Spyware támadás!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mióta Firefoxot használok elég hetente lefuttatnom, de csak elvétve talál valamit... volt olyan hogy 2 hónapig semmit nem talált 😊
Viszont lenne egy kérdésem:hogy lehet frissíteni?
[/img]
AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I
AMD Athlon X2 5200+ (2.7 GHz) CPU I M61 PME-S2 M.Board I DDR2 800 MHz Kingston RAM I GeForce 9600 GSO Extreme 384MB VGA I 160GB Maxtor HDD I Pioneer DVD-RW I XP SP3 I
http://csuknorisz.mybrute.com
Az is kitûnik, hogy az oly népszerû Spybot és Ad-Aware csúfosan megbukott a teszten, tehát messzirõl kerüljétek 😊

Én is megszívtam azokkal a k*cs*g spyware-kkal, s egy egész délutánt szenvedtem mire megszabadultam tõlük.
Mondom a tutit:
http://www.pctools.com/spyware-doctor/ -innen download, aztán
!
Ezután full system scan, majd arra kér a program, hogy inditsd ujra csökkentett módban, s ismét full system scan.
Újraindítás után tiszta a géped...
Nekem bejött!!!
JA, regelés után folyamatos védelmet fog élvezni a géped!
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
De PONTOSAN csináld a lépéseket, a "System Restore"-t ne az elején kapcsold ki.
Férgetelenítés
Fortuna fortes adiuvat.
Fortuna fortes adiuvat.
3 hete nem tudok megszabadulni a qrvanagy "szpájver infeksön" felirattól, ami mindig akkor dob le tálcára, amikor éppen valami fontos dolgot csinálok...
Nem bírom tovább, formatálni meg nem akarok, mert sok mindent elvesztenék.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
"false positives work as goad to purchase; company is known adware distributor"
http://www.winportal.net
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
hmm™ ez a trend micro lehet letakarította a lehetlennek tûnõ spywaret?
Minden ismert és nevezetes spywaret kipróbáltam, de egyedül ezzel értem el ,hogy 10 perce nem hallottam semmit spywaremrõl ( ami szokatlan )
Remélem így is marad.
Köszi !
Segítségeteket kérném, illetve olyan embertõl aki találkozott már ezzel a spywarel.
már minden programot kipróbáltam már mindenhol utánaéztem, de érdemleges megoldás nem születtett.
sárga háromszögben fekete felkiálltójel ami villog.
ha ráklikkelek akkor rádob egy oldalra. Gondolom magára a spyware program gyártó oldalára.
megkeresem hogy kell azt eltávolítani. elméletileg sikerül is eltávolítani aztán megint jön ez a háromszög és megint ráklikkelek akkor meg másik spyware-e mutat rá.
Képtelen vagyok kiirtani.
Találkozott már valaki ezzel?
Csak EGY "realtime" spyware-irtó kell, hogy fusson, és ha a rendszered jó mûxik, szerintem felesleges állandóan tesztelgetni (ahogy én csináltam).Én EWIDO 4.0-et használok állandóra (jó!, és béta-teszter vagyok), SpySweeper, CounterSpy, SpyBot, WindowsDefender, A2, SpywaerGuard, HijackThis, CWShredder van fent tarcsiban...
Spywareblasterrel, és IE-Spyaddel immunizálva van a rendszerem, és alegfontosabb: DropMy Rights. Rábeszéltek, kipróbáltam, bevált! ha használod (IE=, Firefox, Opera, levelezõprogik), ugye NEM rendszergazdai jogokkal jelentkezik be.
Így nincs esélye a spyware-programnak a reregistrybe, rendszerkönyvtárakba írni.
Maximum feltelepül (de nem , mint "Service"), és az "Programok eltávolítása"-val ki lehet takarítani, nem kell hackelni a registryt.
A DropMy Rights fõnyeremény - örülök, hogy hallgattam az okosabbakra!
Ja, és így nincs szükség módosított HOSTS filera.
Tehát ha nincsenek idegesítõ tünetek (kezdõoldal más lesz, extrémen lelassul a gép, popup-ok tömeges megjelenése, "Internet Options" eltûnése, új toolbarok, váratlan rebootok stb.), adjunk hálát az Internet szellemének (és szerencsénknek),és szörfözgessünk.Het 1-2 scan elég.
Hangsúlyozom, ez saját vélemény, de sok híres, ún. "Helper" ezt tanácsolja.
Az exploitok többségét pedig rendszeres Win-update-tel és jó tûzfallal ki lehet védeni.
Kellemes hétvégét mindenkinek, és bocs asok szövegért!
Fortuna fortes adiuvat.
Na mind1. Ez rendszer függõ...
Mármint van egy oldal ami nálam firefoxon mindig más néven jön be és van fent a gépemen vagy 2 féle hijack írtó, de nemtok vele mit kezdeni.
Most csináltam spyware doctorral egy teljes írtást, szal 600 problémás fájl le is törlõdött, és olyannyira jó lett a gép, h pl. a gyórsindítótárat se tom már engedélyezni (majd vhogy megoldom 😄), de ez az 1 probléma nem oldódott meg, ami elég idegesítõ....
thx!
http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....
