98285
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Calver
    home office, bitches! vállalkozó vagyok, akkor van szabadnapom, amikor én akarom, na meg amikor megengedhetem. hátrány: pl hétvégék tipikusan nekem munkanapok.

alkalmazotti létet preferálod, vagy szeretnél/szeretsz inkább saját vállalkozásba kezdeni?
  • Zephyr Retiring
    Fogjuk rá. Tegnap nem sikerült megdönteni az országos melegrekordot, amit 1905 óta Orosháza tart 40,5 fokkal :) Kübekházán mértek 40,3-at...
    Itt Orosházán pedig a főtéren található nagy digitális mérő meghibásodhatott, mert tegnap 46 Celsius fokot mutatott :D

Idén decemberre, hány nap szabit sikerül majd tartalékolnod?
  • Calver
    rosszban vagyunk, porallergiám van, prüszkölök és fájok tőle, de annyira nem is zavar, én tökéletesen jól érzem magam 35+°C esetén is.

mennyire vagy "hőálló"?
  • chhaya #96232
    Még ha a napon lenne 40 fok, de árnyékban van annyi... Amúgy száríthatod, max ha túl sokáig hagyod kint, akkor néhány árnyalattal világosabb lesz. :D

Hogy állsz a légkondival?
  • Zephyr Retiring
    4 fal közt. Odakint még most is 39 Celsius van

Hallottam a minap egy jó kérdést:
    A 30 fok felett nem mosható ruhákat száríthatom a 40 fokos napon?
  • Bebut
    földet művelnék, most is van kiskertünk sok minden megterem, akkor a fű helyén is kert lenne.

Strandon vagy otthon a 4 fal között bírod jobban a meleget?
  • Zephyr Retiring
    Alma, körte, szőlő, narancs, bármilyen formában, sárga és fehérrépa levesbe megfőzve, zöldborsó és paprika lehetőleg frissen és nyersen.

Ha holnaptól minden termelés és gyártás megszűnne, ezáltal minden munkahely is, te milyen önfenntartó elfoglaltságot keresnél magadnak?
  • chhaya #96228
    Az emberektől félek, de egész jól viselem őket és sokat vagyok közöttük, szóval szerintem elég jó vagyok. :P
    Talán a vezetés ilyen. Amióta letettem a jogsit, csak akkor vezettem, ha muszáj volt. Egy ideje pedig kézzel-lábbal tiltakozom. Egyelőre nincs kedvem tenni ellene.

Mik a kedvenc zöldségeid-gyümölcseid?
  • Zephyr Retiring
    Magam részéről támogatom. Szerintem minden embernek joga van a boldogsághoz, és ha egyeseket ez tesz boldoggá, hát tegyék.
    Másrészről viszont mivel sokan ragaszkodnak a régi szokásokhoz és nem nyitottak az új dolgok iránt, ezt a dolgot tömegek ellenzik. Félnek attól, hogy ha bárki a családjukban is hasonló lépésre szánná el magát, az sok közösségben kiközösítéssel járna. Ami adott esetekben akár háborúskodásokhoz is vezethetne.

Te szembe mertél már nézni a legnagyobb félelmeddel? Van egyáltalán bármi amitől tartasz vagy esetleg még rettegsz is?
  • chhaya #96226
    Örülhet neki, ha nem küldték ki. :) Léteznek kutyabarát üzletek, ahova be szabad vinni őket, és ez jó dolog. Nem mindenki szeretné kikötni a kutyáját a bolt elé (én sem akarnám), ennek a toleranciának köszönhetően viszont el lehet intézni a sétáltatással együtt a bevásárlást is. A nem kutyabarát helyekre bevinni a négylábút már necces, mert szvsz azoknak is igazuk van, akiknek nem tetszik, hogy mondjuk a húspult előtt egy szőrös állat tébláboljon... Engem személy szerint egy pici kutya a kosarában nem zavarna. Bár jobban belegondolva, a nagyok se. :D

Inkább ellenzed vagy támogatod az azonos neműek házasságát?
  • Zephyr Retiring
    Mindkettő. Sőt éjszakánként még egy süni is besegít a cicusnak a vacsipusztításba :)

Ma meglepetten láttunk egy idősebb hölgyet egy szupermarketben, amint a bevásárlókocsijában a kutyáját tolta bent az üzletben..
    Ezzel kapcsolatosan mi a véleményed?
  • chhaya #96224
    Nem túl gyakran, pedig nagyon szeretem... Csak körülöttem senki nem eszi meg, egyedül magamnak meg nem készítem el. Ha étterembe megyünk, többnyire halételt szoktam kérni. Lazac.

