Sims 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
ott nincs
ha kiteszed rá lehet kattintani, az nagyszerü 😊

ellenben most már itt van (24995)

köszi a választ

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
na mivel senki nem irt ezért kiirtam
tegyük már be a faq-ba, ha már megcsináltam
nekem angol verzióm van, a magyar verzióban használt kifejezéseket inkább nem találom ki

rövidítések:
cooking co
mechanical m
charisma ch
body b
logic l
creativity cr
cleaning cl

Majors:

psychology
cl, ch, cr, l
ideal careers:
law, education, business, law enforcement, paranormal

history
ch, m, cr, l
law, military, politics, artist

physics
cl, m, cr, l
gamer, medicine, science, paranormal

literature
ch, m, cr, b
music, adventurer, criminal, slacker, show business

political science
cl, ch, cr, b
law, military, politics, show business

mathemathics
cl, m, cr, l
gamer, criminal, science, natural scientist

economics
ch, m, cr, l
music, business, politics, show business

biology
cl, m, b, l
education, law enforcement, medicine, natural scientist

philisophy
co, ch, cr, l
journalism, culinary, slacker, paranormal

art
co, ch, m, cr
journalism, culinary, slacker, artist

drama
ch, cr, body, l
athletic, politics, show business

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mire, hogy honnan tudni, ki milyen szakot végzett? Elvileg, ha diplomát kap a sim, és azt kiveszi az inventoryjából és a falra akasztja, akkor "meg lehet nézni" a diplomát és kiírja, milyen szakot végzett.

Nem tudom, van-e ilyen lista a neten, hogy mely egyetemi szakhoz mely állások passzolnak (az Évszakok állásai ebben még kapásból nincsenek benne!), de ha van ilyen, akkor a snootysims Info Centerében talán van.

Mike at home
nem tud senki nekem mondani semmit? 😞

Hassan B
Ha mégse, van segítség... 😊

][ ВАЗ ][

Mike at home
honnan lehet tudni ki milyen szakon végzett az egyetemen? vagy írjam fel egy cetlire, azzal együtt melyek azok az állások amik a szakhoz passzolnak?

Devids Pro
én betudom elvileg, majd megpróbálom 😊
hát kísérletezgess, jobb ötletem nincs - elõbb-utóbb kiderül, mennyit bír normálisan megcsinálni<#nemtudom>

Na holap jövök,addig válaszoljatok....

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Na készülnek a bannerek(thx bannermühely).Ki fogja tudni flashbe rakni öket?Kis szépséghiba:aPets és a Seasons lesz.De küldhet bárki borítót akinek magyarja van,és rendelkezik scanerrel...😊)

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Mike
nem dolgozna csak a kertben

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

szerintem ez attól is függ, hogy dolgozik-e a simed, van- e kertészed
az enyém pl. 3 napot dolgozik, tehát jócskán mûvelgethetné a földjét (fõleg, hogy az asszonytárs is csak 1 napot dolgozik hetente), viszont náluk csak 3 fa, meg 6 négyzetnyi zöldség van - ettõl jóval többet is képesek lennének ellátni

igen

persze, ezek nem magyar simek<#wink>

Mike
milyen hidegvíz? iszik pl. a csapból?

Mike
1 ember körülbelül hány fát tud ellátni, ha még a földet is túrja? és abból is hány parcellát?

Mike
31 sim egy telken, uh 😮

Mike
én gyári ágyat használok, az ágyak spec tetszenek
de tény az, hogy a 6-8 alvásérték nem teljesen reális, mert fentvannak 1-ig, és 6-kor már ugranak is ki az ágyból (óra nélkül) és érdekes ha kialaudta magát akkor is 6-kor kel fel, addig lustizik.
ez mindekinél így van?

Mike
tedd azt, hogy ezeket a hibás telkekeet egy helyre rakod egy csoportba, és mivel amúgy sem játszol vele teljesen mindegy mi lóg át

egyébként nálam is vannak töltelék simek, üres telek, egy asztalon telefonnal, rajta 8 felnõtt sim, hogy legyen népesség, és lehessen kikkel ismerkedni 😊

Mike
aha értem
sajnos az oszlopos megoldás nem szép
mert ott nincs föld
nekem meg az kéne hogy a házfal a földig érjen és ne legyen luk

Sipocz
Naja! A "családcentrikus" simeknek van a gyümölcsprésre óhajtásuk néha-néha (és persze a kertészeti tudományok is leginkább õket zsibasztják) , de a padlizsán italon kívül (ami szó-szó inkább már cheat😊) nem látom sok hasznát. Így inkább az ételkészítéshez használom a megtermelt növényeket mert ott aztán "kigyön a nyami" (na jó yummi) rendesen, még jó hogy a hûtõ simán "friss élelemmé" konvertál mindent mert ciki lenne ha feszt "eperes citromlébe pácolt zöldbabos lecsót kellene nyomigálni uborkás-narancsos padlizsánsalátával és almaszósszal"😊)!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Kata
Mik azok a várfalak az udvaron?

