2084
VIRTUAL DJ
  • Peetboy
    A félreütés az attól lehet, hogy a Virtual Dj úgy játsza le a zenéket, hogy akad a zene, ha sebességen állítasz.
    Visszaolvastam és sokan írtatok a CD és bakelit mixelésről. De arról még senki nem beszélt, hogy nála is akad-e a zene ebben a programban.

Eddig amiket használtam (Atomixmp3, Pioneer Dj's, Virtual DJ) ezek mind olyan programok, amik lódobogással játszák le a számokat ha nem eredeti sebességben vannak.

A Virtual DJ 3-tól van már az a lehetőség, hogy ha a Buffert feljebb toljuk,akkor folyamatos ütemmel játsza le a zenéket sebesség állításnál is. Viszont akkor nem olyan sztereós a hangzás.
    Ti hogy tapasztaljátok ezt?
  • Riccardo G
    Hardstyle Mafia Meets Dj Sasha F & Noisecontrollers - Heavenforce (Riccardo_G Bootleg Mix)

Ugyan itt!
  • Riccardo G
    Bocs, szar a link! A Helyes link a következő:
    Letöltés!
  • Riccardo G
    David Guetta and Rushroom - Love is Better of Alone 2008 (Riccardo_G Bootleg Mix)
    Letölthető!!! www.riccardo_g.mlap.hu
  • Riccardo G
    pedig egy ASIO support nem lett volna rossz! :D
  • Riccardo G
    nah közben kiderítettem, hogy az én SB Live 5.1 24 Bit, 96kHz-ez külső cuccomhoz nemjó! :(
  • Riccardo G
    enel! sound blaster live 5.1-ed van!
    nekem is, csak annyi külömbséggel hogy külső, és 24 bites!
    tiéd?
  • enel
    Sziasztok!

Következő lenne a problémám. Soundblaster 5.1 hangkártyám van és nem régiben megszereztem hozzá a kx drivert, így már képes ASIO-t használni és kevesebbet késik a virtual dj. Viszont ha fejhallgatót is akarok használni, akkor így lehet csak beállítani : Master : Chan 1/2 Headphones : Chan 3/4 és fordítva. A probléma hogy mindegyik hangfalon megszólal a másik szám is aminek a fejhallgatón kéne, és nem tudom kiktatni sehogy. A kérdésem hogy meg lehet oldani ezzel az egy 5.1-el is, vagy kéne még egy ASIO-t támaogató hangkártya? Mert ugyanis az integráltat nem engedi már beállítani ASIO-nál másodlagonsnak.
  • vftsforever
    Hello! Winamp equalizer beállítása van valakined dance zenékhez?
  • norbi910329
    hy djz :) Elado egy Pioneer HDJ-1000res füles. 3 hónapos. Karcmentes, hibátlan anyag. :) Ár: 40,000, de alkuképes :)
  • core76
    így igaz :)
  • Riccardo G
    füllel fiam! ;)
  • FLeT
    De akkor hogy lehet úgy keverni ha nincs kiírva a BPM?
  • flangerx
    hello mindenki!!!
    En csak annyit szeretnek kerdezni valakitol aki hasznal virtualdj5-t, hogy mixelem a zenet vagy csak feszem fell es azt hallom, hogy mintha kesne a zene az eredeti zenehez kepest(arra gondolok hogy ugyan azt az eredeti szamba nem tapasztalom ezt a kessest csak ha a virtuallal veszem fell mintha felreutne neha az uttem).
    Hogy nem-e valami beallitas kerdese vagy valami mas????
    Tehat nem tisza a mix amit uttana meghalgatok.
    Segitsegeteket elore is koszonom
  • balazs0000
    Csak szólok, hogy egy 140 BPM-es számnál 1% 1,4 BPM, míg egy 120 BPM-es számnál ez 1,2.
  • FLeT
    csá nép!
    Azt meg tudná mondani vki. hogy a CDJ100-ason hány %nyi gyorsítás egy BPM-nyi növekedést?(A VDJ-ben 0,8% ez valós?)
  • Renz
    No valami ilyesmit szerettem volna hallani más szájából is! :)
  • Riccardo G
    évente 100 000, ha nem eredeti cd-ről nyomatod, vagy mp3ról! vagy bármi másról ami nem eredeti, akkor kell a mahasz enegdély, mert ha kapsz egy ellenörzést akkor szopás van! dj vizsga lényegtelen, azt nem ellenörzi senki, nem is büntetnek érte, vagy a mahasz engedélyed legyen! azt hello!
    term. ha csak eredeti cd-ről, vagy csak bakelittel nyomod, akkor ez lényegtelen!
  • ViniSoundz
    elmondom, hogy én is megcsináltam még annak idején ezt a szar vizsgát, mert 1ik szórakozóhely, ahol kb 2 évet jáccottam, fél év után kitalálta a tulaj, hogy hallott erről és csináljam meg mert ha jönnek ellenőrizni nehogy begbasszák.

