14177
- Ennyien nézik most a topikot!
a1_2012_10_25_5uo9ccoy91.jpg
  • bakkerman
    3-1-re égtek a 66. percben,de nyugi,szop a Hoff,és az Sch is
  • Murder3
    2-0:S
  • banok
    15.30 Hannover-Bayern München
    tv: Eurosport2
    streamek :
  • antijuve
    Alapvetően igazuk van azoknak, akik nem csak a Bayern-t szeretnék mindig az élen látni (egyben pedig müncheni szurkolók is).De Djemba jól mondta, hogy nem a Bayern-nek kéne gyengülnie, hanem a többinek erősödnie.Most persze idén ezt nehéz (???) megítélni, de hogy van Gaal nem hozza ki a maximumot a csapatból az biztos.Lehet persze, h a Dortmund úgyis megnyerné a bajnokságot, mert idén tényleg rettentő jók, de kérdés h jövőre mi lesz?Mert anno a Wolfsburg is tönkreverte a Bayernt, köv évben meg a csoportkört nem élte túl a BL-ben.Szóval valóban jó lenne, ha tartós,egészséges konkurencia tudna kialakulni, de vajon melyik német csapatban van meg erre a potenciál?Mondjuk én a Dortmundban talán látom ennek a lehetőségét, mégis csak BL-győztesek (nem is a hőskorban...).Viszont amíg viszik el mindig a tehetségeket (Özil, Khedira, Diego - aki kicsit partvonalon kívülre is került) kifele a Bundesligából, addig nehéz lesz tartósan jó csapatot csinálni.
  • Murder3
    nem azért szurkolok a bayernekem mert ő a legjobb németországba.

az h nyer vagy sem bajnokságot nem fog sehogy változtatni azon h én a bayernek fogok szurkolni, meg kedvenceim lesznek.
    csak a hazai ligába kupába szivesebben látom ha nem csak a bayern érvényesül.
  • Mor3llo
    A Robbery páros akkor működne igazán, ha középen valaki tehermentesíteni tudna valamennyire. Na most, mivel Müllernek mostanában annyira nem megy, így ez a poszt jelenleg kilőve. 2-3 héttel ezelőtt rendesen dolgozott, így jöttek is a Robben-Ribery cselek, gólok, gólpasszok.
    A másik, aki tudna ott valamit kezdeni, az Schweini. Mióta aláírta az új szerződését, elfelejtett focizni. Olyannyira indiszponált pár hete, hogy komolyan a fejemet fogom. Labdakezelési hibák tömkelege, passzolási hibák, és semmit sem vállal előrefele. Ez annál is kétségbeejtőbb, mivel neki kellene összefognia a középpályát, mert Van Bommel ugye távozott...és nohát, nohát, talán mégiscsak tudott valamit - legalábbis mentálisan - az a "durva" holland?
  • djemba-djemba
    Szerintem a Bundesligaban mar jo nehany eve nem csak a Bayern van, annak ellenere, h sokszor mi nyerjuk meg a bajnoksagot. Osszehasonlitva mas bajnoksagokkal sehol sincs 7-8 ilyen erokbol allo csapat. Seri A harmatos, spanyoloknal 2-3 csapat max, tobbi vicc. Anglia a masik, ahol azert van par acelos.

Sztem attol, h minden evben elpicsazunk mindenkit a Bundesligaban meg boven lehet bizonyitani az EL-ben, vagy akar a CL-ben is... Nem attol lesz erosebb a Bundesliga, h a BAyern gyengul, hanem, h a tobbi tovabberosoik...de ne a Bayern karan erosodjenek... :)

King82-re reagalva nekem sincs jo eloerzetem...lassan mer kezd hasonlitani a dolog a Klinsmann era-ra. Kavar vG jobbra balra az osszeallitasban a ket szelsonket, meg meccsenkent 6an orzik... Tudja szinte mar minden csapat a Robbery ellenszert...sajnos... Schweini is gyenge most...nincs senki aki huzna a csapatot. En visszaallnek 4-4-2-re es felhivnam Olicot, h vagja le a gipszet a labarol es alljon be a Gomez melle. Viccet felreteve tenyleg visszaallnek 2 csatarra. Mig Schweini ossze nem szedi magat, addig Kroos - Gustavo tengellyel.
  • king82
    Jó reggelt!

