98295
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Zephyr Retiring
    Igazából nincs ilyen
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tegyük fel legyünk csak 10 milliárdan a Földön..

..nem tudom elhinni, hogy ennyi emberből nem lehet találni olyat, aki ne szeretne a létező összes film közül csak egyet.
    Én vagy 100-at is imádok (vagy több százat is fene tudja) és én csak egy vagyok abból a 10 milliárdból.
    Szerintem nem létezik olyan film, amit ne szeretne legalább egy ember. Ha más nem is, akkor legalább az aki alkotta
    Ergo: nem radírozhatok ki egy filmet sem a létezésből amit egyszer már megalkottak, hiszen akkor már legalább 1 embert elszomorítanék

Hányszor lehet szerelmes az ember úgy, hogy a bizsergés varázsa megmaradjon?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.15. 03:38:17
  • chhaya #95724
    Átgondoltam, és semmilyen szempontból nem érte meg, hogy rá akarjak szokni, úgyhogy nem. :D

TOP 5 film / sorozat, amit szívesen kiradíroznál a létezésből?
  • Calver
    minimálisan, általában csak az általad említett szélsőséges elmebajokkal fordulok szembe, SJW-k, femnazik, társaik - az összes kétlábú, aki meg próbál kiölni minden örömöt és boldogságot az életből.

dohányzol / dohányoztál valaha?
  • chhaya #95722
    Az alapvető ideológiával egyetértek. A szélsőséges gondolkodást és mozgalmakat nem szeretem, azok tényleg többet ártanak, mint használnak.

Szoktál politizálni?
  • Calver
    alapvetően egy jó dolognak tartottam... valaha. a harmadik hullám, amit most élünk, az viszont egy rák az emberiség végbelén, ami bemocskol, kifacsar, és tönkretesz mindent amihez hozzáér. kevés dolgot tudnék mondani, ami jobban lenézi a nőket és károsabb lenne a női nem számára, mint a harmadik hullám feministái.

te hogy állsz ehhez a témához?
  • chhaya #95720
    Rántott sertéshusi krumplipürével és csemegeubival.

Mit gondolsz a feminizmusról?
  • Calver
    rántott csirkemell sült krumplival és ecetes uborkával, most meg épp müzlin nyammogok.

neked?

#95715: haha, és látom előttem már valaki aktivizálta magát, valamelyik modi hamarabb ráunt
  • Calver
    uncsi.
  • kamionosjoe
    Gondolom a házigazda kitörölte, mert nem volt benne kérdés.

Mi volt a vacsora?
  • kamionosjoe
    Mert egy filmelőzetest akartam megnézni és akkoriban még ehhez kötelező volt a regisztráció.

Még csak most regisztráltál, minek akarod törölni már most magad?
  • Zephyr Retiring
    Nem tudom. Talán itt hagyom megint a fórumot. Volt már, hogy fél évig be sem néztem.
    Legfeljebb újra lelépek fél évre...vagy kettőre...vagy örökre.

Te mit teszel, ha ráunsz egy beszélgetésre?
  • Zephyr Retiring
    Igen bocsi, csak lassan esett le.

Te mit teszel ha többé nem fog senki sem reagálni a hozzászólásaidra?
  • Zephyr Retiring
    Hát úgy értettem, hogy ha mint lentebb jelezted, "meg akarsz szabadulni az oldaltól" akkor be sem kellene lépned az SG-re,
    elfelejted hogy valaha is itt jártál, és már teljesült is amire vágytál. Egyébként senki sem írta át az eléggét elégévé. Illetve te magad voltál csak figyelmetlen és nem vetted észre hogy hibáztál. Gondold végig alaposan: ki a fene fog azzal foglalkozni, hogy egy szavadból egy betűt kivegyen?
    Ne válaszolj, majd én: senki sem. A kutyát sem érdekli ez, hidd el. Inkább arra válaszolj...

Ha már eleged van a fórumból, akkor miért jössz vissza mégis mindig?
  • Zephyr Retiring
    Nem az, de erre lentebb már kaptál egy választ, idézem:
    " Elég annyi, ha nem lépsz be többé..." Annyival még kiegészíteném, hogy az SG-re sem.

