97988
QE4UCUtvAwMCUQgeEAVR

• chhaya #97145
    Többször kellett már leírtam és az esetek többségében el is rontottam.

Mi volt a koronavírus legnegatívabb hatása az életedre?
  • csintalanul
    Ha van ihlet, akkor jön azonnal, ha pedig nincsen akkor max 10 percig.

Leírtad már idén a dátumot? És siikerült elrontani?
  • kamionosjoe
    Kérdés az összes többi sg felhasználóhoz: Milyen komolyabb témák érdekelnek?
    Mostanában például repülés, repülőgépvezetés.

Mennyi ideig gondolkodsz egy kérdés kitalálásán?
  • boleron1
    Engem is érdekelne mások véleménye, addig is, amíg nem jelennek meg, a saját véleményem az, hogy megváltoztak a körülmények mind társadalmi, mind politikai, mind gazdasági értelemben. Felnőtt egy generáció, amelyik fiatal, ők pedig egy megváltozott körülményekben nőttek fel, s eltérnek az idősebb korosztálytól. A jelen fiatal generáció már egy fogyasztói orientáció gazdasági-politikai világban nőttek fel, amelyben nem a klasszikus értékek fontosak, amelyekkel még az idősebb generáció foglalkozott. Korábban a nagyobb fórumokat nagy cégek működtették, és nem voltak elkötelezettjei a gazdasági és politikain szereplőknek annyira. Ilyen volt pl. az Origó fóruma, egy kifejezetten nagy látogatottságú, gazdag témalehetőségekkel, és jól kialakított felhasználói felülettel. Azután a Telekom-ban gazdasági-politikai irányt változtatott, és megszüntette a fórumot. Még az Index az, amelyik működik a régiek közül, de az már egyértelműen politikai beállítottságú, amilyennek 2003-ban megismertem, keményen moderáltak már akkor is. Az Origó fóruma így kifejezetten élvezet volt. Az SG-vel pedig az a gond, hogy nem egy jól rendszerezett fórum, amit anno szóvá is tettem, de nem talált meghallgatásra, így elmaradtam ró
    la.
  • csintalanul
    Én most sem vagyok idehaza. És pont ettől értékelem jobban a magyar fórumokat.

Kérdés az összes többi sg felhasználóhoz: Milyen komolyabb témák érdekelnek?

Kérdés no 2: Miért nem ezekről társalog itt a fiatalság? Mi higult fel, vagy romlott el?
  • boleron1
    Lehet, hogy elkéstem a visszatéréssel, de sokáig nem is voltam idehaza, meg több fórumon is jelen voltam, a s együtt ez már sok volt. Ugyanakkor rengeteget változott a világ, a társadalom, a politika, a gazdaság, a tudomány...úgy érzem lehet miről beszélni és véleményt cserélni. Csak sajnos azt látom, a legtöbb embert a könnyű témák érdeklik inkább, a kicsit komolyabb témák nem. engem meg olyanok mint a Való Világ, a pusztán jókat lehet trécselni, mások sutaságain röhögni, ez nem igazán érdekelt sosem.
  • csintalanul
    Itt egy kicsit elkéstél. Sg-nek már csak egy töredéke pörög, jellemzően az IT szektorhoz köthető része.

Mi hozott ide (vissza)?

Én egy-két játék fórumot olvasgatok illetve ventillálok a netnek eme eldugott bugyrában.
  • boleron1
    Sok téma érdekel, és rengeteg téma szokott lenni. Közben persze társasága is akad az embernek. Nekem van olyan ismerősöm, nem is egy, akit valamelyik fórumon ismertem meg, s miután a fórum kifújt, azóta is levelezünk privát.
  • boleron1
    Na mondjuk én eleve nem szórakozásból, unalomból fórumozok, hanem tapasztalatcsere, véleménycsere és ismeretszerzés miatt. Ha érdekel egy-egy téma, akkor az nem tud untatni. A fórumokon rengeteg érdekes téma szokott lenni, épp azért szerettem. Ha ezek között nem talál valaki neki megfelelőt, ott más gond lehet.
  • boleron1
    Rendesen eszik, kétszer kap egy nap, de ha 5x kapna, akkor is enne utána.
  • csintalanul
    Miért szoktál fórumozni? Egy bizonyos téma érdekel, vagy a társaság miatt jársz ide vagy amoda?
  • csintalanul
    Szerintem - de ez csak az én magánvéleményem - nem jobbak és nem is rosszabbak. Az egyetlen hajtóerő, ha meg van az indulat, vagy motiváció valamit a másikra reagálni. Ez lehet pozitív vagy negatív is. Viszont az unalom, az ami megöli a fórumozást. Ilyenkor keresel egy másik érdekesebb témát illetve társoságot.
  • csintalanul
    Csak nassolgat, vagy rendesen eszik? Amikor eszik mennyit? Itt a főétkezésére gondolok. Lehet, hogy az nem működik, és azért kivánja később is.
  • boleron1
    Lehet benne valami, bár pl. a Facebook 2004-ben indult, és több főrumot tudok, amelyik csak jó 10-15 évvel később fuccsolt be, s nem más közösségi oldalak miatt, hanem egyesek nem látták értelmét a nagy véleménykülönbségek mentén vitázni, illetve a moderátorok miatt, akik között többen önkényesen jártak el. Az itt épp távozó fórumozó is ezt hozta fel okként, ami miatt távozik. Ugyanakkor a nagy véleménykülönbség más közösségi oldalakon is megvannak. Mitől jobbak vagy érdekesebbek azok?
  • becauseIsaid
    Nyilván a közösségi oldalak (fb és tsai) térhódítása miatt a klasszikus fórumozás kihal.