Fortuna fortes adiuvat.
Jobb kattintás pld.a Firefoxon, Properties, Security, és itt kiírja, hogy "Rendszergazda😄ENIED"
Mást nem tudok.
Fortuna fortes adiuvat.
Calendar
Fortuna fortes adiuvat.
Így írd a cél mezõbe.
Egyébként ha elindul az IE nem fog semmi látványos dolog történni, azon kívül, hogy indításkor egy pillantra megjelenik egy DOS ablak. Az a lényege, hogy az IE korlátozott jogokkal fog futni, így megnehezíti illetve lehetetlenné teszi kémprogramok illetve más kártevõk települését.
Itt:
Ewido
Fortuna fortes adiuvat.
http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....
Csak az elején sokat bénáztam, mert nem jól írtam be az elérési utat az ikonnál. Ezért frusztrálódtam. Természetesen nagyon sok tanulnivalóm van, és ha valakit megbántottam a sarkos fogalmazásommal,megkövetem. Ez egy jó közösség itt, jómagam nagyon sokat tanultam Tõletek (és legyetek elnézõek, mert 40 felé nyilván már nem oly friss az agyam, mint a fiatal titánoknak).
Más. Ez a "DropMy Rights" alkalmazás - ha jól értem -, akkor azzal, hogy leveszi a rendszergazda jogokat, meggátolja , hogy az adott spyware, trójai, keylogger stb. a registry-be, ill. egyéb "System"-file-ba írjon?
Ezek szerint,ha használod az adott böngészõvel a "Drop"-ot, véleményetek szerint felesleges futtatni realtime kémprogramirtót? Hiszen ha véletlenül fel is települ valami, azt nagyságrendekkel könnyebben ki tudod irtani, ha nem kell kézi hackeléssel bajlódnod a registryben (ami azért komoly szakértelmet igényel, ill. a kapcsolt és tömeges .dll-file-okat levadásznod.
Spywareblaster, IE-Spyad azért még fent van.
Köszönöm elõre is.
Fortuna fortes adiuvat.
ja és igaz, hogy sokat kérdezget a JETICO, de amíg nem ismer minden alkalmazást addig nyugodtan kérdezgethet. 😊
- Outpost - jó de soxor macerás konfigurálni - aki nem szeret sokat variálni annak ne.
- Jetico - ingyenes - néha sokat kérdez - 1 portot mindíg nyitvahagyott nekem - egyes tesztek szerint nagyon jó.
- Look 'n' Stop - kis gépigény - egyszerû de profi - alapból jól mûködik, de könnyen és részletesen is konfigurálható - AJÁNLOM MINDENKINEK.
A #784-es összeállítás jónak tûnik.
Ha komoly géplassulást okoz, töröld a CounterSpyt.
Jetico tûzfallal nincs tapasztalatom. Az Agnitum Outpost Firewall Pro 3.5 jó, és spyware védelmet is ad.
Egy ad-aware, ami nincs figyelõ módban /no adwatch/ nem fogja vissza a gépedet, az adatbázisát gyakran frissítik. Naponta lefuttatva hasznos segéd lehet.
Tehát estedben:
1. NOD32
2 Agnitum Outpost Firewall Pro 3.5
3. Ad-Aware SE Personal 1.06
jó összeállítás lehet, és nem fut a hátérben millió progi, ami vissza fogja a gépet.
Üdv. KO
Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.
Fortuna fortes adiuvat.
Ha nem tetszik, hogy más is ajánl ezt-azt illetve más a véleménye mint a tied akkor nem kell idejárni elvégre ez nem a te fórumod, hogy csak Te "oszd itt az észt".
Ha nem tetszik ami más ajánl akkor ne használd. Oszt jónapot.
OFF. Nézegess te magadba, biztos szép vagy belülrõl. Engem nem kell oktass, szerintem prókátornak sem kell lenned, HeavyMetal.
Fortuna fortes adiuvat.
tudtok valami megoldást hogy ne lassítson be ennyire, vagy nézzek más progi után???
Gyakorlatilag mindent tudsz csinálni, de pl. nem fog semmi települni a böngészõn keresztül, mert többek között nincs írási jog a rendszerkönyvtárakra, nem tudsz bizonyos könyvtárakba menteni stb.
Különben semmi hátránya nincs, csak elõnye.
Egyébként ezt egy Microsoft-os programozó készítette.
A Microsoft oldalán mindent megtalálsz:
DropMyRights
A Vista-ban hasonló megoldás van már most is.
Az meg a másik dolog, hogy én inkább használom így a böngészõket illetve más programokat amiknek nem kell a rendszergazdai jog, mint dugig rakjam a gépet mindenféle erõforrászabálóval. Ja és attól, hogy rendszergazdakét vagy bejelentkezve azért még lehet programokat korlátozott jogokkal futtatni.
Ui:Az egovillogtatásról meg annyit, hogy nézz néha magadba...