2084
VIRTUAL DJ
-
nagyist #1082 Bár én nem ebből élek mégis osztom ViniSoundz véleményét: A bakelit szebben tud szólni, mint a digitális (főleg az mp3).
Azt gondolom, hogy az mp3 a ma kazettája. Rengetek mp3 nagyon ocsmányul szól. Aki nem hallja a különbséget az szerintem süket.
#1066: Nem rég fedeztem fel én is ezt a videót, nagyon ütős:)
megjegyzés: a #1042-re senki sem reagált, van egyáltalán valaki, aki fizetett a VDJ-ért? -
#1081 -
#1080 inkább rakd ki az index-et a kamionodon! :D -
#1079 köszi hogy igazat adsz,engem például nagyon zavar mert nem tudom ki melyikre ír!
#1077:bocs hogy ordibálok,de muszáj mert senkise veszi a fárattságot hogy rányomjon arra a "válasz erre" gombra,ha valameik üzenetre ír! -
#1078 1: muszáj
2: sry, engem is zavar -
Renz #1077 Egyrészt ne ordibálj, ha nem muszály, másrészt ez rajtad kvül eddig senkit sem zavart. -
#1076 Használjátok már azt a "válasz erre" gombot legyetek szivessek!!" -
#1075 :D valószínü klubokban érzehető az mi? :D -
balazs0000 #1074 Szerintem amit keresel, már le lett írva itt a fórumban!
Szóval jó keresgélést! -
#1073 bizony kedves barátom amit leírtam az nem más mint tény, a bakelit dinamikusabb és szebben szól még mindíg :P ez van. az analóg cuccok keresztbe lenyelik a digitális kütyüjeiteket :P
nem mondtam, hogy nem lehet laptopról zenélni, csak komolytalan és nem kell hozzá sok fül, csak sok gomb :P és itt a keverésre értem, nem a zeneírásra.
-
#1072 Renz! Így van! ;) Lásd: Shane 54, Paul Van Dyk :) -
Renz #1071 Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Egy klubban hol lehet bármiféle minőségről beszélni? Ugyan már! Ráadásul az esetek nagy részében valahol a sorban ott figyel egy digitális eszköz (eq, limiter, vagy a keverőben valami, tökmindegy) és máris elfelejtheeted az "analóg érzést"! Attól meg aztán végképp a falra tudok mászni, amikor valaki ekkora blődségeket mond, hogy a bakelit dinamikusabban szól, mint a digitális. A hömpölygő népnek meg hidd csak el hogy teljesen mindegy, hogy az egy ipod-ról, bakelitről, vagy sacd-ről szól. A lényeg a zenében van, nem a hordozó mivoltában.
Ja és a legfontosabb! Nem lehet a laptoppal zenélni? Kis képzavart érzek. Bakelitről max a zenéket tudod kevergetni, amit korántsem neveznék zenélésnek mondjuk egy abletonhoz képest!
Mondom ezt úgy, hogy - ahogy korábban is írtam - mi is használunk bakelitet. -
#1070 Hello!
Vki tud segíteni a Füles beállításában? -
#1069 bebaszna, csak egy ilyen újra instalálással ki lehetne kerülni a napokat! :D alap hogy beirja magát! a napi poén volt ez a bejegyzés! :D -
turoczy #1068 Sziasztok!
Néhány héttel ezelőtt feltelepítettem a gépemre ezt a programot, Otthon kevergettem a zenét.
Letelt a shareware-ben a 30 nap, ezért nem működött, és nem működött. LEtöröltem, újratelepítettem, de nem működik.
Ez mitől van? Beírta magát a registrybe, és ezért nem tudom újból 30 napig használni?
Köszi!
T. -
#1067 nah ezt mondtam :D felőlem igy is játszhatna egy dj ha jól nyomja! :D -
balazs0000 #1066 Ezt mindenképp nézzétek meg:
scratch -
#1065 Vagy éppen bármelyik ASIO-s hangkártya! ;) -
#1064 akkor a megoldás a final scratch vagy a sok alternatív a =) -
#1063 ha már itt tart a dolog, hogy erről vitatkoztok mellik a jobb, háát, akkoris bakelit.
sztem a zenélés szellemének, tiszteletének a lerombolása a digitális laptopos móka. de nem akarok senkinek a lelkébe taposni és azt sem akarom mondani hogy húúú, de az drága, drága a lemezjátszó, meg nehéz, meg a sok lemez.
aki annyira rajta van a témán, az úgyis a közelébe férkőzik a lemezjátszóknak és úgyis megtanulja és rájön a nagy dologra hogy igen, ahhoz a lemezhez hozzáérni, belenyúlni a zenébe sokkal nagyobb ügyesség, élvezet, mint gombokat nyomkodni. nem is beszélve a jogdíjakról, bár ez más téma, maradjunk a technikai részeknél.
ettől függetlenül használhatsz sampler gépeket, vagy szintiket, vagy bármiféle szekvenszer progit (ableton tényleg jó, évek óta használom) és színesebbé teheted a zenélést. de a zenélés lelkét nem szabadna tönkre tenni totál digitális cuccokkal.
arról nem is beszéve hogy egy bakelit lemez sokkal szebben és dinamikusabban szól mint egy cd vagy empéhárom. szélesebb a frekvenciatartománya és jobban elférnek a hangok. ezt le is tesztelheted egy klubban, ha van egy limiter, mert általában van.
fogsz egy zenét ami megvan cd-n lejátszod, felcsavarod amíg nem kezd el klippelni, majd ugyanazzal a hangerővel, ugyanazt a zenét felrakod lemezrő. nagy csodát fogsz látni és hallani. dinamikusabban fog szólni, és nem klippel és még talán feljebb is csavarhatod. de ez tényleg csak részlet kérdés.
az viszont vitathatatlan, hogy egy dinamikusabb zene hatásosabb a közönség számára. nem tudja mit történik, csak érzi, hogy ez jól esik neki és ezt a dinamika teszi.
szal egy csomó dolog a jókis analóg cucc mellett szól sztem. trükközhecc a digitális laptopoddal, de mi benne az élvezet?? aki oda van a zenélésér és kipróbálta a bakelitet az tuti hogy kb hasonló véleményen lesz, van.
bocs hogy hosszú voltam :) -
#1062 Hi!
