32098

FAQ - Mielőtt kérdeznél

warez téma automatikus törlést jelent!
ne kérdezd meg honnan lehetne letölteni a programot, a cracket

• Mike
    azt az újfajtát kell?
  • Mike
    igen, van
  • Mike
    gép paramétereit regéld el
    proci, ram, grafkártya
  • Mike
    ÜDV SIPÖCZ!
  • Gólya #24592
    ez (is) az, ami miatt szuper ez a kieg.:

az első egy őszi napon este 6 körül készült, a másik köv. nap reggel
  • Gólya #24591
    világos
  • Sipocz
    A #24585-ben említett családom a no.1 vagy másképpen Béla bácsiék a Sims2 megjelenése óta léteznek és egyszerűen a nagyöregeket nem vagyok képes "elengedni", velük tanulmányoztam a gamát, a faluban szívbéli barátjuk van 26, ezen kívül is nagyon sok simet ismernek (a boltjuk fix vásárlóközönsége 57 fő), 3 gyereket neveltek fel; egyenként (Mariska nénivel együtt) 3 teljes karriert végignyomtak. Jelenleg legkisebb (és egyben egyszem leány) gyermekükkel élnek közös háztartásban (ő Amálka és férje Máté, persze mindketten már leszármazott simjei Pleasantview-nak). Igazán itt jön ki jól az üzletes és az évszakos kieg. mert Béla bá és Mari mami már nem alkalmazottak (igaz tycoon-ra keresik magukat a saját boltjukban, ahol persze a first áruféle Mariska-made játékok és robotok+Béla úr virágkötészeti remekei:)), kertészkednek 1000-vel (pl. első körben amikor még csak a paradicsom volt az elérhető kultúra Mari 108 paradicsomot szüretelt le amire egy fél napja ment rá:)), barátoznak és imádják egymást (ami persze nem zárja ki hogy ne fordulnának meg egy-egy szoknya vagy gatya után:)). Szóval olyan "idil", hogy az már kész sims mennyország; számtalanszor godoltam hogy "megöregítem" őket (by Fülig Jimmy) de olyan boldogok és mindig találnak valami új célt (vagy én találok számukra) és aszondják: Amig célod van nem öregszel és nem halsz meg.
  • Amiga
    Az én családom:

Egy férfival, egy nővel és egy macskával indítottam, de elfelejtettem beállítani a házastársi kapcsolatot, így alig ismerték egymást. A férfi hamarosan összejött egy fekete csajjal, akit el is vett. Aztán a nő rögtön az első napon hazahozta egy munkahelyi barátját, aki a szakmai ranglétra csúcsán volt (tábornok). Amikor leszálltak a helikopterrel, már tudtam, hogy az ifjú férj hamarosan lapátra kerül. Így is lett, s a férj kiköltözött, de hamarosan összejött a játék elején indított lánnyal, így egy ideig négyen laktak együtt.

A kassza rohamosan gyarapodott, s a tábornok leltárába véletlenül bekukkantva meglepetten láttam, hogy dugig van jobbnál jobb tárgyakkal. Ezek egyike egy plazmatévé volt, amivel azonnal lecseréltem a kopott junosztyot. Csináltam egy kis parcellát, amit paradicsommal ültettem tele, és a ház mellé került egy hatalmas fűz is (szép fa, de nincs olyan eső, hogy ne csapna belé a villám).

Az eredeti páromat kiköltöztettem, mert csak a tábornokékra akartam koncentrálni. Némi kínlódással a csiribú-masinán beállítottam, hogy a lány életcélja három diplomás gyerek legyen (ezt nem olyan nehéz elérni), a férfi pedig hat unokát akar.

Most a három gyerek már megvan, egy tini és két általános iskolás. Mindhárman kitűnő tanulók, naphosszat lubickolnak az új medencénkben. Néha a kicsik háziját a tini csinálja meg, mert ő sokkal gyorsabb. A ház mögött kis horgásztó, az emeleten futópad és más nyalánkságok. Kormosért fekete limuzin jön, amikor dolgozni megy, de a cica bizony megöregedett már.

Ellenben a tininek megvan már a jövendőbelije, 100-as kapcsolata van egy szép simlánnyal. Hamarosan jelentkezik a főiskolára, aztán beveti magát a nagybetűs Életbe.

