Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

apartmentBuildBuyRestrictions Enables build/buy mode tools in an apartments lot

valaki tudja, miért nem mûködik? vagy csak nálam nem jön össze?
lehet számolnom kellene: "1, 2, 3 mukodj!"?

Segítene valaki?

Azt olvastam egy fórumon,hogy az csak az alapjátékkal megy.

Összesen 8 kieg jött ki a játékhoz eddig.

University: Kapsz egy új életkort (fiatal felnõtt). Egyetemre küldheted a simedet, amit ha elvégzel, magasabb fizetséget kapsz. Az egyetemi élet nagyon mókás. Bulizhatsz sokat, csatlakozhatsz házakhoz stb.

Pets: Olyan mint a Sims: Unleashed. Vehetsz/csinálhatsz kutyákat, macskákat. Vehetsz papagájt, hörcsögöt megilyenek.

Open for Business: Véleményem szerint ez az egyik legjobb kieg. Saját boltot nyithatsz, alkalmazottakat vehetsz fel és persze rengeteg bevételt csinálhatsz.

Seasons: Mindenképp érdemes feltenni. Végre megkapod a 4 évszakot. Gyümölcsfákat telepíthetsz és kertészkedhetsz, horgászhatsz is. A termést eladhatod vagy feldolgozhatod.

Free time: Szabadidõs foglalkozásokat kapsz. Minden simnek lesz egyfajta hobbija, amivel foglalkozni akar szabadidejében.

Nightlife: Belevághatsz az éjszakai életbe. Csomó közösségi területre mehetsz szórakozni. Plusz ami a legjobb: saját autód lehet garázzsal.

Bon voyage: Olyan mint a Sims: Holiday. Simeket elviheted nyaralni különbözõ helyekre.

Apartmant life: Simedet elköltöztetheted közösségi területre kis lakásb. (ezzel még nem játszottam)

A kiegek mellé jött 7 tárgykiegészítõ-csomag is. Ezeket is érdemes feltenni mert azért vannak benne jó dolgok 😊

Bocsi a wall of text-ért

Geforce 7300 GT, 768 Mb DDR RAM,AMD Athlon 2400+ 2GHz, 110 Gb HDD

Magic Boy
Ja amúgy szia.<#wave>
Rég láttalak.
Jó az új logód.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Úgy természetes a játék, ha nincs rajtuk ruha akkor meztelenek a szereplõk nem?<#vigyor0>

McFrost
<#wave>nudista pecss mi?<#wave><#papakacsint>

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Magic Boy
Mégegy kérdés:

Összesen hány kieg jött ki a játékhoz, mik ezek és melyik min változtat?

Magic Boy
Sziasztok.

Pár kérdés.

Melyik az utolsó patch az alap játékhoz? (ha lehet linket is kérek)
Honnan tudok jó kiegészítõket (házak, ruhák, szemek, szájak, stb...) leszedni az alapjátékhoz?
Tudtok adni egy linket az alapjátékhoz való nude patch-hoz?

A Hajótörött krónikában hol találok bozótvágó kést?

ReaL KiLLeR
Ne aggódj, a Sims 2 sebessége nem ad reális képet a géped teljesítményérõl. A másfél hete bekövetkezett számítgép - fejlesztés óta az aláírásomban részletezett konfigurációt használom játékra és tesztelgetem még mindig nagy elégedettséggel.
...
Az éjszaka közepére végre sikerült újra megszereznem az összes kiegészítõt és stuffot, majd hajnali fél 4-re mindezt fel is telepítettem bízva abban, hogy végre simán, korlátok nélkül játszhatok, azaz a játék lehetõségeit elõzetes aggodalmak nélkül kihasználhatom (pl. olyan érzéssel küldhetem a simeket bármelyik közösségi területre, amilyennel fõzni vagy TV-zni).