Mi az az "egy g-re"? ( " Valaki átírta egy g-re ")
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.12. 18:20:32
  • Zephyr Retiring
    A legegyszerűbb, ha ide kattintasz :) és elküldesz mindenkit akit ott találsz a jó bü.... akarom mondani melegebb éghajlatra
    Csak ne fogd vissza magad
    Kérésed hamarosan valóra válik..de..azért előbb gondold át mégiscsak...hátha tévedsz..mielőtt még odatévedsz..

Tegyük fel elégedett vagy magaddal. Akkor miért akarsz mégis rosszat magadnak? (már ha azt akarsz...)
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.12. 17:04:04
  • kamionosjoe
    El tudom képzelni.

Mennyire vagy elégedett magaddal?
  • Zephyr Retiring
    Ez itt Mármint az SG fórum. Idén lesz 9. éve, hogy "függő" lettem
    Egyszer sikerült fél évre (vagy kicsit tovább is) félretennem a kíváncsiságom, de aztán csak visszaevett a fene

Lehet valakinek egyetlen kedvenc dala? Amolyan "Jolly Joker", ami bármikor és bárhol..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.11. 20:22:09
  • chhaya #95700
    Bután pislogok. :D
    Nem is tudom, elég ritkán fordul elő. Idegennél nem veszek róla tudomást, mert nem érdekel (sem az ember, sem amit mond). Ismerősnél úgy reagálok, hogy észrevegye magát, kedvesen vagy gúnyosan, kapcsolattól függ. Ha nem veszi a lapot, akkor ő is le van ejtve. :D

Mi a legfárasztóbb dolog számodra, amit mégis csinálsz valami okból?
  • Zephyr Retiring
    Bárki aki kiegyensúlyozott párkapcsolatban él. Ekkor ugyanis bármikor természetes miliő a szex.

Te hogyan kezeled ha lekezelők veled egyesek?
  • kamionosjoe
    Szex.

Ki választana mást? :D
  • Zephyr Retiring
    Persze. Például a kommunikációs nehézségek.
    Sokszor még ha egy nyelvet is beszélünk, mégsem értjük egymást.

Ha választhatnál egy jó dolgot (bármit) amit holnap napközben valamikor megtehetnél, mi lenne az?
  • Zephyr Retiring
    Kérdést nem tettél fel.
    Amúgy miért kellene törölni? Elég annyi, ha nem lépsz be többé, és a profilod mint az űrszemét a világűrben
    itt kering majd az idők végezetéig a kibertérben
  • chhaya #95694
    Persze, tele vagyok velük. Akaraterő nulla. :D

Tudsz mondani valamit (bármit), ami téged nagyon bosszant, de szinte senki más nem zavar?
  • Zephyr Retiring
    Hiszek abban, hogy az élet végső soron igazságos. Amilyen életet éltünk, olyan lesz a halálunk is.
    A legtöbben félnek a haláltól, mert félnek az ismeretlentől. Félnek az elmúlástól és félnek attól, hogy valami örökre véget érhet. Pedig számtalan ősi kultúra tesz említést ilyen vagy olyan összefüggésben a halál utáni világról, életről, illetve annak lehetőségéről.
    A emberi halál pillanatát tanulmányozók szerint, döntő többségben, a természetes módon távozó idős elfáradt emberek mélységes nyugalommal és megkönnyebbüléssel arcukon távoznak eme földi létük dimenziójából. Bennem sincs semmi félelem sincs ezzel kapcsolatban. Az élet számomra javarészt örömteli és igyekszem úgy eltölteni, hogy minél ritkábban okozzak bánatot bárkinek is. Szándékosan például sohasem.

Tetszik az az elmélet, hogy amit adunk azt kapjuk vissza. Ha nem most, akkor egy másik életünkben majd. Honnan veszem hogy lesz másik életem?
    A Föld, az otthonunk, becsült adatok szerint is minimum 4 milliárd éves. Az ember legjobb esetben is maximum csak 120 évet élhet meg. Mi az a 120 év a 4 milliárdhoz képest? Nagyjából, mint kis galaxisunk az univerzumhoz képest.

