14177
- Ennyien nézik most a topikot!
-
#9765 Még szép, hogy savanyú a szőlő. A Real ellen ha kiesünk anno, akkor elismerem, hogy igen, kiegyenlített csata volt, ahol bárki megy is tovább, megérdemli.
De egy 120 perc alatt kb 2-3 percet focizó csapatnak nem tudok gratulálni. Ugyanis ez nálam nem esik a "foci" kategóriába. -
Pares #9764 Az meg aztán a szánalom totális tetőfoka, és sötétségre utal, ha valaki az elmúlt évek után azt meri szajkózni, hogy mákos Chelsea így meg úgy. A Chelsea ezt a kupát már nagyon kiérdemelte. -
Pares #9763 Látom sokaknak nagyon savanyú a szőlő. Szánalom. Több mint egy tucat szöglettel nem tudott a Bayern az ég világon mit kezdeni, plusz össze-vissza mellé és fölé lövöldöztek, ha egyáltalán elrúgták a labdát. Pályafölényért sem jár BL. Ne értsetek félre, nekem a Bayern a Chelsea után a 2. legszimpatikusabb csapat, de ők sem nyújtottak nem tudom milyen jó teljesítményt. Ezenkívül ha nem lettek volna eltiltottak, és nálunk nem hiányzott volna 4 kulcsfontosságú játékos, akkor egészen más meccset látunk. -
#9762 Azt is emlegetjük 13 éve. Ezt is fogjuk.
A Bayern, a nagy mákos csapat...na pffff -
#9761 kösz -
Gabe18 #9760 Az biztos, az Inter elleni meccs után aránylag könnyen túl tettem magam rajta. Ott érződött, végül is a jobban játszó csapat nyert, nem lehetett mit tenni. Ráadásul a Demichelis-Van Buytenes védelem adta magát a vereségre.
De ez... nem tudom mikor teszem túl magam rajta. Ez tényleg a 2. 1999 volt. -
#9759 Ennek a Chelseanek én se tudok. az Internek tudtam 2010ben mert akkor ők megérdemelték de ez a mostani döntő...... -
Persze, de én nem is mondtam, hogy nyeljétek le könnyen. Nem is lehet, lásd 2008-as döntő... :S
Csak úgy gondolom, hogy ha nem bírói segédlet miatt kap ki a csapat, akkor el lehet ismerni a másik csapat teljesítményét - vagy ha nem is, akkor sem szidni. De jogos amit írsz, korrekt volt. :) -
#9757 Jaja, nekünk nem voltak alapember hiányzóink...ja bocs tényleg, nekünk csak 3 volt.
Tudod mi volt a különbség a 2010-es Inter, és a mostani Chelsea között?
Az akkori Inter habár nem a támadófocijáról volt híres, és szeretett védekezni, mégsem úgy akarta megnyerni a meccseket, hogy 2-3 perceket focizott 90 percek alatt. Ezt lehet csűrni csavarni, és tény, hogy mi is elbasztuk, de nekem ettől kifordul a gyomrom. Ez szánalmasabb volt, mint a 2004-es görög menetelés az EB-n.
És akkor most lehet leszedni a fejemet, de én ennek a Chelseanek nem tudok gratulálni, sajnálom! -
#9756 kíváncsi leszek az átigazolásokra
most már nem bánnám ha jönne giroud(és mondjuk gomez meg menne az lenne a legjobb,bár kinek kéne:S:S:S)+még valaki technikás gyors csatár (huntelaar,doumbia)
-
argo001 #9755 Nagyon sajnálom a Bayernt, mert tényleg rengetegszer kezünkben tarthattuk volna a vezetést, és mégsem.
A Chelsea nagyon nagy szívvel játszott. Bárcsak a jövő évi BL-t a Bayern nyerné! -
Gabe18 #9754 Megérdemelte, mert 120-ból kibekkelt 110 percet kb, és volt egy klasszis csatára aki 1/1-es helyzetkihasználással visszahozta őket a meccsbe abban a 6 percben mikor már minden mindegy alapon kitámadtak.