A letöltött kiegészítõ tárgyakat / felszereléseket tartalmazó, 1,3 GB-os Downloads mappa megfelelõ helyre törénõ másolása után elindítotam a játékot, a következõ 5 - 6 percben pedig kissé csalódottan a betöltõképernyõt nézhettem csak. A hosszas töltögetések után végre megváltoztathattam a képernyõ beállításokat minden tekintetben a maximumra.
Egy 7 tagú család elékészítése után végre eljöt a kiadós vígasz ideje: teljesen folyamatosan futott, és végre nem voltak az élek "recések". Egy kis megszállott figyelgetés eredményeképp észrevettem, hogy néha "berángat".
Ezzel csak az a gond, hogy a Nagyvárosi élet megjelenéséig az elõzõ PC - összeállítással is futott ilyen jól a játék, igaz élsimítás nélkül. Mivel ez egy sokkal erõsebb gép, mint régi, a tesóménál (Celeron 1,7 GHz, 1 GB RAM, GeForce FX 5600 256 MB VRAM) pedig méginkább, elvárnám, hogy jóval kevesebb idejig töltse és gyorsabban futtassa a nagyvárosi életet, mint az elõbb említett tesó gép a Nightlife-ot.
Ettõl eltekintve a sebesség bõven elég a zavartalan játékmenethez, de a Crysis jobban fut, pontosabban nem "rángat be". 😄

Nem a telhetetlenségemet szerettem volna hangsúlyozni, hanem a Sims 2 meglepõ sebességbeli produkcióinak jó esélyét bármilyen gépen.

A 7600 GT teljesítményét tekintve nem tudom, mely modellek között, de biztosan a sima 6800 fölött helyezkedik el, ezért érdekes, hogy a régi gépemen egy idõben tökéletesen (1 - 2 szélsõséges esetet kivéve: rengeeg sim, iszonyatosan zsúfolt terep) futott a Bon Voyage a FreeTime megléte mellett 1 GB RAM-mal.

Gigabyte Ga-P35-DS3L | Intel Core 2 Duo 3,2 GHz (E8500) | 2*1 GB 800 MHz Kingmax DDR II | ASUS EAH4850 512 MB | Samsung 320 GB (SATA II) | Pioneer 112 D | ASUS 550 W

Egy kicsit utánna jártam a dolgoknak, sikerült is megtalálni.
Ezeken a neveken keresztül tudtok több infót megtudni a kiegészítõkrõl:

The Sims 2 - Styling Factory
The Sims 2 - Fashion Factory
The Sims 2 - Face Factory

Ok, viccen kívül ezekre gondoltam:

http://cdgalaxis.hu/PC/15105/lakas-mania-sajat-butorok-a-sims-2hoz.html
http://cdgalaxis.hu/PC/15034/divatmania-design-eszkoz-a-sims-2hoz.html

egyáltalán ezeket ki gyártja?

😮 köszönöm

Flat mania and fashion mania<#vigyor>

Hi. Megtudnátok mondani, hogy mi a Sims 2 Lakásmánia és Sims 2 Divatmánia neve angolul?

nézem a hites simjeit (az enyémek még nincsenek ennyire jóban egy boszival sem) és már csak a kviddicscsapatot várom<#nevetes1>

ugye-ugye, aki játssza a játékot....<#wink>

Mike at home
tipegõk végre tudnak egymással kezdeni vmit?

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
régi gépemen az egytem már szaggatott ezerrel, aztán ezen a gépen már elvoltam az utazásig, ott ugye vlt a lufis bug, de különben fullon ment 1280x1024-ben, utána mi is jött? szabadidõ? na az betette a kaput a nyaralásnak, 3 fázis/sec, de legalább a házam mûködött rendesen, az appartman life, aztán ezt is elintézte már ez is szaggat

jó, mondjuk van 2 gigányi letöltött cuccom is, ezekhez azonban ragazskodom

ami szépen fut, és néhol bizony jobb mint az alapjáték, az a hajótörött krónikák, szerintem a nyaralásos részt valahogy így kellett volna megcsinálni

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
mármint miben?

