97995
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Zephyr Retiring
    Sósan, szalonnával :)

Oda kell figyelned a súlyodra, vagy ehetsz bármennyit bármiből?
  • chhaya #96264
    Nem sokkal játszottam eddig, szóval maradok a hagyományos, régi fajta Gazdálkodj okosannál. :D

Túrós tészta édesen vagy sósan, szalonnapörccel?
  • Zephyr Retiring
    Igen. Főként magyar, francia és autós :)

Kedvenc társasjátékod?
  • chhaya #96262
    Megkezdődött a két hetes szabadságom. :]

Szeretsz kártyázni?
  • Zephyr Retiring
    Sajnos néha nagyon. Viszont kompromisszumképes vagyok, mert tudom én is hibázhatok vagy tévedhetek.

Mi volt a legjobb dolog, ami a héten történt veled?
  • chhaya #96260
    Ha nyaggatnak... Vagyis azt, ha kéretlenül rám akarják erőszakolni az akaratukat, és nem értik meg, hogy NEM.
    Én jobban tudom, hogy nekem mi a jó, még ha nehéz is elhinni.

Mennyire vagy akaratos?
  • Zephyr Retiring
    Talán King. De nem voltam válogatós: Asimov, Lawrence, Howard is nagy kedvencek..

Mi az az egy dolog, amit mindennél nehezebben szoktál elviselni?
  • chhaya #96258
    Az ​előretolt helyőrséget tuti, illetve azt hiszem A ​tizennégy karátos autót és A ​három testőr Afrikábant is. Valahol itt feladtam, nem nekem való stílusa, nem tetszik annyira ahhoz, hogy többel próbálkozzam. Ezeket is csak azért olvastam végig, mert apum nagyon szereti és ő ajánlotta.

Melyik írótól olvastál eddig a legtöbbet?
  • Zephyr Retiring
    Leginkább kell a nyüzsi, de néha tudni kell kikapcsolni is. Mindenkinek tudni kellene.

Egy ideje hanyagoltam a regény olvasást, de mostanság újra felfedeztem a varázsát :)
    Rejtő Jenőtől mit olvastál eddig?
  • chhaya #96256
    Nem is tudom. Nem vagyok az a szerelmi bolondériás rózsaszín ködös típus. Jelen állapotban, a mostani hozzáállásommal nemleges a válaszom.

Elvagy a csöndben, vagy legyen valami alapzaj?
  • Zephyr Retiring
    Most megfogtál :P
    meló - pipa.
    család - pipa.
    egészség, boldogság, gazdagság - pipa.
    szeretet - pipa...
    Meg van, tudom már min: türelem. Ezt a maximumra csavarnám magamnál ha lehetne.

Képes lennél őrültségekre a szerelem nevében?
  • chhaya #96254
    Ha olyan dologban kell gondolkodni, amire amúgy nincs reális lehetőségem változtatni, akkor azért nagy duzzogva a lottó ötöst elfogadnám. :P

Te?
  • Zephyr Retiring
    Aurora borealis (sarki fény) és a Rainbow (mint szivárvány)..

Tegyük fel, egy dolgot megváltoztathatnál az életeddel kapcsolatosan..mi lenne az?
    (megj: a gazdagság az nem feltétlenül egyenlő a boldogsággal!)
  • chhaya #96252
    Nem követeli meg. Szeretném, ha lenne motivációm, de anélkül lusta vagyok, mint a föld.

A természeti jelenségek közül melyiket tartod a legszebb(ek)nek?
  • Calver
    ha nagyon szépen és ügyesen csendben vannak. felső szomszéd nem tudom hányszor zavart és ébresztett fel zene bömböltetésével, többszöri jelzés és figyelmeztetés után is... amikor ráuntam, üres szavak helyet hajnali 3-kor rátámaszkodtam a csengőjére. működött.

megköveteli a munkád az önképzést, illetve szereted-e képezni magadat?

• Zephyr Retiring
    Volt hosszú hosszú évekig minden. Kedvenc film, könyv és étel is. De ugyanúgy kedvenc szín, illat és hely is..de mostanra minden megváltozott. Már az újdonságok lettek az aktuális kedvencek a régi megszokások helyett. Új szín a szobába, új burkolat a fürdibe, új nyaralóhelyek felfedezése vagy épp számomra új ételek megízlelése..