Kutya vagy macska?
    Utoljára szerkesztette: chhaya, 2017.07.28. 18:19:15
  • Zephyr Retiring
    Nagyon. Bár tudom nem a legegészségesebbek..

Milyen időközönként fogyasztasz halat?
  • chhaya #96222
    Fogjuk rá. Nem fulladok meg, ha bedobnak a mélyvízbe, de igazából csak a mellúszás megy.

Szereted a belsőségekből készült ételeket, pl. máj, pacal, zúza, stb.?
  • Zephyr Retiring
    Kerékpározom naponta jelenleg, egy időben kocogtam heti kétszer, a jövőben meg szeretnék heti két alkalommal uszodában úszni.

Te tudsz úszni?
  • chhaya #96220
    Nem, nem hiszem, hogy sokat változtatna a helyzetem. Plusz az univerzum sokszor így is meghaladja a felfogóképességeimet, jó nekem így.

Sportolsz valamit rendszeresen? Mit?
  • xido
    könyvben Paul Anderson Időjárőr könyvei..filmben nagyon sok,de az elmúlt években a Holnap határa talált meg nagyon...

Sajnálod,hogy nem abban a korban élsz,ahol már az emberiség kirajzott az űrbe? (ha eljut odáig egyáltalán)
  • chhaya #96218
    Nem.
    Amúgy én nem szeretek versenyezni. :)

Van kedvenc sci-fi könyved vagy filmed?
  • Zephyr Retiring
    Ki nem? Amúgy adott helyzettől is függ.

Keverted már az energiaitalt alkohollal?

• chhaya #96216
    Nem szoktam olvasni napi horoszkópot. Az általános jellemzésben vannak dolgok, amiket igaznak találok, de általában ezek annyira általánosan vannak megfogalmazva, hogy bárki saját magára tudja vonatkoztatni.

Szeretsz versenyezni, versengeni?
  • Zephyr Retiring
    Látom, ismét magamon kell segítenem :D
    Akkor a válaszom:
    Bár ma még az általánosan elfogadott (de már sokat vitatott) nézet a Darwin féle elmélet, azért remélem, egy nap más, egyéb alternatív elméletek is helyet kapnak majd az oktatási rendszerben.

Mennyire válnak/váltak be számodra a horoszkópod jóslatai, előrejelzései?
  • Zephyr Retiring
    Tudtommal nem.

Hogyan vélekedsz az emberi evolúciós elméletről és mire alapozod amit gondolsz róla?
  • chhaya #96213
    Fájdalmasnak hangzik. :I Jobbulást!

Legutóbb: Ajtmatov: A ​tengerparton futó tarka kutya Rájöttem, hogy ha hajlandó vagyok elszakadni a magyar és angolszász könyvektől, igazi gyöngyszemekre lehet bukkanni.

Allergiás vagy valamire?
  • Zephyr Retiring
    Egy útlezárás miatt, egy szembejövő autós nem adta meg az elsőbbséget és leszorított az útpadkára. Ott pedig volt egy aprócska gödör, ami megfogta az első kerekét a cangának. Átrepültem a kormány felett, a bal vállamra és a jobb csuklómra estem. Egy csontszilánk vált le a csuklóm felett a hüvelykujjamnál.

Milyen könyvet olvastál utoljára, ami tetszett is?
  • chhaya #96211
    Nem, és remélem ez így is marad.

Hogy törted el a karod?
  • Zephyr Retiring
    Uncsin, gipszelt karral

Törted el már bármilyen testrészedet?
  • kamionosjoe
    Narancsos-túrós süti.

Hogy telik a nyár?
  • chhaya #96208
    Majdnem mind, amit anyum süt. :D
    Amúgy a csokis kocka, kakaós piskóta alap, rajta vastag csokikrém meggydarabokkal, nyami.

Neked?
  • Zephyr Retiring
    Néha kreativitást igényel mind létrehozni, mind értelmezni ezért szeretem.
    Máskor meg .LE3 (há=sza)

Mi a kedvenc süteményed?
  • chhaya #96206
    Amióta mobilom van, azóta nem. Utoljára gimiben hordtam. Nem most volt. :)

Hogy állsz a szóviccekkel?
  • Zephyr Retiring
    Nem emlékszem már. De talán magamon :D

Hordasz a karórát?
  • chhaya #96204
    Összecsődült emberek és kiabálás.

