Válaszolsz, Kérdezel, Válaszolnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Be is bizonyítom egy egyszerű kérdéssel és a rá adott fontos válasszal, ami holnap kora estére vonatkozik..)
Válasz: Természetesen tudom. A ma esti nyerőszámok a következők: .....
Ültél már lovon háttal a menetiránynak?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.17. 16:26:37
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
A kérdés a fontosabb vagy a válasz?
★★★★★
Mi a véleményed az évfordulókról? Kiemelt helyen vannak, vagy ugyan olyan mint bármilyen másik nap, és leszarod, hogy azért ünnepelj valamit meg, mert a föld ugyan ott volt korábban a naphoz képest, mint most.
Ha eltervezem rendszeresen, hogy minden héten nyerek a lottón, akkor folyton csalódom.
Egészen addig, míg egy nap majd spontán nem nyerek<#vigyor5>#vigyor5>
Két nap múlva közel 1,5 milliárdot lehet nyerni az ötöslottón. Te mihez kezdenél ennyi pénzzel?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.16. 20:53:50
Nem elvi kérdés nálam, inkább szituációfüggő. Ha nem hiszek benne, hogy élni tud a lehetőséggel, akkor nem adok. Szigorúság van. :D
Tervezés vagy spontaneitás?
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Szoktál adni második esélyt?
A többségnek mindig igaza van?
..nem tudom elhinni, hogy ennyi emberből nem lehet találni olyat, aki ne szeretne a létező összes film közül csak egyet.
Én vagy 100-at is imádok (vagy több százat is fene tudja) és én csak egy vagyok abból a 10 milliárdból.
Szerintem nem létezik olyan film, amit ne szeretne legalább egy ember. Ha más nem is, akkor legalább az aki alkotta<#nevetes1>#nevetes1>
Ergo: nem radírozhatok ki egy filmet sem a létezésből amit egyszer már megalkottak, hiszen akkor már legalább 1 embert elszomorítanék<#miaz>#miaz>
Hányszor lehet szerelmes az ember úgy, hogy a bizsergés varázsa megmaradjon?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.15. 03:38:17
TOP 5 film / sorozat, amit szívesen kiradíroznál a létezésből?
dohányzol / dohányoztál valaha?
"The trees move. Do you not see it?"
Szoktál politizálni?
te hogy állsz ehhez a témához?
Mit gondolsz a feminizmusról?
neked?
#95715: haha, és látom előttem már valaki aktivizálta magát, valamelyik modi hamarabb ráunt <#taps>#taps>
Mi volt a vacsora?
★★★★★
Még csak most regisztráltál, minek akarod törölni már most magad?
★★★★★
Legfeljebb újra lelépek fél évre...vagy kettőre...vagy örökre.
Te mit teszel, ha ráunsz egy beszélgetésre?
Te mit teszel ha többé nem fog senki sem reagálni a hozzászólásaidra?
elfelejted hogy valaha is itt jártál, és már teljesült is amire vágytál. Egyébként senki sem írta át az eléggét elégévé. Illetve te magad voltál csak figyelmetlen és nem vetted észre hogy hibáztál. Gondold végig alaposan: ki a fene fog azzal foglalkozni, hogy egy szavadból egy betűt kivegyen?
Ne válaszolj, majd én: senki sem. A kutyát sem érdekli ez, hidd el. Inkább arra válaszolj...
Ha már eleged van a fórumból, akkor miért jössz vissza mégis mindig?
" Elég annyi, ha nem lépsz be többé..." Annyival még kiegészíteném, hogy az SG-re sem.
Mi az az "egy g-re"? ( " Valaki átírta egy g-re ")
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.12. 18:20:32
Csak ne fogd vissza magad<#hehe>#hehe>
Kérésed hamarosan valóra válik..de..azért előbb gondold át mégiscsak...hátha tévedsz..mielőtt még odatévedsz..
Tegyük fel elégedett vagy magaddal. Akkor miért akarsz mégis rosszat magadnak? (már ha azt akarsz...)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.12. 17:04:04
Mennyire vagy elégedett magaddal?