Mondd el, mit kedvelsz és mi az amit ki nem állhatsz a szomszédodban?
  • chhaya #96249
    Nincs kedvencem. Sosem voltam jó a "legek" kiválasztásában. A legtöbb ajándékomról tudom, hogy mikor, kitől, miért kaptam, tudok hangulatot idézni hozzá. Vannak, amiknek nagyon örültem, vannak, amiktől legszívesebben sírva fakadtam volna, de kedvencet (vagy legrosszabbat) kiválasztani nem tudnék. Olyan is van például, amit utáltam akkor, amikor megkaptam, de ma már szeretem. :)

Te könnyen ki tudod választani a kedvenceidet? Milyen gyakran változik az, amit kedvencnek tartasz? (pl. film, könyv, étel esetén)
  • Zephyr Retiring
    Van egy fal a nappaliban, amin kizárólag családi összejöveteles és kirándulós fotók vannak különböző méretekben bekeretezve..
    ..akad még itt ott egy két festmény és egy két tájképes fotó kinagyítva is más helységekben.
    Ami még nincs, de hamarosan lesz még: a vendégszobába régi retro reklámplakátok fotói, poszterei (nagyított másolatai) lesznek kinagyítva.

Mi az az egy kedvenc ajándéktárgyad azok közül, amiket valaha bárki(k)től is kaptál?
  • chhaya #96247
    Hű, először csak emberekre vonatkoztattam a kérdést, közülünk tuti a nők vannak többen. De ha minden élőlényt veszünk... Pl. a hangyák meg a méhek társadalmából kiindulva, egyáltalán nem vagyok benne biztos. Mindegy, akkor is nőkre tippelek. De ez csak egy határozott talán, igazából fogalmam sincs.

Milyen képek vannak otthon a faladon?
  • Zephyr Retiring
    Talán mert félbevágva kívánatosabb, de ha tudod, hogy barackmagokat és körtebelső magházakat kell legyömöszölnöd,
    tiltakozni kezd a gyomrod

Mit gondolsz, a hímnemű vagy a nőnemű élőlények vannak e többen a földön?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ebben az esetben beleszámít a bi, a leszbi és a homo ugyanúgy, mint a metroszexuális egyed, mert ez csak biológia

• chhaya #96245
    Igen, az öccse, csak nagyon péntek este van. :)

Tudom, hogy sok olyan mesehős létezik, akiket létező személyekről mintáztak, pl. Shrek is ilyen.

Miért van az, hogy félbevágva és kimagozva simán megeszek rövid időn belül 3 barackot és 2 körtét, de anélkül biztosan nem férne belém...?
  • Zephyr Retiring
    Mindent :D
    (az össze = öccse?)

Tudsz olyan mesehősről, aki igazából is élt valaha?
  • chhaya #96243
    Hmmm hát fiatal kollégám tartott egy kisebb bulit, amikor az össze megszületett. Az ér?

Van olyan dolog az életedben, amit ha tehetnél, teljesen másképp csinálnál?
  • Zephyr Retiring
    Mindenképpen. Egyik pillanatban még fülig szerelmes vagy valakibe, a következőben meg már az agyadra megy
    Persze ezt nem mindenki vallja be..

Hívtak már meg tejfakasztó buliba?
  • chhaya #96241
    Lusta vagyok, mint a föld. Ebből kifolyólag kényelmes is. Szeretem, ha minden szépen, egyszerűen és zökkenőmentesen zajlik, és hajlandó is vagyok tenni azért, hogy hosszú távon minél kevesebb energiát kelljen belefeccölnöm egy adott dologba. Szóval... Túl lusta vagyok ahhoz, hogy ne tegyek meg mindent a saját kényelmemért. :D

Tényleg vékony a határvonal szeretet és gyűlölet között?
  • Zephyr Retiring
    Inkább edzőcipő bambuszalapú zoknival szandál helyett, bár az asszony folyton erőltetné

Mennyire vagy lusta, hogy magadon segíts?
    Például ha a munkáddal kapcsolatosan egy tanfolyammal előbbre juthatnál, belevágnál?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.08. 20:26:09
  • chhaya #96239
    Nem, eddig kimaradt az életemből.

Szandál zoknival vagy anélkül? :P
  • Zephyr Retiring
    Eddig megúsztam. Sok sok éve, egyik unokahúgom baráti társasággal egy bmw-vel autópályán 206 km/h sebességnél megpördült és körbe körbe forogtak. Nem derült ki mi okozta, talán valami lehetett az úton. Egy karcolás nélkül megúszták ők is, a verda is.
    Égi jelnek tekintették, azóta egyikük sem megy a megengedett sebességhatár felé. Talán tényleg égi jel volt..

Ültettél már fát valaha?
  • chhaya #96237
    Elvileg igen. Sokaknak már így is bőven elég az, amit a kütyüiken látnak. Gyakorlatilag nem hiszem, hogy valaha eljut a világ arra a fejlettségi szinte, hogy mindenhová és mindenkinek eljusson az ehhez szükséges technológia.

Volt már autóbaleseted?
  • Zephyr Retiring
    Ez érdekes kérdés, mert a jelenlegi munkámat imádom. Teljesen új munkaterület az eddigiekhez képest (dolgoztam porcelánnal, fémmel most pedig üveggel) és nekem tökéletesen megfelel a beosztotti munkakör. Azt eddig mindenhol sikerült kiharcolnom, hogy teljesen önállóan oszthassam be a munkaidőmet, ez most is így alakult. Műszak elején megkapom a csopveztől a napi elvárásokat, aztán a megvalósítás 100%-ban (így a felelősség is) az enyém. Kreatív melókat kerestem mindig, egyedül a monotonitást kerülöm. Minden egyéb feladattal mindig sikeresen meg szoktam birkózni. Ezért maradnék amíg csak lehet alkalmazott.