Min nevettél utoljára?
  • Zephyr Retiring
    Most nagyon mélyre, vissza kellene emlékeznem az elmúlt 20 évre, de úgysem menne. Ezért inkább csak tippelni tudok..
    Egy filmposzter (Tökéletes célpont), egy üveg akármi (fogalmam sincs milyen ital, de talán pezsgő volt), egy termosz (ami tök szupin nézett ki, csak orrán száján eresztett ezért már rég a kukában landolt), és egy póló az amire nyereményként valamennyire visszaemlékszem. Roulette életemben egyszer külföldön, feketére tettem 5 dolcsit, pirosat húzták ki persze :), kaparós sorsjegyet csak az asszonynak veszek néha (ma egy 1000-est kapart pl.) engem hidegen hagy, ugyan nem tartom magam függőnek, de ötöslottó heti szinten egy szelvény, alapjáték joker nélkül hosszú évek óta már, de eddig max csak ketteseim lettek.
    Egyebek, hatos, kenó, tippmix, luxor meg a jó ég tudja mi még, szintén hidegen hagynak.
    Nyerni jó, de a magam részéről jobban szeretek álmodozni és kalkulálni, hogy mit tennék, vennék, ha nyernék (lásd az ezzel kapcsolatos topikot amit nyitottam ha érdekel)
    Amúgy ha előre tudnám, hogy soha a büdös életben még csak egy 4-es találatom sem lesz, akkor is lottóznék tovább, csak kevesebb nyereményre számítanék :D

Mi a legelső dolog ami eszedbe jut, ha meghallod valahol körülötted a "balhé" szót?
  • _Galamb_
    Igen. Úgy vettem észre, hogy a mai világban egyre jobban eltávolodunk egymástól emberek. Fapofával állunk vagy ülünk egymás mellett vagy egymás előtt. Mint egy droidok. A mai napig átadom a helyem, akik rászorulnak. A minap egy néninek vittem fel a hatalmas banyatankját a vonatra. Majd egy kicsit továbblépve egy babakocsis hölgynek segítettem. Aztán az Örsön kéregető fiatalembernek ételt vettem és két nagy vizet, hogy ne száradjon ki. Úgy gondolom, hogy ezek olyan aprócseprő dolgok, amiket nem olyan nehéz megtenni, mégis elmennek mellettük. Én úgy gondolom, hogy ez érték, ami vesződésbe megy....
    Ennél nagyobb dolgot nem igen tettem, vagy nem tartom annak.

Nem mindig vagyok itt, sőt elég ritka, de nem vagytok elfelejtve :)

Nyertél e már valaha szerencsejátékkal, vagy műszaki cuccot ilyen kódos dolgokkal?
  • Zephyr Retiring
    Ha van rá mód, egyik sem :P
    (remélem nem tiltja a szabály, hogy magamnak válaszoljak? :)

Látom, inkább az elgondolkodtatóbb kérdésre válaszoltok szívesebben..
    Akkor legyen. Új kérdés:

Szerinted tettél már az utóbbi években olyan említésre méltó dolgot, ami akár követendő példa is lehetne egyszer valakinek?
  • Zephyr Retiring
    Kryptonite. (hirtelen ez ugrott be.)

Rövid, vagy inkább hosszú nadrág?
  • chhaya #96199
    Fertődön az Esterházy-kastélyban tuti, több nem jut eszembe hirtelen.

Melyiket tartod a legjobb kütyümárkának?
    Utoljára szerkesztette: chhaya, 2017.07.07. 06:50:24
  • Zephyr Retiring
    Film. Eddig egyetlen könyvet sem olvastam el kétszer :)
    A Tuti dolog című filmet viszont kismilliószor láttam már annak ellenére, hogy egyébként meg nem is valami nagy szám :D
    A fene sem tudja, ez miért alakult így..

Jártál már kastélyban?
  • chhaya #96197
    Véletlenül sem. Ha fizetnének sem.

Egy könyv, amit többször újraolvastál, vagy egy film, amit kismilliószor láttál?
  • Zephyr Retiring
    Volt ez a balhé nemrég a becsődölt utazási irodával kapcsolatban (gondolom innen a kérdés). Egy közelebbi ismerősöm 5 évig rajtuk keresztül utazott és egyszer sem volt semmi grimbusz velük. Idén kaptak egy jobb ajánlatot és váltottak. nem függ össze a két dolog, de mégis azt kell mondjam, épp időben léptek jól. Mennyire lehet manapság bármiben és bárkiben is megbízni?
    Én inkább csak bizakodom, hogy vannak még megbízható utazási irodák.

Ha lenne valahol idehaza (Magyarországon) egy a '69-es Woodstock-tól nagyobb méretű fesztivál, ahol a 3 nap alatt megdöntenénk a rekordot, vagyis már 3 négyzetkilométeres területen, 33 előadó és zenekar lépne fel, több, mint félmillió néző előtt, te ott lennél?