★★★★★
Egyszer sikerült fél évre (vagy kicsit tovább is) félretennem a kíváncsiságom, de aztán csak visszaevett a fene<#hehe>#hehe>
Lehet valakinek egyetlen kedvenc dala? Amolyan "Jolly Joker", ami bármikor és bárhol..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.11. 20:22:09
Nem is tudom, elég ritkán fordul elő. Idegennél nem veszek róla tudomást, mert nem érdekel (sem az ember, sem amit mond). Ismerősnél úgy reagálok, hogy észrevegye magát, kedvesen vagy gúnyosan, kapcsolattól függ. Ha nem veszi a lapot, akkor ő is le van ejtve. :D
Mi a legfárasztóbb dolog számodra, amit mégis csinálsz valami okból?
Te hogyan kezeled ha lekezelők veled egyesek?
Ki választana mást? :D
★★★★★
Sokszor még ha egy nyelvet is beszélünk, mégsem értjük egymást.
Ha választhatnál egy jó dolgot (bármit) amit holnap napközben valamikor megtehetnél, mi lenne az?
Amúgy miért kellene törölni? Elég annyi, ha nem lépsz be többé, és a profilod mint az űrszemét a világűrben
itt kering majd az idők végezetéig a kibertérben<#hehe>#hehe>
Tudsz mondani valamit (bármit), ami téged nagyon bosszant, de szinte senki más nem zavar?
A emberi halál pillanatát tanulmányozók szerint, döntő többségben, a természetes módon távozó idős elfáradt emberek mélységes nyugalommal és megkönnyebbüléssel arcukon távoznak eme földi létük dimenziójából. Bennem sincs semmi félelem sincs ezzel kapcsolatban. Az élet számomra javarészt örömteli és igyekszem úgy eltölteni, hogy minél ritkábban okozzak bánatot bárkinek is. Szándékosan például sohasem.
Tetszik az az elmélet, hogy amit adunk azt kapjuk vissza. Ha nem most, akkor egy másik életünkben majd. Honnan veszem hogy lesz másik életem?
A Föld, az otthonunk, becsült adatok szerint is minimum 4 milliárd éves. Az ember legjobb esetben is maximum csak 120 évet élhet meg. Mi az a 120 év a 4 milliárdhoz képest? Nagyjából, mint kis galaxisunk az univerzumhoz képest.
Szeretek úgy gondolni az életre, mint egy lehetőségre. Az élet nehéz, ha annak gondoljuk, de csodálatos is lehet, ha annak érezzük, páratlan ha úgy akarjuk és megismételhetetlen ha arra törekszünk...
..és ha mégsem sikerül, hát majd újra próbálkozunk..
Van bármi amit halogattál és még mindig nem tetted meg?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.09. 06:19:21
Mit gondolsz, milyen erzes lesz ha meghalsz?
Swedish people are albino monkeys
Szerinted létezik értelmes életforma a földön kívül?
Egyetértesz azzal, hogy akkor nevezhető valaki alkoholistának, vagy drogfüggőnek, ha a szenvedélye károsan kihat a környezetére, vagy csak a saját életére. (Munka, egészség stb..) Tehát ha valaki minden nap iszik, sokszor részeg is, az nem az?
Te mit teszel, mikor szerelmi bánatod van? leiszod magad a sárga földig? Sírsz és bőgsz? Vagy egyszerűen fogod és elengeded a problémát, vagy...?
Ne vígy engem a kísértésbe, oda találok magam is. :)
Szerintem a legtöbben nem tudják megfelelően értelmezni a mondani valóimat, így inkább nem reagálnak semmit.
Egy másik topik téma kapcsán 5. éve nem jött hozzászólás ahhoz a témához. Nem szeretném ha itt is hasonló történne..
Szimplán csak mások véleménye érdekelne, de a legtöbben félnek valami miatt őszintének lenni. Megértem.
Én mindent, így most megválaszolom az én nézőpontomat a saját ignorált kérdésemre (spoiler alatt)
és el is köszönnék egy könnyebben megválaszolható egyszerűbb kérdéssel egy időre... aztán majd valamikor...talán...
Tehát..
