2084
VIRTUAL DJ
  • Bagoly81
    www.zaj.hu/forum

ott keressed meg a topicját és segiteni fognak.
  • systmatyk1985
    Hy.Véleményt szeretnék kérni!Nem teljesen ide passzol de megkérdezem,mert ilyen témájú topic nem nagyon van itt másik.
    Mi a vélemény a Timecode djzésről?Vagyis a hardver részéről.Mert néztem 1-2 cuccot de nem sok infót találtam róluk.Az M-audio torq connectiv-ről olvastam h fos+láttam 1-2 youtube-os videót(kiábrándító).De a mixvibes cuccosról nem találtam szinte semmit,se jót se rosszat.És főleg ez érdekelne mert árban Ok.A Traktor Scrach és a Numark Virtual Vinyl kicsit drága.Bakelitől szándékoznám használni.Ha valaki tud róla valamit akkor legyenszíves segítsen(Tapasztalat,Magyar nyelvű oldal ahol részletesebben leírnak róla mindent,stb)!!KÖSZI!!
  • Riccardo G
    valamit lehet állítani a config-ban, számokat kell beirni, de ahhoz sztem még a gyártó se ért! :D
  • Bagoly81
    master tempot nemlehet beálitani tudomásom szerint. ki-be lehet kapcsolni

• pgguru6
    hali! lehet hülye kérdés lesz, kezdő vagyok, nézzétek el nekem, de hol lehet beállítani a master tempot?? :D
  • Peetboy
    Jaja nehéz az biztos, azért nem sokan foglalkoznak vele. Ha olyan egyszerü lenne, mint a V.DJ, akkor mindenki azt használná. Én még nem próbáltam. De most nem is engedi az oldaláról letölteni a demót. De mindenképpen ki fogom próbálni.
  • Csuhai G
    Ableton profi, bár nehéz. Minden számot külön warpolni, stb..áhh.. egyelőre nem az én világom. Bár próba-szerencse, neked hátha könnyen megy majd az egész. :)
  • Peetboy
    De sajnos mint ahogy lentebb írta Csuhai G, még egy 4 magos Intel Q6600-al sem megy el akadás nélkül a Virtual Dj, Master Tempóval.
    Lehet átállok Ablentonra...
  • Riccardo G
    lényeg, minél több memóra legyen benne, és lehetőleg dual-core-os legyen!
    más nagyon nem számít! :)
  • DJ CONUS
    Üdv! Valaki tapasztalatból kibontakozó kollega irjon már le egy Laptop konfigot! Virtual 5.- Reason 4.- és Fruity loops 6-hoz!
    Lényeg hogy folyékonyan futtassa és ne 300 000. ft legyen!
    hozzáértők válaszát várom! köszönöm:) by Conus
  • Riccardo G
    ez nagyon helyes!
  • nagyist
    Udv!

