Hali
    Ha veszek egy közösségi telket,akkor abból nekem jön a pénz?vagy mit kell tennem?
  • Savmacska
    ahogy igy végigolvastam teljesen igazad van, többet fektecc be mint elacc, családom nicns mert utálok 1sim-nél többet foglalkozni és még igyis elég jóle lvagyok, és mosogatóval keztem (azaz gasztronomiával és a végére fő shéf szeretnék lenni vayg nem is tudom mi a maximuma gasztronomiával...öregedés ellen nics valami módszer nicns csit amivel ezt kitudom kapcsolni mert elixir-re nincs mindig pontom és azért nem akaroke gy öreggel jáccani ugye ez érthetö szerintem..
  • zsofi6
    Eddig meg is vagyok vele, de nem másik faluba akarom rakni, hanem új játékot kezdtem, leakarom törölni a régi mentéseket, de néhány családot beraknék az új mentésekhez.
  • Kodlovag
    Rákattintasz a házak menüre a faluképernyőn. Ott lennie kell egy olyasmi gombnak, hogy Move to houses bin. Ezzel berakhatod a házat a többi fel nem használt ház közé. A többitől külön, a lakott házak között fog megjelenni. Ezután ezt berakhatod valamelyik másik faluba.
  • Kodlovag
    Gondold csak meg. Biztosan ment már a simed étterembe, ha máskor nem, hát randikor. Láttad, milyen árak vannak. Szerintem 50-nél semmi sem kerül többe. De egy nem sok csillagos üzletbe egyszerre 3-4 vendég van. És azok is felteszem egyszerre csak egy dolgot esznek. Szóval egy nyitvatartás alkalmával ki tudsz szolgálni mondjuk 10-15 simet (attól függ, mennyit tudsz nyitva tartani). Fizetnek neked 10-50§/fő, ugye attól is függ gondolom, mit tud megfőzni a szakács. Tehát legyen mondjuk a bevételed summa 400§. Az nem túl sok. De fizetni kell az alkalmazottaknak is. Kell egy, aki ültet, egy pincér, egy szakács. Ez a minimum. Az óradíjuk 30§ körül van emlékeim szerint, hármójuknak 100, de ezt egy nyitvatartás alatt többször is ki kell fizetni nekik. Máris több kiadásod van, mint bevétel. Minél tovább lennél nyitva a több bevételért, annál többet buksz. Ha magad végeznél el 1-2 munkát a spórolás kedvéért, akkor meg fennakadások lesznek a kiszolgálásban, mert a simed nem lehet mindenütt egyszerre, a vevők viszont ezt nem díjazzák. Megy lefelé a ratinged. Ha az egész családot viszed dolgozni alkalmazottak helyett, hogy minden flottul menjen, akkor meg 2-3 sim egy napi munkájáért jó esetben kerestél 500§-t. Ennél már az is többet hoz, ha a simek hajnali 5-től 10-ig elmennek golflabdát szedegetni (ha jól emlékszem, ez a slacker karrier első munkája).

Na most hogy ezt ilyen szépen végiggondoltam, azt hiszem nyitni fogok egy éttermet. Jó kis kihívás.
  • zsofi6
    A szomszédságból, hogy lehet kivenni a családokat házastól, hogy berakjam őket egy másik mentésbe?
  • Savmacska
    nem lehet belöle megélni ?
  • Mike
    pedig világos
    kössz a tippet, nekem sem tellt a kémcső
    illetve nem igaz teljesen
    amikor Ice anyucikájának adta át a tudást, az hipp-hopp átment (Ice tini korú)
    de amikor a itt is bemutatott bamba haverjának (aki mellékesen kő buta, 2,5x annyi idő kell a hf megcsináláshoz mint Ice-nak, pedig mindkettő 0 neat pontja van, és a logic skillük is hasonló) szal amikor vele beszlt, nem nagyon ment feljebb a mutató

ami még nagyon tetszik, az a bowling, úgy nyomja föl a kisiskoláskorú simek body-ját mintha húznák
  • Mike
    azt irta kék
    akkor be van kapcsolva, csak nem kompatiblis
  • Flora2
    Coolfire: átadni az üzleti tudást: ha az üzlettulaj sim átadja a tudást valakinek, akkor neki is megmarad, meg a tanítványnak is lesz.
    Egyébként trükkös dolog ez az átadás. Ugyanis ha ráklikkelsz a tanítványra és elkezded átadni valamelyik fajta üzleti fogást, és folymaatosan beszélgetnek, akkor a sötétkék kémcső a feje felett - nálam legalábbis - egyáltalán nem telik. Beszélhetnek ketten a végtelenségig, nem telik meg a kémcső.
    A trükk a következő: nem szabad folyamatosan beszéltetni őket, hanem egymás után négyszer kell Átadni az üzleti fogást Folytatással, úgy, hogy mindig gyorsan kiikszeled az előző Átadást, jöhet a Folytatás rögtön. Négy ilyen után megtelik a kémcső, és 1-2 percbe került az egész! (Ezt most furán fogalmaztam meg, de aki kipróbálja, látni fogja. Vagy nektek nincs ilyen kémcső-nem-telik-meg problémátok?...)
  • Flora2
    berczy: azt lecsekkoltad az Opciók menüben, hogy a Csilli-villi feltelepítése nem állította-e át a játékbeállításokat úgy, hogy nincsenek engedélyezve a letöltött tartalmak? mert úgy emlékszem, a Nightlife óta minden új kieg feltelepítése átállítja ezt az opciót (és sok más grafikai beállítást is!). Asszem, a kis fogaskerekes almenüben van a lehetőség, hogy engedélyezd (enabled) a letöltött cuccokat (custom content).
    Ha már lecsekkoltad, akkor bocs.
  • Mike at home
    menj el egy működő étterembe, nézd meg miket használnak, milyen bútorokat, aztánn építs magadnak egyet, vedd fel a személyzetet, nyiss ki