Hát tegnap se produkált fényeset a csapat. Na ez van, nincs mit tenni. De nekem valamiért rossz elő érzetem van. Van egy olyan félelmem ha tovább folytatja Gaal bácsi a számomra kicsit fejetlen csapat összeállítást akkor a bajnokságban a BL-t érő hely se lesz meg. Az pedig hogy ezek után hazai pályán mit fogunk produkálni az Inter ellen igen kérdéses. Na de mennyünk ennyire előre és várjuk türelemmel a hétvégi Hannover elleni találkozót ahol lehet a csorbán köszörülni.

De egy kicsit belefolyva a vitába: szerintem jót tesz a bajnokságnak és a Bundesliga megítélésének is hogy ha nem ugyan az a csapat nyeri mindig a bajnokságot. Valamint változatos az élboly. (De attól függetlenül én mindig a bajorokat akarom az élre.) A német kupáról csak annyit nagyon jó, hogy egy 2. osztályú csapat ott van a döntőben.
    Ja és hogy idén mi nyerjük a bajnokok ligáját olyan álom amin jókat nevetek mert igen kicsi rá az esélyünk. De kitudja.
  • Effe88
    én se értemS:S:
  • Gabe18
    Nem tudom felfogni, hogy lehet úgy szurkolni egy csapatnak, hogy közben azt várom hogy más nyerjen mert "unalmas" ha az én csapatom nyer.
    Az elmúlt években amúgy is teljesült a kívánságod, volt a Stuttgart, Wolfsburg, mi, most a Dortmund.
  • Murder3
    és?
    attól még egy német kupától nem fogok én hasra esni meg egy bajnokságtól.

ha meg a ribery korszak előtti formába nyerünk de nézhetelen pocsék játékot mutatunk akkor az semmit nem ér mert nem lehet nézni a meccseket.

jó nem mondom h tuti bl-t nyerünk sőt, de ez nem változtat semmin hazai bajnokságba pl sokkal szívesebben látnám azt ha éévente más lenne a bajnok vagy h nem a bayern nyer, mert nem kicsit uncsi h mindig mi nyerünk.
    kupát is inkább kis csapatok nyerjék, attól lesz vááltozatos, mert kb az h évente werder bayern az marha unalmas. csak ne ilyen duisburg féle szerencsétlenségek.
  • Murder3
    Mert őszintén mit bizonyítana a kupa győzelem vagy bajnokság?
    azt h mi vagyunk németország elgjobb,leggazdagabb klubja?
    ehhez semmit se kell nyerni és úgyis eggyértelmű
    talán presztízs?ja h megnyerjük 30-adszorra is?

hát igen ennek aztán tényleg sok értelme van.
    Hát kösz nem inkább nézeknék egy változatosabb bajnokságot ahol nemcsak 1 csapat érvényesül, mint azt h a bayern zsákszámra nyeri a hazai kupákat mert azzal csak a többiek helyzetén ront én meg azt szeretném ha nem csak a bayern lenne az ami képes a bl-be helytállni és ha lenne végre el győztes csapat.

Engem csak az érdekel h ynerjenek nemzetközi kupákat és játszanak jól végeredméynielg a hazai bajnokság,kupa hidegen hagy.
  • Effe88
    hogy lehet ennek örülni hogy kiestünk???:S:S
    semmi mást nem nyerhetünk már idén
    döntőbe a dusiburgot csak megvertük volna
    én elvagyok továbbra is keseredve:SS:
  • Gabe18
    Gratulálok...
    A "BL-t nyerünk" című lázálmodból meg majd időben felébresztenek, ne aggódj, és örülhetünk ha nem már az Inter ellen.
  • Murder3
    ugyan mindegy, bajnokság meg kupa nekem aztán mindegy h nyerjük-e vagy sem.
    ennek örülök h kiestünk.
  • djemba-djemba
    10 eve nem kaptunk ki 2x egymas utan hazai palyan...
    lassan tenyleg meleg lesz Van Gaal-nak...majd jon a Rangnick :)
    Az legalabb jo arc!
  • antijuve
    Tom h az még nem a Kánaán.De megfordítva már sokkal érdekesebb: ha 1-0ás előnyről sikerül kiesni, újabb pofára esés.Azért nem szeretnék károgni, mert bízom benne h továbbjutunk.Ha nem, akkor a szezon érdemi része márciusban le is zárult számunkra (leszámítva a teperést a 2.helyért...).

van Gaal meg...én már nem kiabálok el semmit, tavaly is elküldtem vna a picsába már, erre BL döntő.Bár valószínűtlen h kétszer egymás után sikerül.
  • Effe88
    na és ha túllépünk az iteren mi lesz???
    semmi majd kiesünk a legjobb 8ba
    van gaalnak mennie kell nem tudja már motiválni a csapatot...
  • antijuve
    Nem kellett a Kupa vkinek, nem is nyertük meg :)).