Mike at home
értekllemszerüen a korábban megjelentek nem annyira hardverigényesek
tedd fel azokat, amik tányleg érdekelnek
ne nagyon használj letöltött cuccokat
legyen 2 giga memória a gépben
legyen statikus a swapfile

eomer
Nekem a háziállatos, és a nyaralásos lassította nagyon a betöltést.
Így azokat leszedtem. Van egy csomó letöltött cuccom, mégis viszonylag gyorsan megy.

semmi baj - aki játszik a játékkal, elõbb-utóbb rájön<#heureka>

LeWyTy
Nekem nemesik le hogy ez a kép pontosan mit takar?<#idiota>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

remélem ps3-ra is kijön a sims3

azért ha lassan is, de halad a Maxis😊

Igen, de úgy gondolom hogy a cselekvések és tárgyak nem terhelik le olyan szinten a gépet, mint a közösségi területek.

anyám....

gondolkodj egy kicsit: nemcsak közösségi területek vannak pluszban, hanem cselekvés, munka, ruha, haj, tárgyak meg még lehet sorolni a többit
ha ilyen alapon akarod "megválogatni" a játékot, akkor rakd fel az alapot és kész<#rolleyes>

Hello!

Érdeklõdnék, hogy szerintetek melyik kiegészítõk terhelik le a gépet. Nincs egy erõmûvem, ezért igencsak zavart a hosszú töltési idõ, amikor felraktam mindegyik kieget. Ezért csak azokat akarom felrakni, amik miatt nem kell hosszú hosszú perceket várnom. Én elméletem az, hogy azok miatt nõ a töltési idõ, amik közösségi területeket adnak hozzá az alapjátékhoz (nightlife,pets,university,bon voyage). Ez így van?

az biztos, hogy egész érdekes dolgok vannak...

a hites pl. valahol olvasta, hogy ha alapot is építünk a leendõ apartman alá, akkor az úgy nem jó - na most nekem van erre egy cáfolat: anno építettem egy (gondolva a jövõre😊) apartman-jellegû kolit, azt most áthoztam az új városba és átírtam apartmanra
alapon van, mégis mûködik

aztán: volt egy dupla lakásom (közös fallal, egymás tükörképei) mélygarázzsal - nosza jó lesz ez is (élve a gyanúval, ahogy letettem a telket, megpróbáltam átírni, engedte)
szépen rendbe teszem, bebútorozom, írnám át a telektípust, nem engedi
jó, visszabontok egy darabot az építkezésbõl, megnézem - még mindig nem engedi
no így aprajával eljutottam egész a bejárati ajtóig - hát itt meg az nem tetszett neki

szóval most ott tartok, hogy nem igazán látom tisztán, mi/mik az/azok a dolgok, ami/amik miatt nem lehet apartmanként használni egy épületet <#nemtudom>

Mike at home
akkor elõbb-utóbb én is építek valamit, mert így, hogy meg sem próbáltam, a buktatókkal sem vagyok tisztáben

Köszönöm a válaszokat.A változtatásokat még lakók beköltöztetése elõtt akartam csinálni,hiszen még csak építkezés 3/4 -énél tartottam.Nem voltak válaszfalak mindenhol,és szerettem volna befejezni,de semmire nem reagált.Már mindent összeolvastam,és sajnos nem jutottam semmire.Aztán építettem egy újat és be is fejeztem,az meg mentés után és visszalépve a szomszédságba nem lett apartman,hiába állítottam át a telket a kezdéskor.Hát elég sok furi dolog van ami nem úgy mûködik ahogy kéne.Elolvastam et a leírást is,sok hasznos dolog van benne,de erre nem volt magyarázat amit én kerestem.Hátha segít Nektek is valamiben.
http://www.sims2wiki.info/wiki.php?title=Tutorials:Building_an_Apartment#Overview
Üdvözlet és nagyon köszönöm azéert,hogy foglalkoztatok a kérésemmel<#integet2>
Mike at home
hivatalosan is cheatnek nevezik, pedig 1-2 kivételtõl eltekintve, ezek inkább konzolparancsok