aztán majd meséld el, ha megélsz belőle, akkor hogy csinálod
  • Mike at home
    a házi cuccok tekintetében az Egyetem hozta a legnagyobb váltást, ott volt a legtöbb ilyen gond, azóta kevesebb
    a GL-lel mindenem kompatibilis

ha valami egyszinü kék, akkor bizony törölni kell, nem fog megjavulni
    a letöltési helyen meg kell nézni, nem tette a fel a készítő egy újabb verziót
  • Devids Pro
    nekem csak újra kellet telepíteni a CEP-et és működnek a letöltött cuccok.
  • rage
    A Glamour Life Stuff-nak immár van clone cd verziója
    DT4 + SD4Hider kell az indításhoz újra.
  • rage
    Mike ! Neked volt ilyen gondod a Glamour Life telepítése után?
    Vagy minden letöltött cucc működik ?
  • berczy #19910
    Hello!

Segítsetek pls. Felraktam a csilli- villi cuccokat, de a letöltött cuccok nem akarnak menni. Kéken villognak és a választhatók között nem jelennek meg. Felraktam már a CEP-et is, de így sem okés.

Please Help!
  • Savmacska
    éttermet szeretnék nyitni hogy lehet ?:O
  • Coolfire
    Oooops sztornó.Mégiscsak visszaadta egy kis idő múlva mindkettőnek.Na belekezdem egy boltba.Ugyanis az ürgének most 5 piacvezető üzlet kellene.Most fiatalítottam vissza úgyhogy meglesz az is.Igaz a lányoknak adom át folyamatosan a tudást.Ha mindent átadok akkor nulláról kell megint kezdeni?
  • Mike
    majd letesztelem neked
  • Kodlovag
    Nem tudom, de ez azért durva bug lenne.
    Én eddig még csak kétszer teljesítettem az életcélt. Egyszer 20 legjobb barát, és egy másik simnek éppen tegnapelőtt 20 szerető egyszerre. Viszont biztos, hogy egyiküket sem fogom elköltöztetni, nagyon jól megvannak a jelenlegi helyükön.
  • Coolfire
    Létezik az,hogy a Belvárosból átköltöztem Tengerszemfalvára és minden családtag-már akinek volt-elvesztette az örök platina életcélszintet.Vagy a progi buziskodik velem?
  • Coolfire
    Az igaz,hogy olyan mintha eladnád,de a lojalitás csillagok akkor csökkennek rendesen.
  • Coolfire
    Ha elfogy a kedves vevők türelme a pénztárnál,akkor csapják földhöz a tatyót,olyankor a beszerzési árat kapod vissza,ha feltakarítod(asszem).
  • Coolfire
    Az Egyetemben.
  • Savmacska
    de igen már megvan vennem kelett kasszát és akkor ott emgvár engem a csomagokkal és ugy nem csak nagykerárat kapom meg hanem amit huzok rajta azt is de azért kösz
  • Shiwo
    ez mellik kiegbe is van ?
  • Mike
    de miért kéred meg hogy távozzon? miért ne fizessen?
  • Mike
    semmi bajod nem lesz az add-on-okból
  • Kodlovag
    Régen nem boltoztam már, de az nem úgy van, hogy ha megkéred, hogy távozzon, akkor fizetés helyett eldobja a csomagot, te meg csak a nagykerárat kapod vissza?
  • edikee
    ó köszy szépen !!
  • Coolfire
    Természettudományi karrier,csak sikeres diploma után kapod meg.4 új meló:természetfeletti,szórakoztatóipar,művész és természettudós. Négyfajta új karrierjutalommal bővül az eddigi kínálat: Emberevő Tehénnövény (Laganaphyllis Simnovorii), a Frankenstrátor, Dr. Vu Automata Plasztikai Sebésze, és a Luminous Pro Antik Fényképezőgép.
  • Mike at home
    biológusként kapod, melóhelyi cuccként
  • edikee
    sziasztok a húsevö növényt hol találom meg ? fentvan minden kiegészitö ! :)
  • Savmacska
    ezt nem értem..van 44pénzem-vezsek nagykerból egy képet 40pénzért-eladom 42pénzért-megkérem a vevöt h távozzon mert uyge akkor fizet-és marad 44pénzem ez meg hogy van (44-40=4+42=46 nem ?) akkor mért csak 44-pénzem van mindig ?