Jó ez a játék.
  • Sipocz
    (első kieg.)
    Az alkalmazásban lévő kertész beszáll a lágyszárú növények gondozásába (sajnos a gyümölcsfákkal kapcsolatban még nem láttam nyomulni!) és a komposztkészítésbe; tehát egy elfoglalt simnek jelentősen tud segíteni, megjegyzendő hogy pl. őszi szezonban a kertész munkája akár végkimerülésig terjedhet ha mondjuk van egy rahedli lombhullató fád (bár 15.00-kor már földhözcsapja a szerszámait és menekül) és ez lóvéba is kerül. (vigyázz! a kertész előtt nehogy lockold az üvegház ajtaját:))
  • Shiwo
    az ilyen komplett összefogó írások tetszenek

több is lehetne belőlük, és akár faq-ba is mehetne szerintem :)
  • Shiwo
    festő ? vagy az régebbi ? csak kieg után simem vágya lett, hogy festő legyen...
  • Sipocz
    Szasztok (vagy inkább szezonsztok:)) Népek!
    Lehet hogy már mindenkinek megvannak ezek,de azért leírom a tapasztalataimat a kertészkedésről:
    1. Miért érdemes vele nyúvadni:
    -a sim boldog ha csinálhatja (sajnos a korábbi kerti attrakciók egyikére sem terjesztették ki ezt az örömszerzést->egy kerti dísznövény öntözése nem okoz örömet,de egy uborkapalánta öntözése igen:))
    -bizonyos zodiákusok és aspirációk vágyakat és félelmeket generálnak a kertészkedéssel kapcsolatban
    -a megtermelt gyümölcsök és zöldségek felhasználhatók "csodaitalok" elkészítéséhez (lásd. faq)
    -ételként letárolva a termés jelentősen javítja az elkészíthető kaja értékét
    -áruként kezelve a termésből bevétel származik
    -sim-sim interakcióban ajándékként is szerephez juthat
    -a Kertészkedők (hazafias:)) Klubján keresztül presztizs, szoci kapcsolat, dumatéma, ajándékok (kiskút-kerekeskút:))
    -jól néz ki!!
    2. Mennyire érdemes belelendülni és korlátozni a simet:
    -nagyon sok időt igényel! rendszeres almalmazásban lévő sim esetében ez probléma lehet
    -más és más eredmények érhetők el , más és más lehetőségek nyílnak meg a gyakorlottság elmélyítésével (pedálmedál rendszer)
    3. Ahogyan nekem bejött egy 4 felnőttet (+2 blökit) magábanfoglaló háztartásban:
    -3 db "ambrosia" mintáju gyümölcsfa (mindegyikből 1-1)-> a közelükben installálva egy "bogárszexcsapda", a fák "viselkedése" elég rapszódikus naponta szkeneld őket a vegetációs időszakban (télen ők is csucsukálnak) és tedd meg velük mindazt amit megtehetsz, szüret után természetesen nem kell újraültetni:))
    -1 db 4*4-es méretü üvegház beépitett "bogárszexcsapdával", 2 db speciális napfény-like világítótesttel és automata öntözőaparátussal(ebből a legnagyobb típus éppen egy 4*4-es területet tud megöntözni), ez 14 egység müvelhető parcellát tartalmaz (a 16-böl legyön az ajtó belépőtere és a csapda helyigénye, !az ajtót lockold a pet-ek elől!!), azért üvegház mert a vegetációs idő igy 12 hónap és gyönyörű dolog amikor odakint esik a hó a sim meg dudorászva pátyolgatja a padlizsánt:))
    -az üvegházban egy-egy parcella müvelésének menete (soha ne törekedj monokultúrás művelésre, mindenből 1-2 egység elég és így az említett 14 db is):parcella letesz, megtrágyáz (nagyon jó a komposzt(végre az újságpapir és persze újdonságként a falevelek és a ht.szemét felhasználhatók), de príma a zacsakos műtrágya is), veteményez (ezzel útjára is indítottuk a mi növénybarátunkant, és érezzük az élet teremtésének csodáját:))!), mostmár csak minden nap művelni kell a növényeket (ez főleg gyomtalanítás-kapálás, ha bogárrajzás van és a csapda gyengén müxik vagy éppen kevés akkor permetezés) és a szüretelés aztán a folyamat előlről
    -minden egyes növény saját szimulátorral bír, ami folyamatosan tájékoztat az álapotáról és a müvelés (vagy éppen a gondatlanság) várható eredményéről, erre is érdemes vetni 1-1 pillantást
    (ezek az én tapasztalataim, egészítsétek ki vagy vessétek el!:))
  • cseri001
    nem szóltál bele, csak a véleményedet mondtad el...
    én is így voltam vele, amíg fel nem tettem az Egyetemet (ami magyarul van meg), és így -ha már ott volt a telepítésnél a magyar nyelv-, akkor azt magyarul telepítettem. Aztán meg már a következőt is... Már úgy is kicsit zavaró volt, amíg félig angol-félig magyar volt, de aztán a program elkezdte keverni a képekhez való szövegeket. Van ennek előzménye (#24544)...
    Szóval csak ezért ez a hajcihő..., amúgy nem lett volna érdekes.
  • Linne
    Sziasztok
    Én a gyümölcsfáim mellé leteszek egy-egy lámpát ami vonza a bogarakat és távol tartja őket a fától így nem kell permetezni őket csak metszeni.
    És teremnek szépen. Csak az a lényeg hogy a fa közelébe legyen.
  • Gólya #24582
    bocs, hogy beleszólok ....

