2084
VIRTUAL DJ
  • berygod

Segítsetek!

Miért van az hogy ha a VDJ-t a laptopon nyomom,
    bizonyos idő utánn (ez változó), el megy a kép a laptopon! Mindig más színű teli képernyő jelenik meg! A gép nem fagy le, csak a monitor. Ilyenkor csak az ujraindítás segít!
  • DjTsabee
    hatalmas RESPECT...nem "nyalizásból" ugyanis egyáltalán nem ismerlek,de amit a "Dj-zés"-ről írtál azzal szerintem vitatkozni nem lehet ,én legalábbis nem akarok... tudom,majd most sokan jönnek azzal h "persze-persze,kamu,meg jópofizik",de igazából hasonló a véleményem (ha jobban belegondolok)te legalább megfogalmaztad /én nem tudtam,meg nem is mertem,mert azt meg kell hagyni,h vicces lett volna ha pont én írok ilyet,mikor semmi komolyabb tapasztalatom nincs még/ ,ugyanis tényleg KEZDŐ létemre pl top listát még soha nem néztem(nem muszáj elhninni),max discok honlapján,ha valamelyik számot kerestem,de azok sajnos electro-k mostanában,az meg nem TELJESEN a kedvencem... a lényeg,h tényleg tetszett amit erről írtál,szerintem sokan elgondolkozhatnának,és ez segít is az előrelépésben...
    am Renz akkor ezt jól megbeszéltük :D (mind2-en félreértettük a másikat :) )
  • salsoul
    Na, kezdjük a technikai dolgokkal:

Egy 5.1-es hangkártya nem más mint egy 6 egyforma mono (3 stereo) csatornás hangkártya.
    Tehát egy 6 csatornás hangkártya 5.1-es hangkártya is és fordítva (mert az 5.1 hat csatornás hangkártyát igényel.)

Az olcsóbb hangkártyák hangtechnikai felhasználásra minőségük, késésük, valamint gyári ASIO driverek hiánya miatt nem a legjobbak. De otthoni szórakozásra, kisérletezésre tökéletesek.
    Én még egy MayaEX 5.1 hangkártyával kezdtem 23ms késéssel, egyik barátom meg SB Live!-val... ami a célnak tökéletesen megfelelt. /A gagyibb hangkártyák késését ált. 23ms-ig lehet levinni./

Lehet több hangkártyázni is, de egy multichannel hangkártya, gyári ASIO driverekkel vagy DX-en keresztül mindig sokkal stabilabban, megbízhatóbban fog működni.
    Nem véletlenül nem lehet több programban sem több hangkártyát használni.

Visszatérve a késéhez, egy hangkártyával elérhető legkisebb késés még nagyban függ a számítógép paramétereitől, és minden hardware elem (nem csak a hangkártya) illesztőprogramjának minőségétől.
    Ebbe most részletesebben nem mennék bele, csak ha valaki külön kéri...

Hogy kinek milyen hangkártya való zenélésre, az a pénztárcától, a (hang)technikai tudástól (ami alapján a hangkártyát kiválasztom) és a felhasználási céltól függ.

Egy kiváló minőségű hangkártya, szimmetrikus kimenetekkel, preciz órajelgenerátorral úgy 300 000 magyar egységbe kerül...

Dj vezérlők:
    azokon az eszközökön melyek midi-n keresztül működnek minden toló és tekerő poti nem más mint egy 127 állású kapcsoló /a középen alap állásúak +/- 64-esek/.
    Ebből kifolyólag a precíz munkát el lehet felejteni...
    A BPM Studio-nak van egy dedikált vezérlője, mely saját vezérléssel csatlakozik, de még ezen sem elég finom a pich fader felbontása a pontos sebesség egyeztetéshez /szám szerint itt egy lépés 0.1% változást okoz./
    A Traktor 3-ban vannak olyan funkciók melyek segítségével beállítható hogy egy értékváltás a midi-n mekkora értékváltás legyen a programban, de ez megint csak további komplikációkat okoz...