Egészen addig, amíg anyagilag nem lesz lehetőségem egy privát vállalkozásra. Szerintem azzal is megbirkóznék, de ha mégsem, gondolom lehetne segítséget találni igazi szakértőktől is.

Mit gondolsz, a virtuális valóság valaha is képes lesz teljesen kiváltani a 2D-s (vagy 3D-s) képmegjelenítést?
    (telefonokra, tévékre, monitorokra gondolok elsősorban..)
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.05. 16:20:38
  • Calver
    home office, bitches! vállalkozó vagyok, akkor van szabadnapom, amikor én akarom, na meg amikor megengedhetem. hátrány: pl hétvégék tipikusan nekem munkanapok.

alkalmazotti létet preferálod, vagy szeretnél/szeretsz inkább saját vállalkozásba kezdeni?
  • Zephyr Retiring
    Fogjuk rá. Tegnap nem sikerült megdönteni az országos melegrekordot, amit 1905 óta Orosháza tart 40,5 fokkal :) Kübekházán mértek 40,3-at...
    Itt Orosházán pedig a főtéren található nagy digitális mérő meghibásodhatott, mert tegnap 46 Celsius fokot mutatott :D

Idén decemberre, hány nap szabit sikerül majd tartalékolnod?
  • Calver
    rosszban vagyunk, porallergiám van, prüszkölök és fájok tőle, de annyira nem is zavar, én tökéletesen jól érzem magam 35+°C esetén is.

mennyire vagy "hőálló"?
  • chhaya #96232
    Még ha a napon lenne 40 fok, de árnyékban van annyi... Amúgy száríthatod, max ha túl sokáig hagyod kint, akkor néhány árnyalattal világosabb lesz. :D

Hogy állsz a légkondival?
  • Zephyr Retiring
    4 fal közt. Odakint még most is 39 Celsius van

Hallottam a minap egy jó kérdést:
    A 30 fok felett nem mosható ruhákat száríthatom a 40 fokos napon?
  • Bebut
    földet művelnék, most is van kiskertünk sok minden megterem, akkor a fű helyén is kert lenne.

Strandon vagy otthon a 4 fal között bírod jobban a meleget?
  • Zephyr Retiring
    Alma, körte, szőlő, narancs, bármilyen formában, sárga és fehérrépa levesbe megfőzve, zöldborsó és paprika lehetőleg frissen és nyersen.

Ha holnaptól minden termelés és gyártás megszűnne, ezáltal minden munkahely is, te milyen önfenntartó elfoglaltságot keresnél magadnak?
  • chhaya #96228
    Az emberektől félek, de egész jól viselem őket és sokat vagyok közöttük, szóval szerintem elég jó vagyok. :P
    Talán a vezetés ilyen. Amióta letettem a jogsit, csak akkor vezettem, ha muszáj volt. Egy ideje pedig kézzel-lábbal tiltakozom. Egyelőre nincs kedvem tenni ellene.

Mik a kedvenc zöldségeid-gyümölcseid?
  • Zephyr Retiring
    Magam részéről támogatom. Szerintem minden embernek joga van a boldogsághoz, és ha egyeseket ez tesz boldoggá, hát tegyék.
    Másrészről viszont mivel sokan ragaszkodnak a régi szokásokhoz és nem nyitottak az új dolgok iránt, ezt a dolgot tömegek ellenzik. Félnek attól, hogy ha bárki a családjukban is hasonló lépésre szánná el magát, az sok közösségben kiközösítéssel járna. Ami adott esetekben akár háborúskodásokhoz is vezethetne.

Te szembe mertél már nézni a legnagyobb félelmeddel? Van egyáltalán bármi amitől tartasz vagy esetleg még rettegsz is?
  • chhaya #96226
    Örülhet neki, ha nem küldték ki. :) Léteznek kutyabarát üzletek, ahova be szabad vinni őket, és ez jó dolog. Nem mindenki szeretné kikötni a kutyáját a bolt elé (én sem akarnám), ennek a toleranciának köszönhetően viszont el lehet intézni a sétáltatással együtt a bevásárlást is. A nem kutyabarát helyekre bevinni a négylábút már necces, mert szvsz azoknak is igazuk van, akiknek nem tetszik, hogy mondjuk a húspult előtt egy szőrös állat tébláboljon... Engem személy szerint egy pici kutya a kosarában nem zavarna. Bár jobban belegondolva, a nagyok se. :D

Inkább ellenzed vagy támogatod az azonos neműek házasságát?