[/cserf][/fülünyúl]

cseri001
szívesen..

Úristen hód, fújd már ki!!!

oké köszönöm
cseri001
Hát elvileg még márc. 18.-ig lehet warezolni... wanadoo-n fent van, szedd le a reloaded változatot. <#kuss>

cseri001
"mifélemittörölaminek" - ez tetszett <#nyes>
Ez a gyümölcspréselés igen érdekes dolog. Tényleg csak egy pohár cuccot nyernek ki egy rakat hozzávalóból?! Nem fair....

és honna lehet letölteni magyarul?
cseri001
A szomszédságra nem tudok mondani semmit, viszont magyarosítás az nincs. Telepítésnél tudsz nyelvet választani, így magyart is. De ha az alap nem magyar, akkor nem minden lesz magyar...

cseri001
Akkor a FAQ-ban meg így kéne lennie: ?
Alma dzsúz (3 alma) - Gyorsabb lecke írás.
Szépség koktél (2 naracs, 2 uborka) - Szerelem ital.
Padlizsán dzsúz (2 padlizsán) - Véletlenszerû tapasztalati (skill) pont.
Limonádé (6 citrom) - Lehûti a Simeket.
Narancs dzsúz (6 narancs) - Meghûlést gyógyító ital.
Narancsszörp (4 narancs, 2 citrom) - Véletlenszerû pedálmedál pont.
Paprika puncs (2 paprika, 1 bab, 1 alma) - felviszi az energiát.
Csizma püré (1 csizma) - Fura kitöréseket generál.
Eper dzsúz (3 eper) - Leviszi a haragot.
Eper limonádé (2 citrom, 2 eper) - Platina mód.
Paradicsom dzsúz (6 paradicsom) - Felmelegíti a Simeket.
Zöldség koktél (1 paradicsom, 1 uborka, 1 paprika, 1 bab) - Gyorsabban szerezhetõk meg a tapasztalati (skill) pontok.
(Devids másold be...) <#wink>
Ámbár én még sehol se tartok, nekem még csak álom, hogy ilyesmit igyon az ürgém. 😊<#vigyor>

hello! lenne egy problémám: letöltöttem a sims 2 évszakokat, de az eddig megszerkesztett szomszédságomat nem tölti be, csak ki van irva hogy loading, és nem csinál semmit. nem tudja valaki hogy mért van ez? ja és még valami: nem tudja valaki honnan lehet leszedni az évszakok magyarosítását? lécci segítsete! elõre is kösz
cseri001
No... elõzõben neked is válaszoltam 😊
Szóval dumálni nem tudok még a növényekhez...

cseri001
Értem, köszi. Eddig még csak narancs érett meg, volt egy pár, azokat betettem a hûtõbe (én hülye), egyet meg a gépbe... Azt hittem, hogy a hûtõbõl újra ki lehet majd venni... hát nem. Úgyhogy most várhatok a következõ szezonig. <#lookaround>
Dumálni még nem tudok hozzájuk... (ezüst fokozatú pedál-medálom van még csak eddig... nem tudom függ-e ettõl)

ez az eper-juice esetleg nem a farkasharapást gyógyítja?
mert a bit-nek van egy ilyesfajta jelentése is (bite=harapás, csípés, marás)

Sipocz
Remélem! a snootysims még nem vert át😊)!

hát nekem 3 pariból nem tudott semmit csinálni a simem, de biztos akkor lesz, ha már mindet kipróbáljuk<#circling>

Sipocz
Mondjuk így ránézve vannak azért logikai bajaim a gyümölcs-zöldség levekkel: pl. ki nyomakodna egy vegakoktélt ha egy padlizsánpiából amugy is kijön egy skill pont (persze a random esetleg magyarázat rá), vagy ki használná fel egyetlen lehûtéshez citrom-termelésének jelentõs részét, amikor arra a szimpla hidegvíz is megteszi, aztán meg hogy az eperlé az mifélemittörölaminek😊. Én azt gondoltam eleve, hogy a sim présel egy adag juice-t (mondjuk annyi mennyiségben amennyi db komponenst felhasznál hozzá) és azt már bármelyik sim tudja fogyasztani a készlet erejéig.