Hogy ez elég volt egy BL győzelemhez, ez már a mi "bűnünk"... -
#9753 na de egy bayern nem egy barca szint:)
mi azért nem vagyunk annyira veszélyesek mint a barca. -
#9752 engem igen, én amúgysem szeretem azt a barcelonás hozzáálást, mivel ők hordhatják magasan az orruakt egy olyan csapattal a hátuk mögött.
ez szokott idegesíteni, mert msot aki nem úgy áll ki ellenük "antifocival" azt nagy valószinüséggel megszórják, hát most erre mit mondjak persze h emellé állok ah ilyen elhivatott barcás lennék, de könyörgöm realitás talajon kéne maradni és elfogadni, hogy a fociba a védekezés egy taktika.
most ehhez h itt így nyert a chelsea hát az persze h a chelse szurkolóknak alap meg ok, de egy bayernesnek nyilván nehezebben lenyelhető főleg úgy h ez azért már 99-be előfordult ahol szintén úgy kapott és vesztett döntőt a csapat, hogy végig jobb volt és kb volt 1 momentuma az ellenfélnek.
meg egy angol foci drukkernek azért sokkal lenyelhetőbb az is ha egy-egy döntőt elveszít egy angol csapat, mert ott van a többi ami bármikor képes oda jutni, de egy német drukker meg nagyon nem lehet hozzászokva és egy ilyen lehetőség sokkal fájóbb.
és nem utolsó sorba meg, hogy otthon játszottuk a döntőt,jobban is játszottunk,próbálkoztunk,2 éve volt vesztesdöntőnk hát nem egy könnynen lenyelhető dolog szerintem...
-
mgkp #9751 Nem vagyok Chelsea szurkoló, mégis nagyjából egyetértek Japep üzenetével. Hazai pálya, tizenegyes a hosszabbításban, 5000 szöglet, kulcsjátékosokat nélkülöző Chelsea. Mi kell még komolyan?
A Chelsea küzdött, elhitte, hogy nyerhetnek, megmutatták, hogy mekkora szívük van, míg a Bayernben ezt nem éreztem.
Mindkét csapat megérdemelte volna a sikert, de arról ne beszéljünk már, hogy a Chelsea ezt egyáltalán nem érdemelte meg. -
#9750 100x jobb volt a bayern, grat -
#9749 ja ugyan az volt mint 99be
pár percet kellett volna kihúzni:S:S
1 cselzi szöglet 1 gól
egyszerűen felfoghatatlan -
#9748 hát ez van
mentálisan erőseb volt a celzi ezen nyertek
szinte végig látszott rajtuk, hogy ezek ma itt nyerni fognak akármi legyen
hiába uraltuk az egéz meccset ez kevé volt, gomezzel nem lehet nyerni egy 34 áves drogba százszor többet és jobb játékos mint ez a szerencsétlen
robbent meg nem szeretném többet bayernmezvbe látni, nem érdekel az önzősége majd jön shakiri aztán ellesz ott a bal oldalon
Tymo és Contento nagyon jól játszottak, de egyébként mindneki jó volt kivéve robben,gomez,és persze a vén buzi hejnkesz
-miért cserélte le müllert és forgatta fel a védelmet az uccsó 5 percbe???ami addig tökéletesen működött, jött is a drogba gól
-miért robben lövi a tizit mikor cseh ismeri minden porcikáját hisz együtt játszottak 3 évig
-miért nem lő kross tizenegyest vagy timoscsuk és miért kell a szerencsétlen olicnak lőnie
-svejnire nem haragszom hihetetlen milyne jó játékos tisztelem,szeretem de sose lesz egy effenberg mentálisan és ez nagy baj:(
-3 ezüst, atyaég....S:S:S:S: -
Gabe18 #9747 Okosabbnak nem mondanám. Mindkét csapat azt játszotta, amire valamilyen szinten rákényszerült.
Megbízhatóbbnak annyiból biztosan megbízhatóbb, hogy azt az elképesztően keveset amit az utolsó 3 meccsen felvállalt a játékban, azt mesterien csinálta. Hogy ezen se a Barcelona, se a Bayern nem tudott felülkerekedni, hát ennek az okán elgondolkodhatnak a csapatok. -
Pares #9746 "Nem a jobb, hanem az
okosabb és megbízhatóbb csapat győzött."
Ennyi. -
"Nyilván a Bayern játékosait, és szurkolóit senki nem fogja ennek ellenkezőjéről meggyőzni, illetve nem is fogja őket érdekelni ha valaki mást mond." Úgyhogy nem is kellett volna megpróbálnom... -
Gabe18 #9744 Nyilván a Chelsea játékosait, és szurkolóit senki nem fogja ennek ellenkezőjéről meggyőzni, illetve nem is fogja őket érdekelni ha valaki mást mond. Úgyhogy nem is próbálom meg én se...