hát megcsináltam, kidobtam 80 rugót. és? alig vártam hogy jöjjenek már ellenőrizni. semmi. nem érdekelt senkit, engem sem érdekel, mert egy nevetséges dolog.

a másik meg hogy ott voltunk 3 napot pesten és a dídzséj nyuszika tolta befelé a sajtburgerét, közben meg mondogatta, hogy jah, jóó, jöhet a következő.

eemondta hogy akapellázzá, meg a legjobb hangcucc a garry. okké, modnom maraggyá magadnak meg szépen.

aztán miután betolta a super szájz menüjét, elővett az iskolás táskájábólegy szemplert és elkezdte nyomogatni. keverte a teknójait totális csúszásokkal, de mentségére azt hozta fel, hogy nembaj hogyha csúszik a zene, asembaj ha vagy fél percig menneka lódobogások, mert utána majd korigálsz és az "szabályos". hát sírva röhögtünk.

szal ennyire komoly ez az egész. kinevezték magukat ilyen vizsgabiztosoknak aztán gyűjtik a pízt. ennyi. nekem is ki kéne vmi hasonló baromságot, hogy meg tudjak venni minden lemezt meg a technics MK-15öt
  • Csuhai G
    Te fizetsz azért, hogy játszhass?
  • Riccardo G
    nekem azt mondták bevizetek 100-at ugye, és akkor bármiről játszhatok bármennyit! beleértve a merevlemezt is!
  • Bagoly81
    nagyon aztsem érdekli öket hogy van szerzödés vagy nincs, belegyen fieztve azt csumi olyankor kapsz egy plasztik kártyát amin felvan ragasztva az aktuális negyedéi matrica. ha jön az elenör felmutatod a plasztik kártyát a kereszt meg foghagymát és békén is hagynak. éves szinten olyan 80e de ez asszem ha meg van dj vizsgád akkor egyesületi tag is vagy azok meg kapnak kedvezményeket olyan 10e olcsobb a jogdij ilyenkor. a laptoposok máshová tartoznak nekik az összeg magasabb. de ugyan ez a rendszer.
  • Riccardo G
    sztem Tiesto nem olyan anyagi kerettel rendelkezik mint mi! :D
    és akinek nincs vizsga papirja az nem követ el bünt, csak az aki nem kötött a mahasz-al szerződést a jogosítás végett!
  • nikeman
    hogy nézne az ki, ha tiesto lopná programokat??
    A leírtak szerint, akinek nincs meg a vizsga, és úgy játszik a klubban, az bűnt követ el. Ezzel csak azoknak van bajuk, akik így is csinálják.
    Akinek megvan a vizsga, az általában örül, hogy letette.
    De sztem hagyjuk a témát.
  • Bagoly81
    szitkozodás helyett. :D kicsit informálodhatnátok :d
    amugy jah.
    tényleg nemkell dj vizsga.

szerény véleméyem szerint ha valaki laptoprol zenél az vigye a sajátját.
    a klubokban a normális cd lejátszó + mixer sem követelmény. aki partykat szervez azt is viszi magával.

föleg ha valami vendég is van hozzá az még nyafizik hogy neki 800 pio mixer kell 2 db 1000mk3 as cdj vel. mert neki csak arrol megy moka. azt szokta meg azon tudja mi micsoda ,amugy nemtudja mást nemis használt..

jah a másik számitogépes szinkron gombokra csak azt tudom hozzá tenni hogy ott nemis a fül kell leiginkább valaki wav hullámbol mixel... láttam olyat is... de olyat is hogy mix közbe be warpolta a zenéket és ugy mixelt söt olyat is hogy az összes zenéje bevolt álitva pl 128bmp-re és és semit nemkett neki álitani.

amugy egyretöbb midi vezérelt mixer kapható. lassan összefolyik a szoftverhardver rész..

mp3 al szeintem nincs semi baj. csak a fanatikusok tudnak problémázni. de a high end fanoknak semisem jó.

baksi dinamikusabban szol azt kb enyi. én nemvagyok neki hive egy kicsitsem. ma már nem életképes. idöt álló picit

lehet kövezni. :D ha már mixeket is raktok ide énis megteszem. igaz nem számitógépes mix. de legaláb az enyém .

ide, aztán letöltés kék nyil
  • Renz
    Szabályok? Miféle szabályok? DJ vizsgára gondolsz?
    Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a kis olvasmányt!