úgy látom, nemcsak Te, hanem még elég sokan szenvednek a "magyarítás" miatt - biztos, hogy kell ez?
    én egy kukkot nem tudok angolul, mégis angol nyelvű a játék, s egész jól elboldogulok vele (igaz, a szótár mindig itt van mellettem), s így nincs különösebb gond a játékkal

azt már tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy pl. Riverblossom Hills-t Virágvégének fordítani ........

szóval ez csak az én véleményem
  • cseri001
    Még valami...
    Most az uninstall előtt csináltam egy mentést. Lehetséges az, hogy onnan egy embert a házával valahogyan betelepítsek a mostani verzióba?
    (Most egy régebbi mentést másoltam vissza, és szeretném, ha a Szépkellemesben lévő házak-emberek megmaradnának, és az újabb mentésből származó Belvárost (vagyis csak egy embert a házával) összehozni valahogy... van erre valami mód?)
    Ez most érthető így, hogy mi a francot szeretnék???
  • cseri001
    Végülis nem sikerült a fent lévőt magyarrá tenni, úgyhogy leszedtem, csináltam egy registrypucolást, és újraraktam. Az alap után feltettem a magyarosítást a 7zip-pel, ráküldtem a magyar régiókódot, és így már most magyar az egész.
    Aztán rátettem egy ősrégi mentést, arra az Egyetemet, meg az Éjszakákat, végül az Évszakokat. A végeredmény rendben lenne éppen, mert magyar, és megvan az Évszakok, viszont olyan kva lassú az egész, hogy kedvem lenne hagyni a francba, mert asszem jobban idegesít, mint amennyire szórakoztat.És egy deka costum content sincs fent ráadásul...
    De se az egyetemről, se az éjszakákról nincs kedvem lemondani, mert mindkettő nagyon jó... :(

Ha mindent leveszek minimumra, akkor talán jobb lesz valamivel???
    Vagy mivel lehetne javítani ezen? (Másik gép beszerzése nélkül...)
  • mama2
    http://stories.hu.sims.electronicarts.se/
    Ugye nemrég megjelent a kertvárosi krónikák. Ez az oldal a többi tervezett krónikákról ír egy rövid ismertetőt. A krónikák: kertvárosi(megjelent),állatos krónikák(!),hajótörött krónikák.
  • rage
    A legutolsó kiegészítő ikonjáról (jelenleg az Évszakok) indítsd a játékot. Az összes többi ikont töröld le
    Minden benne lesz a játékban így, az összes kiegészítő.