-
Zenszkij #9743 a végjáték -
Most nem kötekedni akarok, nem azért jöttem be, csak elolvasni pár hozzászólást.
Látom, hogy sokan szidjátok a Chelsea-t, hogy ilyen játékkal nyert. Azoknak annyit tudok mondani, hogy akármelyik bajnokit megnézitek, teljes vállszélességgel beleállunk a meccsekbe és nem ezt csináljuk.
A Barca ellen (ami könyörgöm, a világ legjobb csapata, és szinte senkinek sem sikerül megverni őket, sőt, ritkán jön valaki el a Camp Nouból 1 ponttal is) ezt kellett csinálni. Aki kitámad ellenük, annak annyi.
Ellenetek meg 4 emberünk hiányzott, és nem olyanok, akiket igazán pótolni lehet: Bosingwa simán támadható volt, nem igazán pótolta Ivanovicot. És Ramirest, aki tulajdonképpen megnyerte nekünk a Barca elleni meccseket sem pótolta az új posztján és a BL-ben is most debütáló Bertrand. Azért megnéztem volna ezt a meccset akkor is, ha mindketten a legjobb 11 emberrel állunk ki, akkor valószínű, hogy nem ez lett volna a játékunk, de így ezt "kellett" meghúzni.
Azt elismerem, hogy szerencse is kellett, hogy eljussunk idáig.
De azt is, hogy ti sem érdemeltétek volna meg jobban - végig uraltátok a meccset a helyzetekkel, sőt, még büntetőt is kaptatok. Mi kell még?
Ennek ellenére ahhoz gratulálok nektek, hogy szépen helytálltatok.
És még egyszer mondom, ezzel nem kötekedni jöttem be, csak kicsit igazságtalannak érzem, hogy most mindenki arról beszél, hogy ezzel a focival nem érdemeltük meg, meg tönkretesszük a focit... -
Gabe18 #9741 NSO:
www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/neme...ba-a-remalom-2132305
"Az egyoldalú mérkőzésen a Bayern elbukott rossz helyzetkihasználása, a kihagyott büntető és a balszerencsés tizenegyespárbaj miatt.”"
"„A Bayern biztos lehetett benne: az 1999-ben az utolsó pillanatokban elbukott, Manchester United elleni döntőnél már nem lehet rosszabb. Dehogynem lehet"
"„Az egyoldalú BL-döntőnek tragikus lett a vége, a Chelsea drámai körülmények között győzte le a Bayernt. A müncheniek százhúsz perc alatt négy döntőre való lehetőséget puskáztak el, és ebben a szezonban a harmadik küzdelemsorozatot zárják a második helyen. Nem sok sport van, melyben az egyértelműen gyengébb csapat nyerni tud. De a futball ilyen"
"„Ha a meccs előtt felvázoljuk a Bayern számára a legrosszabb forgatókönyvet, valószínűleg nem lett volna ennyire durva. "
"A teljes fölényben játszó Bayern már szinte a kezében tartotta a trófeát, jöttek sorban a lehetőségek, de a tizenegyespárbajban vége lett az álomnak a Chelsea destruktív antifutballistái ellen" -
#9740 és akkor még mondják ezután, hogy ja mert a német csapatnak szerencséje van ezért vannak ott..
99-be kb ugyan ilyen volt h van egy mákos ellenfél akinek kb momentuma nicsn aztán bemákol 2 gól...
az is picit idegesítő, hogy arra is úgy emlékeznek h jaj mekkora teljesítmény volt a manchestertől mikor momentumok nem volt a meccsen, 2 kapufa lutrizta ki őket a 3-0-tól és volt a végén 2 szerencsés góljuk...
miért nem azt emlegetik h mekkora mákos győzelem volt h nem 3-0 lett a meccs vége...
persze itt is nagyot küzdött a chelsea de ezt a bayern is megtette csak ők támadtak/kreatívak voltak az h nem volt szerencséjük...
mert lehet szidni robbent, de a tizi akkor is fejbe dől el.
ezután a chelsea 11-es viadala se olyan nagy szó mert ekkorra a bayern romokba lehetett fejbe már. -
#9739 a 2010es döntő nem fájt ennyire, az tuti. -
#9738 Naja, a foci nem ilyen, előfordul h egy csapat így nyer.De könyörgöm, 2. v 3. szögletükből gólt fejeltek, mi meg 20-ből egy normális helyzetet nem tudtunk kialakítani, nemhogy gólt lőni. Ez hiba.