A Schalke nem csinált semmit a második félidőben (védekezésen kívül), de olyan eszeveszett nagy ziccert nem is sikerült kidolgozni.Ma nem játszott jól a csapat, az első félidő egyenesen katasztrófa volt.Két vereség zsinórban hazai pályán...nem vmi jó előjel az Inter ellen, de arra csak máshogy állunk ki...
    Mindegy...elég valszínű h idén nem nyerünk semmit.
  • Gabe18
    45 perc ajándék a Schalkenak, a 2. félidőt meg elcsalta a okos bíró nekik. Kamikaze gyereket 2x kellett volna kiállítani + 11-es.

Ettől még Van Gaal-ból is elég volt. Ezzel a kerettel, ez az eredmény már csak egy újabb BL döntővel lehetne menthető, na de hát ne viccelődjünk...
  • Effe88
    szégyen bazd meg
    idén se nyerünk lófaszt se mert aki azt hiszi hogy majd a bl-t behúzzuk idén azon csak nevetni tudok
    hihetetlen:S:S
    van gaal lassan mehet a picsába
  • CB SNIPER #8052
    gratulálok..jók vagytok...
  • antijuve
    Pfuu, ennél csak jobb jöhet.Elég pocsák volt a játék
  • antijuve
    Alakul a meccs.Vezet a Schalke
  • Murder3
    tudtommal ott az vitte őket csőd szélére hogy tőzsdére vitték a csapatot.
  • Gabe18
    Csak hogy, mikor a Bundesbe nincsenek orosz maffiózó milliárdosok, meg olajsejkek, meg politikai vezetők a csapatok mögött, akik egy csapatba beraknak pár zsák pénzt, és odavisznek horribilis összegekért néhány sztárjátékost?
    Itt van egy Bayern aki sokéves tradíció nyomán lett az ami, úgy hogy soha nem költekezett európai szinten nagy összeget. Illetve kemény munkával, relatív névtelen játékosokból egy-egy idényre összerakott csapatok. Mint a Stuttgart vagy a Wolfsburg pár éve. Meg a Dortmund most. Senki ne ringasson álmokat, jövőre a Dormund se megy ilyen idényt, jó ha egyáltalán harcba lesznek a bajnokságért, meg túlélik a BL csoportkört.
    Pont a Dortmund példája mutatja hogy mi lesz mikor elkezdenek a német bajnokságba fejetlenül költeni, és adósságot halmozni, a 2004 körüli csődközeli helyzetüket azóta is nyögik talán...
  • B0B0
    Szívemből szóltál. Az az igazság, hogy a német focinak valóban jót tenne, ha nem csak minden 3. évben nyerne bajnokságot valaki más. Nézzük meg. Mi 21 bajnokságot nyertük. És ki a második ebben a rangsorban? A Gladbach ... 5-tel. Azért ez gáz, lássuk be.
    Én is azt mondom, hogy az már túl van a közhelyen, hogy a Bayernnek minden évben kötelező célkitűzés a bajnokság megnyerése. És pont emiatt van az, hogy a szurkolók/drukkerek szemében már lassan individuális dolog (persze nem helyesen), de én speciel olyan vagyok, hogy akkor évezem a sportot (akár focizok, akár kosarazok), ha az ellenfél is méltó. És a Bundesligában egyenlőre sajnos(!) a Bayernhez fogható klub nincs. Ez nem jó így, sokkal nagyon érték lenne - az én szememben - egy olyan bajnokságban vérrel-verítékkel kiharcolt 2. (vagy 3. hely), amiben van még 2-3 hasonló kaliberű csapat.
  • Bercy #8046
    Valahogy hasonlóan érzek én is.
    Viszont a BL győzelemre nagyon nagyon vágyok. Tudom, nem lehet elvárás, hogy márpedig idén meg fogjuk nyerni, de vágyni vágyok rá.
  • Murder3
    Ha a bayern döntős és bl-t érő helyen lesz akkor a másik döntős jogosult az EL-re.
    ha pl a másik kupa döntős a bajnokságba elérné az el-helyet akkor meg eggyel lejjebb csúszna az indulási jog.