Szeretek úgy gondolni az életre, mint egy lehetőségre. Az élet nehéz, ha annak gondoljuk, de csodálatos is lehet, ha annak érezzük, páratlan ha úgy akarjuk és megismételhetetlen ha arra törekszünk...
    ..és ha mégsem sikerül, hát majd újra próbálkozunk..

Van bármi amit halogattál és még mindig nem tetted meg?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.09. 06:19:21
  • DarkHorSe
    Termeszetesen, a vilagegyetem felfoghatatlanul nagy.

Mit gondolsz, milyen erzes lesz ha meghalsz?

• chhaya #95691
    Nem. Akkor is függő, ha csak saját magának árt.

Szerinted létezik értelmes életforma a földön kívül?
  • Bebut
    Soha, de még könnyűt se, sőt még cigit se próbáltam soha. Káros szenvedély csak az alkohol, meg az evés.

Egyetértesz azzal, hogy akkor nevezhető valaki alkoholistának, vagy drogfüggőnek, ha a szenvedélye károsan kihat a környezetére, vagy csak a saját életére. (Munka, egészség stb..) Tehát ha valaki minden nap iszik, sokszor részeg is, az nem az?
  • _Galamb_
    Nem reggeliztem.

Te mit teszel, mikor szerelmi bánatod van? leiszod magad a sárga földig? Sírsz és bőgsz? Vagy egyszerűen fogod és elengeded a problémát, vagy...?
  • Zephyr Retiring
    Ignorálom a kérdésem, erre az álláspontra jutottam.

Szerintem a legtöbben nem tudják megfelelően értelmezni a mondani valóimat, így inkább nem reagálnak semmit.
    Egy másik topik téma kapcsán 5. éve nem jött hozzászólás ahhoz a témához. Nem szeretném ha itt is hasonló történne..
    Szimplán csak mások véleménye érdekelne, de a legtöbben félnek valami miatt őszintének lenni. Megértem.
    Én mindent, így most megválaszolom az én nézőpontomat a saját ignorált kérdésemre (spoiler alatt)
    és el is köszönnék egy könnyebben megválaszolható egyszerűbb kérdéssel egy időre... aztán majd valamikor...talán...
    Tehát..
    az intelligens tervezettség nem más (szerintem) mint egy arcul csapás a tudománynak, amit nem tud értelmezni, mert számos általa hozott bizonyítékot megcáfol és felrúg. Csak egy példát említek most a számos egyéb közül ami szóba jöhetne, hogy ne raboljam sokáig senki idejét sem. Ez pedig a mai reggelim.
    Vagyis a gasztronómia. A gasztronómia nem egyéb, mint az intelligens tervezés legszebb példája.
    A földön számos élőlény és faj él, de az összes közül, csak az ember képes az írástudásra. Az írástudás által pedig a végtelen információk tudásbázisának értelmezésére. Egy kutya vagy egy delfin lehet okos (meglepően okos) de olvasni sosem fog megtanulni. A leírt szavakat sosem fogja tudni értelmezni. Míg egy ember, felüt egy szakácskönyvet (akár) kiválaszt egy receptet és elkészít egy mennyei ételcsodát, ami már szinte érzéki örömet tud okozni. De ezt csak úgy teheti meg ha az intelligenciát bevonja a képbe. Egy intelligensen megtervezett forgatókönyv alapján dolgozik. Ez pedig a valódi tudomány maga: az intelligens tervezettség egy példája a millió egyéb közül.

Amikor először értesültem a kvantumfizika felfedezéseiről, már előre láttam a tudományos vélekedést: áltudomány.
    Általában ezt aggatják mindenre, amire nem tudnak értelmes magyarázatot adni. Mint a fengsuj is például. Áltudomány.
    Mert miért is? A fengsuj egy ősi kínai hagyomány, mely az Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában.
    De sajnos fizikai bizonyítékok nélkül, így hiába működik a dolog a valóságban is, akkor is csak áltudomány.
    De térjünk vissza a mai reggelimhez amit magam készítettem: mivel recept (tudtommal) nem létezik még rá, így neveztem el: Fotösz rántotta.
    Vagyis fokhagymás tökmagos szalámis rántotta egy csipet chillivel, kísérőnek valódi cappuccino egy leheletnyi plusz olasz kávéval.
    Desszertnek ízesített csokoládés túró rúd. És ez még csak egy szimpla reggeli. Lassan kész az ebédem is Mi ez, ha nem tudomány?