Hajtottunk meg minden, nem játszottunk sztem olyan igazán jól, de uraltuk a meccset és a kezünkben volt. Ahogy mondod, tényleg vannak nagy hiányosságok a csapatnál, kár h egy BL döntőn ütközött ez ki. Nem haragszom senkire én se (najó, Robbenre talán, mert oké h más is hagyott ki már fontos tizit, de neki ez már hányadik volt? - érdemei elismerése mellett).
És igen, pontosan ezért fájó rohadtul ez a meccs, mert ezt meg kellett volna egyszerűen nyerni. -
Gabe18 #9737 Amúgy összességében az a véleményem, ha ezt a játék bármilyen szinten a box-hoz hasonlítana, akkor a Chelsea-t már a 2. félidőben leléptetik. Bár akkor a Barcelona elleni első meccsen kiestek volna. Dehát a foci nem ilyen játék.
Mi mentünk, hajtottunk, helyenként görcsössen, helyenként ügyesen, lőttünk, beadtunk, becseleztünk, volt minden. Sajnos azonban kiütköztek a hibák. A labdaügyetlen Gomezzel, a gyenge helyzetkihasználással, a balszerencsével. Na meg azzal hogy nincs minőségi cserénk, bár teszem hozzá Olic nagyon jól szállt be a meccsbe.
Az ellenfél meg tömörült, és várt...
És mi elvileg 2x megnyertük ezt a meccset. Egyszer az 1-0-nál, és egyszer a hosszabbítás 11-es megítélésénél. És mindkét lehetőségünket elszórakoztuk.
Na meg el is fáradtunk a végére, sokkal jobban mint a Chelsea, akik nem akartak semmi extrát beletenni, azon kívül ami az x tartásához kellett.
Utólag azt mondom inkább jött volna a Barcelona. Ha tőlük kikapunk egy sima meccsen 3-0-ra, azt mondjuk, tetszik, nem tetszik, ez a realitás. De így, ez kegyetlen... Olyan mint 99, csak picit másképp.
Éppen ezért nem is tudok játékosra haragudni egyre sem. Robbenre? Más nagy játékos is elrontott már 11-est. Gomezre? Mért most haragudjak? Eddig is tudtuk milyen, legfeljebb páran álomvilágba ringatták magukat vele kapcsolatban. Schweinsetigerre? Ugyanaz igaz rá mint Robbenre, plusz ő ezt a terhet a jövőben szerintem nagyon nyögni fogja. Ez a csapat egy nagy lehetőséget, és egy iszonyatos terhet kapott ezzel a hazai döntővel, és az utolsó pillanatig megpróbálta egy város és millió helyi szurkoló álmát valóra váltani. Na meg az enyémet, a "miénket" is. Csak mérhetetlenül szomorú vagyok hogy nem sikerült... -
#9736 2010ben bezzeg az ő lövései (is) juttattak minket a döntőbe. Pedig az egy gyengébb csapat volt mint ez. Idén az egész szezon alatt ment a hajcihő h most jól érzi magát, v nem, hosszabbít v nem...aztán tessék. Ma meg a lövéseivel volt inkább csak a probléma. De amúgy nem csak nála, mindenkinél. Egy olyan igazán jó, kapuramenő lövésünk nem volt. Hiába kerültünk már helyzetbe, v blokkolták v fölé-mellé v szimplán csak gyenge volt. az istennek se akart most ez összejönni. egy gólt vhogy betuszkoltunk -szószerint (amivel meg is lehetett vna nyeni éppen a meccset), -
#9735 Robben idei teljesítménye kritikán aluli.
A jól megszokott cselei, lövései se jöttek be.
2 éve még halálpontos lövéseket produkált, idén meg méterekkel vágja mellé. -
#9734 Na pontosan ezért írtam h nem neki kéne egy BL döntő hosszabbításában 11est lőni. De úgy látszik, a csapatban ez nem evidens, v nincs aki megmondja neki, v nincs más aki elvállalja...de komolyan mondom, h egy emberben bíztam vna meg 100%osan, az pedig Alaba, aki történetesen nem volt ott a pályán. Lőtte volna Tymo v mittomén :D. -
Gabe18 #9733 Amúgy azt gondolom érdemes azon elgondolkodni, hogy Robben lehet nagyszerű játékos, de a nagy pillanatokat nem bírja. A VB döntőn a hosszabbításban még 0-0-nél ziccerbe mehetett azt is kihagyta valami irgalmatlan bugyuta módon, aztán Dortmund elleni 11-es, a Real ellen is majdnem fogta a kapus, és ma is nyerő ember lehetett volna, erre újabb betli. -
#9732 Nem akartam bántani Olicot, de ha már elmegy, akkor tényleg vmi igazán minőségit szereznénk helyette. Nincs Pizzával se bajom, de most komolyan...oké h ingyé van de kábé ennyi.