DJ-zés:
    Senki se hallgasson senkire, még a nagyokra se, hanem mindenki tegye azt ami számára legjobban tetszik. Senki se fogadjon el kész véleményeket egy az egyben. Mindenki szabadon gondolja át azokat – az abszolút igazságot senki sem ismeri.
    Aki másokat követ a legjobban esetben is csak második lehet.
    Tehát mindent megnézni, és ami jó azt megtartani.

Egy DJ sikere a személyiségen, kisugárzáson, a stíluson, az egyediségen, a zenei érzéken és az egyik legfontosabb dolgon a menedzselésen áll vagy bukik.
    A menedzselést leszámítva ezek azok a faktorok, amikről rögtön felismernek.
    Hogy sync-elsz vagy nem sync-elsz, hogy lejátszózól vagy számítógépezel tökmindegy.
    Ilyen dolgokon csak a fejlődésben visszamaradott tagok vitatkoznak, akik elvi fenntartásaik kelepcéjébe estek, és nem vették a fáradságot arra, hogy megismerjék a technika nyújtotta lehetőségeket.

Az elfogult bírálóval csak egy dolgot lehet tenni: elsétálni mellette.

Senkiből sem lesz rögtön nagy dj.
    Hiába a világ összes pénze, hiába a legmodernebb technika, hiába és hiába.

Én is letöltögetéssel, fájlcserélősdivel, playlist lopással kezdtem, mert anno erre volt lehetőségem.
    És ez az időszak arra volt a legjobb, hogy kialakulhasson bennem egy széles zenei tájékozottság, valamint a zenei stílusom.

Aztán ahogy dolgozni kezdtem és a munkámból pénzem lett elkezdtem a gyűjteményemben lévő zenéket megvásárolni, és mára sikerült elérnem hogy minden zeném legális.
    Öt évvel ezelőtt 17-18 évesen ez egyrészt elképzelhetetlen másrészt így visszatekintve totál szükségtelen lett volna.
    Már nem foglalkozok azzal, hogy mások mit csinálnak, mit játszanak, mi a trend, mi az aktuális top 10.
    Ma már csak felmegyek a on-line zene boltokba és a top10ket figyelmen kívül hagyva saját ízlésemre, stílusomra válogatok zenéket.
    Ma már a saját utamat járom, ma már első vagyok a sorban.
    De ehhez kellett 6 év...

Ó, jut eszembe, még pár nagyon fontos dologra szükség van a dj dologhoz:
    komolyan gondolásra, rengeteg kitartásra, elszántságra és munkára.
    A tananyag, és a munka itt sem kevesebb és könnyebb amit az építészeti egyetemen.

Az a fajta jó dj, amilyet én már rég keresek hazánkban ritka mint a fehér holló.
    Amerre csak ellátok mindenhol divat, mindenhol modern tánczene, mindenhol elektromosság, mindenhol ipari zene... úszás az árral.
    Sehol egy saját vagy egy máshonnan vett de testreszabott elképzelés.

Én így látom...
  • Renz
    Látom te is félreértettél! :)
    A második bekezdést nem neked, hanem mindenkinek szántam. ;)