Igen. feltelepítem és az első indításnál már ezt írja ki!
Sajnos a felbontás állítás sem segített! :(
Egyéb ötlet esetleg?
Üdv. -
#1061 igen, de még mindig a virtual dj-nél tartunk, és sztem ha azt raknának elé, akkor csak menne vmire
(hugomnak is ment XD) -
Renz #1060 Mi bakelitről ÉS számítógépről is toljuk a zenéket, plusz bele-beleszúrunk live act-eket is. Azt csak csendben jegyzem meg, hogy ha kontrollerrel játszik valaki, akkor csak egy hajszál választja el a bakelittől, csak épp sokkal több lehetősége van! Akinek a bakelitig tart a "DJ-zés" az VAK! -
#1059 légyszives a "válasz erre" gombot használd! -
#1058 Óriási butaság, és köcsögség egy DJ től ilyet kérdezni, még megnézném az alap djket, hogy ha odatennék neki egy laptopot, egy Ableton Live programmal, és összekötném minden pio 1000resekkel és nem adnék neki cd-t hanem laptopról kellene zenélnie aszt hiszem nézne csak! -
balazs0000 #1057 Mármint a kérdést gondolják így.
(bocs, ha egy kicsit érthetetlen voltam) -
balazs0000 #1056 én is tudom, de itt egy példa:
Azért játszol laptoppal, mert azzal nem kell tudni keverni?
Ha valaki két jó lemezjátszóval és egy keverővel elkezd gyakorolni, és nem teljesen süket, az alapokat gyorsan és jól megtanulhatja. Ez pusztán technikai kérdés, ami messze eltörpül ahhoz képest, milyen lemezeket, milyen sorrendben és hogyan játszik az ember. És itt van mindennek a kulcsa, hiszen keverhetek bármilyen ügyesen, ha rossz (vagy nem odaillő) lemezeim vannak. Truvájkodhatok hajnalig, jó buli nem lesz belőle...
A laptop kitágítja a játszott zenék határait, és sokkal biztosabb átmenetet tesz lehetővé a dalok vagy éppen stílusok között. Nincs többé a bárcsak-még-tartana-ez-az-ütem-egy-fél-percig-érzés, ha kell ez két gombnyomással megoldható. Annyira más ez a fajta megközelítés, hogy semmi értelme összehasonlítani a klasszikus módszerrel.
Alma-körte...
Ezt shane54 oldalán találtam a GY.I.K.-ben. És sokan gondolják ezt így (akik nincsenek tisztában a dolgokkal)!!! -
#1055 és haladni is kell a korral
(mondjuk még sokan járnak trabanttal, de ez más kérdés :D) -
#1054 kinek mi a jó tudod! halad a világ! -
#1053 hát jah, manapság minek cipelni a cd-ket meg a bakelitot, ha ott a laptop -
#1052 Érdekesnek tartottam én is, de még Pécs legnagyobb disco-iban sem szóltak hogy csak laptop! Közönség jól érzi magát a bulijaimon, innentől kezdve mind1 nekem ki miről játszik, felőlem lehet az dubla kazettás magnó is, ha azzal el tudja érni a szintet, akkor oké! -
balazs0000 #1051 Nem kaptál megyjegyzéseket arra, hogy "csak" laptopról játszol? -
#1050 Ja, a többi meg ugye a clubokban vannak, gondolok itt hangfalakra, ill. fényekre! -
#1049 Balázs, nem sokkal több de jelenleg pont ez a lényege:
Laptop (Dj Software: Virtual DJ Pro 5.0.7)
Numark DM 1050 (alap két csatis keverő) még :D
Sound Blaster USB External Sound Card with 24bit, 96 kHz
Numark füles
Na meg a kábelek azt hello hello! ;)
-
#1048 ezt a gyári alap skin-re írja ki?
-
balazs0000 #1047 Riccardo G, érdekelne, hogy te milyen cuccokat használsz, ha mész zenélni.
Gondolom nem csak egy laptopot. -
#1046 ha figyelmessen el olvastad volna akkor rá jöttél volna hogy:"Nem telepítettem új skint. Csak magát az alap programot. Próbáltam a 5.06 és 5.07-et is, de semmi különbség! :("
inditásnál írja ki?
-
#1045 sztem, nem! milyen skin-t akarsz feltenni?
mert ez az üzenetet csak akkor irja ki ha szar a skin! -
#1044 szerintem a méretet 1024x768-as képpontra emeld és jó is lesz elméletileg! -
#1043 Sziasztok!
Ilyen hibaüzenetet kapok:
Invalid skin file (error line %i in zhe xml)
Valaki tudna segíteni?
Nem telepítettem új skint. Csak magát az alap programot. Próbáltam a 5.06 és 5.07-et is, de semmi különbség! :(