Még mindig keresek valakit, akinek megvan (vagy le tudja tölteni) a "Gamepad to VDJ MIDI Mapper" plugint. Plíz dobjon meg valaki vele!
    Más: készítettem egy skint. A default 3-at alakítottam át 1280x800-as felbontáshoz. Innen letölthető: tanari.hu/nagy/def_ni.skin.zip
  • Riccardo G
    rapid-ről mindenki tud tölteni!
    mostanában a motto: nézd a cicát! :DDDDDD
  • Peetboy
    Oké.....
  • Csuhai G
    Köszi, így sikerült. :)
    Ha lesz időm meghallgatom, thx.
  • Peetboy
    Állítólag azokat a betüket kell beírni amikben a "cica" van.
    A többiben kutya van.
  • Peetboy
    ADSL-esek tudnak róla, meg a Cable-esek is.
  • Csuhai G
    Rapidshare ötletes rendszere miatt nem tudom letölteni... :/
  • Peetboy
    Feltöltöttem első mixemet, kicsit béna lett, de várom a véleményeket.
    A Zene akadást nézzétek el nekem, mert be volt kapcsolva a Master Tempo.
  • Peetboy
    DJ_Peetboy - Virtual_DJ_mix_30'
  • nagyist
    Nekem is kulso SB kartyam (7.1) van es siman megy, hogy a front meg a rear mast adjon ki.
    Valoszinuleg a vezerlopultban nem allitottal be valamit, azert szolhat mindenhol egyutt a ket zene.
  • Peetboy
    A 8800 GTS az nagyon fontos a Virtual DJ-hez.
  • Riccardo G
    pl: numark dj io
    azzal már döfi lenne! :) :D
  • Peetboy
    Szerintem is jobban szólna egy profi hangkártyával. Mert azért a 4 magos Core2Quad Q6600 procinak már bírnia kell vele.
  • Riccardo G
    ASIO
    azzal nem megy át a windows-os a hang, hanem közvetlenül a vdjből a keverőbe! sztem azzal futna rendesen!
  • Csuhai G
    Nevetséges... Core2Quad Q6600 (4x 2.4 GHz), 3 GB RAM, 8800 GTS és fullra állítva élvezhetetlenül szaggat! Vagy esetleg ehhez valami profi 30 ezer FT feletti hangkártya is kell?
  • Riccardo G
    ja akkor igen persze! akkor eléggé szaggat! ki is próbáltam, azzal egyszerüen nem lehet zenéni, ha bevan nyomva, kivéve ha nasa gépet használod! :D azán talán nem szaggatna!:D
  • Peetboy
    Így van. Akkor már tudjuk a választ miért is akad, ha a master tempo be van kapcsolva. Csak kiváncsi voltam más is, meghallja-e az akadást a zenében.
  • Riccardo G
    master tempot sosem szoktam bekapcsolni! mert ahhoz olyan gép kell hogy ihaj! :D ja meg memória! :D
  • Peetboy
    Igen a Master Tempo-ról beszélek. Nem tesz alá még egy "dobot". Egyszerüen úgy van megírva a program, hogy a processzor is bírja ezért akad. De az újabb verziókban már van Buffer állítás, az ha maxra van állítva,akkor nem akad, de az én gépem ahhoz gyenge.
  • Bagoly81
    a master tempo azt küszöböli ki hogy ne nyávogjon a zene ha elálitod , magasabb sebeségre valami olyasmi mintha még egy "dobot" alátennie nemtudom amüködési elvét. de ha nagyon eltorzitod kilehet hallani.
  • Bagoly81
    de az nem akadás,mit irtad dj -hiba. igen aki ért hozzá és fifgyeli az meghalja
  • Riccardo G
    ez a hangmagasság állító ez a master tempo?
  • Csuhai G
    Peetboynak sajnos igaza van, én is hallom szinte mindig, minden számnál az akadást (mármint az alant leeírt esetben (hangmagasság tartó bekapcsolva, bpm "átállítva"))! :(
  • Riccardo G
    hát én nemtudom! de én soha nem az eredeti bpm-en játszom a számokat, sőt mivel hands up zenéket játszok, ezért nálam olyan BPM 145 az alap! :D
  • Peetboy
    Amikor félreüt a dob és nem tudja tartani az ütemet, hol lassít , hol gyorsít, de ez nem annyira észrevehető, akinek nincs olyan jó füle, az meg se hallja.
    De ha DJ-kről beszélünk, nekik igazán meg kellene hallanuk a különbséget.
  • Bagoly81
    mi az hogy akad? ird már lej jobban léci ilyet még nemhalottam.
  • Peetboy
    Akkor rossz a füled. Igen ebben igazad van, hogy az Mp3-ak különböző minőségüek és nem mindig lehet meghallani a félreütést. De én 10-ből 9 számban meghallom.
    De ezt már írtam ide korábban is, és akkor is azt mondták rá, hogy szerintük nem akad, náluk sosem volt olyan. Pedig igenis akad, szinte mindegyik dal.
    De ha úgy mixelsz, hogy minden szám 140 BPM-es akkor úgy persze, hogy szépen fog szólni.
    De ha állítasz rajta akkor akad, ezt tudom biztos mert jó a fülem.
    Ezt én arra írtam ha be van kapcsolva a hangmagasság tartó.
    És aki azt mondja, hogy nem akad, annak nagyon rossz füle van.

Ja egyébként nemrég voltam olyan discóban ahol Lap Topról (is) játszottak, és egyből észrevettem, amikor ott is akadt a zene.
  • Riccardo G
    sose akadt nálam a zene clubokban sem!
    mivel itt jelen esetben mp3ról beszélünk ami ugye külömböző helyekről van beszerezve igy eltérhet minimálisan egy-kettő!
    de eddig soem volt gondom vele!
  • Peetboy
    Riccardo letöltöttem a mixeidet. Most hallgatom. Ja így persze, hogy nem akad a zene, ha hangmagasság változik. De így már elvesztette zene az eredetiségét.

Én pont azért írtam, hogy akad a zene sebesség állításnál az ilyen programokban, mert én úgy szoktam mixelni, hogy a hangmagasság végig az eredetin szól.

Próbálta már valaki azt, hogy a Buffert Maxra feltolta és mennyire bírta a processzor?