Mike!
" azóta akármit írok be a cheat ablakba nem engedi tovább építeni"
ez idézet Katinagyi hsz-ából
(tökmindegy, hogy cheatnak vagy kódnak hívod - egyik helyen így, másik helyen úgy szerepel, a snootyn pl. következetesen cheat)

a másik fura dolog, hogy van elvileg egy cheat, ami engedélyezné az apartmanon belül az építkezés egyébként korlátozott lehetõségeit, viszont nem mûködik - pedig a snootyn jelent meg<#fejvakaras>

azt pedig saját bõrömön tapasztaltam, hogy ha lakó van az apartmanban, nem szabad piszkálni a telek típusát - tehát mielõtt az ember változtatni akar valamit, ki kell költöztetni a lakót/lakókat

Mike at home
az egyetemnél volt egy kód, ami engedi az egytem épületét megváltoztatni
biztos hogy van ilyen a apartmanhoz is, nézd meg az olvassel.txt-t vagy a kódokat a gamefaqs.com-on

gondolom, pontosan írtad be a cheatet...a hsz-ban csak elgépelted
sajna én sem tudok mit mondani<#shakehead>

Shiwo
sorry, nincs tippem

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

<#rinya><#rinya>Senki?Nincs itt senki?<#rinya>
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Elkezdtem építeni egy apartmant,de közbe el kellett mennem és elmentettem a játékot és kiléptem.Na azóta akármit írok be a chat ablakba nem engedi tovább építeni.Csak az apartmanokba a belépés utáni opciókat engedi.Kövezet,tapéta stb.Van ötlet,hogyan tovább?(A changeLotZoning apartmenbase nem reagál sem ha residental-nak írom,sehogysem lehet tovább építkezni.)
Köszönöm a segítséget elõre is,Itt még mindig számíthattam segítõ kezekre😊)
Üdvözlet Mindenkinek!
Shiwo
nem, a magyarok jó gémeket tudnak csinálni ,csak mani nincs hozzá többnyire..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sikerült. Köszönöm szépen <#smile>

eomer
az ajtóra kell kattintani, és ott megjelenik egy menü, hogy ki elõtt akarod bezárni.

nem értem, hogy ami eddig "normálisan" mûködött, azt miért kellett eltolni?
házaspár egyik tagja fölkel a totyihoz éjjel 3 körül, a másik kialudta magát ekkorra, s õ is fölkel (eddig nem zavarta õket, ha a másik meglépett mellõlük, aludt reggel 6-ig)
más: küldöm a simet, kapirgálja össze a lehullott faleveleket...egy csomót összegereblyéz, a többire újra kell mondani, hogy csinálja meg (eddig amíg volt falevél gereblyézett, sõt a sövényt is megnyírta)
véletlenül nem magyarok ülnek ott és ténykednek?<#conf>

többféle lehetõség is van - ki/kik elõtt akarod zárni az ajtót...ezt most nem tudom pontosan felsorolni, de van olyan, hogy csak a sim és a család mehet be, csak a sim és a takarítószemélyzet stb.

És kicsit kifejtõsebben megmondanád, hogy melyik opcióval tudom lezárni a magánszférám? Amúgy köszönöm szépen a gyors választ 😊. Már alig várom hogy hazaérjek suliból és kinyissam a játékboltom 😄

Mike at home
nem baj ha vergõdnek, addig is ketyeg az óra 😊

eomer
Sziasztok!

Elkezdtem egy filmet csinálni, de nem igazán boldogulok a windowsos szerkesztõvel (csak nagyon alap dolgokat tud).
Valami olyan kéne nekem, amivel a játékban készült képeimet fel tudom használni, de úgy, hogy behúzza õket, mondjuk négyet a kép négy sarkába, középen meg fut egy video. Ilyet lehet csinálni vmi progival?
Láttam, hogy haladó filmesek a sony vegast ajálották, de az nem ingyenes. 😞 (meg persze nem ártana, ha van rajta magyar nyelv 😊

le kell zárd a "magánszférába" vezetõ ajtókat/kapukat - ha rákattintasz ezekre, megjelenik a megfelelõ opció
ettõl függetlenül lesz olyan - ha ugyan nem kezdett azóta a Maxis valamit ezzel -, hogy a vevõk ott vergõdnek majd a lezárt ajtók elõtt😊, de legalább nem mászkálnak be