Nézd meg a djdecks-et!
  • DjTsabee
    Bocs,de sztem félreértettél! Azzal tisztában vagyok,hogy nagy bulihoz "vicces" 1-2 ezer forintos 5.1-es kártya. De pont hogy ilyen otthoni dologhoz én csak annyit mondtam,hogy nekem még olyan gond nem volt,hogy recsegne,meg akadozna. Azt meg még véletlenül se mondtam,hogy így akarok profi dj-vé válni...akkor már inkább igazi cucc. És nagy bulikat egyáltalán nem szoktam csinálni,mert ahoz nincs elég cuccom. Személyszerint én nem szeretnék "új mixet csinálni nagy dj-k által játszott mixekből"(TELJESEN ezt nem is értem,hogy hogy érted,csak gondolom). Azt nem tudom,hogy te honnan tudod,hogy használok-e auto sync-et.Egyébként pont hogy ilyenekről írtam még tegnap(ha visszaolvasol meglátod). Pontosan azért kerestem másfajta programot,mert a virtual "túl egyszerű" (szerintem sokan alapból nézik az ütemet SZEMMEL)...és ha megfigyleted nem az volt a lényeg (mikor kérdeztem,hogy melyik progi milyen),hogy mibe van auto sync,hanem hogy loop,effect,sample van-e(azoknak talán több értelme van). A Pio progi már inkább tetszik, az ha jól tudom nem illeszti egymásra az ütemet,meg ilyenek... Na a lényeg,hogy SZERINTEM (már mondtam h sok tapasztalatom nincs még) ha otthon akar gépen gyakorolni, akkor egyszerűbb ez,meg főleg OLCSÓBB,ha nincs nagy buli,amiből visszajön a cucc ára...csak egy vélemény... és egyáltalán nem tartom magam még csak dj-nek sem nem hogy profinak... mindenki azt gondol,amit akar a másikról,meg azt mond a másiknak amit akar...de magáról úgyis tudja,hogy mire képes... /én rendes lejászókon szeretnék gyakorolni,de sajnos addig csak ez van...nem szeretnék azért 20.000-es hangkarit,meg még 30.000-es kontrollert venni,hogy ugyanúgy gépről menjen a zene/ PEACE
  • salsoul
    Estére jövök
  • Renz
    Ne mondj már hülyeséget, pláne ha nincs sok tapasztalatod! 5.1-es kártya csak otthoni szórakozásra jó és a legjobbaknak is túl nagy a késése! Nem való zenélésre és kész! Ha valaki egy icipicit komolyabban gondolja, az áldozzon rá! Egy egyszerű 2 csatornás usb-s, asio-s kártya 15-20 ezer pénz. Ami alatta van az csak otthoni barkács játszadozásra elég.

Ne gondolja már senki azt, hogy letölt egy dj programot, letölt pár mp3-at és az otthoni átlag pc-n majd profi dj-vé válik, mert ismeri a sync gombot. Kapcsold ki a bpm számlálót, felejtsd el az auto sync-et, aztán lehet mutatni valamit. Az meg a legrosszabb, amikor a "nagy" dj-k által játszott mixekből valaki újra mixet csinálni. Keress kevésbé ismert zenéket! Sokkal nagyobb siker egy ismeretlen számmal felpörgetni a népet, mint egy bejáratottal. Ha már a fent emltett segtség nélkül is tudsz keverni, akkor lehet gondolkodni egy midi kontrolleren.
  • DjTsabee
    nekem ezért van úgy,hogy egy sima,meg egy 5.1-es hangkari... személy szerint (bár még nem vagyok profi ebben) nekem még nem volt (soha semmilyen,a késéssel sem) gond virtuallal,h 2 hangkártya van,pedig MÉG nincsenek "összefűzve" az ASIO-val... és azért nem csak az 5.1-est használom,mert még régebben,mikor legelőször próbálkoztam, sokkal szarabb volt az egyik csatornának a minősége(vagyis akkor még mivel nem volt keverő: vagy a fülesbe volt szar,vagy a hangfalba)...így meg szerintem hibátlan mind a 2 csatorna...szóval én amondó vagyok,hogy ha vesz bárki is, akkor már 5.1-est és hagyja benne ugyanúgy a régit is,ha annak sincs semmi baja...(feltéve,h bírja a gép :D) így valszeg a minőség megvan (ASIO-val tuti), és ha esetleg traktorozni akar,akkor megvan az 5.1 is

am nekem nagyon nem tetszik a PCDJ Dex...főleg az elrendezése...minden,csak nem "kézreeső"/kényelmes...ráadásul ha "legszebb",akkor már inkább egy jó skin a virtualba(vagy mixvibes-ba):P
  • Renz
    Akkor legyen itt valami hasznos is:

