Válaszolsz, Kérdezel, Válaszolnak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ilyesmire gondoltál?
Felfednéd valódi énedet ennek a kis topiknak?
Ide mit lehet írni?
Szeretsz olvasni? Ha igen akkor most mit olvasol?
Ide mit lehet írni?
Mára program?
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
milyne idõ van nálatok?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Jo hasonlat? 😄
Hogy vagy?
★★★★★
..igaz, akkor még mentünk 2-3-mal több helyre is, csak már azóta változtak a dolgok.
Egyébként biztos, hogy nem fogadtam el volna pénzt, maximum még többet segítek a rokonnak, mint amúgy. 😊 😄
Divat még a fõt tojás elajándékozása, esetleg a díszítése, felmatricázása?
(emlékszem, régebben a vöröshagyma külsõ száraz héját, és a fõtt tojás forralták fel vízben, és annyira elszínezõdött a víz, hogy a tojás héját is "befogta".. 😊 )
Nálatok szokás húsvétkor az ajándékozás?
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Mert ez a szokás, és legalább összejön a kis családunk. 😊
Kicsi, de annyira értékes is. 😊
Ilyenkor nem szoktak nyúlhúsból ételt készíteni, csak simán a nyulat tartják meg a kicsik?
Mindenhol csak sonka van tojással?
Kicsit furcsa, most hogy így belegondolok, hogy a húsvét szoros kapcsolatban áll a nyúllal, pedig a sonka nem nyúlból van.. 😄
miért mész locsolkodni, ha mész?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Mész locsolkodni?
imádom az édességeket, így ami nem ehetetlen azt én megeszem 😄
hánykor keltél ma?
Neked?
Nálatok van még hó?
Egy vicces történetet mesélj ami ha eszedbe jut felröhögsz hangosan a mai napig.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
vélemény?
"The trees move. Do you not see it?"
Szerinted van értelme még a nyári idõszámításnak meg az óraállítgatásnak?
Hatlapos sütit ismered?
Kényelmes ahol vagy most?
★★★★★
te?
"The trees move. Do you not see it?"
Ágynemût milyen idõközönként cseréled/mosod?
baj?
be vagy tépve?
Látod az aranyhalat?
★★★★★
Atlagban nem szoktam masnapos lenni, de ha igen, akkor elviselheto.
Direkt nem iszom annyit, hogy ne legyek masnapos, de voltmar olyan, amikor annyit ittam, hogy 3 nappal utana is erreztem az utohatasait.. 😄
.es olyankor semmi tomenyet nem ittam, inkabb olyankor tobb mast is iszok, nem csak 1 fajtat.
Apple somerby a finomabb, vag a strongbow gold? 😊
ha másnapos vagy akkor nagyon szarul vagy, vagy elviselhetõ?
alkoholtartalmú: vodkát szoktam inni, mert azt bármivel lehet keverni 😄
van olyan, aki szereti a vodkát tisztán? 😄
van kedvenc italod?
hülyének tartod magad? 😄
4?
4?
#72919 Azért volt sok hozzászólásos nap is. 😊 Igaz most nekem sincs túl sok idõm, meg ha jövök akkor is más valaki veszi el az online töltött idõmet. 😛
Szerintem be fog ez indulni még, megnézem majd a kérdéseket. 😊
Hány lába van a lónak?
★★★★★
..korábban 3-4 nap alatt kb "300 új üzenet" szöveg jelent meg pirossal.. 😄 😄
Nem bántani akarlak Joe, ne érsd félre.. 😄
..egyébként nem tudom.. :/
Legtöbbször nem szokott nekem kérdés eszembe jutni, vagy még eljutok oda, hogy megfogalmazok egyet, és félig leírom, akkor megunom az egészet.. 😄 xD
Javaslom frissísd a jobb oldalon lévõ leugró fülben található kérdéseket. 😉
Most pl elkaptam vmi vírust, nagyon hasonlítok ebben is valaki 😄, és kb 19-20 fokos szobában itt ülök a télikabátomban, mikor ebben a kabátban eredetileg kint 0 fok körüli hõm.-ben, és egy szál hosszú újjasban sem fázok. 😄
Nézed a holnapi boksz meccset? 😊 (madár, és még valaki..)
mi ez a csend?
★★★★★
szereted a cicákat?
Van háziállatod? Ha igen, micsoda és hogy hívják?
de akit jobban érdekel azoknak itt álljék O. Nagy Gábor - Szólások és közmondások c. könyvébõl egy idézet:
"A szólás és a közmondás – beszédbeli szerepét tekintve – úgy viszonylik egymáshoz, mint a szó és a mondat. A szólást, noha ez is mindig több szóból álló kifejezés, mondanivalónk közlésekor olyanféle jelentésbeli egységként használjuk, mint amilyen egység a jelentés szempontjából a szó is. Például ez a szólás: zöld ágra vergõdik, közlésbeli tartalmát tekintve ennek az egyetlen szónak felel meg: ‘boldogul’, a ráncba szed valakit a ‘megfegyelmez’ igével, az elveti a sulykot a ‘lódít’-tal rokon értelmû, a kákán is csomót keres szólásnak pedig az ‘akadékoskodik’ szó a szinonimája.
A közmondások ellenben mindig mondat értékûek, azaz önmagukban is kifejezik a beszélõnek a valósághoz való viszonyát. Nemcsak arról van tehát szó, hogy a közmondások formájukat tekintve teljes mondatok, hiszen alakilag szólás is lehet egész mondat, mint ahogyan a szavak között is vannak olyanok, amelyek önmagukban is mondatot alkothatnak, hanem arról, hogy a közmondásokban a beszélõnek a véleménye, a valóságnak valamely mozzanatával kapcsolatos állásfoglalása is kifejezõdik. Ennek a szólásnak például: pünkösdi királyság, csak akkor van a beszédben értelme, ha valamely meghatározott dologra vonatkoztatjuk, például ha azt mondjuk, hogy nem irigyeljük X. Y-nak a pillanatnyilag kedvezõ helyzetét, mert ez – véleményünk szerint – csak pünkösdi királyság. Ezzel ellentétben ez a régi közmondás: Pünkösdi királyság nem nagy uraság, nem szorul semmi kiegészítésre, mert önmagában is kerek, teljes gondolatot tartalmaz, azt tudniillik, hogy ‘nem sokat ér az olyan boldogság, jómód, amely nem tartós’."
elolvastad a fenti idézetet?