Kötelező DJ vizsga NINCS!
    Tanfolyamok léteznek, de gondolom azok kb olyanok, mint a számítógép felhasználói tanfolyamok. A végén kapsz egy oklevélkét, hogy húúú de milyen fasza vagy és menj zenélni! Vajon hány ember bukott már meg DJ vizsgán? :D Hallottatok már egyáltalán olyanról, akinek van ilyen vizsgája és esetleg hasznát is vette (tanult valami értelmeset a néhány tízezer forintért)?

És kedves nikeman! Ne beszélj ennyi zöldséget egyszerre. De komolyan! Olyan dolgokkal jössz, amit senki meg sem említett és senkihez nem is köthető. Laptop nélkül megy valaki zenélni a klubba? Ez kit érdekel? A klub tulajdonosa vessen magára!

A programok letöltését meg hagyjuk! Egy virtual dj is 300 dollár, pedig nem egy felső kategóriás program. És ez még nem is lenne érdekes. Van nékem többek közt egy Vestax VCI-100 kontrollerem. Namármost hiába töltöttem le a demót, hogy kipróbálom a program és az eszköz együttműködését, mert ehhez a kontrollerhez a midimap-et csak akkor tudod KÜLÖN leszedni, ha már van egy PRO licenszed! Gratulálok! Azért fizessek, amit nem tudok kipróbálni? Ráadásul majd akkor vesd az első követ bárkire, ha majd neked is MINDEN szoftver legális lesz a gépeden.
  • Riccardo G
    komolyan mondom, te nem vagy ép!
  • nikeman
    és lehet az anyagiakkal jönni. lehetetlenség nincsen, csak tehetetlenség
    egy programért max 1 hónapig kéne a mekiben dolgozni és már meg is van
    szóval aki komolyan akarja, az tesz is érte valamit
  • nikeman
    az is hungarikum, hogy leszarják a "szabályokat"
    pedig szerintem ez a vizsga jelent valamit, hogy te nem csak úgy a semmi kedvéért csinálod, érdekel is téged a dolog, és képes vagy egy kis pénzt álldozni érte
    mert pl nagyon szép amikor semmi nélkül bemegy a dídzsé a klubba, viszi a cédéket, otthon megcsak vdj-ről nyomja (és még egy laptopot se képes venni)
    aki komolyan veszi a dolgokat, az leteszi a vizsgát, ha laptopról zenél, akkor meg megveszi a programot is, nem pedig letölti
    az ilyenekből senki sem lesz
  • Riccardo G
    pontosan...
  • Renz
    Ez a DJ vizsga is csak egy kib@szott pénzlehúzás! Hungarikum...
    A zenéléshez egy kis érzék kell, nem pedig egy darab papír, amiért kifizettél egy valag pénzt! Ha szarul játszol, akkor vagy a tulaj, vagy a vendégek, rossz esetben mindenki elhajt a rákba.
  • Riccardo G
    pécsett, nem egy komoly klub van, mindegyikbe megfordultam már de sehol sem kérték!
  • nikeman
    egy komolyabb klubban igenis kérik, és már a falusi kisdiszkókban is egyre több helyen
  • hungaro
    seholse kötelező a Dj. vizsga...
  • nikeman
    Aki laptopról zenél, annak is megvan a hallasá (már amennyi kell), mivel ő is letette a vizsgát. Szal így nem lehet megítélni
  • hungaro
    nagyon jó lett a mixed!megérte letölteni!!
  • Riccardo G
    Nah elékészült a handsup mixem is! aki meghalgatná annak itt a direct link:
    http://www.ultimateload.in/?id=i2z7ra75
    vagy a weblapom:
    http://www.riccardo_g.mlap.hu
  • Renz
    Nem mp3-ról volt szó, hanem a digitális vs. analógról! Az mp3 (mint ahogy azt remélhetőleg mindenki tudja) egy tömörített formátum. Kb. olyan az összehasonlítás, mint a dvd és a divx. Ráadásul ahogy azt írtam is, valahol az adafolyam láncban ott figyel egy digitális kütyü, miáltal el is felejtheted az analógot.
  • Riccardo G
    valaki még a szarát is megeszi!
    kinek mi a jó!
  • nagyist
    Még annyit, hogy én már használtam buliban kazettától kezdve a bakeliten át a videoklippig (csak az utóbbiból kb 3000db van) mindent. Mint mondtam nem ebből élek, csak zárt rendezvényeken és vidéki szórakozóhelyeken nyomtam. Ott elmegy, de egy tisztességes helyen nagyon kiábrándító, ha azt látom, hallom, hogy a dj mp3-al nyomja és még úgy is szarul...