Spyware támadás!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigfoot
köszi!
és így full jó lesz crackel?

Tomicsek
Az auto updetet ne pipáld be. Amikor akarod frissíteni a smart update-ra kattints.

bigfoot
ezt hogy lehet frissíteni?

DjDano
Érdekes egy kép "last scan: found 213 infections"...

Mióta Firefoxot használok elég hetente lefuttatnom, de csak elvétve talál valamit... volt olyan hogy 2 hónapig semmit nem talált 😊

Én is csak dícsérni tudom a spyware doctort, mert csak ez az egy program tudta kiírtani a vírust és szerencsére azóta se jött elõ.
Viszont lenne egy kérdésem:hogy lehet frissíteni?
Cairass
Egyszer beadtam neki a kódot, aztán online matatott, s azóta nem is csesztet:
[/img]

AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I

Cairass
Õsintén mondom nem tudom! Nekem azóta is egyfolytában mûködik minden szó nélkül automata full scan és folyamatos hide figyeléssel!

AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I

Tomicsek
Teljes. SpywareDoctor.

HELÓ!FIGYELJ NEKEM AZ A LICENCE KÓD CSAK 1 NAPIG VOLT JÓ UTÁNA MIKOR MÁR BE AKAROM ÍRNI AKKOR INVALID LICENCE NAME AND CODE!!MI LEHET A BAJA???hELP!!!KÖSSZ

http://csuknorisz.mybrute.com

DjDano
Egyetértek, annak ellenére, hogy az alábbi ábrán látható teszteredmények (2005 augusztusi adatok) szerint a Counterspy a leghatékonyabb, szerintem a Spyware Doctor-t érdemes elsõdlegesen telepíteni, mellé Counterspy vagy Spy Sweeper.A lényeg, hogy az elsõ 4 helyezettel érdemes foglalkozni, a többit felejtsétek el!!

Az is kitûnik, hogy az oly népszerû Spybot és Ad-Aware csúfosan megbukott a teszten, tehát messzirõl kerüljétek 😊

Cairass
Helló sorstársak!
Én is megszívtam azokkal a k*cs*g spyware-kkal, s egy egész délutánt szenvedtem mire megszabadultam tõlük.
Mondom a tutit:

http://www.pctools.com/spyware-doctor/ -innen download, aztán
!

Ezután full system scan, majd arra kér a program, hogy inditsd ujra csökkentett módban, s ismét full system scan.

Újraindítás után tiszta a géped...

Nekem bejött!!!

JA, regelés után folyamatos védelmet fog élvezni a géped!

Pretorian
Ad-aware-el, NOD32-vel, Trend micro Antispyware-el, és egyik sem tudta leszedni. Köszi megnézem ezt is, hátha.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Ezt nézd meg - csináld végig, esetek 99%-ban megoldja!
De PONTOSAN csináld a lépéseket, a "System Restore"-t ne az elején kapcsold ki.
Férgetelenítés

Fortuna fortes adiuvat.

Mivel nézted?

Fortuna fortes adiuvat.

Pretorian
Hogy a kamion ütné el az összes rohadt kis geek-arcú szemétládát, akik ezt a sok xart kitalálják és megírják, már ne is haragudjatok...
3 hete nem tudok megszabadulni a qrvanagy "szpájver infeksön" felirattól, ami mindig akkor dob le tálcára, amikor éppen valami fontos dolgot csinálok...
Nem bírom tovább, formatálni meg nem akarok, mert sok mindent elvesztenék.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Laky
Oops, akkor elnézést 😄

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

Nem megbízható Antispyware Programok

"false positives work as goad to purchase; company is known adware distributor"

http://www.winportal.net

Laky

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

Laky

csabarinkoo

hmm™ ez a trend micro lehet letakarította a lehetlennek tûnõ spywaret?
Minden ismert és nevezetes spywaret kipróbáltam, de egyedül ezzel értem el ,hogy 10 perce nem hallottam semmit spywaremrõl ( ami szokatlan )
Remélem így is marad.
Köszi !