Vagyis a gasztronómia. A gasztronómia nem egyéb, mint az intelligens tervezés legszebb példája.
A földön számos élőlény és faj él, de az összes közül, csak az ember képes az írástudásra. Az írástudás által pedig a végtelen információk tudásbázisának értelmezésére. Egy kutya vagy egy delfin lehet okos (meglepően okos) de olvasni sosem fog megtanulni. A leírt szavakat sosem fogja tudni értelmezni. Míg egy ember, felüt egy szakácskönyvet (akár) kiválaszt egy receptet és elkészít egy mennyei ételcsodát, ami már szinte érzéki örömet tud okozni. De ezt csak úgy teheti meg ha az intelligenciát bevonja a képbe. Egy intelligensen megtervezett forgatókönyv alapján dolgozik. Ez pedig a valódi tudomány maga: az intelligens tervezettség egy példája a millió egyéb közül.
Amikor először értesültem a kvantumfizika felfedezéseiről, már előre láttam a tudományos vélekedést: áltudomány.
Általában ezt aggatják mindenre, amire nem tudnak értelmes magyarázatot adni. Mint a fengsuj is például. Áltudomány.
Mert miért is? A fengsuj egy ősi kínai hagyomány, mely az Ég és a Föld törvényszerűségeinek megfigyelésével és alkalmazásával segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában.
De sajnos fizikai bizonyítékok nélkül, így hiába működik a dolog a valóságban is, akkor is csak áltudomány.
De térjünk vissza a mai reggelimhez amit magam készítettem: mivel recept (tudtommal) nem létezik még rá, így neveztem el: Fotösz rántotta.
Vagyis fokhagymás tökmagos szalámis rántotta egy csipet chillivel, kísérőnek valódi cappuccino egy leheletnyi plusz olasz kávéval.
Desszertnek ízesített csokoládés túró rúd. És ez még csak egy szimpla reggeli. Lassan kész az ebédem is<#vigyor>#vigyor> Mi ez, ha nem tudomány?
Tehát az egyszerűsített kérdésem a spoiler alapján:
Te mit reggeliztél ma?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.08. 12:24:41
Amilyen sokszínűek vagyunk mi emberek itt a földön, erre legalább annyiféle válasz létezik, de nem ezért szeretem.
A válasz erre mindig szubjektív hiszen objektivitást csak az élet végén bekövetkező általunk halálnak nevezett tudatállapotban nyerünk.
Filózófiai értelemben kedvenc olvasatom itt is megtalálható (katt)
Ezen hipotézisek közül számomra a legszimpatikusabb válasz az, hogy az életnek egyéni céljai vannak. Mindenkinek más, de bármi is az mindig egy tapasztalattal gazdagabbak leszünk amint elértük célunkat. Képzeletbeli toplistám egy másik jó kérdése egy kijelentésből ered:
"Az intelligens tervezettség nem tudomány!"
Hanem?
Mi az élet értelme?
ugyanaz mint az élet minden más területén: önmagam szórakoztatása, néha más emberek kárára. sokszor más emberek kárára.
neked?
Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.02.06. 12:38:15
Egy kérdés akkor jó, ha egyértelműen van megfogalmazva és elgondolkodsz a válaszon. Például:
Neked mi a célod ezen a fórumon, avagy te miért regisztráltál be ide?
Szerinted el lehet kezdeni egy kapcsolatot, úgy hogy távkapcsolat?
Megtaláltad már azt a foglalkozást amit nyugdíjig akarsz csinálni?
★★★★★
A pohár félig tele vagy télig üres?
Mit csinálsz ha magányosnak érzed magad?
Mit vársz az új kínai évtől?
★★★★★
Melyik fiktív (filmes vagy könyves) univerzumokat kedveled leginkább?
Olvastad a legújabb Harry Potter könyvet?
Nem voltam még igazán veszélyben, legalábbis nem emlékszem rá. De magamat ismerve tuti leblokkolnék, aztán történhet, ami akar.
Olvastad a Harry Potter könyveket vagy láttad a filmeket? Ha igen, melyik házba valónak érzed magad? :D
Voltál már veszélyben? Mit reagáltál rá?
Repedt már meg alattad a jég?