98282
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• Musachy
    Igen.

Részt veszel tavasszal az OGY választásokon, azaz elmégy szavazni?
  • Zephyr Retiring
    Alapesetben minden nap reggelente szól a Petőfi. Akik nem hallgatják, azok nem tudják, hogy mennyit változott zeneileg az utóbbi időben. Aztán sokat hallgatom még B.Tóth rádióját a Poptarisznyát vagy annak a retro rádió csatornáját ahol 70-es és még régebbi évekbeli klasszikus pop rock zenék is szólnak online. Jelenleg ezek a befutók, de alkalmasint váltok egyéb földfelszíni és internetes rádiók műsoraira is. Lehet kifogni néha jó és érdekes beszélgetős műsorokat is :)

Tavasszal vár rád kerti munka, vagy idén is megúsztad? :)
  • Neocortex
    Nem, nagy ritkán adok kéregetőknek ha épp megszánom őket, de leginkább levegőnek nézem őket

Szoktál valamilyen műsort, rádiót hallgatni a háttérben csak hogy szóljon valami? Ha igen, mit?
  • Bebut
    Valamilyen szinten igen, de közvetlenül felfele menni lehetetlen szinte. Oldalazva lehet csak feljebb jutni, habaz ember új területre megy, és ott harcol ki magának jobb lehetőségeket.

Szoktál jótékonykodni?
  • Zephyr Retiring
    2 műszakos munkarendben dolgozom, alapesetben 8 órát. 3 óránként van 15 perc szünetem, én akkor étkezem. Egyébként épp ma gratuláltak a jövő heti előléptetésemhez :) Önállóbb munkavégzés (ami nagyobb felelősséggel ugyan, de több pénzzel is jár). Egészségügyi szüneteket (wc, kávé) eddig jeleznem kellett a csopveznek, hétfőtől már a magam sara :)

A melóhelyeden van lehetőség a feljebb jutásra, vagy előléptetésre?
  • kamionosjoe
    2 embert is láttam már akit kimentettek, vagyis az egyiket én húztam ki a vízből, de mindkettő élt még, olyant nem láttam még aki megfulladt. Egyébként ha meg lehet menteni akkor meg kell tenni mindent, hogy életben maradjon ez a véleményem.

Hogy oldod meg az étkezést munkában?
  • Zephyr Retiring
    Nos én ugyan személyesen még nem futottam bele ilyen készülékbe, és nehéz is elképzelnem, hogy valaki pont egy ilyen készülék közelében essen össze holtan....de a kérdés kedvéért tegyük fel, hogy ez történt.
    Mivel az AED-ek " elektródákkal a beteghez csatlakoztatva képesek a szívritmus elemzésére, kommunikálnak az elsősegélynyújtóval, kamrafibrilláció észlelése esetén figyelmeztetnek az elektrosokk szükségességére.." szerintem a válaszom igen, használnám.
    Remélhetőleg van valami gyors kezelési útmutató is mellékelve hozzá. De ha nincs, akkor is megoldanám..

Voltál már szemtanúja, amint egy vízből kimentett embert újjáélesztenek? Miként vélekedsz az ilyen beavatkozásokról?
  • kamionosjoe
    Az én hobbim az alvás, nem igányel nagy befektetést. :D

Ha egy vasútállomáson előtted esik össze egy ember, meghal és egyedül vagy nem tudsz segítségért szólni senkinek, a falon viszont van egy AED készülék. Tudnád használni, hogy újraéleszd az embert?
  • Gergokispalad
    Sziasztok, segitséget szeretnék kérni, hátha valaki tud segiteni. Kisfiam játszik Fifa 18-al, Xbox one S-en. Most véletlenül valamit elállitott és kapuralövésnél nem erőteljesen megrugja a játékos a labdát, hogy a kapuba menjen, hanem mindig átiveli a kapu felett! Nem az X gombot nyomja, hanem a B gombot! ( Ehhez én nem értek, az ő elmondása alapján irtam. :) Kérlek, segitsetek ha tudtok! Elóre is köszönöm szépen, további jó játékot kivánok!
  • Zephyr Retiring
    Igen, valahol írtam lentebb is, hogy miért. Plusz a céges vacsin már megerősítették az idei béremelést is, szóval..

Idén esetleg kipróbálnék valami új hobbit is, de léteznek kevés befektetést igénylő hobbik?
  • kamionosjoe
    Nemrég kezdtem mentőzni, eddig nagyon érdekes és izgalmas, de néha nagyon kemény is tud lenni. Jó lenne ezt csinálni hosszabb távon, még meglátjuk mennyire sikerül beletanulnom. :)

Te szereted a munkád?
  • chhaya #96543
    Igen. :(

Szereted a munkád?
  • kamionosjoe
    Nekem ez a 2017 úgy ment el, hogy most ugyanott vagyok mint egy évvel előtte, nem haladtam, amibe belekezdtem az szinte kivétel nélkül egy csőd lett. Ezért most nagy várakozással vagyok és várom optimistán, hogy ez egy jobb év lesz.

Holnap már dolgozol?
  • chhaya #96541
    Nem sokkal többet, mint a régitől.

Te?
  • kamionosjoe
    Mindkettő hasznos, az biztos én holnap megyek kocogni. :)
    Remélem ez nem calver volt, most olvastam: 29 éves férfi megölte a barátnőjét Szegeden, ma délben

Mit vársz az új évtől?
  • Zephyr Retiring
    Utoljára doktor bácsinak úgy harmincvalahány éve. Erről több családi fotó is készült akkor. Azóta emlékeim szerint nem..

Kocogni vagy kacagni hasznosabb?
  • chhaya #96538
    Fogadalmakat nem szoktam tenni, lásd #96532
    Tervek... nem is tudom, semmi új. Talán hogy kissé jobban összeszedem magam, és a fontosabb dolgokra koncentrálok.