csabarinkoo

Ezt használom 2 éve.
😞

Tomicsek
Próbáld meg ezzel. Csökkentett módban. Egy online scan http://www.trendmicro.com/spyware-scan/

csabarinkoo
http://www.sg.hu/forumkepek/2006_05/ezis.gif

ez lenne egy screen róla

csabarinkoo

Segítségeteket kérném, illetve olyan embertõl aki találkozott már ezzel a spywarel.
már minden programot kipróbáltam már mindenhol utánaéztem, de érdemleges megoldás nem születtett.
sárga háromszögben fekete felkiálltójel ami villog.
ha ráklikkelek akkor rádob egy oldalra. Gondolom magára a spyware program gyártó oldalára.
megkeresem hogy kell azt eltávolítani. elméletileg sikerül is eltávolítani aztán megint jön ez a háromszög és megint ráklikkelek akkor meg másik spyware-e mutat rá.
Képtelen vagyok kiirtani.
Találkozott már valaki ezzel?

gamerman01
Az EWIDO 4.0 BETA-hoz kéne cd kulcs!!!
Segítene valaki?

Minden OK? Régen abba a hibába estem, hogy minden elképzelhetõ irtóval scanneltem (de minek?). Van egy csomó fals pozitív, és vmi apróságot vaalmelyik talál.
Csak EGY "realtime" spyware-irtó kell, hogy fusson, és ha a rendszered jó mûxik, szerintem felesleges állandóan tesztelgetni (ahogy én csináltam).Én EWIDO 4.0-et használok állandóra (jó!, és béta-teszter vagyok), SpySweeper, CounterSpy, SpyBot, WindowsDefender, A2, SpywaerGuard, HijackThis, CWShredder van fent tarcsiban...
Spywareblasterrel, és IE-Spyaddel immunizálva van a rendszerem, és alegfontosabb: DropMy Rights. Rábeszéltek, kipróbáltam, bevált! ha használod (IE=, Firefox, Opera, levelezõprogik), ugye NEM rendszergazdai jogokkal jelentkezik be.
Így nincs esélye a spyware-programnak a reregistrybe, rendszerkönyvtárakba írni.
Maximum feltelepül (de nem , mint "Service"), és az "Programok eltávolítása"-val ki lehet takarítani, nem kell hackelni a registryt.
A DropMy Rights fõnyeremény - örülök, hogy hallgattam az okosabbakra!
Ja, és így nincs szükség módosított HOSTS filera.
Tehát ha nincsenek idegesítõ tünetek (kezdõoldal más lesz, extrémen lelassul a gép, popup-ok tömeges megjelenése, "Internet Options" eltûnése, új toolbarok, váratlan rebootok stb.), adjunk hálát az Internet szellemének (és szerencsénknek),és szörfözgessünk.Het 1-2 scan elég.
Hangsúlyozom, ez saját vélemény, de sok híres, ún. "Helper" ezt tanácsolja.
Az exploitok többségét pedig rendszeres Win-update-tel és jó tûzfallal ki lehet védeni.
Kellemes hétvégét mindenkinek, és bocs asok szövegért!

Fortuna fortes adiuvat.

Thx! Amúgy fura, hogy internet explorernél csak úgy nem jönnek elõ ien hijackek. Mármint böngészés közben igen (már nem), de csak úgy eddig sem jöttek elõ, pedig szntem ilyen szempontból ez a legveszélyesebb böngészõ!

Na mind1. Ez rendszer függõ...

Próbálj meg egy "HOSTS"-file-t!
Itt pld.: HOSTS

Fortuna fortes adiuvat.

Heló! Nem tudtok egy olyan progit ami nem kitörli, hanem blokkolja a hijackeket?
Mármint van egy oldal ami nálam firefoxon mindig más néven jön be és van fent a gépemen vagy 2 féle hijack írtó, de nemtok vele mit kezdeni.