Miért van, hogy az emberek sokszor nem a kérdésre válaszolnak?
  • boleron1
    Mindjárt egy másik kérdésem is van, miután látom, hogy egy fórumozó elköszönt, elhagyja a fórumot, s elég rossz véleménye van róla, főleg a moderátorokról. Kérdésem: Vajon miért fuccsol be minden fórum előbb-utóbb?
  • boleron1
    Hát, régi-új vagyok igazság szerint. A kérdést illetően pedig úgy gondoltam, magától értetődik, azaz vajon általános, hogy a macskák folyton ennének, ha nem, akkor az én macskámnál mi lehet az oka?
  • chhaya #97128
    Vizet iszom a legtöbbet, azon kívül talán teát és cikóriát. Teát bármikor, mert csak a koffeinmentes gyümölcsteákat szeretem (ha erre vonatkozott a napközben iszom-e kérdés).

Mi a leghosszabb idő, amit ugyanazon a munkahelyen töltöttél?
  • Zsombor99
    Nevelőapám legalább háromszor is: egyszer reggel, legalább egyszer napközben a munkahelyén, és végül délután még egyszer itthon miután hazaérkezik. Úgy tartja, hogy a megmaradt kávé már nem olyan jó, mint ha akkor frissen készült volna.

Szoktál-e napközben is teát inni, avagy mit szoktál inni napközben?
  • Bebut
    Soha.

Vizen kívül mit iszol legtöbbet?
  • csintalanul
    Lemaradt a kérdés, de még új vagy, kérdezek helyetted.

Szoktál kávézni?
  • boleron1
    Van egy macskám, amelyik szeret játszani, de állandóan enne.
  • Calver
    hiperaktív macskával játék, aki úgy szereti csak kergetni a célpontját, ha az ember fut vele. megvan a napi testedzés.

van valami kisállatod?
  • kamionosjoe
    Aki miattam idegeskedik az magára vessen.

Sportolsz valamit?
  • Bebut
    Sör, jó kis német.

Milyen idegesítő szokásod van?
  • kamionosjoe
    Amikor megébredek, szerencsére még egy napot ráérek pihenni.

Milyen alkoholos italt ittál legutóbb?
  • csintalanul
    most Cyberpunk 2077

Mikor kelsz holnap?
  • doggy888
    Netflix, pezsgő, alvás.
    Mi a kedvenc videójátékod ?
  • Bebut
    Igen, egész jó volt.

Hogy töltöd/töltötted az év, évtized utolsó napját?
  • kamionosjoe
    Na ez érdekes, mert ahogy nézem a téképet 3 helyen is jártam, ami megközelítőleg hasonló távolságra van, ami elvileg a legmesszibb lenne oda repülővel utaztam így szinte légvonalban lehet számolni. Van két másik hely ahová viszont nem repültem, hanem szárazföldön utaztam, tehát maga az út mégis hosszabb. Alaposan ki kellene számolni és akkor kiderülne, hogy melyik volt a leghosszabb.

Játszottál már snookert?
  • Bebut
    nincs, nem szeretem.

Mi volt a legmesszebbi hely ahol életedben eddig jártál?
    Utoljára szerkesztette: Bebut, 2020.08.06. 21:19:21
  • atiapuka
    Az anyám és a párom legyen teljesen egészséges! (persze a fiam is, de ő szerencsére az.:))

Van klíma a lakásodban?
  • quatlander
    Leggyakrabban Spar boltba járok.

Ha lehetne egy kívánságod ami tényleg valóra is válna, mi lenne az?
  • smith09 #97112
    Nagyrésze meló, mellette kirándulás és sport.

Melyik élelmiszerboltba mész a leggyakrabban?
  • quatlander
    Szalonnás-kolbászos rántotta, pirítóssal, paradicsommal.

Mivel töltöd az idei nyarat?
  • smith09 #97110
    reggel 8 óra 30 ( hosszú lépés ) sérült voltam nem tudtam edzésre menni és ezért a közeli büfében ittam egyet. :)

Mi a kedvenc reggelid ?
  • Bebut
    Steamen 10-15. De legtöbb ingyenes volt, talán ha 3ért ha fizettem.

Mi volt egy nap a legkorábbi időpont amikor ittál alkoholt?(Természetesen ébredés utánra gondolok, szilveszteri éjfél utáni pezsgő még előző naphoz számít)
  • Robotvagyok
    Nem hordok! "Az Ég mit alakít, ahhoz nincs közöm."

Hány legális PC játékod van? (Ha szeretsz egyáltalán PC-n játszani)
  • chhaya #97107
    Igen, de sajnos nem sok részem van benne.

Hordasz maszkot az utcán / boltban / közlekedés során?
  • Musachy
    Az éjszakai.

Szereted a csendet?