Hogy állsz a jelmezes bulikhoz (pl. farsang, halloween)? Be szoktál öltözni?
    Utoljára szerkesztette: chhaya, 2018.01.01. 15:41:46
  • Zephyr Retiring
    6 fős baráti társaságban (mivel többfelé nem tudok szakadni) 4 nő 2 pasi arányban :) Tegnap este 7 körül leültünk beszélgetni..
    Éjfélkor meghallgattuk a himnuszt, gondolatban felkerestük távollévő szeretteinket és barátainkat, majd koccintottunk. Pár telefonhívás (egyikben lefixáltuk a jövő szilvesztert egy másik szűk baráti körrel), aztán úgy hajnali fél egy táján elköszöntünk egymástól. A társasàg egy része aludni ment, egy másik része egy buliba indult, a maradék pedig saját rokonait indult felkeresni az éjszakában :)

Tervek, fogadalmak a 2018-as esztendőre?
  • chhaya #96536

Hogy telik / telt a szilveszter?
  • kamionosjoe
    Talán az, hogy a 10,7-es cukorszint az teljesen normális valakinek.

Mi lehet a házigazdánkkal, Calverrel, nem nagyon hallat magáról mostanában?
  • chhaya #96534

Nem mondtam még ilyet senkinek.

Mi volt a legfurább dolog, amit mostanában mondtak neked?
  • Zephyr Retiring
    Állandóan..aztán meg azon fogadkozom, hogy nem fogadkozom többé

Te mondtad már valaha bárkinek is, hogy: "találkozunk jövőre ugyanekkor, ugyanitt?"

(mindenesetre én most mondom...ööö...de nem fogadom B.U.É.K. mindenkinek)
  • chhaya #96532
    Leszoktam róla. Amit ténylegesen meg akarok csinálni, az fogadalom nélkül is meglesz, amit meg nem akarok igazán, azon a fogadkozás sem segít.

Te szoktál fogadalmat tenni?
  • Neocortex
    Szintén

Újévi fogadalmak?
  • chhaya #96530
    Itthon, kettesben.

Te?
  • Zephyr Retiring
    Évente többször nyaralni megyünk a párommal. Ott és akkor ahol vagyunk nem zavar, ha nincs net.
    Ezt leszámítva idehaza is kéne némi net-mentes szünetet tartani, úgy érzem..

Hol szilveszterezel idén?
  • chhaya #96528
    :)
    Nem is tudom, bajban vagyok a közismert emberekkel. De mondjuk Palya Bea vagy D. Tóth Kriszta elég szimpi.

Meddig bírnád net nélkül?
  • Zephyr Retiring
    Hezitáltam kicsit a herevasalt hazai celebünk és Majka papa rap-szaktársa között, de végül is a nőket pofozó Curtis jött ki győztesen.
    Aztán jobban belegondolva listára vehetnék még vagy egy tucat nagyképű, beképzelt mocskos szájú takonypócot is, de minek?

Általad legkedveltebb közismert személy?

<chhaya katt ide kutyus most játszik és elbújt az utolsó előtti mondat 6 kék szava mögé>
  • chhaya #96526
    Olyan régen ittam rövidet, hogy arra sem emlékszem, mikor volt, nemhogy arra, hogy mennyit. :D

Melyik a számodra legellenszenvesebb magyar celeb vagy közismert személy, aki először eszedbe jut?
  • Zephyr Retiring
    Ritkán és ha akad partner, römizni és sakkozni. Sűrűbben pedig a párommal betűtornyozni.

Hány feles pálinkát vagy egyéb rövid italt ittál utoljára egymás után egy bulizós este?
  • Musachy
    Ugyanannyi, mint én...

Szoktál társasjátékozni? Ha igen, milyen játékkal?
  • Zephyr Retiring
    Öcsémnek volt plüssmacija (azt nem tudom meg van e még neki)..
    Engem valahogy sosem vonzott.
    Viszont van egy közel 40 éves gumikutyám (holnap majd spoiler alatt megmutatom)..

És akkor..mennyi idős a legrégebbi játékod? :)
  • chhaya #96522
    Körülbelül 7-8 éves koromból rémlik egy tévéreklám, egy mosható plüssmaciról, amire textilfilccel lehetett rajzolni. Régi sérelmem ez, azóta is emlegetem szüleimnek, akik állítólag nem is emlékeznek rá. :D

Neked van ilyen?
  • Zephyr Retiring
    1-2 nappal karácsony előtt. Idén péntek, vagy szombat este gondolom..

Volt olyan ajándék valaha amire mindig is vágytál, de sosem kaptad meg?
  • chhaya #96520
    Gondolom, ha muszáj.

Mikor szoktátok felállítani a karácsonyfát?
  • Zephyr Retiring
    Míg nem kerül a Központi Bankok fennhatósága alá: igen. Anno a Linuxnak sem jósoltak tartós jövőt a szintúgy nyílt forráskód miatt, mégis életképes maradt.

Ha egyedül kellene, segítség nélkül valami nehéz feladatot megoldanod: belevágnál?
  • Neocortex
    Adni, ha közös használatra lesz ;)

Érdemes bitcoinba fektetni?
  • Zephyr Retiring
    A hasznos jobban tetszik.

Mi jobb: ajándékot adni, vagy kapni?
  • Bebut
    Nem tudom, már régen volt.
    Ha a FB üzenőfalat nem nézem, akkor kb 20an.

Inkább hasznos ajándék vahy személyes?
  • Zephyr Retiring
    Lencseleves tuti, többit még nem beszéltük meg. Lesz, ami lesz

Hányan köszöntöttek fel az idei utolsó szülinapodon?