Most csináltam spyware doctorral egy teljes írtást, szal 600 problémás fájl le is törlõdött, és olyannyira jó lett a gép, h pl. a gyórsindítótárat se tom már engedélyezni (majd vhogy megoldom 😄), de ez az 1 probléma nem oldódott meg, ami elég idegesítõ....

thx!

lobig
nem tudjátok véletlenül, hogy hagyan tudom engedélyeztetni a zone alarm-ban hogy a böngészõ lejátsza a beágyazott animációkat (.gif)???

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Kijött a Sweeper-bõl a 674-es.

Fortuna fortes adiuvat.

Kösz! Nagyon állat.
Van a "Process Explorer" (www.sysinternals.com alatt megtalálod, sok más hasznos, ingyenes progival) progi, ami egy zseniális, továbbfejlesztett "Task Manager".
Jobb kattintás pld.a Firefoxon, Properties, Security, és itt kiírja, hogy "Rendszergazda😄ENIED"
Mást nem tudok.

Fortuna fortes adiuvat.

Nem volt frissítés. Ittz minden vírus-és kémprogram-irtó frissítése megtekinthetõ, naptár alakban. Ügyes.
Calendar

Fortuna fortes adiuvat.

Hello! Meg tudná valaki mondani,hogy a SpySweeper progi "Spyware Definitions"szám most mennyi? Nálam napok óta v670.
SP szan
És hol tudom megnézni, hogy mikor milyen jogokkal vagyok bejelentkezve? Vagy azt sehol sem mutatja?

ironmaiden
"C:\Program Files\DropMyRights\DropMyRights.exe" "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

Így írd a cél mezõbe.

Egyébként ha elindul az IE nem fog semmi látványos dolog történni, azon kívül, hogy indításkor egy pillantra megjelenik egy DOS ablak. Az a lényege, hogy az IE korlátozott jogokkal fog futni, így megnehezíti illetve lehetetlenné teszi kémprogramok illetve más kártevõk települését.

SP szan
Ki szeretném próbálni, ezt a DropMyRight cuccust, fel is raktam, de ha a paramétereket megadom neki: "C:\Program Files\DropMyRights\DropMyRights.exe" N "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" akkor nem történik az ég világon semmi sem. Leellenõriztem az útvonalat, de minden rendben van vele, a helyén van a DropMyRights.exe is, meg az iexplorer.exe is. Mi lehet a probléma?

Akit érdekel, lehet tesztelni az Ewido 4.0-t. Nagyon jónak tûnik, és sokkal kevesebb erõforrást eszik, mint a 3.5-ös verzió. és többet tud.
Itt:
Ewido

Fortuna fortes adiuvat.

lobig
Leszedtem a JETICO-t, ZoneAlarmPro a helyettes... 😊

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Belátom, igazad volt, Neked is, DC-nek is. Sokkal egyszerûbb ezzel a DropMyRights-cal szörfözni, mint átjelentkezni a Vendégfiókba. Nagyobb biztonságban is érzem magam (pláne, hogy most visszaállítottam az eredeti HOSTS-file-t).
Csak az elején sokat bénáztam, mert nem jól írtam be az elérési utat az ikonnál. Ezért frusztrálódtam. Természetesen nagyon sok tanulnivalóm van, és ha valakit megbántottam a sarkos fogalmazásommal,megkövetem. Ez egy jó közösség itt, jómagam nagyon sokat tanultam Tõletek (és legyetek elnézõek, mert 40 felé nyilván már nem oly friss az agyam, mint a fiatal titánoknak).
Más. Ez a "DropMy Rights" alkalmazás - ha jól értem -, akkor azzal, hogy leveszi a rendszergazda jogokat, meggátolja , hogy az adott spyware, trójai, keylogger stb. a registry-be, ill. egyéb "System"-file-ba írjon?
Ezek szerint,ha használod az adott böngészõvel a "Drop"-ot, véleményetek szerint felesleges futtatni realtime kémprogramirtót? Hiszen ha véletlenül fel is települ valami, azt nagyságrendekkel könnyebben ki tudod irtani, ha nem kell kézi hackeléssel bajlódnod a registryben (ami azért komoly szakértelmet igényel, ill. a kapcsolt és tömeges .dll-file-okat levadásznod.
Spywareblaster, IE-Spyad azért még fent van.
Köszönöm elõre is.