-5.1-es hangkártyát ne vegyen senki. Az nem zenélésre való!
    -Bármilyen két (akár külömböző típusú) hangkártyát össze lehet fűzni virtuálisan az ASIO4all programmal! (a google segít megtalálni)
    -A recsegős hang működés közben gyenge gép és/vagy gyenge hangkártya folyománya.
    -Néhány használható dj program:
    Traktor (a legstabilabb)
    MixVibes (a legnagyobb tudású)
    djDecks (a legszebb)

Továbbra is keresi új gazdáját egy Vestax VCI-100 DJ midi kontroller!
  • salsoul
    szerintem vegyél egy olcsóbb 4-5e forintos 5.1-es hangkártyát
    és egy rakás gondod megoldódik
  • flangerx
    Hello sziasztok csak annyit szeretnek kerdezni hogy amikor mixelek a virtualdj 5be felvetel kozben amikor a potmetereket tekergetem valamit a crossfadert erdekes morgos recsegos hangot ad ki!?? szeritetek mi lehet vele a baj???
    A seitseget elore is koszonom
    Csocso
  • tomtom11
    Nos,istvan12 küldött nekem PÜ-t,én ezt közzé teszem:
    "Szia! Jó lenne ha befejeznéd most már a fikázást. Amit művelsz az már rágalmazás a másik leégetése. Gyors leszek és határozott mert nem vagy arra sem méltó, hogy írjon neked valaki is. Fejezd be . Amit művelsz azzal már lehetne máshoz is fordulni."
    Fordulj,ahova akarsz.Ha írsz a netre,nyilvános oldalakra,feltöltöd a (gondolom legálisan boltban vásárolt CD-kről készített) mixeid,és mellesleg te is elég keresetlen szavakkal dobálózol,akkor vállald is ennek a következményeit!Nézz már kicsit magadba,és gondolkodj el a Báránykától tanult alpári stílusodon is.Szerinted miért kezdenek kiutálni minden fórumról,és miért nem beszélget veled senki?Miért nem véleményezi senki a mixeid?
    Nem lehet,hogy veled van a gond,kedves István?
    Vagy rajtad kívül mindenki hülye,aki nem imádja Bárány Attilát,meg ezt a zenei stílust,így gondolod?
    Részemről ez a meddő vita lezárva,az idiótákon nem lehet segíteni!