Tehát az egyszerűsített kérdésem a spoiler alapján:

Te mit reggeliztél ma?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.08. 12:24:41
  • Zephyr Retiring
    Egyik toplistás kérdésem az első százból
    Amilyen sokszínűek vagyunk mi emberek itt a földön, erre legalább annyiféle válasz létezik, de nem ezért szeretem.
    A válasz erre mindig szubjektív hiszen objektivitást csak az élet végén bekövetkező általunk halálnak nevezett tudatállapotban nyerünk.
    Filózófiai értelemben kedvenc olvasatom itt is megtalálható (katt)
    Ezen hipotézisek közül számomra a legszimpatikusabb válasz az, hogy az életnek egyéni céljai vannak. Mindenkinek más, de bármi is az mindig egy tapasztalattal gazdagabbak leszünk amint elértük célunkat. Képzeletbeli toplistám egy másik jó kérdése egy kijelentésből ered:

"Az intelligens tervezettség nem tudomány!"
    Hanem?
  • chhaya #95685
    Egy szép nyári napon éppen halálra untam magam otthon, amikor is megkérdeztem tesómat, tud-e valami fórumot, amit lehet olvasgatni, esetleg még emberekkel is lehet kommunikálni. Ő mondá ezt, én pedig regisztrálék vala. Mondjuk akkor még jóval többen látogatták és pörögtek a témák, most már csak megszokásból nézek fel.

Mi az élet értelme?
  • Calver
    oh god no...

ugyanaz mint az élet minden más területén: önmagam szórakoztatása, néha más emberek kárára. sokszor más emberek kárára.

neked?
    Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.02.06. 12:38:15
  • Zephyr Retiring
    Ez lehetne akár egy igen jó kérdés is, ha pontosítasz rajta. Ennyi infó alapján az a válasz rá, hogy egy kapcsolatot bármilyen módon, bárhol és bárkivel el lehet kezdeni. De ha tudod mi a célod vele (pl. beszélgetőtárs szerzése, barátkozás, esetleg szerelem vagy egy későbbi társas kapcsolat) az merőben befolyásolhatja a választ a kérdésedre.
    Egy kérdés akkor jó, ha egyértelműen van megfogalmazva és elgondolkodsz a válaszon. Például:

Neked mi a célod ezen a fórumon, avagy te miért regisztráltál be ide?
  • Bebut
    Igen, amit tanultam, tanulok és dolgozom, azt csinálnám nyugdíjig, de az ipar változása miatt biztos át kell képeznem magam. Plusz nem reménykedem a nyugdíjban, mire oda érnék tuti nem lesz már.

Szerinted el lehet kezdeni egy kapcsolatot, úgy hogy távkapcsolat?
  • kamionosjoe
    Nyárig teli.

Megtaláltad már azt a foglalkozást amit nyugdíjig akarsz csinálni?
  • chhaya #95680
    Sajnálom magam, és várom, hogy elmúljon. Általában kialszom.

A pohár félig tele vagy télig üres?
  • Bebut
    Mivel bekerültek a kínaiak a családomba, ezért remélem sok szerencsét fog hozni.

Mit csinálsz ha magányosnak érzed magad?
  • kamionosjoe
    Csillagkapu sorozat.

Mit vársz az új kínai évtől?
  • chhaya #95677
    Még nem, de várólistán van.

Melyik fiktív (filmes vagy könyves) univerzumokat kedveled leginkább?
  • Bebut
    Olvastam mindet, és sajnos láttam is. Hát nem tudom, Griffendél vagy Hugrabug.

Olvastad a legújabb Harry Potter könyvet?