Érdekes, hogy ezt már kb 100-an megkérdezték, de igen, a "kiegészítő" szó az azt jelenti, hogy a játékot új lehetőségekkel egészíti ki.
    S nem pedig azt, hogy a régit letörli.
  • GazCamp3r
    Sziasztok, lehet, hogy hülye kérdés, de most leszedtem az összes sims2-t, kiegeket, meg minden xart :)
    és felraktam mindet, és csomó ikonom lett, akkor nem tudok ugy játszani, hogy egyszerre menjen minden? mindig csak a különböző kiegek vannak, és nemtom átvinni a karakteremet?
  • Mike at home
    látom, te is idáig jutottál :)
  • Mike at home
    hogy kell fát élteben tartani?
    azt írja az ambrosial nem hoz gyümölcsöt
    akkor hogyan jutok citromokhoz mondjuk? nem a citromfa segítségével? letettem locsolóberendezést de nem locsolja
  • Scrat
    Sziasztok
    Kezdők vagyunk Sims-ben. Beszereztünk egy FULL HUN Packot, ahol szépen sorba fel kellett pakolni a cuccost, a "Házi kedvenc"-ig, azt crack-elni és azt indítani. Így benne van minden???
    Valamint a letöltött cuccok nem jelennek meg D:\...\Saját\Dokumentumok...\Downloads mappában vannak, a simában megjelentek!

THX a segítséget előre is!
  • SNAKE01
    olvastam hogy beszélni kell hozzá,de nálam csak annyi van hogy gondozás,meg permetezés.
    más még nem volt.

őőő,és még azt kérdezném,mi az a pedál medál?
  • SNAKE01
    a fákat hogyan kell gondozni?
    mindig betegesek,egy kis ideig egészséges,de baszhatom mert nem terem rajta semmi!
    tipp?
  • Hassan B
    Ok... akkor van... :)
  • Coolfire
    Új jutalomtárgy vannak a 6 karrier mellé,és aspipontból vehetö idöjárásbuzeráló..
  • mariann84
    De van hat új munkahely, + új jutalomtárgyak is.Tanár, ügyvéd, játékos, kalandor,újságíró az utolsó nem jut eszembe. De annyira az nem nagy szám. Én egyenlőre fel is mondtam 2 nap után, mert annyira sokat kell dolgozni a kerten, hogy vagy egyik vagy másik :)
  • Hassan B
    Szerintem az nincs új, de javítsatok ki ha tévedek... :)
  • DaVinci Betti
    Milyen új karrierek vannak és jutalomtárgyak??
  • Dexantreal
    Én is ezt tettem régen, nem akartam szenvedni a magyarosítással.
  • cseri001
    értem, köszi!
  • Mike
    csak azt kell bemásolni amivel játszottál, és annál a kiegnél, ami akkor volt amikor mentettél

tehát ha a Night után, akkor akkor kell bemásolnod, és utána mehet fel a többi kieg
  • cseri001
    Oké, de ha nem sikerül, és még a mentéseket sem tudom visszamásolni, akkor kitekerhetem a nyakad?

Erre valamit:
    ha egy régi mentést akarok bemásolni (amin még csak az egyetem volt, vagy csak az alap), akkor azt nyugodtan lehet úgy is, ha már rajta van az Éjszakák??? És csak az N001-et kell bemásolni (csak azzal szoktam játszani, a másik kettővel nem), vagy az egész Neighborhood-ot?
    Vagy ez már annyira béna kérdés, hogy azért nem veszi észre senki?
  • Coolfire
    Na majd meséld el,mi volt..:)
  • cseri001
    oké, megpróbálom.., köszi!
    habár régiókódot még nem írtam át... menni fog az nekem az előzményeket ismerve???
    mondjuk van a FAQ-ban egy fájl, ami a magyar régiókód, lehet, inkább azzal csak nem tudom elrontani. még én se. :)))
  • Mike
    2 gb rammal
    akkor napi 24 órát lehet futtatni

egyébként a sims annyira nem szemeteli össze a memóriát mint a Gothic 3
  • Coolfire
    El fog indulni.
  • Coolfire
    Szerintem igen próbáld ki.Ha nem megy akkor az alapot magyarrá tenni,s hajrá.
  • cseri001
    Ha ez megnyugtat: igen, nagyon hülyének érzem magam!
    De ha valaki azt meri visszaírni, hogy az is vagyok, akkor azt lelövöm!