Devids Pro
tuti ennyik kellenek, mert akkor javítom a faq-ban?
Sipocz
Idenyomom a snooty receptjeit (temélem a tab-okkal nem lesz gond:]?)
Juice Ingredients Result
Apple juice 3 apples Faster homework

Beauty Coctail 2 oranges, 2 cucumber Love potion

Eggplant juice 2 eggplants Random skill point

Lemonade 6 lemons Cools sims down

Orange jucie 6 oranges Cures colds

Orangeaid 4 oranges, 2 lemons Random Badge points

Pepper Punch 2 peppers, 1 pole bean,
1 apple Energy boost

Pureed boot 1 boot Sims freak out

Strawberry juice 3 strawberries Clears furious a bit

Strawberry lemonade 2 lemons, 2 strawberries Platinum mood

Tomato juice 6 tomatoes Warms up sims

Vegetable cocktail 1 tomato, 1 cucumber,
1 pepper, 1 polebean Build skills faster

hát akkor bizony 3-ból bajosan lesz bármi is<#vigyor2>

nos megpróbáltam nyomozni haj-ügyben ....
a mama haja rosesims-es, a lányoké viszont gõzöm nincs, ui. nem írja ki a CAS-ben sem, játékban sem

Sipocz
A snootysims.com szerint egy "melegítõ italhoz" 6 db paradicsom kell😊)!

na most az én simem gépében van 3 paradicsom (ebbõl elvileg lehet olyan italt készíteni, ami felmelegíti a simet), mégsem kapok semmi mást, mint amit írtam<#nemtudom>

a narancs hamarabb érik, a citrom egy nappal késõbb - ha meg tudsz beszélni a fákhoz (az én ürgém imád elefántokról dumálni nekik<#vigyor4>), akkor nagyon hamar: a narancs 3 nap alatt, a citrom 4 nap alatt beérik
a növénykéknél kicsit lassúbb, hiába dumál a simem, általában egy évszak kell nekik (üvegházban)
receptek itt is vannak a faq-ban

Sipocz
Mint már írtam a fák eléggé hektikusan viselkednek: nem feltétlen igaz, hogy az aktuális állapotuk nagyon kifejezõ lenne, pl. közvetlen szedés után rohamosan romlik az egészségük és mindezt az adott évszak is befolyásolja. Egyébként szvsz. roppant egyszerû: a fák törzsére mutatva kapsz opciókat arról hogy milyen mûvelés lehetséges jelenleg. tedd meg amit megtehetsz és soha ne hanyagold el a fáidat (naponta kell velük foglalkoznak minima) és a többi a Természet dolga.

Sipocz
Recepteket beszerezheted a snootysims.com-ról. A gép kosarában levõ komponensek mennyiségétõl függ az elkészíthetõ ital fajtája, ezt az italkészítés opcióra kettyintve egy körmenübõl választhatod ki, mindig csak annyit és azokat emelyek a tárolt cucc alapján elkészíthetõk. A gépbe tárol zöldségek nem romalanak meg, ugyanúgy ahogyan a sim személyes tárolójában levõ szajré sem.

cseri001
Az ér, ha nem egyszerre érik be a narancs és a citrom, ha ugyanakkor kezdtem el nevelgetni a három különbözõ fát??? (A narancsot már betakarítottam, a citrom meg még sehol...)<#vigyor5>
A FAQ-ból látom, hogy alma majd csak õsszel lesz, úgyhogy hiába teleltettem át (mondjuk még jó, hogy télen nem kell vele semmit csinálni).
Az nem tetszik egyébként, hogy a fákhoz már csak akkor lehet hozzányúlni (gondozni), mikor már betegesek... (vagy nem?-nincs még túl sok tapasztalatom). <#fejvakaras>

cseri001
És olyan is van, hogy ha nem pontos "recept" szerint tesszük be a gyümölcsöket, akkor ihatatlan lötty jön ki, vagy mindent meg lehet inni, maximum nincs semmi hatása? <#pias> (vagy lehet, hogy erre magamnak kéne rájönnöm?) <#buck>
Illetve csak akkor indul el a mixer (akkor van italnyerési opció), ha megfelelõ mennyiségben vannak benne a cuccok?

A présben bennehagyott cucc (alapanyag) nem romlik meg?

Sipocz
Hali!
Persze!, elsõ használatnál csak ez az elérhetõ, aztán ha már van megfelelõ mennyiségü zöldség a gép kosárkájában, akkor jön az italnyerési akció is.
Lehet, hogy az öngyulladás megakadályozására jo lesz ezt itt?

valami most beugrott nekem is ....
még nem volt meg a legutóbbi kieg, akkor történt olyan, hogy amikor le akartam tenni egy telket, volt egy pár fa az út szélén
fogalmam nincs, hogy került oda, mert azon a környéken addig még nem jártam
eleinte le tudtam tenni üres telket, késõbb már azt sem, s ha beléptem a telekre, halványan ott volt a fa (eredeti Maxis, ami körbe van véve dróthálóval), de semmit nem tudtam vele csinálni
úgy tûnik, mintha a program néha önállósítaná magát<#conf>

s.o.s.!
szeretnék juicet csinálni a simnek
bepakoltam a hozzávalókat a gépbe, de hogy lesz belõle ital?
mert egyelõre csak a feltöltés, meg az ital hozzávalóinak bepakolása opcióm van