Fortuna fortes adiuvat.

lobig
ad-aware van fenn, futtatgatom most már naponta...
ja és igaz, hogy sokat kérdezget a JETICO, de amíg nem ismer minden alkalmazást addig nyugodtan kérdezgethet. 😊

lck
Tûzfal téma:

- Outpost - jó de soxor macerás konfigurálni - aki nem szeret sokat variálni annak ne.

- Jetico - ingyenes - néha sokat kérdez - 1 portot mindíg nyitvahagyott nekem - egyes tesztek szerint nagyon jó.

- Look 'n' Stop - kis gépigény - egyszerû de profi - alapból jól mûködik, de könnyen és részletesen is konfigurálható - AJÁNLOM MINDENKINEK.
KO
Lobig!
A #784-es összeállítás jónak tûnik.
Ha komoly géplassulást okoz, töröld a CounterSpyt.
Jetico tûzfallal nincs tapasztalatom. Az Agnitum Outpost Firewall Pro 3.5 jó, és spyware védelmet is ad.
Egy ad-aware, ami nincs figyelõ módban /no adwatch/ nem fogja vissza a gépedet, az adatbázisát gyakran frissítik. Naponta lefuttatva hasznos segéd lehet.

Tehát estedben:
1. NOD32
2 Agnitum Outpost Firewall Pro 3.5
3. Ad-Aware SE Personal 1.06

jó összeállítás lehet, és nem fut a hátérben millió progi, ami vissza fogja a gépet.

Üdv. KO

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Igenis, pajti, kérek engedélyt. Én itt nem b@sztattam senkit. A véleményed meg tartsd meg magadnak. Húzzunk bele.

Fortuna fortes adiuvat.

Szerintem ezt a személyeskedõ írásokat lassan hanyagolhatnád. (lásd nod32 topic stb.)
Ha nem tetszik, hogy más is ajánl ezt-azt illetve más a véleménye mint a tied akkor nem kell idejárni elvégre ez nem a te fórumod, hogy csak Te "oszd itt az észt".
Ha nem tetszik ami más ajánl akkor ne használd. Oszt jónapot.
Köszönöm, ha pedig egyéb lelki zavaraim tzámdnak, majd hozzád fordulok.
OFF. Nézegess te magadba, biztos szép vagy belülrõl. Engem nem kell oktass, szerintem prókátornak sem kell lenned, HeavyMetal.

Fortuna fortes adiuvat.

Tomicsek
Igen, a counterspy zabálja a memóriát.

lobig
ez a counterspy nagyon belassította a gépemet. pontosabban a 3 dimenziós alkalmazásokat. élvezhetetlenül szaggatott a fifa wc 2006, de még az f1 challenge 99-02 is, ami ugye nem mai játék...
tudtok valami megoldást hogy ne lassítson be ennyire, vagy nézzek más progi után???

ironmaiden
Nem nekem szól, de elmondom, hogy mit nem tudsz csinálni:

Gyakorlatilag mindent tudsz csinálni, de pl. nem fog semmi települni a böngészõn keresztül, mert többek között nincs írási jog a rendszerkönyvtárakra, nem tudsz bizonyos könyvtárakba menteni stb.
Különben semmi hátránya nincs, csak elõnye.

Egyébként ezt egy Microsoft-os programozó készítette.

A Microsoft oldalán mindent megtalálsz:

DropMyRights

A Vista-ban hasonló megoldás van már most is.

Az meg a másik dolog, hogy én inkább használom így a böngészõket illetve más programokat amiknek nem kell a rendszergazdai jog, mint dugig rakjam a gépet mindenféle erõforrászabálóval. Ja és attól, hogy rendszergazdakét vagy bejelentkezve azért még lehet programokat korlátozott jogokkal futtatni.

Ui:Az egovillogtatásról meg annyit, hogy nézz néha magadba...