Tsabee-hoz:valahol el kell kezdeni,ha jó hangulatot csinálsz,akkor tök mindegy mivel csinálod(számítógép,program,stb),úgyhogy hajrá!Mindenesetre a közönség előtti fellépés(akár sok bakival is)még mindenképp jobb,mint a szobában saját magam "sztárDJ"vé előléptetése!
  • DjTsabee
    ja és igen... "Dj"Tsabee a nickem... közel nem tartom magam dj-nek,mert ahoz még minimum pár év kéne,h annak mondhassam magam... viszont kb másfél éve mikor regeltem azt hittem,h óóó.. majd milyen MENŐ lesz ez a név,meg haver még csinált is egy képet,amire ez volt írva,gondoltam majd ugye az jó ide "nick képnek" (az is volt egy ideig kirakva) aztán rájöttem,h én nem égetem magam inkább... meg nem kell az,h "jogosan fikázzanak"...szóval csak gondoltam jobb elkerülni a vitát elvégre ez egy FÓRUM lenne... üdv: Tsabee
  • DjTsabee
    salsoul,csuhai g köszi... főleg a pcdj-t majd megnézem... az igazság az,hogy még a mixvibes-ot használtam régebben... elég jó,csak valamiért nem jön e a kinézet:S meg annyira nem "okos"... meg a pioneer progi lenne tök jó,de az valamiért nekem nem jó 2 hangkarival... de még próbálkozok.. a traktor meg ugye ezt nem tudja... nah szal a lényeg,h legalább megint hallottam újat és kipróbálom KÖSZI...
    tomtom11 sztem valamien szinten igazad van, és még én is ilyen falusi izé vagyok,bár én nem tartom meg az összes szar mixet.. netre meg még soha nem tettem fel (a szerintem jókat se...) és inkább élőbe "közönség" előtt csinálom még ha nincs is elég jó cuccom,meg nem is mindig jó amit csinálok... bár érdekes,h még ha csak 15-en vagyunk akkor is meg tom őket táncoltatni...egyik helyen 30 ember ült szépen egész éjszaka... SZÓVAL a lényeg,h szerintem jobb az,ha élőbe próbálkozik az ember,egyre nagyobb közönség előtt ha nincs nagy gond (először mi is keményen 9-en voltunk egy bulinak nevezett izébe:D és még a gépbe is csak egy sima hangkari volt...) de inkább még most se emberkedek a "mixemmel",mert tuti,nem lenne nagy sikere... üdv
  • tomtom11
    Mielőtt megkérditek miért fikázom Igi-t(istvan12-t,a nagy TGMT DJ-t),választ adok rá:
    Igi-vel csupán egy bajom van:ő nem azért jár fórumozni,netezni,hogy érdekes dolgokat lásson,utánaolvasson az érdeklősési körének,esetleg segítsen másoknak,hanem azért hogy skin-eket kunyeráljon a Virtual DJ-hez,meg az msn-hez(lehet ezek nélkül élni?)
    Nameg azért,hogy a mixeit,meg saját szánalmas kis weboldalát hirdesse,ahol csak éri.Az őt érő kritikákra néha egy "arcocska" benyögéssel válaszol,és folytatja tovább a hülyeségeit,mintha mi sem történt volna.Jótanácsokra nem hallgat(minek is,ugye),de akkor viszont érthetetlen,hogy miért jár fórumozni,hacsak nem mazochista,és élvezni,ha mindenhonnan ezt kapja.Csak írjátok be Google-ba,hogy istvan12,vagy dj.igi,és "érdekes" hozzászólásokat olvashattok.Próbálja majmolni a magyar DJ "élvonalt",amit szerintem minden faluban legalább 10 "DJ" művel,de ők legalább szerényen,otthon,de legalábbis nem ennyire öntelt módon.
    Én ezzel a vitával nem szeretném tovább fárasztani a tisztelt fórumozókat,szerintem az értelmesebb többség megértette eddig is,mit akartam ebből kihozni.
  • tomtom11
    Istvan12-től ismételten egy alaposan megindokolt,a másik kérdéseire kimerítő választ adó 4 szavas hozzászólást olvashattunk.Ez nagyjából tükrözi is szellem szintjét a Bárány-klónoknak
    Na,most majd biztos kapok tőle legalább 2 csúnya szót,mert imádott bálvány DJ-je nevét a számra mertem venni
  • istvan12
    Csak annyira mint te.
  • salsoul
    A program kb annyit tud mint egy fapados cd lejátszó.
    A legutolós warezos változata hibás, élőbe használni kámikáze.
    Az újabb hivatalos verziók (4.9.6.3-tól felfelé) szintén gázak: ahogy halad az idő egyre jobban elkezd torzulni a hang.