de pl az Aachen pár éve ott volt az uefa kupába és 2.osztályú volt.(majdnem tovább is mentek)
    a Mainz is bejutott fair play díjjal az uefa kupába legutóbb.
  • antijuve
    Ha már az EL helyeknél tartunk: ha a Bayern bejut a döntőbe és megszerzi a bajnokságban a 3.helyet (csak meglesz...), akkor a másik döntős nem jogusult már eleve az Európa Ligára?Igaz, hogy másodosztályú csapat lesz a másik agról döntős, de lehet hogy pl a Duisburg feljut.
    Amúgy vigyázni kell ezzel a 3. hellyel is, mert már nem úgy van ám a selejtező mint régen, hogy egy viszonylag könnyen verhető csapatot kapnak a nagy bajnokságok csapatai, hanem akár egymással is összefuthatnak.
  • Gabe18
    Hát mi könnyen mondhatjuk hogy mit nekünk bajnokság, meg kupa. De azok a játékosok akik ezért "gürcölnek" nap mint nap, azoknak kicsit más.
    Én azt aláírom hogy egy BL győzelem többet érne mint a bajnokság vagy kupagyőzelem, csakhogy BL-t nyerni nem úgy megy mint sokan képzelik hogy "na akkor idén BL-t nyerünk". Ez a legnehezebben megszerezhető klub futball trófea, ezért nem lehet úgy nekiindulni hogy csak a végső győzelem az elfogadható. Nem hogy a Bayern-nek nem lehet, de még a csoda Barcelona se teheti ezt meg.
    Idén REÁLIS esély már csak a DFB kupára van. A bajnokság elszállt, a BL pedig megnyerhető (mint minden még versenyben lévő csapatnak) de erre játszani hogy mi most akkor megnyerjük, és akkor minden király, enyhén botorság lenne szerintem.
    És én nem szeretnék olyan idényt amikor a Bayern semmit sem nyer. Még ha az csak egy kupagyőzelem is, az is valami. Több mint a semmi.
    És bár én aztán minden német csapatnak szurkolok nemzetközi meccsen, legyen az akár a Schalke is, az biztos hogy egy Bayern kupagyőzelmet nem adnék a Schalkenak, se más német csapatnak csak azért hogy akkor az EL induló lehessen.
  • Murder3
    hányszoros kupa meg bl győztesek vagyunk?
    elég sok mégis mi a fenét nyom a latba ha megint megnyerjük?
    szinte semmit, de ezzel német foci általánosságba gyengül.
    Viszont ha nyernénk 1 bl-t az már nyomna elég sokat, mert nem csak annyi lenne h "igen bundesliga meg kupa ki nyerte, a bayern..ja??
    De ha az lenne h bl győzelem "na ki nyerte...bayern?...na ez már nagy dolog...
  • Gabe18
    "a semmit nem érő kupát meg bajnokságot nyerje meg 60X is."

Érdekes megközelítés, de te tudod.
  • Murder3
    Engem jobban érdekel a német foci egésze mintsem h a Bayern a semmit nem érő kupát meg bajnokságot nyerje meg 60X is.

Nyerje meg a BL-t és akkor azt mondom elértünk valamit, számomra egy bajnokság meg kupa már nem igen jelent semmit, az ha mások is nyernek még jót is tesz a német focinak legalább.

Bayern meg úgyis németország legjobb csapata marad ha nem nyer kupát vagy bajnoksáto egy évbe...

• king82
    Jó reggelt!

Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a Császár meddig tartja meg Gaal pajtást.
  • Gabe18
    Aztán hol érdekel engem hogy a Schalke hova ér? Amilyen xarok per pillanat tök mindegy hogy a Schalke vagy teszem azt a Hannover megy az EL-be. Főleg ha Magathot kirúgják, ami már lassan küszöbön van jövőre kezdhetnek megint mindent a nulláról.
    Schalke-t ütni kell mindíg, minden körülmények között!
  • Murder3
    inkább a schalke nyerje mert nem érnek oda az EL helyre.
    BL-t meg idén nyerjük jövőre meg történelmet írunk.
  • Effe88
    igen igen:D:D
    ezt írtam le korábban is illetve tartom is magamat hozzá:)
    legyen így!!!:D:D
  • antijuve
    pláne h a legutóbbi győzelemkor is eltelt két év a döntőbe jutás után (99 és 2001) :)) tiszta számmisztika :)
  • antijuve
    Meglehet, csak ha az nincs meg, akkor komoly esély van rá h idén üres kézzel fejezzük be a szezont.