A legnagyobb bajunk tényleg az h van elől egy Gomezünk, akinek ha olyan napja van lő négy gólt, ha meg nincs olyan napja, elbénázik mindent. Nincs alternativa rá. Kérdés h Uliék ezt észreveszik-e (észre akarják-e venni), ha igen, akkor mit kezdenek ezzel a szituval. Mi nem nagyon szoktunk amúgy külföldről nagy neveket igazolgatni, Robben volt az utolsó talán (most lehet majd ki kell javítania vkinek :D). Szval egy klasszis csatár...jól jönne. (még akkor is ha ezt a BL döntőt éppenséggel megnyertük vna..) -
#9731 Olicot amúőgy sajnálom mert ő nem egy rossz játékos és azért képes ő jhót játszani, na de ha már elmegy akkor pizzát megvenni a kispadra hát felesleges..
gomez meg kevés előre mert őróla vagy bapattannak a labdák vagy nem de mást nem igen tud csinálni az látszik..
müller inkább középpályás és előkészítő..falcao meg hát agilis,technikás,gólerős..
annó riberyt vettük meg így h egy viszonylag kis csapatba volt és nagy nagy tehetség volt és már bizonyított is és sikerült elvinnünk, bejött?be
Falcao kell ide... -
#9730 Nem volt rossz Tymo, nem rajta múlott. Egyszer ment el mellett Drogba, de Contento tisztázott akkor.
Egy Alaba jobb lett volna a balszélen, de Contento-ra egy rossz szavunk nem lehet.
Sajna a két szélen elől nem úgy sikerült megbontani a védelmet ahogy elgondoltuk szerintem. Robben ma egy katasztrófa volt, hiába került lövőhelyzetekbe, méterekkel mellétrafált. Hiába volt sokat játékban, egyszerűen nem volt hatékony, és akkor még a tizi is.
Ribery se volt annyira ellenálhatatlan Bosingwa ellen, mint amennyire tán lehetett volna.
Gomeznek meg nem az a meccse volt, amikor lő három gólt. Megtehette volna, de ma inkább bénázott. Falcao? Szép is lenne, ilyenre sztem ne is gondoljunk, majd Pizza...egyik öreg (Olic) helyett jön a másik.
-
#9729 a német válogatott sokkal jobb és kombiantívabb focit játszik mint a bayern...sokszor hiányolom is h a bayern miért nem olyat játszik..a bayern sokszor inkább elpasszolgat hátul és sokszor kihozza magát a helyezetekből és nicns meg az a nagy támadószellem mint ami a német válogatottba hiába van ott robben is ribery...
most amúgy müller játéka ismétpozítív irányba mutatott szerintem.
én Götzét szeretném, hogy nagyot alakítson az eb-n:)(és nyerjen a német csapat végre egy aranyat a sok színtelen fém helyett:D) -
#9728 tymo most jó volt szetm nem lehet rá panasz..pedig én nem kedvelem őt sem..inkább goemzre aki már az elődöntöbe is össze-vissza csinált mindet és azt hitte ő lionel messi...
alabát sokáig nem tudtam mit keres ő ott aztán a real ellen látszott h nem hiába ő jó lett volna, de contento sem volt rossz...
robben és riberytől nem jött egy klasszis megoldás és gomez meg pcosék volt..
erre jön h nem tudtuk az ajtó ablak szituakt belőni..a végére meg már komoly lélektani hátrányba került a csapat..
Miért nem hozzá ide falcaot?
le lehetne csapni rá és nem hiszem h rossz üzlet lenen, de persze az ilyen dantékat meg pizzarot kell megvenni:( -
#9727 Majd nyáron meglátjuk -
XLVII #9726 Ezt én is írhattam volna amikor kiverték a kedvenc csapatomat, mákos csapat meg stb. Mégsem tettem, ez benne van a fociban, nem jött össze lehet jövőre újra próbálkozni.