Egyébként a két hangkártyás megoldásnál csak két egyforma hangkártyával fog jól menni mert különböző hangkártyáknak különböző késési idejük van.
  • Csuhai G
    Most megjelent valami PCDJ Dex nevű progi. Nem tudom milyen, de szerintem egy próbát megér..
  • DjTsabee
    hmm...köszi...egyszer az már megvolt(bár nemtom,milyen verzió),de még se keverő nem volt,semmi...meg hamar leszedtem,szal nem nagyon ismerem... tudja a 2 hangkaris megoldást??? esetleg effectek/sample/loop ilyesmi???
  • Bagoly81
    bpm studio én ezt használtam jo sokáig. semi különleges nincs benne. be kell álitani a progin belül és kész.
  • DjTsabee
    úgy látom,barátias hangulat alakult ki itt a fórumon...
    na szóval az lenne a kérdésem,hogy nem-e tudtok valami aránylag ÚJ keverő progit(persze a virtualon kívül),ami elég jó,és lehet 2 hangkarival keverőhöz használni??? :) tudom,h nem teljesen ide tartozna,de hátha ismertek párat... nagyon köszi előre is...
  • tomtom11
    Igen bő a szókincsed...
    Akárcsak a zenei ízlésed
    Szánalmas vagy.
  • istvan12
    Lúzer....
  • tomtom11
    Odanézz,ideges a kis TGMT palánta
    Áruld már el,Báránytól már a menő káromkodásokat is megtanultad?
    Mitől lennék én az év lúzere?
    Fejtsd már ki bővebben légyszíves,már ha tudsz egy 5 szónál hosszabb mondatot is írni.Látom,a hozzászólásaiddal belopod jópár emberke szívébe magad,a hihetetlenül jó mixeidről meg ne is beszéljünk
  • istvan12
    Tomtom11 indulhatnál az év lúzerje díjjáért. Hidd el megnyernéd. ui: arcocska.
  • tomtom11
    A Google csodákra képes,mi Igi?
    Hallotad már,hogy állítólag Bárány Attila klónozásához keresnek önként jelentkezőket?Te lehetnél az első BárányklónDJ
    Már ne is haragudj,de a fórumod egy vicc,le akarod másolni a Zaj fórumát?
    Nem utánzol te senkit,mi?Csak épp nincs semmi önálló gondolatod.
    Mekkora egy gerinctelen alak vagy...
    Zenélgess otthon magadnak,bár ha az a mazochista célod,hogy minden héten kiröhögtesd magad a neten a hülye kis trendi TGMT mixeiddel(amikben megjegyzem tavaly is rég lejárt zenéket játszol),meg kapd a sok fikázást,akkor hajrá!
  • Renz
    A vistát alapból nem ajánlám, ha nem feltétlenül szükséges. Egyébként jól sejted, előbb a windowsban kell beállítani a dolgot. Gyakorlatilag ki kell választani, hogy melyik eszköz legyen a bemenet. Feltehetően ez most a belső mikrofon.
  • bandeszbiro
    Sziasztok!

Még mindig segítségre lenne szükségem. Adott a laptopom: Acer 5920G és az alaplapi hangkártya. Van a másik hangkártyám az M-Audio Fast Track USB. + Numark Totall kontrol. Nos beállítottam szinte mindent a Virtualban. Müxik is minden kivéve egy dolgot. Nem tudom a mikrofont hozzátenni a VDJ-hez. Az alaplapi kártyába tolom be a 3,5-ös jackel rendelkező philips mikrofont.
    Kérdés: Hol tudom beállítani a mikrofont a vdj-ben?
    2, Az a fura még, hogy úgy hallom, hogy a laptop mikrofonja, ami beépített az szól. Na de ezeknek nem ugyanúgy kellene működniük? ( gondolok arra, hogy alapból szól a laptop hangszórója, de ha csatlakoztatom a hangfalat, akkor az fog tovább szólni, nem a laptop. Vista rendszer van fent. Lehet hogy vmit a windowsban kellene állítani először??
  • istvan12
    pl: Taylor, Newik
  • Csuhai G
    Nos hát akkor mást is megemlíthetnél.. :D
  • istvan12
    Képzeld igen
  • Csuhai G
    Lemezlovasok -> Hazai DJ-k -> Bárány Attila.
    Mást is ismersz azért magyar DJ-k közül? :D
  • berygod
    Szasztok! Ha van valakinek eladó Numark Dj IO hangkártyája szivesen átvenném!
  • bandeszbiro
    A hangkártyám: egy M-Audio Fast Track USB.
    Még vmi ötlet?
  • Renz
    Továbbra is eladó egy Vestax VCI-100 gyári állapotban! Csak most, csak itt 90.000! :) (150k a zajban)
  • Riccardo G
    :P :D
  • Renz
    Normális hangkártya. A normális kategóra 20000-től indul és nem sound blaster.
  • Smithie
    1363-as tomtom11 1359-re ment a válasz...
  • Smithie
    Talán nem rád tartozik,de elárulom,a szolnoki bázisban rendszeresen zenélek,és én sem kérkedek ezzel,nem ma kezdtem a szakmát,nem is szándékom senkinek se bizonyitani.A vélemény nyilvánitás pedig mindenkinek szabad joga...